2. setkání příznivců MSTS

Stav
nelze přidat další příspěvky.
bob57_cz napsal:
ok1dnh napsal:
Zbyňku, to lomení a gestikulování rukama bylo, jak jsi zjistil, že jsi prokecal zastávku a že nedobrzdíš, tak jsi halekal "Nestavíme, projíždíme, nikdo tam stejně není". No a to bylo to šermování rukama :-).
Karel
P.S. Mám ten dojem, že někde v těch místech Bob57_cz prohlásil, že by ti to nepučil :-).
Přesně tak. Poté, co jsem viděl Zbyňka řídit, si nemusím zoufat, že jsme se spolu nikdy na stejné mašině nepotkali, ačkoliv jsme jezdili na stejných škopcích řadu let a kopali za stejný tým. No - kdyby bylo nejhůř, tak bych si ho taky nakonec dokázal vycvičit. Přece jen není takové poleno jako zácvikant, co ho mám teď v práci.
Tak to jsi si dovolil moc. Takhle veřejně mne shodit
Nejde o mě, do mě si rýpej jak chceš, ale tím ponižuješ kolegy strojvůdce, kteří se mnou veeelmi rádi turnusově jezdili. :lol: Alespoň doufám. Problémy se mnou nikdo neměl. Sice na dráze je člověk v průseru jednou nohou stále a kdo odešel bez ztráty květinky, měl i kus štěstí.
Poleno jsem snad byl, když jsem nastopil na dráhu a měl první jízdu s fírou, kterému utekl mechanik (to jsem to vyfasoval) Měli jsme noční Poříčany-Nymburk. Šichta za 16 hodin. Na Masaryčce střídání na ose a odjížděli jsme jen s první jednotkou a soupravu bylo třeba roztrhnout. Už bylo zpoždění, tak se spěchalo. Já to trhnul a šel už za jízdy dopředu. "Udělal jsi červené?" dotaz fíry. Samozřejmě jsem zapomněl....a byl oheň na střeše. Tak jsem letěl znovu dozadu, obarvil konce vlaku a už vše OK jen s tím, že fíra se mnou zbytek šichty nepromluvil slova. Kromě "volno, výstraha, očekávejte .....atd.
pak jsem šel na vojnu, což mne od tohoto podivína vysvobodilo.

Po vojně jsem vyfasoval nějakého Lojzu Houdka z Říčan. Už to byl starší pán, přes den s ním byla sranda, ale v noci byl hodně protivnej. Ale dal mi celkem tvrdou školu. 451 mi půjčil jen na rozjezd, když se potřeboval ze dveří vyčurat. Stál ve dveřích, a dával pokyny. "Odbrzdi přídavnou, zmačkni živáka, dej tam manipulaci,......a jeď." Já tam dal na "jeď " sérii, c-c-c-c---c, axelerace a výkřik fíry. "Co blbneš, teď jsem se pochcal".
Po nějaké době odešel do vyšší turnusové skupiny pro starší pány a já vyfasoval nějakého Jirku Klepala, se kterým jsme byli velmi sehraná dvojka. To byl pracant, viz 8mm filmy, které mi do AVI nechal překopírovat Michal. Škoda, že jste na slezině nesehnali tu 8mm promítačku, viděl by jsi mne v akci. Jelikož jsme neznali neschopnost mašin, vždy jsme dojeli, všichni věděli, že se neflákáme a na mašině makáme, tak i cviční na nás byli hodní, Kolikrát mne cvičnej Paukner viděl v Pardubicích ve městě (to se nesmělo), jednou jsem měl vloženou šichtu a o pauze v Kolíně jsme byli s partou fírů v cukrárně na kafi. Po návratu u vlaku už čekal Paukner a strojvůdci měli pozdrav na výplatě. A já nikdy nic. Neříkám, že jsem byl špičkovej strojvedoucí, ale svou práci jsem se snažil dělat co nejperfektněji. Hlášenky, papíry, proužky, mazání, čistota oken, technické znalosti, vybavení záchrané brzdy, vyhazování opilců z vlaku, ....

Naposled editoval moderátor:
Ty jsi tak krásně startovací.... :D ... přivaž si na nohy zátěž, ať se pýchou nevzneseš.....

bob57_cz napsal:
Ty jsi tak krásně startovací.... :D ... přivaž si na nohy zátěž, ať se pýchou nevzneseš.....

Ty taky umíš bejt pěkně jedovatej.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zbyňkuuu, věčná škoda, že jsi to tomu Bob57_cz-ovi nedal do ruky. Možná by jsme se smáli ještě teď. To si Bobe troufám tvrdit, protože jestli neznáš generálský efekt, tak kecáš :-).
Když je Zbyněk u těch zkazek, tak také jednu. Kdo to zná v Třebovicích v Čechách, odjezd směr Krasíkov a do kříže s 6-ti kolákem (E669) za deště a ví o tom, že ty některé mrchy jakmile cejtily vodu vedle z řeky (Labe) popřípadě oblouk, tak byly v luftě (prokluz), tak pochopí pointu:
To jsme se takhle tím směrem na Krasíkov za poprchávání rozjížděli, za zadkem necelejch 2000 tun, na stanovišti kromě firy a mne jakožto mechanika ještě cvičnej. Pracně se to rozjelo na stažení sběrače do kříže a po zdvižení čekal levý oblouk. Jenže mrcha 6-ti kolák, voda a ještě oblouk, trvale v luftě, zpocený fíra měl problém dostat se na hospodárný za odpory. A do toho cvičnej "To chceš spálit odpory ?". Já nevím, co bych v ten moment dělal, ale fíra mne uzemnil. Shodil to na nulu, zvedl se z křesla a povídá cvičnému "Tak mi to ukaž". V tom oblouku !!!! Jasně, vesele jsme couvali zpět do Třebovic :-). Jaké měl fíra prémie, to nevím, přeci jen nás v České Třebové bylo moc a tak často jsme se coby leťáci nepotkávali.
Tož v klídku,
Karel

ok1dnh napsal:
Zbyňkuuu, věčná škoda, že jsi to tomu Bob57_cz-ovi nedal do ruky. Možná by jsme se smáli ještě teď. To si Bobe troufám tvrdit, protože jestli neznáš generálský efekt, tak kecáš :-).
Tak tě ,Karle, musím zklamat: Já mám vždycky pravdu! ( S výjimkou případu,kdy se mýlím.) :lol:
451 jsem proháněl při testování betaverze na Martinově trati 321 a musím podotknout, že jsem s ní jezdil stejně jako v reálu. Nejdříve jsem si ale musel v engu zprovoznit součinování EDB/P ( to zatím ještě ve verzi 1.0 není, časem snad bude). Kilo na trati, u tabule před zastávkou B1, v 90 B2, počkat do 70,kde by měla naskočit B3( jen v reálu ),nafouknout pneu o atmosféru, po odpadu EDB lehce zkorigovat a těsně před zastavením povolit . Stojíme u tabulky.
No ty jsi taky pěknej prášil!
ok1dnh napsal:
Když je Zbyněk u těch zkazek, tak také jednu. Kdo to zná v Třebovicích v Čechách, odjezd směr Krasíkov a do kříže s 6-ti kolákem (E669) za deště a ví o tom, že ty některé mrchy jakmile cejtily vodu vedle z řeky (Labe) (Labe u Třebovic - tu musela být nejmíň potopa světa! Nejblíže je tam snad ta močůvka Třebůvka a za kopcem na východ je Moravská Sázava až do Zábřehu na Moravě, kde se vlévá do Moravy) popřípadě oblouk, tak byly v luftě (prokluz), tak pochopí pointu:
To jsme se takhle tím směrem na Krasíkov za poprchávání rozjížděli, za zadkem necelejch 2000 tun, na stanovišti kromě firy a mne jakožto mechanika ještě cvičnej. Pracně se to rozjelo na stažení sběrače do kříže a po zdvižení čekal levý oblouk. Jenže mrcha 6-ti kolák, voda a ještě oblouk, trvale v luftě, zpocený fíra měl problém dostat se na hospodárný za odpory. A do toho cvičnej "To chceš spálit odpory ?". Já nevím, co bych v ten moment dělal, ale fíra mne uzemnil. Shodil to na nulu, zvedl se z křesla a povídá cvičnému "Tak mi to ukaž". V tom oblouku !!!! Jasně, vesele jsme couvali zpět do Třebovic :-). Jaké měl fíra prémie, to nevím, přeci jen nás v České Třebové bylo moc a tak často jsme se coby leťáci nepotkávali.
Tož v klídku,
Karel
Jo na příhody a jiné bajky bychom zabrali celé forum.

bob57_cz napsal:
Kilo na trati, u tabule před zastávkou B1, v 90 B2, počkat do 70,kde by měla naskočit B3( jen v reálu ),nafouknout pneu o atmosféru, po odpadu EDB lehce zkorigovat a těsně před zastavením povolit . Stojíme u tabulky.

Tak tohle je přesně věc, kterou jsem nestihl na Slezině probrat, ikdyž se tam toto téma naťuklo. Popis stylu jízdu od zkušených strojvedoucích, protože my, co jsme za tím v reálu nikdy neseděli, víme prd, jak se v reálu správně brzdí do stanice s panťákem, s IC soupravou nebo s jednovozovým motorákem, kdy a jak se reaguje na signalizaci, jak se správně rozjíždět, co vše je třeba za jízdy dělat, aby to nějak odpovídalo reálu apod. Já se alespoň snažím, když jedu vlakem, pozorovat a odhadovat rychlost, s jakou se vřítíme do zastávky a prudkost brždění, abych potom v MSTS jezdil alespoň trochu reálně. Takže mé téma na příště: popis stylu jízdy strojvedoucích včetně ukázky v MSTS.

PS: PŘÍHODY A JINÉ BAJKY BEREM VŠEMA DESETI, TO VŽDYCKY HLTÁM JAK DETEKTIVKU......SEM S NIMI.....NEBO KAMKOLIV JINAM DO FÓRA!!!!!!!!

Ad Lord: Tabule před zastávkou je v konstantní vzdálenosti, zatímco sklonové poměry jsou různé, takže to nefunguje vždy v těchto hodnotách. Navíc verze 1.0 má současně fungující EDB+P, u skutečné funguje buď EDB nebo P - ne spolu současně.

Vlastně jsem na místě strojvedoucího jednou seděl... :D na předváděčce Pendolina na hlaváku. Hodinu jsem čekal frontu skrz celé Pendolino, protože instruktor bral do kabiny vždy po 4 lidech, polední pauza mi dávno skončila, ale to jsem si přece nemohl nechat ujít, zvlášť když už jsem tam trčel 40 minut. A pak to přišlo.....měl jsem kliku, že mě instruktor posadil přímo do křesla strojvedoucího (jsem bůh...říkal jsem si :lol: ). Byla nám vystvětlena funkce pár budíků a všelijakých hejblátek (které jsem samozřejmě znal z MSTS :D ) a pak byl prostor pro dotazy. Ptám se: "A na co je tahle páčka tady vpravo?". Instruktor: "To je houkačka". Já: "A houká se tady??". Instruktor s hrůzou v očích: "No, zkuste to...". Tak jsem pořádně pohnul páčkou nahoru, ozval se vysoký ton, potom dolu, ozval se nízký ton, všichni nadšenci s foťáky, co právě fotili předek soupravy se proměnili ve zmatené kamzíky a skákali od soupravy metrovými skoky a celý hlavák se otočil směrem k "mé" soupravě (jsem double bůh :D ). Zpocený instruktor na mě: "No nazdar, kolik vám je let??". Říkám: "28". On: "Tak kdyby se někdo ptal, tak že tady sedělo malý dítě a hrálo si s tim, OK???". No řeknu vám, paráda... :D

To byl určitě Jarda M.- "televizní hvězda". Vždy, když je na přetřesu 680 v televizi, tak tam střihnou záběr z kabiny s ním. Dva roky mne lámal, abych se s ním jel svézt na "okruhu" a do Děčína a nakonec mne ukecal až spolužák z průmky na vložáku.

Já jsem Bobe57_cz netvrdil, že v Třebovicích si čuchla k Labi, já řekl, že nesměla cejtit vodu vedle z řeky (a to na trati ČT - Praha bylo Labe). Tím bylo myšleno, že ani nemuselo pršet, jen se o vodě vědělo :-). Ale to ty asi dobře víš, jestli jsi za pultem rozváženého šestikoláku někdy seděl.
Karel

Lorde, jak říká Bob57_cz, fakt by to bylo na mnoho večerů, někdy sranda, někdy se v zadku přeštípnul 3mm drát, jak se zadek sevřel.

Takže potřebuji vědět kdo je kdo ?

Na obrázku číslo 1 :

Kteří lidé jsou označeni červenou barvou, modrou barvou, žlutou a tmavězelenou ?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://art-loko.wz.cz/download/pictures/1.jpeg

Taktéž na obrázku číslo 2 :

Kdo je to za člověka, který je označen červenou barvou a také člověk, který sedi naproti němu.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://art-loko.wz.cz/download/pictures/2.jpeg

Díky za identifikaci....

To Jiří

Prosím tě na kolenou:
1. vyhoď ze svého podpisu ten nesmysl s doménou msts.eu
2. popis snímků jsi dostal o dvě strány níže

Tak tady už neotravuj s těmi tvými dotazy. A abys věděl kdo ti tady nadává, tak to jsem já, ten tlustej fotr v té kostkované košili vpravo od Zbyňka. A pokud neumíš číst, tak máš smůlu................
A ještě něco: myslím si, že ten tvůj původní obrázek mimina s jedním zoubkem tě daleko lépe reprezentoval, co se otázek a způsobu vyjadřování zde na fóru týká....

P.S. pro moderátory:

Kluci, udělejte něco, tohle je hrozný......

:?: Nechystá se někdo navštívit výstavu Czech Raildays 2006 v Ostravě, areál nákladního nádraží v Přívoze??????????? :?:

Vlado napsal:
:?: Nechystá se někdo navštívit výstavu Czech Raildays 2006 v Ostravě, areál nákladního nádraží v Přívoze??????????? :?:

Ja idem - pôjdeš zajtra, alebo až vo štvrtok...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře