Silnice není závodní dráha
Pokladník
754 067 napsal:Musí být u křižování vlaků servisy? Já je tam nedávám a křižování ve stanicích bez toho jde.
Ono to někdy jde, někdy nejde. Je to případ od případu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
754 067 napsal:Musí být u křižování vlaků servisy? Já je tam nedávám a křižování ve stanicích bez toho jde.
Nejede te servis náhodou proti směru jízdy tvojeho vlaku ?Silnice není závodní dráha napsal:Dobré odpoledne! Tak jsem narazil na další pro mě zajímavý problém, se kterým si nevím rady (jinak bych tady neopruzoval). Ve stanicích Studénka a Hranice na Moravě (trať 321) chci, aby mě předjelo pár vlaků. Proto svůj vlak vedu mimo hlavní průjezdnou kolej a jedu o jednu doleva. Ve Studénce blokuju odjezdové návěstidlo za "spadlým" mostem servisem, ale "Stůj!" mi svítí už na návěstidle u peronu ve stanici. Přitom kolej přede mnou je až k dalšímu klacku volná. Je to linkováním návěstidel? Podobný problém řeším i v těch Hranicích - tam si taky blokuju servisem odjezdové návěstidlo, ale stojím už na vjezdu, čili o návěstidlo dříve. A tak se opět ptám - je to taktéž linkováním návěstidel, nebo je zakopaný pes jinde? Kdyby mi byl nějaký zkušený aktivitář ochoten pomoci soukromě, můžu poslat aktivitu k prohlédnutí, kdyby můj popis nebyl dostatečný.
poison napsal:Blokuj servisem až na hlavní koleji do té doby než zajedeš, návěstidlo před stanicí tě pustí. Až budeš zajetej a čekat na předjetí servis na hlavní koleji zmizí, ale než zmizí naskočí ten co tě blokuje teď, tedy mezi návěstidlem a výhybkou. Tohle mi dělalo tuším ve Vranovicích a takto to šlapalo. Někdy je to holt řehole takový předjíždění.
Ano jak píše Ondra.H i to může být problém, servis by měl mít trasu stejným směrem jako hráč.

Pepa z Nuslí napsal:Zdravím,
mám velký problém. Přijedu v trati BP ze zastávky Praha-Sedlec do zastávky praha bubeneč a mám zde vyčkat na zpožděný rychlík, který mě předjede, jenže pak mi zůstane trčet na návěstidle červená, i když cd_servis2 si zabral cestu už pět minut před startem hráče a má tam být pouze 10 minut. Umí někdo poradit?
Tommy66 napsal:Pepa z Nuslí napsal:Zdravím,
mám velký problém. Přijedu v trati BP ze zastávky Praha-Sedlec do zastávky praha bubeneč a mám zde vyčkat na zpožděný rychlík, který mě předjede, jenže pak mi zůstane trčet na návěstidle červená, i když cd_servis2 si zabral cestu už pět minut před startem hráče a má tam být pouze 10 minut. Umí někdo poradit?
Celý dotaz je dost nepřesně popsán. Zmizel servis tak jak měl nebo ne? Někdy nastavení servisu před startem aktivity může způsobit i tento problém. Bude křižování fungovat když začátek servisu bude nastaven až po startu aktivity? Jak daleko je rychlík který předjížděl? Je už minimálně za dalším oddílovým návěstidlem? Jsou to možná stupidní otázky ale někdy se prostě v podobných situacích musí zkoušet různé možnosti.
Například pokud tě servis zastaví tak jak má a rychlík který tě míjí už si zabral trasu tak zkus servis ukončit. Aby prostě po průjezdu rychlíku nic už nezabíralo tvojí trasu. Těch možností je spousta a někdy je to alchymie.