Namluvení hlášek do rozhlasu!

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hawk
  • Datum začátku Datum začátku

Hawk

Posunovač
Čaf LIDE!
Jak jsem psal mé altivity budou i se staničním rozhlasem a však to co mě ve vydání brzdí je právě rozhlas!
Nemam pro nahrávání podmínky ani hlas.... můžu požádat otce, ale nebude to ono... možná by stačilo kdyby jste mi mohl někdo doporučit nějaký soft na úpravu zvuku(mám pouze "Záznam zvukui" :) )
Případně pokud by byl někdo ochotný to namluvit podle textu který bych poslal tak bych byl vděčný případně kdyby to hlášení bylo namluvené hodně dobře tak rád i zaplatím nějaký ten halíř!
Tak zvukaři...ozvěte se!! :wink: E-mail: drazanj@centrum.cz nebo ICQ: 325593088

Naposled editoval moderátor:
Take by se hodilo napriklad namluvit hlaseni do Esusu nebo az bude rada 943 apod.

Do Ešusu? Ešus nemá psažerskej pohled....tak jaký? A jinak myslim, že do 943 je to zbytečné....

Vrbam napsal:
Take by se hodilo napriklad namluvit hlaseni do Esusu nebo az bude rada 943 apod.
To by především tu 943-ku měl nějakej moula dodělat, žejo ?

Vokoun napsal:
Vrbam napsal:

To hlaseni snad i umi 842 ne?!

A stejne by se ti ho hodilo do stanicniho hlaseni.

Vokoun napsal:
Vrbam napsal:

To by ji musel nejprve někdo udělat aby se mohla dodělat a dát do ní i interní hlášení, a nevím jak by se mi to hodilo do staničního rozhlasu... každopádně by to nebylo špatný, ocenil bych to třeba v ešusu, ale to by musel někdo udělat pasažerskej pohled :wink:

Jak ja se tesim na nejakou aktivitu se stanicnim hlasenim!

Bude zhruba do týdne na http://www.aktivity-msts.site.czTedy pokud splácám za tu dobu web :)

Jinak je v reálu v Poštorný a v Bořím Lese a Valticích a Mikulově rozhlas? jestli ne tak v aktivitě bude... spíš jestli tam mluví jako na velkých nádražích "prosím pozor, na první kolej přijede osobní vlak číslo....který dále pokračuje..." a nebo jako na vesnicích
"chrrr(do toho ještě kašel a pískot při zvedání mikrofonu) Na první přijede zpožděný osobák z Budiměřic" :wink:
Dík

Program na konverzi mam dobrej..... namluvení rozhlasu, na to mam nasmlouvaný dva lidi a MartenS obstará dodělání efektů ke zvuku... ale kdyby jste někdo ještě jeden chtěl namluvit v obyčejném nahrávání zvuku poslaný text jako hlášení byl bych rád, aby byl v každdé stanici jiný hlas..... díky!

Pánové, a nešel by někde sehnat nějaký program, který by vám hlásil vlaky, jako na opravdovém nádraží? Taková ta plechová huba, co je třeba v Hulíně, nebo v Otrokovicích. Nebo na jakém principu je vlastně založena funkce automatického hlášení v reálu v těch větších stanicích?

Je založená na tom, že jsou namluveny vlaky např. "Os 1345, R 777," pak časy "pravidelný odjezd, příjezd, 18 hodin, 17 hodin, 10 hodin, a 23 minut, a 56 minut, 1 minuta" a další třeba "vlak je připraven k odjezdu" atd. dále pak nástupiště, koleje, zpoždění, výzva k vystoupení atak dále a tak dále! No a pak je na to soft kterej to slepuje dohromady......
Takže hlášení pro vlak poskládá jako lego ze součástek.
Viz když si stáhneš digitální hlásič pro MSTS použitý v trati metra (http://www.metro.vlakpage.cz) a když si pustíš ty nahrávky tak ti ten systém dojde...v našem případě je bohužel tento soft (i FIS 2004) nepoužitelný...

pavlík: SKutočná huba funuguje na princípe toho, že tam majú milión waviek a z nich potom skladajú hlášky takže majú nahovorené (v "" je jeden wav súbor) "Rýchlik" "šesťstojedenásť Považan" "z" "Bratislavy" "do" "Košíc" "bude meškať asi" "35" "minút." "Ohlásená doba meškania sa môže zmeniť a jej zmenu vám včas oznámime. Železnice Slovenskej republiky a "Železničná Spoločnosť Slovensko" "sa ospravedlňujú za vnziknuté problémy." "Dôvodom meškania" "sú výlukové práce v úseku Turany - Kraľovany". 8)

No na Pampalinyho stránkách napsal jistý Chleboun toto, cituji:
"K tomu hlášení stanic, bych měl menší poznámku.
Dá se nastavit pořadí hlášených stanic pomocí numerické klávesnice přímo při simulaci. Stačí zmáčknout F11 a kliknout na jízdní řád. Pak pomocí klávesy 8 nebo 2 přeskakovat hlášení jednotlivých stanic podle potřeby, až se dostanete na výchozí. Toto platí pro trať U2 protože jsem bohužel nepřišel na to jak se dostat do nabídky hlášení pro druhou trať, tedy linie U8, ale věřím že to možné bude a princip výše popsaného bude stejný."

:?

Vlado napsal:
No na Pampalinyho stránkách napsal jistý Chleboun toto, cituji:
"K tomu hlášení stanic, bych měl menší poznámku.
Dá se nastavit pořadí hlášených stanic pomocí numerické klávesnice přímo při simulaci. Stačí zmáčknout F11 a kliknout na jízdní řád. Pak pomocí klávesy 8 nebo 2 přeskakovat hlášení jednotlivých stanic podle potřeby, až se dostanete na výchozí. Toto platí pro trať U2 protože jsem bohužel nepřišel na to jak se dostat do nabídky hlášení pro druhou trať, tedy linie U8, ale věřím že to možné bude a princip výše popsaného bude stejný."

:?

Mám takový pocit, že to bylo jen a pouze pro Berlin Subway, nebo se mýlím?

Mám takový pocit, že to bylo jen a pouze pro Berlin Subway, nebo se mýlím?[/quote]

Máš takový pocit, ale myslím, že toto se ještě týkalo nějaké jiné německé tratě, tuším že BU1 nebo jak to bylo??? :?:

Pánové nemýlíte se.
Reagoval jsem pouze na recenzi addonu Berlin Subway, ve které se autor zmiňuje o chaotičnosti pořadí hlášení jednotlivých stanic. Tento addon obsahuje dvě trasy berlínského metra, pro které tvůrci do hry implementovali různé druhy hlášení, která se spouští pomocí numerické klávesnice. Má reakce se vztahovala výhradně na tento produkt. :wink: [/quote]

chleboun napsal:
Pánové nemýlíte se.
Reagoval jsem pouze na recenzi addonu Berlin Subway, ve které se autor zmiňuje o chaotičnosti pořadí hlášení jednotlivých stanic. Tento addon obsahuje dvě trasy berlínského metra, pro které tvůrci do hry implementovali různé druhy hlášení, která se spouští pomocí numerické klávesnice. Má reakce se vztahovala výhradně na tento produkt. :wink:
[/quote]

Aha, tak už tomu rozumím... No tak jen zjistit jak se jim podařilo rozhlasy do hry implementovat a můžeme zkusit něco takového i na některé z našich tratí.

Back
Nahoře