CD/DVD mechaniky, ako sa k nám chovajú a ako sa chovať k nim

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan36
  • Datum začátku Datum začátku
D

Dan36

Host
Problém se zvukem czechtrack19_ex.sms

Dobrý den,

nainstaloval jsem si trať Kúty - Praha od pana Šenory. Elektrické lokomotivy jezdí bez problémů. Bohužel, pokud chci jet např. motorovým vozem 830 a nebo řadou 754 systém nahlásí chybu čtení ("nelze číst zvukovou stopu" v souboru czechtrack19_ex.sms a s vozem nelze jet. Tento soubor je uložet v adresáři Sounds.
Pokoušel jsem se tento soubor extrahovat z instalačního DVD (setup. exe), bohuže mi to hlásí chybu čtení. Může mi prosím někdo poradit, kde bych tento soubor sehnal nebo jak provést opravu této chyby?

Předem děkuji za pomoc!

Zkusit DVD v jiné mechanice. Ale přece by to jinak hlásilo chybu i při instalaci. Pak je nutné opsat soubory, které nešly zkopírovat. Pokud to byl jen ten jeden, tak napište o který waw se jedná (kterou zvukovou stopu nelze číst?). Takhle to nelze identifikovat. Chyba v instalačce těžko, protože by to dělalo i ostatním.

Zbyněk Šemora napsal:
Zkusit DVD v jiné mechanice. Ale přece by to jinak hlásilo chybu i při instalaci. Pak je nutné opsat soubory, které nešly zkopírovat. Pokud to byl jen ten jeden, tak napište o který waw se jedná (kterou zvukovou stopu nelze číst?). Takhle to nelze identifikovat. Chyba v instalačce těžko, protože by to dělalo i ostatním.
Zbyňku, je známe, že ak má niekto DVD vypalovačku ako jedinú mechaniku, tak tá máva často problém čítať bežné CD aj DVD. Je to dobré kombinovať s normálnou DVD ROM mechanikou. Možno bude problém v tomto.

...

Jen takový malý postřeh, třeba se to někomu bude hodit. Po vložení DVD do moji nové DVD-RW mi ani za nic nešla nainstalovat trať. DVD se načítalo strašně dlouho. Nešel zobrazit ani obsah DVD a když už tak se to zasekalo. Myslel jsem že může být vadný DVD, ale.....nevim proč, vypnul jsem Kerio Firewall a DVD běželo jako po másle. :compress:

Přesně tak. I ochrany windows, to samé. Sice se k Vám nic nebezpečného nedostane, ale také polovinu věcí neotevřete. Také je myslím nutné v nastavení exploreru:
Nástroje - Možnosti internetu - Upřesnit - Zabezpečení:
zatrhnout "Povolit spuštění aktivního obsahu z disků CD tohoto počítače",
pokud DVD zkopírujete na disk a menu budete otevírat z hardisku, tak zatrhněte i povolení spouštění aktivního obsahu ze souborů tohoto počítače. Jinak vám budou vyskakovat hlášky o zablokovaných oknech.

Další věc je instalování Javy. Používá ji čím dál více aplikací včetně internet bankingu, tak nevidím důvod proč ji nemít nainstalovanou (ve starších windows byla součástí instalace). Jinak nemáte funkční navigační tlačítka na mých www stránkách. Ze stránek MSTS jsem je zrušil, ale v sekci cyklo je stále mám v této podobě. Mám jich tam moc a není čas je přestavět.

Já mám jiný problém a s ochranou mého počítače se moc "neseru", takže žádný firewall nemám, mám akorát antivirový program NOD32, a Ad-Aware SE Personal, ale to nebude mít asi vliv na můj problém. Mám dvě mechaniky DVD-RAM a DVD-ROM. Ta první DVD-RAM funguje jako vypalovačka DVD,CD a mohu v ní také vypalovat všechny média a také mi může načíst všechny média a to mám na mysli DVD-R, DVD+R, DVD+-RW, CD-R a také DVD-RAM. Ta mi žádné potíže nedělá, mohu v ní přehrávat jak DVD filmy, tak také instalovat trať Zbyňka Šemory.
Pak mám druhou mechaniku DVD-ROM a ta už mi dělá problémy. Obě mechaniky jsem do počítače dokupoval začátkem dubna 2005, staré jsem dal na protiúčet. Ta druhá mechanika mi fungovala měsíc asi tak, že mi načítala jak DVD, tak CD, vypalovačka to nebyla, takže mám pouze jednu vypalovačku. Jenže už od poloviny května, nevím proč mi nechce načítat DVD. Když vložím do té mechaniky film Texaský masakr motorovou pilou nebo nějaký díl Harryho Pottera či Pána prstenů, všechny to jsou kupované originály, žádné pirátské kopie, tak ta mechanika to dlouho načítá, a pak vyplyvne "duši".
Když tam vložím CD s instalační tratí 321, tak mi to hned načte, nebo když tam vložím instalační CD antivirového programu NOD 32, tak mi to taky načte.
Tedy z mé hybridní DVD/CD mechaniky se stala už jen CD-ROMka.

Nevíte, v čem může být problém. Říkám si, jestli to není tím, že jsem si na jaře nainstaloval 30 denní demoverzi programu DVD Region+CSS Free , který odstraňoval ochranu, pokud přehrávám film, který byl dodán pro jiný typ regionu.

Jenže když se podívám na nastavení, tak mám nastaven region 2, což je střední Evropa, a mám ještě 4 pokusy pro změnu nastavení, pak mohu tuto mechaniku hodit do kontejneru. Tak nevím, kde je problém. Mohli byste mi poradit ?

A ještě se chci zeptat, jako laik vůbec nevím jaký je rozdíl mezi médii DVD+R a DVD - R.

To Pudr Matějka

Mechanika je zralá na reklamaci, doporučuju vyzkoušet v jiném kompu a pokud problém přetrvá tak reklamovat.

Re: DVD/CD

bob57_cz napsal:
PuDr. Matějko
Mechanika je v záruce, tak reklamovat. Je v pytli modul zaostřování optiky.
Tipnul bych na MSI. Taky jsem MSI úspěšně vyreklamoval.
RAM-zde bych tipnul LG (nakonec jsou jen 2 základní výrobci mechanik s RAM).
Server cdr zodpoví více, jak psáno níže, včetně poskytnutí firmwaru.

Já mám DVD-ROM značka: TEAC DVD-516G FirmWare Version: F4S5

Veškeré údaje o mechanikách v PC mi zobrazil program NERO InfoTool.

Včera jsem pokoušel nahrát nový FirmWare přímo z internetových stránek výrobce, takže teď už mám FirmWare Version: F4S6 a opět stejný problém, bezproblému přehrává CD-R a CD-RW ale nedokáže za boha přehrát teda načíst DVD disky.

Nejedná se o DVD vypalovačku ale jen přehrávač

Pudr Matějka

Tak teď konečně můžeš tu mechaniku zahodit, my jsme ti radili abys ji reklamoval, neb se jedná pravděpodobně o HW závadu asi laser nebo ostření, a ne abys tam cpal nový firmware. Nevím jak se teď budeš hádat s prodejcem o záruce, on ti ji asi hodí na hlavu s tím že při nahrávání firmwaru jsi ji zničil, protože se firmware blbě nahrál. Nebude mít pravdu, ale nic s tím neuděláš.

Re: DVD/CD

PuDr. Matějko napsal:
Já mám DVD-ROM značka: TEAC DVD-516G FirmWare Version: F4S5

Veškeré údaje o mechanikách v PC mi zobrazil program NERO InfoTool.

Včera jsem pokoušel nahrát nový FirmWare přímo z internetových stránek výrobce, takže teď už mám FirmWare Version: F4S6 a opět stejný problém, bezproblému přehrává CD-R a CD-RW ale nedokáže za boha přehrát teda načíst DVD disky.

Nejedná se o DVD vypalovačku ale jen přehrávač

Tento model DVD ROM trpel množstvom porúch a je považovaný za veľmi nespoľahlivý. Ja som ho dal zo svojho PC preč a mám pokoj ...

Miran napsal:
Pudr Matějka

Tak teď konečně můžeš tu mechaniku zahodit, my jsme ti radili abys ji reklamoval, neb se jedná pravděpodobně o HW závadu asi laser nebo ostření, a ne abys tam cpal nový firmware. Nevím jak se teď budeš hádat s prodejcem o záruce, on ti ji asi hodí na hlavu s tím že při nahrávání firmwaru jsi ji zničil, protože se firmware blbě nahrál. Nebude mít pravdu, ale nic s tím neuděláš.

Díky za radu, jenže už je pozdě, mezitím cos mi poradil čas je zde :

PříspěvekZaslal: pá říjen 21, 2005 6:36 pm Předmět:
To Pudr Matějka

Mechanika je zralá na reklamaci, doporučuju vyzkoušet v jiném kompu a pokud problém přetrvá tak reklamovat.

jsem už nahrával nový firmware, ale já jsem to už věděl z časopisu STEREO&Video, že když se nahrává nový firmware, tak se přichází o záruku, je to jako když se během záruční doby odblokovává SIM lock na mobilním telefonu od Eurotelu a TMO.

O čem to tu pořád diskutujete ??????? ..
Běžte kecat do HydeParku o mechanikách !! ..
Myslel jsem si ,že tady je diskuze o trati BP ,ale už celou stránku tu čtu samé nepodstatné věci o tom či onom ,a co je lepší a s jakou zárukou !! ..

Martens ,prosímtě - rovným metrem všem !! .. Dík

Díky JOHNZi za přesun diskuze ..

Naposled editoval moderátor:
ocelot24 napsal:
O čem to tu pořád diskutujete ??????? ..
Běžte kecat do HydeParku o mechanikách !! ..
Myslel jsem si ,že tady je diskuze o trati BP ,ale už celou stránku tu čtu samé nepodstatné věci o tom či onom ,a co je lepší a s jakou zárukou !! ..

Martens ,prosímtě - rovným metrem všem !! .. Dík
Sorry, ale vrátil jsem se až teď......Johnz byl rychlejší....dík....

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře