Radenia konkretnych vlakov, zositaky, GVD a ine pomocky

trať 024

Ppoollll

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2005 10:43 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Při mé návštěvě těchto končin jsem tam viděl i 130 na nákladu. Jedna vepředu a druhá (původní originál Starého modelu Smile ) byla vzadu jako postrk.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
atb

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2005 3:36 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Já to již jen trochu rozvedu. Osobáky jsou plně v režii 111 + 2x-3xBdmtee nebo i 130 a 163 (podle oběhů). První a poslední spoje jezdí 810. Náklady jezdí většinou ve dvojičce 2x751.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mirec

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2005 1:49 pm Předmět: Re: Řazení osobních vlaků Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Pelikán napsal:
Mám dotaz na všechny vzdělané železniční fandy. Nejsem ani z UO ani z Letohradu přesto bych moc rád udělal aktivitu na této trati. Ať už osobní nebo nějakou jednoduchou nákladní. Ale. Jediné co vím je, že na ní jezdí žehlička ( snad ) a to je asi tak všechno. Řazení vlaků na želpage jsem nenašel ( Myslím osobní ). Tak nemám páru ( nebo vlastně šťávu, když je trať elektrifikovaná Very Happy ) co tam pořádně jezdí. Jestli to už někdo někde na fóru psal tak pardon. Já to nenašel.

Jazdia tam žehličky 110,111 presne ako si povedal.Vozne tam sú cd_bymee, táto súprava je na screenoch na stránkach p.Šemoru.Jazdia tam aj 749 ( v mojej daľšej aktivite je použitá) a tiež lokomotívy 162/163.Podľa mňa tam môže zavítať aj 810.Ale koniec koncov súpravy použité v aktivite sa dajú upraviť, tak hlavne aby bola aktivita.Zloženie súprav nieje až taká veľká prekážka.Ak niekto vysí na 350-kach tak si tam dá 350-ku a podobne Very Happy .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2005 1:38 pm Předmět: Řazení osobních vlaků Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Mám dotaz na všechny vzdělané železniční fandy. Nejsem ani z UO ani z Letohradu přesto bych moc rád udělal aktivitu na této trati. Ať už osobní nebo nějakou jednoduchou nákladní. Ale. Jediné co vím je, že na ní jezdí žehlička ( snad ) a to je asi tak všechno. Řazení vlaků na želpage jsem nenašel ( Myslím osobní ). Tak nemám páru ( nebo vlastně šťávu, když je trať elektrifikovaná Very Happy ) co tam pořádně jezdí. Jestli to už někdo někde na fóru psal tak pardon. Já to nenašel.

Sponka napsal:
Tak koukám, že jsme přišli o "psí web" :( ( http://www.sweb.cz/danone39/ )
No je to smutné, keď si ČD myslia že keď uvidím SJŘ nejakého vlaku že neviem čo z toho vyčítam ... Konkétne som nepochopil to knowhow.Ale budiž.Samozrejme nikdo nestojí o zbytočné problémy.Ale dúfam že tieto cenné pomôcky pri tvorbe aktivít budú (nielen pre tento GVD) k dispozícii aspoň cez e-mail.

Naposled editoval moderátor:
Najviac ma ale dojalo, ako v Prahe na burze niekto (dokonca s rovnošatou ČD, a.s.) predával CD s pomôckami ku GVD (kde je toho ešte o čosi viacej ...)

Pro mnohé je to sice škoda, ale co jste čekali.
V zápatí těchto pomůcek GVD je napsáno, cituji:
Údaje je možno použít jen pro služební potřebu. Poskytování dat jiným subjektům a použití pro jiné než služební účely může být hodnoceno jako porušení pracovní kázně.
Vystavit tohle veřejně na internet, z toho může někdo mít průšvih a výsledek bude takový, že sehnat takové CD pro potřeby stavitelů tratí už bude nemožné a dopadneme jako na Slovensku nebo Rakousku, kde sehnat nějaké podklady pro stavění do MSTS je téměř nemožné.
A to, že někdo prodával tohle CD na burze není argument. To byla také černota.
Lidi si vše zkazí sami. Přemýšlejte o tom.

JOHNZ napsal:
Najviac ma ale dojalo, ako v Prahe na burze niekto (dokonca s rovnošatou ČD, a.s.) predával CD s pomôckami ku GVD (kde je toho ešte o čosi viacej ...)
Mne hovor Johny ... Na burze v Prahe si zohnal všetko - dodatky, ZCP, SJŘ, dokonca smerové tabule atď ... No a korunku tomu nasadil chlapík, ktorý chcel za jeden SJŘ rovných 100 Kč ... :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
... sehnat takové CD pro potřeby stavitelů tratí už bude nemožné a dopadneme jako na Slovensku nebo Rakousku, kde sehnat nějaké podklady pro stavění do MSTS je téměř nemožné.
Keby som mal prístup k týmto už teraz "horúcim" informáciám určite by som ich "dôveryhodným" ľudom poskytol a nie ich od strachu držal doma v šuplíku a všetci nadšenci okolo MSTS by si mohli fúkať viete čo viete kam ... Pretože Vy rozhodne nieste niemand, a určite ani (s prepáčením) vůl aby ste si pred obchod dali transparent " ... pozrite, ten a ten mi hodil TTP, SJŘ, dodatky atď ..." Ale naviac ma zaráža, že generalita ČD nemá nič iné na práci ako sledovanie nejakého webu s ich "služobnými pomôckami".

Mirec, takhle dopadl dotaz přes mého tiskového mluvčího ohledně získání plánků stanic OBB na jejich dráhy, pro potřeby tvorby do MSTS:

informace k získání traťových plánů přímo z ÖBB je negativní – „z bezpečnostních antiteroristických důvodů tyto informace až na další do odvolání neposkytujeme“…

Podobně můžemě dopadnout i u ČD, pokud si jisté věci nebudeme umět nechat pro sebe. Pokud se pamatuji, tak plánky stanic byly zveřejněny už v minulosti a také musely být z webu odstraněny.
Z generálního ředitelství určitě tyto stránky nikdo neobjevil, řekl bych, že je to práce nějakého bonzáka. Udávat, žalovat, to je Československá specialita.

Bedlisch napsal:
Pomůcky jsou opět ke stažení na webu:
http://www.freewebtown.com/john_woods/
nebo
http://www.iwan.eu07.pl/danone39/
Snad jen doplním, že Pes38 nemá s těmito stránkami nic společného. Jak píší autoři, uvidí se, jak se ČD budou snažit o smazání těchto stránek v zahraničí.

Ja nevim, ale tohle je uz hodne na hrane a autor si zahravam s prislusnymi paragrafy. At se mne (nam) to muze zdat sebehloupejsi, CD mohou a maji pravo sve interni materialy tajit a dela to tak kazda firma, ktera si snazi sve vnitrni prostredi chranit.

Chlapi, vy si koledujete o to, že už nám nikdo od ČD tyto materiály neposkytne.
Já si myslím, že pokud nějaký fanda tyto materiály chtěl, nikdy nebyl problém CD získat, ale takto to vyslepičit celému světu na web?
Plánky stanic, to se samo nenamalovalo, tam budou i nějaká autorská práva.
Ohledně materiálů vhodných ke zveřejnění bych z tohoto CD tipoval pouze knižní jízdní řády.
Oběhy vlaků, sešitové JŘ, detaily z plánků stanic, kde se dočtu o počtu výpravčích a druhu zabezpečení, to je čístě služební záležitost k zveřejnění na web nevhodná.
V každém případě je nutné získat svolení od ČD, jinak je tohle pirátství jako každé jiné.
Nechci dělat Pana Důležitého, ale jde mi jen o to, že pokud takto budeme nakládat se svěřenými služebními materiály, příště nedostaneme nic. A že takové zveřejňování je soudně postižitelné, to je další kapitola.

Zbyněk Šemora napsal:
Chlapi, vy si koledujete o to, že už nám nikdo od ČD tyto materiály neposkytne.
Já si myslím, že pokud nějaký fanda tyto materiály chtěl, nikdy nebyl problém CD získat, ale takto to vyslepičit celému světu na web?
Plánky stanic, to se samo nenamalovalo, tam budou i nějaká autorská práva.
Ohledně materiálů vhodných ke zveřejnění bych z tohoto CD tipoval pouze knižní jízdní řády.
Oběhy vlaků, sešitové JŘ, detaily z plánků stanic, kde se dočtu o počtu výpravčích a druhu zabezpečení, to je čístě služební záležitost k zveřejnění na web nevhodná.
V každém případě je nutné získat svolení od ČD, jinak je tohle pirátství jako každé jiné.
Nechci dělat Pana Důležitého, ale jde mi jen o to, že pokud takto budeme nakládat se svěřenými služebními materiály, příště nedostaneme nic. A že takové zveřejňování je soudně postižitelné, to je další kapitola.
Zbyňku, co se týče plánků stanic a vybavení SZZ, to by snad taky asi vadit nemuselo (když si dám čas 1 den na jednu stanici, tak si to zjistím taky....), co se týče JŘ rušicích a mimořádných vlaků, oběhy a turnusové skupiny, to už je věc jiná....

V každém případě si myslím, že pokud někdy byly dráhy alespoň trochu vstřícné tomuhle fandovství, tak bych se ani nedivil, kdyby s tím přestaly....(viz exkurze, návštěvy provozních jednotek).....

Ono by bylo nejlepší, kdyby se k tomuto tématu vyjádřil někdo kompetentní od dráhy. My fandové a veteráni ČD se můžeme jen dohadovat.

AndrewM napsal:
Bedlisch napsal:
Pomůcky jsou opět ke stažení na webu:
http://www.freewebtown.com/john_woods/
nebo
http://www.iwan.eu07.pl/danone39/
Snad jen doplním, že Pes38 nemá s těmito stránkami nic společného. Jak píší autoři, uvidí se, jak se ČD budou snažit o smazání těchto stránek v zahraničí.

Ja nevim, ale tohle je uz hodne na hrane a autor si zahravam s prislusnymi paragrafy. At se mne (nam) to muze zdat sebehloupejsi, CD mohou a maji pravo sve interni materialy tajit a dela to tak kazda firma, ktera si snazi sve vnitrni prostredi chranit.

No tak já už sem z obliga (na svém webu nic nemám) a ostatní ať si to řeší s ČD, jak chtějí, myslím, že se asi ČD budou muset obrátit na FBI :D

Chtěl bych upozornit na dvě věci v některých aktivitách.
1. Pokud sestavujete vlak podle nějakých pomůcek GVD, chce to se podívat i na omezení jízdy u některých vozů. Některé vozy jezdí jen v určitý den a další zase v jiný den. Třeba u R 375 Pannonia je uvedených 22 vozů, ale žádný den v roce nepojedou všechny na jednou. Právě že 22 vozovou Pannoni jsem v jedné aktivitě viděl.

2. Máme u nás 2 typy vozů Bee a 2 typy vozů Aee. Ty Aee jsou alespoň odlišeny, že jedny, jezdí zpravidla ve vnitrostátní dopravě mají index 145, tedy Aee145. V rychlících jezdících přes Brno (DKV Brno) jsou vozy Bee s max. rychlostí 140 km/h v trainsetu v adresáři cd_Bee. Na Ostravu jezdí pražské vozy Bee s max. rychlostí 160 km/h a ty jsou v adresáři cd_Beel. Viděl jsem v aktivitě, že tam jel Banán s IC z Ostravy a bylo tam několik modrých (brněnských) Bee a správně tam měly být Bee z adresáře Beel.

Neberte to jako kritiku aktivit, ale jako upozornění na záludnost v označení vozů. Dříve ty pražské měly označení Beel a Aeel a dochovalo se nám to v trainsetu v označení adresářů.

Karel napsal:
Chtěl bych upozornit na dvě věci v některých aktivitách.
1. Pokud sestavujete vlak podle nějakých pomůcek GVD, chce to se podívat i na omezení jízdy u některých vozů. Některé vozy jezdí jen v určitý den a další zase v jiný den. Třeba u R 375 Pannonia je uvedených 22 vozů, ale žádný den v roce nepojedou všechny na jednou. Právě že 22 vozovou Pannoni jsem v jedné aktivitě viděl.
Tak přesně tohle se mi přihodilo za mé dávné aktivní praxe při přepřahu v Holešovicích, kde přijel rychlík z NDR přes Děčín s 22kočáry. Po obdržení brzděnky jsem vykulil oči a odmítl vlak odvézt. V předpise V15/1 je jasně stanoveno pro I.zp.br. max 80 náprav = 20 vozů. Neukecali mne ani tím, že Děčíňák s tím přijel, tak to asi je v pořádku a ani návrhem na přečíslování na Nex, kde může být 100náprav. Jenže Nex není v kategorii osobní přepravy, tak jsem opáčil, že klidně ten rychlík odvezu jako Nex, ale bez cestujících!
A bylo vymalováno. Vozy na konci museli odpojit a dederoni do Bulharska si museli počkat na jiný vhodný potah.

Zdravím, pamatujete někdo, co vozilo saxonku v GVD 1999/2000 do Kutné Hory? Vím, že z Kh jezdila s DB 180. A řazení si taky moc už nepamatuju.... Akorát, že měla nějaký "obyčejnější" DB vagony, ale jaký to už nevím. Díky za pomoc.

Back
Nahoře