Trať 130 Ústí nad Labem - Chomutov

Aj-jaj ! Objevil se problém. Jedu si aktivitu osobáček z Ustí nad Labem přes Světec do Bíliny a zpět do UL. csta tam proběhla v pořádku. Jedu zpátky, sjíždím ramoičkou z Bíliny a ejhle na LVZ mám stůj. Na trati je přede mnou ale předvěst vjezdového návěstidla ve Světci, Tá má signál Volno. Zapnul jsem Traťový monitor a ejhle ten tvrdí že na vjezdu do Světce je Výstraha. Ale LVZ stále tvrdí že mne čeká Stůj. Na skutečném návšstidle vjezd Světec je pak ta TM ohlášená výstraha. Odjezdové na Světci je ale na Stůj. Inu přede mnou je tedy nějaký loudavý zbytek traffiků, který jsem potjával při jízdě do Bilíny. Odjezdové návěstidlo však skočilo na Volno (na LVZ také a také i na TM). Tak jedu z vesela se zpožděním. A bim ho. LVZ hlásí že příští návěst je opět Stůj. To už se mi zdaá podivné, přece pokud to dělá nějaký traffic, pak by tam měl být i signál výstraha ..... Stůj - Volno - Stůj je pro mne nezvyklý "hokej".
Řehlovice - situace se stále opakuje. Na odjezdu stůj - a po zmačknutí klávesy TAB se ozve hlas !jízda proti stůj povolena". Tak se rychlostí 15 km sunu dál a LVZ zase hlásí Stůj a traťový monitor to potvrzuje a uvádí vzdálenost 0,3 km. Jedu cca 10-15 km/hod. a očekávám návěstidlo. Je tam, ale je to vjezdové pro opačný směr - tedy mne by se nemělo týkat. A bum + prásk. Ukol ukoncen - projeli jste navest Stuj.
Takže někde je chybka, aso mezi klávesnicí a židlí ale netuším více ..... :-(

Předvěsti se na TM a VZ neobjevují a autoblok tam není. Takže Volno - Stůj je v pořádku.
Vjezd do Světce u mě funguje normálně.
A v Řehlovicích je chyba ve zmáčknutí TAB - máš si počkat na Volno.

Že se předvěsti na TM a VZ nezobrazují mne nepřekvapilo. Překvapení bylo:
a) na vjezdovém návěstidle Světec - Výstraha ale na jeho předvěsti Volno
b) rozpor mezi signály z VZ oproti TM + skutečným návěstidlům, kdy Výstraha byla interpetována jako Stůj.

pepeQ-2 napsal:
Že se předvěsti na TM a VZ nezobrazují mne nepřekvapilo. Překvapení bylo:
a) na vjezdovém návěstidle Světec - Výstraha ale na jeho předvěsti Volno
b) rozpor mezi signály z VZ oproti TM + skutečným návěstidlům, kdy Výstraha byla interpetována jako Stůj.

Pěkný den !
Podle mých skromných znalostí předpisů je situace za a) naprosto správně (nebo jsem zaspal dobu?). Minimálně v letech 1968 - 2008 to tak určitě bylo.

Zdeněk

a) Co by tam podle tebe mělo svítit?
b) U mě se závada neprojevila, s čím jsi to jel? Zkusil jsi to znovu, příp. s jiným vozidlem?
A bílinka stejně v reálu nekóduje ... ;-)

Ad Mikulda
a) je-li na návěstidle Výstraha tak bych očekával na jeho předvěsti také výstrahu
b) jel jsem to s :
E499.1 = model Pikku , ladění pro msts-bin 1.6 bob57_vz
(měla to být 141, ale já nic takového nemám ....)

Tak to neřeš, když to dělá jenom u mne. Mám PC hodný expozice v TM .... :-D

Dodatek:
zkoušku jiným vozidelm jsme neprovedl. Protože těsně před vjezdem na Stůj jsem si udělal F2 - tak jsem se do té situace vrátil zpět. Nedal jsem TAB a čekal na volno. Ta Act je zmatlaná, protože se postupně traffiky naštosují jeden za druhým. Když už se sejně zacpal i protisměr tak jsem z Act odešel. Něco jsem "zvojtil" neboť trať "neodebírá" traffiky, ale dodnes nevím kdy tato situace nastane - resp. co ji vyvolá. Tuším, že to nějak souvisí s umístěním konce PATH Traffiků, ale nevím jak.

Ak je na návestidle Výstraha, tak na jeho predzvesti každý očakáva Volno. A ak je na jeho predzvesti Výstraha, tak každý rušňovodič očakáva na ďalšom návestidle Stoj.

Dráčik:
Ak je na návestidle Výstraha, tak na jeho predzvesti každý očakáva Volno. A ak je na jeho predzvesti Výstraha, tak každý rušňovodič očakáva na ďalšom návestidle Stoj.

AHA ! Tak jsem se domníval, že na předvěsti Volno smí být jen když je na návěstidel také volno. Apropos, nebylo tomu tak v dřívějších dobách ? ? ? ? (Jsem jen nablblý tramvaják :-) )

pepeQ-2 napsal:
... Tak jsem se domníval, že na předvěsti Volno smí být jen když je na návěstidel také volno. Apropos, nebylo tomu tak v dřívějších dobách ? ? ? ? (Jsem jen nablblý tramvaják :-) )
Lidi, ještě tolik nepijte, Silvestra je až v sobotu :D

Parádní trať už jen podle screenů se mi moc líbí, jsem též z Mostecka a chtěl jsem také pomoct či přiložit ruku k dílu sice s modelováním nemám žádné zkušenosti ale co se týče fotografování tak mohu posloužit, ale potřeboval bych vědět jak to správně fotit co vše atd. pak bych mohl nafotit, Litvínovské horní i dolní nádraží, nádraží louka u litvínova, označníky mohu nafotit všechny, zastávky též, také předprodeje jízdenek v Mostě a litvínově, služebnu v Litvínově citadela, obchodní dům v Litvínově, stavědlo na novém mosteckém nádraží, možná i dopravní kanceláře, hodily by se nějaké tyto fotodokumentace??
Mimo jiné se stavbou tramvajové trati si myslím že by mohlo velice dobře posloužit toto http://www.youtube.com/watch?v=hl9luNi2r-s je to tam sice rozkouskované na díly ale je zde celá trasa linky 4

Fotodokumentace se určitě bude hodit, všechny zastávkové označníky, nádraží Litvínov město, Louka, Horní Jiřetín, stavědla v Mostě na novém.
Fotit je třeba kolmo na plochy, spíše z větší dálky a přitáhnout zoomem, musí být zataženo (kvůli stínům), pokud bude málo místa, tak klidně víc fotek z různých úhlů.
Příklad: http://alsat.sk/mikulda/chabarovice_budova.zip

Video znám, už ho mám dva roky uložené :-)

Tak doufám, že něco opravdu uděláš, slibovalo mi to už více lidí, ale zatím mám jenom to, co jsem si nafotil sám.

Back
Nahoře