Problém s jízdním řádem

Pajavlaky

Průvodčí
Vytvořil jsem si aktivitu po trať Opava-Olomouc ( os 3514 ). v activity changeru jsem nadefinoval jízdní řád a vzhledem k toumu, že pobyt ve jednotlivych stanicích nepřekračoval 1 minutu, jsem snížil počet cestujích na nástupištích z 20 na 5,6,7,8 a 9. Bohužel když teď přijedu do stanice a výpravčí mi dá souhlas na odjezd třeba v 21:58:44, odjedu, ale do deníku se zapíše 21:58:06. Díky moc za odpovědi.

Zbytecne trapeni, tohle nema smysl resit. Ten cas se vzdy nak rozjede a je to v haji. Ja si uz kolikrat rikam, ze do stanice prijedu o tri min pozde a nakonec jsem tam o minutu driv...

Pajavlaky napsal:
Vytvořil jsem si aktivitu po trať Opava-Olomouc ( os 3514 ). v activity changeru jsem nadefinoval jízdní řád a vzhledem k toumu, že pobyt ve jednotlivych stanicích nepřekračoval 1 minutu, jsem snížil počet cestujích na nástupištích z 20 na 5,6,7,8 a 9. Bohužel když teď přijedu do stanice a výpravčí mi dá souhlas na odjezd třeba v 21:58:44, odjedu, ale do deníku se zapíše 21:58:06. Díky moc za odpovědi.

Díky za aktivitu. Aktivitu jsem si stáhl a jak budu mít čas (možná zítra, možná někdy příští týden), tak to omrknu. Mám teď moc práce.
Pak dám vědět. Měj se.

Paja: skus si ten cas pozaokruhlovat priamo v AE. Mam skusenotsi, ze niekedy sa aktivity upravene cez Activity Changer nespravaju zrovna korektne ...

Ahoj

Také jsem vytvořil aktivitu, a problém s časem odjezdu a příjezdu jsem neměl. Dělal jsem ji v klasickém editoru.

No tak já u mé aktivity problém s tímto mam už taky.....
Jenže nejde mi ani tak o to, že se mi zapíše dřívější čas, ale jde mi o to, že nevím v který z těch časů je příslušný i pro start trafficů, a to pak dělá trošku problémy......

Já mám dotaz kde vezmu ten českej editor úkolu?? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Stáhni si čestinu od Ppooolllla ze stránek,pokud ji ještě nemáš.Pak klikni na nabídku START-Programy-Microsoft Games-Train Simulator-Train Simulator Editor&Tools-Editor úkolu.Víc si myslím nepotřebuješ jen inspiraci a čas.

poison napsal:
Stáhni si čestinu od Ppooolllla ze stránek,pokud ji ještě nemáš.Pak klikni na nabídku START-Programy-Microsoft Games-Train Simulator-Train Simulator Editor&Tools-Editor úkolu.Víc si myslím nepotřebuješ jen inspiraci a čas.
děkuji a ještě sem to asi nepatří, ale stáhl jsme si vůz ZSSK WLABmee62 a když ho rozbalím a naistaluji, tak mi píše: different coupling type, jakože nejde spojit s dalšíma, dal mi někdo manuál!ale jako pro debila),abych to odstranil děkuji

Předbíhání

Ví tedy někdo jak úspěšne vyřešit problémy s jízdním řádem? Já dělal JŘ pro celkem dlouhou aktivitu v Activity changeru a čas na lokomotivě a v F10 tabulce se předbíhal oproti času zapisovaném jako skutečné příjezd/odjezdy. Do deníku se z počátku zapisovay časy o 2-3 s menší a později se to natáhlo až o 2 min. Zkusil sem tedy jízdní řád přepočítat v MSTS Activity editoru a pak ručně zaokrouhlit způsobem zadat příjezd->do kolonky odjezd se zapsal ten samý čas a příjezd pak zadat znovu. Jízdní řád pak tedy vypadal úplně stejně jako dříve, akorát byl dělaný v AE. Avšak po spuštení aktivity se dostavil stejný výsledek - opět se čas předbíhal.... největší problém je v tom, že traffic se objevuje podle nezkresleného času a naopak události, zprávy atd. jsou závislé na tom zkresleném.

Re: Předbíhání

Kank napsal:
Ví tedy někdo jak úspěšne vyřešit problémy s jízdním řádem? Já dělal JŘ pro celkem dlouhou aktivitu v Activity changeru a čas na lokomotivě a v F10 tabulce se předbíhal oproti času zapisovaném jako skutečné příjezd/odjezdy. Do deníku se z počátku zapisovay časy o 2-3 s menší a později se to natáhlo až o 2 min. Zkusil sem tedy jízdní řád přepočítat v MSTS Activity editoru a pak ručně zaokrouhlit způsobem zadat příjezd->do kolonky odjezd se zapsal ten samý čas a příjezd pak zadat znovu. Jízdní řád pak tedy vypadal úplně stejně jako dříve, akorát byl dělaný v AE. Avšak po spuštení aktivity se dostavil stejný výsledek - opět se čas předbíhal.... největší problém je v tom, že traffic se objevuje podle nezkresleného času a naopak události, zprávy atd. jsou závislé na tom zkresleném.

No s největší pravděpodobností na to má vliv výkon počítače.....u mé Os 2337 mi taky ve Valticích město naběhl se spožděním 30s a ve Valticích už 1 min a to už pak rozhodilo i rozhlas..... může na to mít vliv i to, že pokud přijedeš do stanice v např 8:38 a v ten samí čas máš odjezd a 30s nabíráš cestující, tak je možné, že to pak bude zkreslený o 30 sekund....
No každopádně na noťasu mi jednou zpoždění naběhlo a potom na velkém PC absolutně na sekundu přesně, takže to bude asi další z neznámích pro MSTS....

No nevim, s časem v jiných aktivitách sem problém neměl... dokonce když sem aktivitu dělal jen Praha - Kolín (teď Praha - Kolín - Praha), tak vše bylo ok. Dokonce se strejným trafficem atd. A FPS mám slušné, takže bych řekl že výkonem to asi nebude.....

Kank

Bohužel to výkonem PC je. Na toto téma již debata probíhala. A je tím také i ovlivňována rychlost vlaku. Za určitých HW podmínek to ukazuje jinou rychlost než jakou by to mělo ukazovat. MSTS se v tomto ohledu neřídí systémovými hodinami ale počítá si čas sám a při určité zátěži se prostě a jednoduše nedostane na to aby byly správně počítány i hodiny - dojde k rozdílům. Pokud by se v MSTS řídilo vše těmito vnitřními hodinami MSTS tak by to nevadilo. Bohužel ale některé věci v MSTS se naopak zase řídí právě těmi systémovými hodinami. Co z toho pak vznikne je snad všem jasné.

Ppoollll

A neměla by se tedy aktivita za stejných podmínek chovat pořád stejně? Já si udělal testovací aktivitu Pardubice - Kolín a jednou mi čas sedí přesně až do Kolína a jindy se rozchází už ve Svítkově...

Michal napsal:
Ppoollll

A neměla by se tedy aktivita za stejných podmínek chovat pořád stejně? Já si udělal testovací aktivitu Pardubice - Kolín a jednou mi čas sedí přesně až do Kolína a jindy se rozchází už ve Svítkově...

Vzhledem k tomu, že v MSTS vše souvisí se vším, bych se vůbec nedivil, že na rychlost počítání času má vliv i momentální barometrický tlak. :lol: :lol: :lol:

Ak niekdo z vás skúšal spustiť nejaký test PC typu 3D MARK 2005, tak si iste všimol že dosiahnuť taký istý počet bodov pri dvoch a viacerých testoch je "problém". MSTS takisto dáva časti PC riadny "záhul", takže podobné hodnoty rozladenia času by mali nastať pri reštarte PC pred novým testom aktivity. Inak som si všimol že čím dlhšia a náročnejšia aktivita, tým je rozladenie časov väčšie.

Je zajímavé. že v úseku Praha Mas. n. - Praha Libeň se mi čas nerozjíží a od Kyjí dál (který je podle mě určitě méně náročný) se čas na loko začne předbíhat. A traffic je všude zhruba na stejné úrovni.....

Řešení

Mám asi řešení tohoto problému aneb jak sem na to přišel....

Jelikož mi vadily stíny od servisu4, vypnul jsem pohyblivé stíny. Jako vedlejší věc celkem razantně stouplo FPS - nebyl problém dosahovat FPS klidně 59 (vic možná ani nejde). Všimnul jsem si také, že když jsem jel na blok za trafficem, tak mi začalo u jednoho klacku volno skákat až když jsem byl skoro před semafotem - na tom samém místě jsem byl tedy dřív než když jsem aktivitu jel se zapnutým dynamickým stínováním -> MSTS ukazoval pořád stejnou rychlost, ale díky vyššímu FPS jsem prostě musel jet "rychleji" a na daném místě jsem byl pak dřív.

Dosud jsem měl s JŘ problémy, čas se mi předbíhal klidně o 2 minuty a dneska mě napadlo zapnout zase pohyblivé stíny. FPS se snížilo (bohudík na únosnou mez-okolo 30) a čas se přestal předbíhat. S JŘ mají tedy asi problém ti, co mají vyšší výkon PC nebo vypnuté některé detaily-> a tím vyšší FPS

Aspoň tohle u mě pomohlo, takže můžete vyzkoušet a podělit se s výsledky....

Problem

To svojej trate som si dal zopar stanic a ked si robim activitu tak jedna stanica sa mi vobec nechce zaradit do cestovneho poriadku.Neviete v com je problem?
mam to takto : Ide Trnava - Brestovany - Leopoldov
Tie Brestovany sa mi nechcu dat do cestovneho poriadku
Nezobrazi sa mi ani v tej tabulke zo vsetkymi stanicami ked dokoncim PATH EDITOR takze potom nie je ani v cestaku a neviem ako mam urobit aby tam ta stanica bola.Viete s tym nieco urobit?Diky.Majte sa

Back
Nahoře