Shape Viewer

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak došlo i na mě. Odinstaloval jsem Route Riter, abych nainstaloval novou verzi, dobrý, ale pak jsem potřeboval spustit prohlížeč Shape Viewer (1,4) a vyhodilo mi to tuto hlášku:
Shape.JPG
Zkoušel jsem vše možné i nemožné a nehnu s tím. Odinstaloval jsem znovu Route Riter, Odinstaloval ShapeViewer, speciální utilitkou vyčistil registry, nainstaloval Shape Viewer znovu a ta samá chyba. Už jsem se s tím kdysi setkal, ale napamatuji si, jak jsem to vyřešil.
Jste někdo moudřejší, jak z bludného kruhu ven?

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak došlo i na mě. Odinstaloval jsem Route Riter, abych nainstaloval novou verzi, dobrý, ale pak jsem potřeboval spustit prohlížeč Shape Viewer (1,4) a vyhodilo mi to tuto hlášku:

Zkoušel jsem vše možné i nemožné a nehnu s tím. Odinstaloval jsem znovu Route Riter, Odinstaloval ShapeViewer, speciální utilitkou vyčistil registry, nainstaloval Shape Viewer znovu a ta samá chyba. Už jsem se s tím kdysi setkal, ale napamatuji si, jak jsem to vyřešil.
Jste někdo moudřejší, jak z bludného kruhu ven?

Tak jsem to pro tebe našel, náprava je velmi jednoduchá:

If you get an error 429 (possibly caused by an automatic update of windows) when starting Shape Viewer - "No License", type the following from the Start | Run menu:
REGSVR32 /V DX8VB.DLL

Česky řečeno Start | Spustit a do okénka pro příkaz zadat : REGSVR32 /V DX8VB.DLL
a je to

potřeboval bych radu : občas vidím na netu screeny různých lokomotiv - jde mi hlavně o parní lokomotivy a ucelené jednotky - které jsou dělané ze ShapeViewru. Je tam např. ale komplet parní loko i s tendrem, nebo lokomotiva i s vagónem. Poradíte mi někdo, jak tohoto docílit ? Mám SView verzi snad jednu z posledních 1.5 181. Díky předem

Mam podobnej problém jako Zbyněk. Po odinstalování Svieweru a následné instalaci mi to vyhodilo hlášku:
Run-Time error ´91´. Object variable or With block variable not set.
Nevíte někdo, co s tím? Záznamy v registrech jsou vyčištěny. Už se mi to taky jednou stalo a nevím, jak jsem to dal dohromady. Poraďte někdo...

kozl napsal:
Mam podobnej problém jako Zbyněk. Po odinstalování Svieweru a následné instalaci mi to vyhodilo hlášku:
Nevíte někdo, co s tím? Záznamy v registrech jsou vyčištěny. Už se mi to taky jednou stalo a nevím, jak jsem to dal dohromady. Poraďte někdo...
Čirou náhodou jsem tento problém dnes řešil taky,ale týkal se jiného programu.Po celodenním laborování jsem přišel na to,že po instalaci jednoho USB zařízení ovladač toho zařízení znefunkčnil DirectX,nešly ve 3D režimu.Po odinstalaci toho USB ovladače DirectX běží bez jakýchkoliv problémů a ten nešťastný program taky.Takže zkus,zda-li ti běží DirectX v 3D režimu a pokud ne,tak hledej,co se naposled instalovalo a zkus to dát pryč.

kozl napsal:

REGSVR32 /V DX8VB.DLL oprava Shape Viewer

Já mám tuto poznámku, co jsem tenkrát prováděl, ale jaksi jsem už zapomněl, co jsem s tím dělal. Není nad srozumitelné poznámky :lol:

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
kozl napsal:

REGSVR32 /V DX8VB.DLL oprava Shape Viewer

Já mám tuto poznámku, co jsem tenkrát prováděl, ale jaksi jsem už zapomněl, co jsem s tím dělal. Není nad srozumitelné poznámky :lol:
TlačítkoSTART/spustit zapsat ten příkaz REGSVR32 /V DX8VB.DLL a enter.
Knihovna by měla být v %systemdir%/system32/ a pokud chybí, je její záloha v %systemdir%/system32/ dllcache/

Bobe, nechci se mýlit, ale na tenhle krok bys měl mít oprávnění admina....na WXP.....

Tak jsem zkusil ten SFVKrym i opravu REGSVR32 /V DX8VB.DLL. Directx mi chybu taky nehlásí. Po REGSVR32 /V DX8VB.DLL mi to sice napsalo: "DllRegisterServer in DX8VB.DLL succeeded.", ale nová instalace SVieweru mě nakopla tou samou hláškou. A to jsem použil i předpotopní verzi 1_1. Jinak jedu na W98. Tak nevím... v každým případě díky.

kozl napsal:
Tak jsem zkusil ten SFVKrym i opravu REGSVR32 /V DX8VB.DLL. Directx mi chybu taky nehlásí. Po REGSVR32 /V DX8VB.DLL mi to sice napsalo: "DllRegisterServer in DX8VB.DLL succeeded.", ale nová instalace SVieweru mě nakopla tou samou hláškou. A to jsem použil i předpotopní verzi 1_1. Jinak jedu na W98. Tak nevím... v každým případě díky.
Zkus nejdříve odinstalovat nefunkční program,vyčistit registry a teprve pak nainstalovat nejnovější verzi,tuším 1,5.Mohlo by pomoci ruční smazání těch problematických knihoven přímo ve Windows před novou instalací,zřejmě ty poškozené knihovny ve Win zůstaly.

Bacha na to, že SViewer od verze 1.4 neběhá na windousech s verzí DirectX 8.1 a nižší - potřebuje verzi 9.x ! Tu já na svém systému s Win98SE nemám, a pokus nainstalovat SViewer na D8.1 u mne kdysi skončil vracením registrů o den zpátky... DirectX 9.x by sice na Win98 fungovat měl, ale před jeho nainstalováním doporučuji si ověřit, jestli s ním budou fungovat stávající ovladače grafické karty - šlápnutí vedle by zde mohlo mít fatální následky!

Pro všecky komu taky nebude chodit ShapeViewer. Vyhrabal jsem z PC ze starejch záloh soubor dx8vb.dll, který 100% chodí. Už mi tu přiblblou hlášku nehází. Je to odzkoušené na verzi 1.1 a tenhle soubor je o něco menší než původní. Samozřejmě ZÁÁÁLOHOVAT!!!!!!!!!!!!!!! Možná to bude chodit i na ostatních verzích. Jinak používám W98. Soubor je ke stažení na http://kozl.webzdarma.cz/dx8vb.dll

AHOJ všichni. Taky by se mně hodila rada. Nainstaloval jsem znova Shape Wiewer 1.6.187a a ConBuilder 2.3.2.8. Všechno funguje jen nemůžu nastavit složku pro obrázky v SV. Když chci nastavit složku tak se mi tam objeví "Soubory typu" Enter the Prefix" a nabízí mi to soubory ze systémové složky "System 32". A bohužel to nejde změnit, jiné typy souborů tam nejdou a tím se mi nezobrazí ani složka CB. Jsem z toho jelen. Co je špatně ? Díky.

Beru zpět a omlouvám se, stačilo se podívat do HELPu a pak jen napsat ona kouzelná slůvka "sfcan" a je hotovo. Jsem fakt LAMA !

Asi som blbý, ale dá sa otáčať kamera v SW aj okolo iného bodu ako stredu ( ťažiska? ) objektu? Hlavne pri kontrole väčších objektov by sa mi zišli aj iné uhly pohľadu....

Back
Nahoře