Shape Viewer

train.msts napsal:
MSTS jsem neinstaloval. Mám ho na samostatném oddíle disku. Jenom jsem zapisoval údaje do registru.
Ručně nebo přenosem .reg ? Struktura registrů Vi není stejná jako v XP, takže import souboru.reg z XP do Vi nebude dostatečný. Pravděpodobně jsi ani nevložil do systému trainlib.ocx ?

bob57_cz napsal:
Ručně nebo přenosem .reg ? Struktura registrů Vi není stejná jako v XP, takže import souboru.reg z XP do Vi nebude dostatečný. Pravděpodobně jsi ani nevložil do systému trainlib.ocx ?
Přenosem reg. Až budu mít čas zase experimentovat s Vistou, nechám informace do registru zapsat instalátorem MSTS.

Chci nainstalovat Shape Viewer, protože mám týden PC s Vistou. Starý mi bohužel dosloužil. V příspěvcích ze dne 31.3. píšete,že je třeba nějakých předělávek k instalaci. Můžete mi někdo,prosím, kdo tumoto tematu rozumí, vysvětli t postup, co vše udělat, abych úspěšně nainstaloval tento program? Nějaký návod. Nejsem tak znalý PC. Bobe 57, či Honzo. Díky za každou radu. U XP jsem tyto problémy neměl..Milan

Milan Vašata napsal:
Chci nainstalovat Shape Viewer, protože mám týden PC s Vistou. Starý mi bohužel dosloužil. V příspěvcích ze dne 31.3. píšete,že je třeba nějakých předělávek k instalaci. Můžete mi někdo,prosím, kdo tumoto tematu rozumí, vysvětli t postup, co vše udělat, abych úspěšně nainstaloval tento program? Nějaký návod. Nejsem tak znalý PC. Bobe 57, či Honzo. Díky za každou radu. U XP jsem tyto problémy neměl..Milan
Já jsem tento program instaloval do Vist tento týden. Verze 1.5 nešla spustit, tak jsem tam po klasickém odinstalování dal verzi 2.2 a vše šlape jak má. Žádné čáry není třeba dělat, jen se chovat Vistovsky a neklikat na instalátor jako v XP, ale pravé tlačítko a "Spustit jako správce"

Zbyňku , díky za radu, program je nainstalován, jen mi Conbuilder hlásí stále hlášku, o které jsem psal v dotazu u Conbildra, když chci vidět vůz či loko, nebo consist, napíše mi to hlášku v angličtině, že tento consist není v Unicodu formátu. Můžete mi, prosím, s tímto poradit?? Díky moc Milan

Zdravím páni.Mám len jednu otázku.Prečo SW mi nezobrazuje všetky consisty ale iba niektoré ? Keď na nejaký kliknem tak mam prázdnu plochu bez odozvy a keď kliknem na ďalší consist tak ten sa zase zobrazí...Čím to je? Ďakujem :wink:

Rocker, prosím Tě a od kdy ShapeViewer ( pokud v příspěvku Re: ShapeViewer zkratka SW znamená Shape Viewer) zobrazuje consisty? Nemyslíš náhodou Conbuilder dle kontextu z minulého příspěvku? Nebo máš na mysli otevírání SW z CB?

Martens napsal:
Rocker, prosím Tě a od kdy ShapeViewer ( pokud v příspěvku Re: ShapeViewer zkratka SW znamená Shape Viewer) zobrazuje consisty? Nemyslíš náhodou Conbuilder dle kontextu z minulého příspěvku? Nebo máš na mysli otevírání SW z CB?
Co jsem já pochopil, tak možná myslí náhledy consistů v TrainStoru:?:

Martens napsal:
V SView môžeš okrem *.s súborov otvárať aj súbory *.eng, *.wag, *.con.

Kebarko napsal:
Martens napsal:
V SView môžeš okrem *.s súborov otvárať aj súbory *.eng, *.wag, *.con.
Tak zase o něco chytřejší - Rocker promiň, prosím.Kebarko dík.

Martens : Človek sa celý život učí čo?:lol: Nič sa nestalo.
Ale nedozvedel som sa odpoveď na svoju otázku,naozaj neviete prečo mi niektoré consisty zobrazuje a iné nie?

Naposled editoval moderátor:
Rocker napsal:
Martens : Človek sa celý život učí čo?:lol: Nič sa nestalo.
Ale nedozvedel som sa odpoveď na svoju otázku,naozaj neviete prečo mi niektoré consisty zobrazuje a iné nie?
Otázka - je ten consist OK? Máš všechny modely, obsažené v consistu? Nemůže se takto chovat v případě, že má v consistu nějaký problém? Prověřil jsi ty podezřelé consisty v CB?

No napr. mi neukazuje Lubomirov EDK 750,ten sa mi napr.nechce zobraziť,pritom CB neukázal žiadnu chybu,a v hre ide všetko v poriadku.Ide mi len o to,že keď chcem vidieť ako je vozeň otočený v súprave aby som ušetril čas a pozrel to v SW namiesto otvárania Activity Editoru a čakať o minuty viac...Ja viem,ta lenivosť

RE:

nebulus napsal:
Díky, presne také niečo som potreboval.
:( To teda nevim jak si to dokázal, mě to nešlo,:) ale kouknul jsem se do nápovědi,:idea:a přišel jsem na to, že "volný pohled" uděláte tak, že držíte CTRL, držíte LEVÉ tlačítko myši, a pohybujete myší !
(když to chcete zastavit, pouze stiskněte levé tlačítko myši !!!:roll:

Jacek napsal:
Měl bych dotaz. Jak docílím v SView toho, aby se na modelu nezmršily plochy kolem oken jako na tomto skreenu?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts.jacek-modely.cz/SW.jpg

Reaguji se značným zpožděním, protože jsem na toto téma zabloudil náhodou.
Při samotném prohlížení asi žádná pomoc neexistuje. Pokud jde ale o docílení čistého screenu, pak stačí jen kliknou myší na posuvník vzdálenosti (tj. "krokovat" vzdálenost) a prosvítání místa s alfa kanálem v jednom momentě zmizí. Pak stačí jen sejmutí. Postupuji takto při tvorbě náhledů vozidel pro ConBuilder

Zdravím.Mal by som jednu otázku.
Dokáže ShapeViewer spraviť screenshot hneď s pomenovaním podľa daného .s/.wag súboru? Formát jpg mám navolený,to nie je problém ale aby som nemusel každý screenshot prepisovať nedá sa automaticky pomenovať po odfotení ? Ak sa to dá,tak absolútne neviem ako na to.Ďakujem

Rocker napsal:
Zdravím.Mal by som jednu otázku.
Dokáže ShapeViewer spraviť screenshot hneď s pomenovaním podľa daného .s/.wag súboru? Formát jpg mám navolený,to nie je problém ale aby som nemusel každý screenshot prepisovať nedá sa automaticky pomenovať po odfotení ? Ak sa to dá,tak absolútne neviem ako na to.Ďakujem
Dřívější verze to uměly,ale od verze 1.2 si musíš ručně vybrat složku kam to uložíš a také název screenshotu.K tomu program bude automaticky přidávat číslo ve formátu*000,které bude vždy o jedno číslo větší.Normálně bez toho nastavení se všechny screenshoty ukládají přímo do složky Shape Vieweru pouze s číslem,nikoliv názvem.Takže dvojhmat na Ctrl + F,vyber si složku,kam to chceš uložit a jméno,pod kterým se to má uložit.Pak jenom zmáčkni F11 a máš to tam.

Ja spravím screen a v danej zložke kde sa uloží to musím prepísať pomocou skopirovaného názvu .s/.wag, prepíšem,uložím a vhodím do zložky vozňa.Síce je to tiež prácne ale co už...Preto som sa pýtal,ci nefunguje automatické pomenovanie jpg-čka po odfotení,čo by ušetrilo prácu aj čas...

Rocker napsal:
Ja spravím screen a v danej zložke kde sa uloží to musím prepísať pomocou skopirovaného názvu .s/.wag, prepíšem,uložím a vhodím do zložky vozňa.Síce je to tiež prácne ale co už...Preto som sa pýtal,ci nefunguje automatické pomenovanie jpg-čka po odfotení,čo by ušetrilo prácu aj čas...
Ušetříš si práci,když si vybereš složku kam se to má uložit pomocí Ctrl +F,hned si to pojmenuj a pomocí F11 se ti to uloží podle zadaných parametrů.Automatické pojmenování *JPG bylo celkem dobré,ale pokud už jsi měl ve složce screen se stejným názvem,tak to dělalo neplechu.Zřejmě proto od toho autoři ve vyšších verzích ustoupili.Já mám screeny je u loko,dělat screeny všech variant vozů co jsou ve složce,tak pěkně naroste msts a budeš delší dobu čekat na načtení při startu,ono to kontroluje kdejakou blbost.

Back
Nahoře