Shape Viewer

Robo napsal:
Čo to preboha je ? :eek:
Takto mi začal SView 2.1.225 zobrazovať modely. Pri odinštalovaní a nainštalovaní verzie 1.6 je všetko v poriadku, ale akonáhle nainštalujem 2.1.225, zase sa objavuje tento blbý problém. Kde je pes zakopaný ?

Možná mimo, ale v jedné jiné hře byl tento problém nenačítání alpha kanálu! Podívej se jestli to nemáš někde vyplé.

Naposled editoval moderátor:
Takto, v hre je všetko dobre, akurát SW štrajkuje. Toto mi robí na všetkých 75X na model Ondra Janiša a tých iných modelov je viac, ale napríklad pri 751 na Starého model je to OK, podobne aj čmelo od Ondru.

Robo napsal:
Čo to preboha je ? :eek:
http://sklad.obrazku.net/obr8163_SFCAN094.jpg

Takto mi začal SView 2.1.225 zobrazovať modely. Pri odinštalovaní a nainštalovaní verzie 1.6 je všetko v poriadku, ale akonáhle nainštalujem 2.1.225, zase sa objavuje tento blbý problém. Kde je pes zakopaný ?
Vypni si Environment Mapping v Tools, to by malo pomôcť.

Zdravím páni,

mal by som otázočku. Dokáže SW vypisovať súradnice danej animácie na modely, ktorú si označím ? Napr wheel. Ak to nevie SW, vie to iný program ?

Ne.
Ano - modelovací program na zdrojovém souboru.
V případě s souboru v textové formě pak jakýkoliv textový editor a k tomu odpovídající znalost struktury tohoto souboru a velmi mnoho času při hledání a zkoušení. Já osobně dokážu takto pohnout (nikoliv rozanimovat) na modelu s čímkoliv. A navíc pokud jde jen o posun například zmiňovaného dvojkolí tak to není zase až tak těžké. Toto sem potřeboval při docentrování původních JaMarových modelů které nebyly souosé.

Išlo o to, že som chcel vycentrovať pikkov model 721. Snažil som sa opraviť dvojkolia, ktoré sa pri vycentrovaní rozhádzali, ale bol som ubezpečený, že príde úprava modelu a teda som to nechal tak.

Jestli budeš Robo na slezině tak se o tom můžeme pobavit. Posunout celé dvojkolí není nijak těžké pokud se orientuješ v s souboru v jeho textové podobě. A že se ti to rozhodilo - vím který program tohle dělá. Je to opět udělátko šité horkou jehlou bez řádného pochopení vnitřních vazeb v s souboru. Takže po jeho použití následuje ještě pár hodin ruční práce.

Ppoollll napsal:
... A že se ti to rozhodilo - vím který program tohle dělá. Je to opět udělátko šité horkou jehlou bez řádného pochopení vnitřních vazeb v s souboru. Takže po jeho použití následuje ještě pár hodin ruční práce.

A proto jsem po tomto zjištění raději sedl a udělal hektora 720 celého znovu - mám se hodiny trápit nebo kreativně pracovat :study:

Pikku napsal:
A proto jsem po tomto zjištění raději sedl a udělal hektora 720 celého znovu - mám se hodiny trápit nebo kreativně pracovat :study:

Ale ktovie. Možno by bolo lepšie hrabanie v .s ako robiť celý model znova. Keď neviem, čo je časovo horšie ...

Funguje Shape Viewer někomu na Windows Vista? Mě se to nedaří. Chyba:

Run-time error ´339´:
Component ´comdlg32.ocx´or one of its dependencies not corretly registered: a file is missing or invalid

Vyzkoušel jsem několik verzí, ale žádná nefunguje. :shaking:

train.msts napsal:
Funguje Shape Viewer někomu na Windows Vista? Mě se to nedaří. Chyba:
Run-time error ´339´:
Component ´comdlg32.ocx´or one of its dependencies not corretly registered: a file is missing or invalid
Vyzkoušel jsem několik verzí, ale žádná nefunguje.
Funguje. Bezproblémově.

Mám len jednu otázku.
Dá sa v SW zobraziť aj zrkadlový odraz ? Už som to tu videl na pár screenoch ale v nastaveniach som to nenašiel.Vďaka

Rocker napsal:
Mám len jednu otázku.
Dá sa v SW zobraziť aj zrkadlový odraz ? Už som to tu videl na pár screenoch ale v nastaveniach som to nenašiel.Vďaka
Ten zrcadlový odraz se netvoří v SW, ale v modelovacím programu (3dsmax, Gmax). Ty sreeny pocházejí právě z něj.

train.msts napsal:
Funguje Shape Viewer někomu na Windows Vista? Mě se to nedaří.

Shape Viewer na Vistách funguje, ale může to vyžadovat některé úkony. Návod na část kroků je na http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/sviewr.html. Je třeba doplnit registrace některých dll, případně přímo i soubory dll v systému. Ale pozor, přes volbu Spustit jak je v návodu registrace neproběhne korektně, je třeba si jako správce spustit Příkazový řádek a tam postupně spustit příkazy REGSVR32 xxxxx dle návodu. A pokud jste v jiné souvislosti neinstalovali podporu Visual Basic, musí nainstalovat i tuto podporu, SViewer ji vyžaduje.

Honza napsal:
train.msts napsal:
Funguje Shape Viewer někomu na Windows Vista? Mě se to nedaří.

Shape Viewer na Vistách funguje, ale může to vyžadovat některé úkony. Návod na část kroků je na http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/sviewr.html. Je třeba doplnit registrace některých dll, případně přímo i soubory dll v systému. Ale pozor, přes volbu Spustit jak je v návodu registrace neproběhne korektně, je třeba si jako správce spustit Příkazový řádek a tam postupně spustit příkazy REGSVR32 xxxxx dle návodu. A pokud jste v jiné souvislosti neinstalovali podporu Visual Basic, musí nainstalovat i tuto podporu, SViewer ji vyžaduje.

Díky, ale nefungovalo mi ve Vistě víc věcí, takže jsem se prozatím vrátil k XP, až bude oficiálně SP1, zase vyzkouším.

train.msts napsal:
Díky, ale nefungovalo mi ve Vistě víc věcí, takže jsem se prozatím vrátil k XP, až bude oficiálně SP1, zase vyzkouším.
SP1 ti tento problém nevyřeší.
Je třeba do systému vložit požadované komponenty a řádně je zaregistrovat, jak bylo psáno výše.
Instalátor SV si to obstará sám za podmínky správného spuštěnmí instalátoru s právy správce. Jako user nemůžeš registrovat komponenty do systému, ale jen do složky programu nebo vlastní uživatelské složky, což je pro systémové knihovny nedostatečné a vazby se nevytvoří.
Vista má silnější ochranu proti zavlečení smetí do systému a proto nic nedovolí jen tak nainstalovat.
Zasahovat do systému dovolí jen správci, u kterého se předpokládá, že ví, co dělá.
Jak už jsem psal na předchozí stránce, SV ve Vistě funguje stejně dobře jako v XP.

bob57_cz napsal:
SP1 ti tento problém nevyřeší.
Je třeba do systému vložit požadované komponenty a řádně je zaregistrovat, jak bylo psáno výše.
Instalátor SV si to obstará sám za podmínky správného spuštěnmí instalátoru s právy správce. Jako user nemůžeš registrovat komponenty do systému, ale jen do složky programu nebo vlastní uživatelské složky, což je pro systémové knihovny nedostatečné a vazby se nevytvoří.
Vista má silnější ochranu proti zavlečení smetí do systému a proto nic nedovolí jen tak nainstalovat.
Zasahovat do systému dovolí jen správci, u kterého se předpokládá, že ví, co dělá.
Jak už jsem psal na předchozí stránce, SV ve Vistě funguje stejně dobře jako v XP.

Tady nejde jenom o SV. Například se mi v Editoru tratě při výberu textury terénu nepodařilo otevřít dialog s výběrem souboru textury, MSTS vždy spadl. Na druhém PC tohle fungovalo. Co mi ale dělá na 2 počítačích je, že po spuštění Editoru tratě mám FPS 1 do té doby, dokud se v mém okruhu neobjeví zvukový sloup, potom už je FPS v pořádku. To byly hlavní důvody návratu k XP, potom ještě grafika mého notebooku (SiS M760GX) nepodporuje ani DirectX 9, takže mi ve Vistě nešel spustit např. Movie Maker. Jiný program na střih videa jsem během těch několika dnů tehdy nevyzkoušel.

train.msts napsal:
Tady nejde jenom o SV. Například se mi v Editoru tratě při výberu textury terénu nepodařilo otevřít dialog s výběrem souboru textury, MSTS vždy spadl. Na druhém PC tohle fungovalo. Co mi ale dělá na 2 počítačích je, že po spuštění Editoru tratě mám FPS 1 do té doby, dokud se v mém okruhu neobjeví zvukový sloup, potom už je FPS v pořádku. To byly hlavní důvody návratu k XP, potom ještě grafika mého notebooku (SiS M760GX) nepodporuje ani DirectX 9, takže mi ve Vistě nešel spustit např. Movie Maker. Jiný program na střih videa jsem během těch několika dnů tehdy nevyzkoušel.
Pokud nemám k OS odpovídající železo, tak tam nebudu cpát, co tam nepůjde. Do 486 si taky nenainstaliju XP :D .
Ad editory: Myslím, že jsi instaloval do Visty MSTS klasicky přes autorun bez administrátorského oprávnění, proto ty problémy a tápání systému.
Pokud chci mít MSTS ve Vistě korektně, autorun stopnu a spustím instalaci sám přes kontextové menu s právy správce. Pak šlape vše, jak má.
Totéž platí pro instalaci ostatních programů, které nebyly psány přímo pro Vistu, ale ve vistě jinak fungují.

Back
Nahoře