2. setkání příznivců MSTS

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Ahojek, rok se sešel s rokem a opět se otevřela otázka "sleziny".
Tudíž je k mání registrační list na tento ročník....vzhledem k přibližné rezervaci míst je potřeba se registrovat nejpozději do 30.11.2005.

Předpokládaný termín : 21.1.2006-22.1.2006
Program :
Trainset - nebude se probírat - jde již o uzavřenou věc.

Zatím je program otevřený - pokud bude zájem nás laiků a ochota autorů (skinaři, modeláři, autoři aktivit), lze udělat tématické bloky, kde by nám mohli autoři vysvětlit to, co se tady na foru probírá neustále dokola a případně další věci....ale jak říkám....musí být zájem z naší strany a ochota ze strany autorů....

Registrovat se dodatečně po termínu je sice možné zasláním infa na můj mail, ale po tomto termínu už nelze zajistit možnost ubytování.

Jinak ubytování si zajišťuje sami, my se pouze předběžně pokusíme zarezervovat daný počet míst v den uzavření registrace.
Link na ubytování je zde :
http://www.ddmpraha.cz/klamovka.php?cesta=content.php&id=53&stanice=klamovka

Registrační formulář je zde :
http://mlasevic.wz.cz/index.php?adata=./admin/akce_registrace.php&id=2

Tak jsem to napsal do formuláře blbě. Na slezině nechci řešit oběd naproti v hospodě (to měla být poznámka ke kolonce stravování).
Vidím to na diskusní skupiny modelářů objektů, tvůrců aktivit, stavitelů tratí, modelářů vozidel a podobně. Toto bych viděl v úrovni aktivních autorů. Myslím, že si můžeme všichni vzájemně předat cenné zkušenosti.
Za další, budou tam účastnící uživatelé nebo začínající modeláři. Ti by měli prostor v diskusi se na cokoli zeptat.

Tak som sa zas záväzne neprihlásil, rovnako ako na predchádzajúcej slezine. Tento termín je pre mňa maximálne neprijateľný, tož sa budete musieť zaobísť bez mojej maličkosti. Len dúfam, že až budete chcieť o niečom hlasovať, tak závažné veci nie na slezine, pretože tá trocha zúčastnených nemôže rozhodovať za väčšinu :wink:

Tax napsal:
Tak som sa zas záväzne neprihlásil, rovnako ako na predchádzajúcej slezine. Tento termín je pre mňa maximálne neprijateľný, tož sa budete musieť zaobísť bez mojej maličkosti. Len dúfam, že až budete chcieť o niečom hlasovať, tak závažné veci nie na slezine, pretože tá trocha zúčastnených nemôže rozhodovať za väčšinu :wink:

No pak by se nemuselo řešit ani tak nic, Taxi, protože po zkušenostech vidíš, že se všichni tady v žádném případě nedohodneme ......

BTW a když se podívám do diskusí, tak zjistím, že aktivně se do nich zapojí tak do 10% a možná i míň zaregistrovaných lidí ......takže pokud z těch 10% lidí na slezině bude víc jak polovina, tak se dá říct, že se rozhoduje za většinu......

BTW.....psal jsem, že TRAINSET už je uzavřená kapitola, kde došlo ka jakési shodě, takže to se tam určitě probírat nebude.....

P.S.: Nechcem si rypnut, ale neda mi to....ked poznám nás dvoch....a ešte pár jedincov, tak si myslím, že bychom do hmotnosti tu nadpoloviční většinu dali dokupy i my dva :-).....a to už má svou váhu :-)[/b]

Martens napsal:
BTW.....psal jsem, že TRAINSET už je uzavřená kapitola, kde došlo ka jakési shodě, takže to se tam určitě probírat nebude.....

Já myslel, že trainset je uzavřený do sleziny.....jak to s ním teda je...když tak to napište do standartů...

Nazdar všetci !

Stále platí že miesto činu bude Praha ?
Chlapi a niekde na Morave by to nešlo?
Mám to hrozne ďaleko a chcel by som tam ísť,jasné žo kvôli mne to nebudete presúvať,len sa chcem spýtať.Ale uznajte : režinku nemám takže cestovné+réžia činí cca 3 až 4.000,-Sk a to je hodne veľký peniaz, to radšej vrazím do compu a oželiem slezinu.Pýtam sa hlavne preto, že Zbyňek Šemora chcel niečo podobné zorganizovať v Hustopečích.

Ad duuso:
Tak mne napadlo,že při dnešních internetových možnostech by se dala přitom uspořádat (video)/audiokonference.Nevím,jaké jsou v místě konání možnosti připojení, ale nereálné to snad nebude.
Pokud by to bylo reálné, musely by se zase stanovit nějaká pravidla, aby do Skype či MSNMess nemluvili všichni najednou.
Uvidíme,co na to hlavní organizátor.

ICQ aj. tu na pokecu už máme, tak si můžeme ještě přidat do svých profilů kontakt na SKYPE a mimo SZ si můžeme i plknout hlasem.

Re: SKYPE

bob57_cz napsal:
Ad duuso:
Tak mne napadlo,že při dnešních internetových možnostech by se dala přitom uspořádat (video)/audiokonference.Nevím,jaké jsou v místě konání možnosti připojení, ale nereálné to snad nebude.
Pokud by to bylo reálné, musely by se zase stanovit nějaká pravidla, aby do Skype či MSNMess nemluvili všichni najednou.
Uvidíme,co na to hlavní organizátor.

ICQ aj. tu na pokecu už máme, tak si můžeme ještě přidat do svých profilů kontakt na SKYPE a mimo SZ si můžeme i plknout hlasem.

Tohle samozřejmě technicky možné je, ale kolik z vás je na dial-upu a nemá doma 4 MB na download? Navíc, pokud jsem to pochopil, tak Ti jde o přenos z místa konání sleziny.....tohle nejsem schopen posoudit, ale z lonska si myslím, že tam to je neřešitelné......

Takže ICQ nebo SKYPE si můžem dovolit v omezené skupince....to je v poho, ale při 15 nebo 20 lidech? A pravidla????? Bobe, než se na nich dohodneme, tak už budem fousatí......

PPoolllle, co Ty na to jako druhý hlavní?

duuso napsal:
Nazdar všetci !

Stále platí že miesto činu bude Praha ?
Chlapi a niekde na Morave by to nešlo?
Mám to hrozne ďaleko a chcel by som tam ísť,jasné žo kvôli mne to nebudete presúvať,len sa chcem spýtať.Ale uznajte : režinku nemám takže cestovné+réžia činí cca 3 až 4.000,-Sk a to je hodne veľký peniaz, to radšej vrazím do compu a oželiem slezinu.Pýtam sa hlavne preto, že Zbyňek Šemora chcel niečo podobné zorganizovať v Hustopečích.
Ono to není o tom zvolit místo konání, ale aby to také někdo zorganizoval. A na to jsou třeba minimálně dva (pokud tohle nemá někdo jako koníčka) Jinak loni s Taxem a Marianem, Ondra J.a Pikku jsme se loni sešli na Invexu, tenkrát to zorganizoval T a měl z toho pak těžké spaní. Ono totiž něco zajistit a po akci vše dát do pořádku i finančně, to není nic jednoduchého. Já osobně bych rozpočítal náklady a součástí přihlášky by byl i poplatek za sál, večeře, občerstvení. Proto buďte rádi, že se toho chopil Ppoollll a nabídl prostory v klubu modelářů, kde to máme, alespoň loni to bylo bez poplatku. Kdo z Vás má možnost zdarma pronajmout sál? Nehlaste se všichni. Navíc do Prahy je spojení ze všech stran. Pendolina budou jezdit o 106 a myslím, na KM banku to bude bez příplatku. A za 1300kč 1200km, na to můžete jet od Břeclavi dva. Tam i zpět. Jaké 4000???. Kolik je jízdné na Slovensku, nevím. A ještě spojíte příjemné s užitečným.
Za oběd jsme dali kolem stovky a myslím, že tam můžete i přespat ve spacáku.

Jak píše Zbyněk,.....podstatné je i to, aby to někdo zorganizoval....Morava, Hustopeče, Ostrava......i Blava.....pokud mi o něco jde....a tím něco je třeba i setkání s lidmi, kteří mají stejnou zálibu, tak není problém dojet i do Blavy....ale nechtějte, abychom s PPoollllem organizovali slezinu na jihu Moravy......to už je opravdu moc.....

A ruku na srdce.....kdo se nabíd, že neco zorganizuje? Zatím padaly pouze námitky, že je to v Praze ( a to i u první sleziny)......a to je trošku málo, nemyslíte?

Navíc vloni v Hustopečích bylo 6 nebo 7 lidí ....a to stačilo u stolu ......jenom teď zaregistrováno 15 lidí.....vloni jich bylo o chloupek víc....

Dále buďme rádi, že bylo místo na slezinu zadara.....takhle by už tam nikdo nepřijel, pokud by se měl hradit i pronájem prostor.....

Takže odpovím na pár zde padlých dotazů.

Spaní - v registraci je i odkaz na zařízení k tomuto účelu určené. Po loňských zkušenostech to odmítám zařizovat jinak. V baráku by bylo sice možné spaní ve vlastním spacáku ale jen od určitého počtu lidí. Kvůli jednomu-dvěma (viz loňský zájem) lidem nejsem schopen zajistit noční službu na baráku. To zadarmo již nelze. Kvůli většímu počtu lidí bych byl ochoten být v baráku od sobotního rána do nedělního večera ale jen pokud by to mělo význam. Už takhle ty dva dny budou i tak dost velký záběr.

Ad kapacita přenosové linky - na tyto účely je dostatečná a bez limitu. Jen si ale nedokáži představit jak by někdo toto organizoval. A že by jen seděl u PC dva dny a koukal a poslouchal? Znám lepší způsoby jak trávit víkendy. Napadá mne akorát toto - ve stejném termínu podobné setkání na Slovensku a spojení mezi těmito místy. To je asi jediné rozumné využití takovéhoto způsobu komunikace.

Jinak s Martensem jsme domluveni na občerstvení ve stejném rozsahu jako loni. Snídaně, obědy a večeře si zajišťuje každý sám a podle sebe. Hospoda je kousek od baráku a vařej tam i celkem slušně. Martens má pak ve své režii pití (pivo i nealko) a drobné krmení jako jsou třeba párky a jiné drobnosti. Potřebuje ale dopředu vědět kolik lidí tam bude aby se podle toho předzásobil. Na první slezině toto občerstvení fungovalo k plné spokojenosti všech zůčastněných. Takže pokud není požadavek na spaní tak se stačí zaregistrovat i jen 2 týdny před termínem konání akce. Barák má i mnohem větší prostory než kde se to konalo minule takže počet lidí není z praktického pohledu omezen. Je to jen o tom kterou z místností si odemknu a zpřístupním.

Takže pokud to shrnu - hlavní jídla jsou v režii každého. Drobné občerstvení zajišťuje Martens. Prostory ke schůzce já (zatím díkybohu zadarmo) a co se týče spaní - viz odkaz u registrace či na začátku tématu. Pokud si někdo zajistí spaní svépomocí je to jeho svobodná vůle. V baráku ve vlastním spacáku je toto možné pouze při větším (toto je ale problém) počtu zájemců o tento druh spánku.

A jestli má někdo požadavek na jiné místo konání sleziny - tak mu mohu pouze doporučit se toho ujmout a ne jen o tom zde diskutovat. Podobných zařízení jako je MSMT pod hlavičkou magistrátu města Prahy se najde po celé republice určitě vícero. Otázkou je ale za jakých podmínek ty prostory by byly k mání a kolik lidí by to pak zajímalo - zúčastnili by se. K našim východním sousedům (bývalým spoluobčanům) - co Vám brání zorganizovat si podobnou akci na Vaší straně hranic? Možná že by tam přijelo i pár cizinců.
Jinak nikde není předepsáno že se to musí konat v konferenční místnosti. Domluvit se lze přeci i na nějaké rozumně vypadající a fungující hospodě. Každý hospodský bude rád za tržbu. Jen se toho chopit a zorganizovat to. Bohužel zatím nevím o tom že by kdokoliv jiný něco podobného zorganizoval. Takové náhodné setkání při nějaké akci či veletrhu je sice možné. Pokud se ale domluví jen pár lidí mezi sebou tak pak je otázka zda se to dá považovat za věřejnou akci či je to jen soukromé setkání.

telemost

Asi již není co dodat.
Telemost je realizovatelný, záleží už jen jak dopadne organizace za hranicí, pokud se vůbec bude na druhém břehu Moravy něco organizovat.
Výzva tu padla a je už jen na domluvě a osobním rozhodnutí:
zúčastním se ano/ne - kde CR/SR.
Tak se do toho CHLAPI dejte.

PS: Nevšiml jsem si , že by mezi námi byla nějaká zástupkyně SABINEK.
V modelářství jich je dost a pamatuji i několik skutečných strojvedoucích v sukních na děčínských motorech...

bob57_cz

Tak už jsme zase daleko od tématu. Moderátor to bude muset opět vyselektovat a přesunout k vláknu o slezině.

--------------------------------------------------------------------------------
JOHNZ

Tax: to nemôžeš priznať dane o týždeň skôr?

Nie je dôležité aby bolo všetko podľa štandardu. Dôležité je aby všetko fungovalo. A to vždy a všade. A urobte to bez štandardov ...

--------------------------------------------------------------------------------
Tax

bob57_cz napsal:
To Martens
Už jsme to probírali. Pokud by byla slezina ve stejnou dobu i za Moravou,stačilo by na to jediné připojení přes Skype.Nikdo by u toho nemusel sedět, prodlužovák od PC do místnosti konání, 1reprák, 1mikrofon. Vícevláknová konference samozřejmě nepřipadá v úvahu.

Miesto nekoliduje až tak moc, ale totálne nevyhovujúci termín ... a je jedno, či by to bol telemost, skype alebo čokoľvek iné, pre mňa je prekážkou dátum

bob_57_cz

To Martens
Už jsme to probírali. Pokud by byla slezina ve stejnou dobu i za Moravou,stačilo by na to jediné připojení přes Skype.Nikdo by u toho nemusel sedět, prodlužovák od PC do místnosti konání, 1reprák, 1mikrofon. Vícevláknová konference samozřejmě nepřipadá v úvahu.

AndrewM

bob57_cz napsal:

Tax napsal:
Zbyňku, plne súhlasím, ale bohužial tá januárová slezina - nijako mi zas nevyhovuje jej termín ...

Využij tedy tu možnost TELEMOSTU.

Neco jako telemost Praha - Moskva se vzacnym hostem Vladimirem Remkem ?

---------------------------------------------------------------------------------
Martens

To Tax : termínem se taky nikomu nezavděčíš... nikdy nenajdeš takový termín, který by vyhovoval úplně všem.....

s místem schůzky je to totéž, jenom v bledeě modrém.....když se protestovalo, že je Praha daleko..kdo se nabíd, že to udělá jinde?

To Bob : Samozžejmě, že existuje Skype, ICQ , MSN....ale upřímně nedovedu si představit, že někdo bude sedět 2 dny u monitoru a sledovat co, se děje na slezině bez možnosti to ovlivnit.....a pak se ozvou Ti, co maji dial-up, že jim to nevyhovuje...IMHO a kdo pokryje naklady na telemost?

Ale je fakt, že při osobním setkání je to úplně jiné kafe ....

----------------------------------------------------------------------------------
bob57_cz

Tax napsal:
Zbyňku, plne súhlasím, ale bohužial tá januárová slezina - nijako mi zas nevyhovuje jej termín ...

Využij tedy tu možnost TELEMOSTU.

-----------------------------------------------------------------------------------
Tax

Zbyněk Šemora napsal:
Možná mi to pomalu zapaluje, ale asi jsi to Taxi na příkladu vysvětlil. Budou tu zkrátka modeláři, kteří vydají jisté modely. Tax, Pikku a ten další nejmenovaný. Aby se zaručila úroveň kvality, tak bude zákaz jakéhokoli skinování modelu. Aby nevznikaly cituji, tzv natěračské varianty prohlašované za skiny. Viz dřívější hádky na tomto foru. Pokud bude tohle TABU, pak opravdu není důvod složku otevírat. Ale otázkou je, jestli chování a směrování budou 100% každému vyhovovat. Ale jezdíme všichni po stejných kolejích MSTS s vozidly různých autorů, nezlobte se nikdo, ale já to vidím jednou za čas na osobním setkání u kulatého stolu. Předat si zkušenosti a vzájemně si naslouchat. Více hlav, více ví.

Naposled editoval moderátor:
JOHNZI

Když jsi pověřen úlohou druhého moderátora, tak to prosím tě dělej tak aby se v tom člověk vyznal, a že budou všechny příspěvky pořádně přesunuté a nebudou se do textů motat nápisy tlačítek a celého GUI fóra. Díky.

P.S. Stačí si dobře všímat hranatých závorek u tagu QUOTE

Miran napsal:
JOHNZI

Když jsi pověřen úlohou druhého moderátora, tak to prosím tě dělej tak aby se v tom člověk vyznal, a že budou všechny příspěvky pořádně přesunuté a nebudou se do textů motat nápisy tlačítek a celého GUI fóra. Díky.

P.S. Stačí si dobře všímat hranatých závorek u tagu QUOTE

Tohle se stane,když to překopíruje ctrl+c/ctrl+v do svého thre.obtažením ze stránky místo použití skriptu. Martens to převádí korektně.

No, Martens na to žiadny skript nemá, Martens sa s tým len potom ručne s**e ... sorry, zachvíľu to opravím ...

Ono to totiž funguje tak, že zo skriptu sa dá presunúť príspevok jedine tak, že vytvorí sa nová téma a tam sa to potom vycapí, z fóra do fóra jedine takto ...

Doplnené: stačí takto?

JOHNZ napsal:
No, Martens na to žiadny skript nemá, Martens sa s tým len potom ručne s**e ... sorry, zachvíľu to opravím ...

Ono to totiž funguje tak, že zo skriptu sa dá presunúť príspevok jedine tak, že vytvorí sa nová téma a tam sa to potom vycapí, z fóra do fóra jedine takto ...

Doplnené: stačí takto?
Dělám to úúplně stejně jako JOHNZ - tohle forum neumi jednu pro nás celkem postatnou věc....sloučit dvě vlákna dohromady....proto tyhle harakiri s Ctrl+C a Ctrl+V

Takže abych toto téma malinko ostatním připomněl tak zde uvádím jeden z bodů sleziny - plánované zveřejnění modelu 451/452. Cituji z Miranova prohlášení na stránkách:

Mým nařízením bylo demokraticky rozhodnuto takto: Žabotlama bude oficiálně představena na 2. Slezině MSTS 2006 v Praze dne 21.1.2006. Všichni účastníci sleziny si ji budou moci zkopírovat a odvézt a až na závěr sleziny bude uvolněna na internetu. Budou uvolněny dvě soupravy a to ČD 451031/032 a ČD 452017/018, obě včetně vložených vozů a některých variant pro aktivyty (porucha, mimo službu).

A vzhledem k dotazům zda lze na slezinu přijít i když není člověk přihlášen - ano lze. A to v průběhu obou dnů. Pokud ale chcete mít zajištěno i občerstvení tak je nezbytné se Martensovi přihlásit nejpozději ve středu 18. Pokud takto neučiníte tak pro vás nebude zajištěno občerstvení.

Abych doplnil, přislíbil účast i JOHNZ až z daleké Považské Bystrice - toť jenom potvrzení jeho přihlášky emailem.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře