Shape Viewer

Zbyněk Šemora napsal:
jarx napsal:
Ahoj všem, chci se podělit o svůj problém, který mi Shape Viewer dělá. Pokud ho spustím poklepáním na ikonu zástupce na ploše, spustí se místo programu okno instalace úplně nesouvisejícího jiného programu, který mám také v počítači nainstalovaný. Teprve když tu spouštějící se "instalaci" zrušim, spustí se prohlížeč a pak v něm lze normálně pracovat. Setkal jste se někdo s něčím podobným?
Existuje volba otevřít v programu. Tohle používám u s souborů, protože někdy potřebuji spustit wordpad, jindy si potřebuji model prohlédnout. Ale ikonou prohlížeče snad tento program nespouštím téměř vůbec. I zde se dá zadat cesta. Ale je pravda, že instalovat si do PC všelijaký šrot až z trialverzí počítač může systém pořádně zasvinit a uživatel pak ztrácí kontrolu nad tím, co se mu tam děje.
A jo vlastně! (plác do čela...) Funkce "Otevřit v programu" mě hned nenapadla, to ten problém určitě vyřeší, takže díky za radu. Mimochodem poznámku o "všelijakém šrotu" jsem poněkud nepochopil. Jsem překladatel, takže věř že se o žádný "trialový šrot" nejedná a počítač si držím celkem v "čistotě".

Hold pod rouškou anonymity nikdo nevíme s kým komunikujeme. Často se jedná o nezodpovědné jedince, kteří mají v PC kde co a nedívají se, kam se jim co instaluje a co se jim přepisuje a pak se diví, že se jim něco rozhodí. Pak je člověk naučený měřit stejným metrem. A nicky, který se nedají vyslovit a už vůbec ne zapamatovat, s tím mám opravdu problém. :D
Proto je nutné hodně věcí nebrat osobně, ale hodně s rezervou.

Zbyněk Šemora napsal:
Hold pod rouškou anonymity nikdo nevíme s kým komunikujeme. Často se jedná o nezodpovědné jedince, kteří mají v PC kde co a nedívají se, kam se jim co instaluje a co se jim přepisuje a pak se diví, že se jim něco rozhodí. Pak je člověk naučený měřit stejným metrem. A nicky, který se nedají vyslovit a už vůbec ne zapamatovat, s tím mám opravdu problém. :D
Proto je nutné hodně věcí nebrat osobně, ale hodně s rezervou.
Naprosto souhlasím, ikdyž musím říct, že za dobu svého krátkého členství v komunitě MSTS jsem poznal spíše lidi systematické a pečlivé, tedy ne jedince, o kterých píšete. Avšak vy jste zde ostřílený zkušený mazák a já začátečník :-) Hezký den.

ahoj tak pýtam sa ešte raz či sa niekto stretol alebo lepšie ako mam opravit tuto chybu ked si chcem v SW pozret nejaký skin a : run time error 2005532292 (8876017c)

Tak jsem si stáhl odkaz od Pavlíka a zjistil jsem, že je to úplně stejná verze, jako jsem se včera marně pokoušel nainstalovat a spustit. Možná to byl stejný error jako dotaz předchozí.
Tak jsem zkusil změnu. Neinstaloval jsem na disk D, ale default C. A najednou to funguje.
Takže si zapište do sešitů, v Sedmičkách Shapeviewer instalovat jen na disk C. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem si stáhl odkaz od Pavlíka a zjistil jsem, že je to úplně stejná verze, jako jsem se včera marně pokoušel nainstalovat a spustit. Možná to byl stejný error jako dotaz předchozí.
Tak jsem zkusil změnu. Neinstaloval jsem na disk D, ale default C. A najednou to funguje.
Takže si zapište do sešitů, v Sedmičkách Shapeviewer instalovat jen na disk C. :D
Samozřejmě tohle je absolutní kravina, já mám ShapeViewer verzi 2.2.237 na win7 x86 na disku E: šlape to bez problém od té doby co jsem to nainstaloval.

Tak proč mi to na disku D nefungovalo ? Možná disk E je také na seznamu, kam se to smí instalovat.:D

Bohužel nám tady chybí nějaký výpočetník, který by nám nějaké základy našich problémů vysvětlil. Takhle jen tápeme metodou pokus a omyl.

Možná bude rozdíl v cestě: E:\Programy a E:\Program Files. Já jsem to nainstaloval do defaultní cesty, tak nevím. Jinou cestu jsem nezkoušel.

Pavlík napsal:
Možná bude rozdíl v cestě: E:\Programy a E:\Program Files. Já jsem to nainstaloval do defaultní cesty, tak nevím. Jinou cestu jsem nezkoušel.
Instalace programů,které nějakým způsobem spolupracují s msts musí vždy použít plnou cestu Program Files a nezáleží až tak na písmenu disku i když nejlepší je cesta C:\Program Files,na kterou je msts defaultně nastaven.Německé verze programů jsou nastaveny na německé Windows,ty mají defaultní cestu jinak pojmenovanou.

Petr Novák napsal:
Pavlík napsal:
Instalace programů,které nějakým způsobem spolupracují s msts musí vždy použít plnou cestu Program Files a nezáleží až tak na písmenu disku i když nejlepší je cesta C:\Program Files,na kterou je msts defaultně nastaven.Německé verze programů jsou nastaveny na německé Windows,ty mají defaultní cestu jinak pojmenovanou.
Mám to chápat tak, že ShapeViewer, ConBuilder a já nevím co všechno musím mít ve složce Program Files, aby mi to správně fungovalo??? Pokud ano, tak je to opět nepravda. Nic, co se mi točí kolem MSTS nemám v složce Program Fïles na jakémkoliv disku a všechno funguje v pořádku. Pro úplnost vše mám v E:\Gamez\.... .

Hm, já mám také MSTS na jiném disku než systémovém, a zmíněné programy se u mne rovněž obejdou bez adresáře Program Files. Ty cesty k programům tedy lze nastavit různě. Ovšem já stále používám staré dobré Win 2000 a mám pocit, že se tu popisovala situace na systému s Win 7. S tím zkušenost nemám, ale protože s každým novým OS od MS přibývají vylepšení, která pokročilejšímu uživateli práci spíš komplikují než ulehčují, tak bych se vůbec nedivil, kdyby v těch sedmičkách tohle opravdu při běžné instalaci nefungovalo...

ad Kuba - pokud člověk ví,jak které programy fungují a jak se nastavují,tak ať je má kde chce.Tady se bavíme o defaultním nastavení,které primárně msts vyžaduje a které používají noví uživatelé,kteří vnikají do tajů msts.Takže bych tady až tak netvrdil,co je a není nepravda.A také záleží na tom,zda-li jedu pod XP či pod W7 a jaké si přidělím práva.

zdar. Ked si chcem v Shape wievery pozriet akýkolvek skin tak mi vyskoči hlaska :Run.time error '-2005532292(8876017c)':Automation error . bol by som rád keby mi niekto s týmto problemom pomohol.diky

Málo informací. Jaká konfigurace PC? Jaký operační systém? Máš nejnovější ovladače GK? Máš nainstalován nejnovější directx?

Nainstalovat tento sw jako správce. Bohužel volba spustit jako správce zde není, tak jsem se do windows 7 nebo Vist přihlásil jako administrátor . (Spravovat - uživatelské účty - Administrator - Vlastnosti a zde zrušit zatžítko "účet je zablokován" - v Sedmičkách to je trochu jinak. Ne zablokován ale neaktivní nebo tak nějak. Už si to nepamatuji) . Pak se přihlásit na tento účet a Shapeviewer instalovat odsud. Pak už to bude fungovat i v uživatelských účtech. Samozřejmě zatrhnout u ikony "Spustit jako správce"

To platí ve Vistách a Sedmičkách. V XP jsem takové problémy nikdy neměl. Tam se ale někdy musely čistit registry a existje na to i nějaká utilitka. Někde se mi to i válí na disku.

mam XP,ovladače mam samozrejme nainštalovane a pochybujem že bez nich by som spustil MSTS :D aj directX mam 9.0c . asi pred 3 mesiacmi som preinštaloval windows aby som mal SP3 a odvtedy mi to robi.a diky za informacie ten program pohladam

n0b0dY napsal:
mam XP,ovladače mam samozrejme nainštalovane a pochybujem že bez nich by som spustil MSTS :D aj directX mam 9.0c . asi pred 3 mesiacmi som preinštaloval windows aby som mal SP3 a odvtedy mi to robi.a diky za informacie ten program pohladam

Jsou to ovladače grafiky.
Odpověď najdeš tady: http://msts.steam4me.net/utilities/shape_viewer.html

Mimochodem, je to druhý odkaz na Googlu po naklepání výrazu "shape viewer run-time error".

diky moc mikuldo.pomohol si mi strašne moc a ja som si myslel že ked mi idu hry tak to nebude problem s ovladačmi grafickej karty

n0b0dY: taky jsem ti to radil, ale odpověděl jsi, že nejnovější ovladače GK máš. Tak já nevím, jestli vůbec umíš číst...

Pavlík napsal:
n0b0dY: taky jsem ti to radil, ale odpověděl jsi, že nejnovější ovladače GK máš. Tak já nevím, jestli vůbec umíš číst...

prepáč nevšimol som si... pozeral som len posledny prispevok,nechcel sa tam nejako urazit ešte raz sory

Back
Nahoře