Shape Viewer

mám problém: swiev mi při spouštění dává hlášku:
Run-time error "7": Out of memory

Na problémy s SWievem a dalšími utilitami platí všechno odinstalovat a nainstalovat novější verzi,pokud je.A nezapomenout vyčistit registry.

Ivan: Spusti si ten model v SView. Po jeho zobrazení sa na hornej lište zobrazí počet polygónov z ktorých sa model skladá.
Ak si klikneš na položku View -> Hierarchy tak sa to dokonca zobrazí rozpad modelu na jednotlivé časti aj s počtom polygónov týchto častí.

Už od dávna pradávna :D mi S viewer nabiehal asi 10 sekúnd. Dosť otrava, najmä ak som bol zvyknutý pozerať súbory zoradené v TC podľa dátumu a pod. a tým ho zakaždým spúštať a pod. Všimol som si že na iných PC nabieha podstatne rýchlejšie. Čisto náhodou som z iných dôvodov musel preinštalovať pôvodný ( číslo teraz neviem ) ovládač GK NX6600 za novší ( 81.98 ) a hľa: SV mi nabieha behom okamihu ( cca 1 sekunda ).

Naposled editoval moderátor:
Chybu bych nehledal v ShapeViewer ale v modelu.Měl jsem podobný problém,alespoň se to zobrazovalo stejně s jiným popisem.Pomohlo mi vrátit se u modelu o krok zpět do uloženýho a dodělat poslední úpravy.Není to ideální řešení,ale ušetřilo mi to dost času s hledáním chyby.Zřejmě jsem zavadil při modelování o nějakou nechtěnou klávesu.

V modelu snad ne - to jsem si jen shtěl prohlídnout modely. Mnohé z nich předtím fungovaly normálně.

Při prohlížení netu jsem narazil na novou verzi Shape Viewu a to 2.1 na http://www.activitysimulatorworld.net/ Tak jsem odinstaloval verzi 1.6.186 nainstaloval novou verzi 2.1 a hned při prvním spuštění vyskočila hláška: Run-Time error ´91´. Object variable or With block variable not set.Zkusil jsem postup z první stránky,tedy TlačítkoSTART/spustit zapsat ten příkaz REGSVR32 /V DX8VB.DLL a enter.Oprava proběhla,ale chyba přetrvává dále s naprosto stejným hlášením.U předešlé verze se tato hláška nevyskytovala.Před instalací nové veze byly registry vyšistěny a mám XP s SP2.Hledal jsem popis té chyby na netu a prý je to chyba té knihovny.Tak tedy nevím,jak dál.

Stahl jsem si novy shape viewer se stejnych stranek jako Petr Novak vse mi jede "eňo-ňuňo" nevim kde je problem.
A taky musim novy shape viewer pochvalit, konecne zobrazuje spravne modely od Pikka, J. Skury atd. (nema pruhledne okna)

Pozor!
Aj nový SView (ver. 2.1.223) so sebou ťahá tú istú chybu aká sa nachádzala aj v predchádzajúcich verziách t.j. nesprávne zobrazuje výšku trolejového kábla. Ak chcem mať skutočných 5,65m od temena koľajnice, tak v SView musím nastaviť výšku (Wire Height) na 6,00m. Až vtedy sa mi zobrazí reálna výška drátu 5,65m.

Fabio napsal:
Stahl jsem si novy shape viewer se stejnych stranek jako Petr Novak vse mi jede "eňo-ňuňo" nevim kde je problem.
A taky musim novy shape viewer pochvalit, konecne zobrazuje spravne modely od Pikka, J. Skury atd. (nema pruhledne okna)
Pánové,takže děkuji za pomoc,problém je tedy u mě.Ani stažení z těch německých stránek nepomohlo,chyba je v mém počítači.Budu hledat,co by tam mohlo být špatně,nejspíš nějaký program,který jsem v poslední době nainstaloval. :mad:

Kebarko napsal:
Pozor!
Aj nový SView (ver. 2.1.223) so sebou ťahá tú istú chybu aká sa nachádzala aj v predchádzajúcich verziách t.j. nesprávne zobrazuje výšku trolejového kábla. Ak chcem mať skutočných 5,65m od temena koľajnice, tak v SView musím nastaviť výšku (Wire Height) na 6,00m. Až vtedy sa mi zobrazí reálna výška drátu 5,65m.

On totiž zobrazuje tu výšku správně. Pouze když se "tehdy" tato výška pro česká a slovenská vozidla nastavovala, tak nikoho nenapadlo. že MSTS a i SV počítá výšku ne od temene kolejnice, ale od nivelety pláně. A nad tou niveletou pláně k temenu kolejnice je těch 0,35 m, které nám pořád chybí a proto jsou pantografy na našich strojích trochu "pokrčené".

Problém se Shape Viewem je odstraněn,chyba byla v jednom programu pro další efekty v XP,který tu knihovnu blokoval pro svůj běh.Jako vždy byla chyba mezi klávesnicí a židlí a je zajímavé,že ve verzi SV 1.6.178 to bylo vše OK.Program šel z XP a SV ve verzi 2.1 lze používat bez problémů. :wink:

Čo to preboha je ? :eek:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.net/obr8163_SFCAN094.jpg

Takto mi začal SView 2.1.225 zobrazovať modely. Pri odinštalovaní a nainštalovaní verzie 1.6 je všetko v poriadku, ale akonáhle nainštalujem 2.1.225, zase sa objavuje tento blbý problém. Kde je pes zakopaný ?

Back
Nahoře