Křižování vlaků

poison napsal:
Vince Black napsal:
Tak jsem to zkusil (stačí mi, aby traffic zůstal ve stanici), dal jsem koncový bod před odjezdové návěstidlo a ještě před to vyčkávací bod. Problém je ale v tom, že pak traffic zůstane stát před vjezdovým návěstidlem, i když v simulaci a AE má vjezdové návěstidlo zelenou.
Tak start bod traffic vlaku dej tak,aby při jeho startu byl již za vjezdovým návěstidlem.Stačí pouze lokomotivou.(někdy)
v případě, že jede po rovné, jinak se zastaví před výměnou

Tak to už jsem z toho magor, zkoušel jsem posunout startovací bod trafficu za vjezdové návěstidlo, ale ani se nehnul. Nakonec jsem SB posouval všude možně, ale už se ani nehnul. Musel jsem znovu spustit celý AE a najednou to fungovalo správně! Ovšem až do doby, kdy jsem zkusil dát startovací bod mého vlaku přímo do stanice. To už se návěstidlo začalo chovat jako předtím. Nějakou dobu jsem šachoval se SB mého vlaku, až jsem opět docílil toho, že se traffic v simulaci AE ani nehne. Fakt nechápu ... :salut:

Vince Black napsal:
Tak to už jsem z toho magor, zkoušel jsem posunout startovací bod trafficu za vjezdové návěstidlo, ale ani se nehnul. Nakonec jsem SB posouval všude možně, ale už se ani nehnul. Musel jsem znovu spustit celý AE a najednou to fungovalo správně! Ovšem až do doby, kdy jsem zkusil dát startovací bod mého vlaku přímo do stanice. To už se návěstidlo začalo chovat jako předtím. Nějakou dobu jsem šachoval se SB mého vlaku, až jsem opět docílil toho, že se traffic v simulaci AE ani nehne. Fakt nechápu ... :salut:

Už vím, proč se traffic nehnul, přo posunech startovacího bodu mi zmizel koncový bod :eek: . Křížení tedy funguje za předpokladu, že můj vlak vjede do stanice dřív (což je trochu jinak než v návodu od "křupana", tam se zase píše o tom, že by tam měl traffic přijet dřív). Nesmí tam vjet později nebo už stát ve stanici (to pak traffic uvolňuje návěstidlo pouze na své koleji). Problém tedy bude asi v případě, kdy bych měl startovat aktivitu tím, že počkám až přijede protijedoucí vlak ...

Naposled editoval moderátor:
Vince Black napsal:
Vince Black napsal:

Už vím, proč se traffic nehnul, přo posunech startovacího bodu mi zmizel koncový bod :eek: . Křížení tedy funguje za předpokladu, že můj vlak vjede do stanice dřív (což je trochu jinak než v návodu od "křupana", tam se zase píše o tom, že by tam měl traffic přijet dřív). Nesmí tam vjet později nebo už stát ve stanici (to pak traffic uvolňuje návěstidlo pouze na své koleji). Problém tedy bude asi v případě, kdy bych měl startovat aktivitu tím, že počkám až přijede protijedoucí vlak ...
Nebude, dej ten protijedoucí vlak se startem dřív než Tvůj vlak za první oblouk, tam mu dej vyčkávací bod

Trochu jsem se pokoušel udělat křížení s traffikem v aktivitách pro trať 183. Poté jsem si opět pročítal zdejší příspěvky a chtěl bych si ujasnit jen pár bodů:

1) Vadí, když protijedoucí traffic po mém odjezdu zůstane trčet ve stanici? Je to pak náročnější na grafiku? Podobně jako mnoho jiných jsem řešil problém s tím, že traffic po mém odjezdu nedostane zelenou. Někdo tu psal o nastavení koncového bodu až do (nebo za?) další stanici, ale pokud v případě, že má traffic odjet až po mě, by mě mohlo být celkem jedno, jestli opravdu odjede nebo tam zůstane. Není ale určitě dobré dávat koncový bod ještě ve stanici, hned za vyčkávacím bodem, protože se mi párkrát stalo, že jsem nabral zpoždění a traffic už ve stanici nepotkal, protože zmizel :)

2) Vyřeší problém s chybným čekáním protijedoucího trafficu před zhlavím když traffic nasadím dříve (jak psal třeba krupan)? Znamená to tedy, že když moje aktivita začne v 16:45, v 17:25 mám dojet do stanice, kde se mám potkat s trafficem, který tam má přijet už v 17:24, že musím tedy dát tomu trafficu výjezd už dejme tomu v 16:44, s tím, že celou dobu bude čekat před tou stanicí, tj. po dobu 16:44 ... 16:23 (minutu mu dejme tomu zabere dostat se od vjezdového návěstidla k perónu)? A jde toto použít i na případ, že mám vjet do stanice první já a čekat na protijedoucí vlak?

3) Blackwolf v jednom příspěvku psal, že když on stojí na hlavní koleji, protijedoucí vlak mu do odbočky vjede - to jsem také zkoušel, ale bez úspěchu, možná je to ale tím, že jsem nepoužil ten postup v bodě 2?

Trochu se s touto tratí potýkám taky a tak bych chtěl přidat svoje poznatky.
1)Já nastavuji traffic tak aby mi asi tak 5 minut po mém odjezdu zmizel.Koncový bod mu nastavím na jeho odjezdové návěstidlo a na 100% zmizí a dále už nezatěžuje MSTS. I toto je ale taková zajímavá otázka protože někdo tvrdí že na to vliv je,někdo že ne.
2)Při křížení trafficu dochází k tomu ( a speciálně na jednokolejné trati jako je 183 )že trasa hráče má vždy přednost.Proto se musí udělat takový fór jako například škubnout dozadu nebo něco podobného.Jde totiž o to že pokud člověk ten traffic nasadí strašně moc dopředu může se stát že každému nesedí časově stejně.Já osobně ho dávám tak max. 5 minut před jízdou a použiju třeba škubnutí dozadu.
3)Odkazuje na bod 2

Tommy66 napsal:
Trochu se s touto tratí potýkám taky a tak bych chtěl přidat svoje poznatky.
1)Já nastavuji traffic tak aby mi asi tak 5 minut po mém odjezdu zmizel.Koncový bod mu nastavím na jeho odjezdové návěstidlo a na 100% zmizí a dále už nezatěžuje MSTS. I toto je ale taková zajímavá otázka protože někdo tvrdí že na to vliv je,někdo že ne.
2)Při křížení trafficu dochází k tomu ( a speciálně na jednokolejné trati jako je 183 )že trasa hráče má vždy přednost.Proto se musí udělat takový fór jako například škubnout dozadu nebo něco podobného.Jde totiž o to že pokud člověk ten traffic nasadí strašně moc dopředu může se stát že každému nesedí časově stejně.Já osobně ho dávám tak max. 5 minut před jízdou a použiju třeba škubnutí dozadu.
3)Odkazuje na bod 2

ad 1) to jsem dělal taky, ale pak se mi stalo, že jsem přijel třeba pozdě i o 6 minut a traffic tam už nebyl

ad 2) škubnutí dozadu pomůže, ale přece jen bych rád dosáhl toho, aby traffic už stále ve stanici když tam přijedu

Pajavlaky napsal:
Ivan.ps: Nevím, jestli jsem ti radil toto, každopádně to vyřeš následovně. Patch trafficu ukonči buď v úrovni odjezdového návěstidla nebo ho pošli až do následující stanice. Když patch skončíš někde v mezistaničním úseku, vlaková cesta se ti nepostaví. Kde ten patch ukončit se rozhodni ty. Pokud má odjezd hned, jakmile dojedeš do stanice nebo nějakou minutku po, protáhni to až k sousedům :D. Se zátěží PC si nelam hlavu, jakmile ti zmizí z dohledu vůbec tě neovlivňuje. Alespoň tak to myslím tvrdil Džordž nebo někdo jiný... Já si to myslím taky, dá se říct, že to mám vyzkoušené, takže začínám používat loose consisty a nezdržuju se pracnými vyčkávacými body, když výsledek je v podstatě stejný.

Zkoušel jsem to na trati 183 (úsek Železná ruda - Klatovy), ve stanici Hamry-Hojsova Stráž, ale nefunguje mi to. Konkrétně jedu s vlakem Os 7501, který tam má dorazit v 15:43. Dle GVD by se tam měl minout s vlakem Os 7544. Ten tam má přijet již v 15:40 a odjíždět minutu po mě, v 15:46. Start mé aktivity (tedy té původní, kterou si předělávám) je v 15:16, odjezd ze Železné rudy v 15:17.

Start trafficu s Os 7544 je nastaven na 15:15:55. Před první výhybkou má vyčkávací bod nastaven na 23 minut. Pak vjede do stanice zhruba v těch 15:40 a potká se s mým vlakem (čeká na dalším vyčkávacím bodě 6 minut). Já odjíždím tedy v 15:45, takže by teoreticky mohlo být jedno, co se s trafficem stane. Nicméně dle simulace v AE se vlak po těch 6 minutách pouze posune k odjezdovému návěstidlu a konec, stojí, červená. A to i přesto, že jsem zkoušel výše citovaný postup, a dal koncový bod trafficu až v další stanici (Hojsova Stráž - Brčálník) ...

A není jednodušší ten křižující osobák nalinkovat pouze po staniční koleji, když stejnak neuvidíš jeho příjezd ani odjezd?

Myslíš "mrtvý consist"? Někdo mi tu před časem radil ať to nedělám, že to zatěžuje paměť. Nehledě na to, že v případě el. lokomotiv pak lokomotiva stojí ve stanici se staženým sběračem, bez světel, bez jediného zvuku. Zatímco když mijím traffic třeba se 742, tak i zahouká ;-)

Mohu samořejmě dát výchozí bod před perónem, na perónu dát hodně dlouhý vyčkávací bod a ukončovací bod dát pak za perón, ale co když má má protijedoucí traffic odjet ze stanice dřív ne já ... ?

Vince Black napsal:
Myslíš "mrtvý consist"? Někdo mi tu před časem radil ať to nedělám, že to zatěžuje paměť. Nehledě na to, že v případě el. lokomotiv pak lokomotiva stojí ve stanici se staženým sběračem, bez světel, bez jediného zvuku. Zatímco když mijím traffic třeba se 742, tak i zahouká ;-)

Mohu samořejmě dát výchozí bod před perónem, na perónu dát hodně dlouhý vyčkávací bod a ukončovací bod dát pak za perón, ale co když má má protijedoucí traffic odjet ze stanice dřív ne já ... ?
To bude úplně stejné, uvědom si, že každý stojíte na opačném konci perónu a ty tomu odjíždějícímu trafficu stejně vidíš jen konec. Takže když dáš koncový bod co možná nejdál tak ti vlak zmizí z očí dřív než najede na tento bod a zmizí úplně.

Vince Black napsal:
ad 2) škubnutí dozadu pomůže, ale přece jen bych rád dosáhl toho, aby traffic už stále ve stanici když tam přijedu

Pokud to chceš udělat takhle tak to není žádný problém.V tom případě mu dej trasu od začátku už ve stanici a nech ho stát na časovém bodu dle svojí potřeby.

Více vlakov než jeden

Rád bych se zeptal jestli nevíte jak se dá udělat to aby mi na trati jezdilo více vlaků než jeden určitě přes activity ale netuším stejně co a jak...

Re: Více vlakov než jeden

Minigunix napsal:
Rád bych se zeptal jestli nevíte jak se dá udělat to aby mi na trati jezdilo více vlaků než jeden určitě přes activity ale netuším stejně co a jak...
Určitě začni návodem od ppooolllla v sekci FAQ

Tomes napsal:
Minigunix napsal:

#1 Ppooolllův návod je na jednu stránku dobrý, ale neobsahuje všechny potřebné informace, zvláště pokud chceme tvořit obtížnější aktivity.
#2 Před pár lety byl na jednom americkým webu v angličtině zveřejněn detailní návod na tvorbu aktivit, tento návod dělal jeden vývojář firmy Kuju, bohužel tento web už nefunguje.
#3 Spíše pomůže jediná věc, jak se naučit tvorbu aktivit a to formou pokus hokus omyl. Na tom nic zkazit nemůžete, ale připravte se na to, že než to vše pochopíte, tak to bude trvat dlouhou dobu, však do školy taky nechodíte jen jeden měsíc. :wink:

MSTS napsal:
Tomes napsal:
Minigunix napsal:

#1 Ppooolllův návod je na jednu stránku dobrý, ale neobsahuje všechny potřebné informace, zvláště pokud chceme tvořit obtížnější aktivity.
#2 Před pár lety byl na jednom americkým webu v angličtině zveřejněn detailní návod na tvorbu aktivit, tento návod dělal jeden vývojář firmy Kuju, bohužel tento web už nefunguje.
#3 Spíše pomůže jediná věc, jak se naučit tvorbu aktivit a to formou pokus hokus omyl. Na tom nic zkazit nemůžete, ale připravte se na to, že než to vše pochopíte, tak to bude trvat dlouhou dobu, však do školy taky nechodíte jen jeden měsíc. :wink:
Tak skvělý už to umím,jen trochu nechápu ty události ale jinak bez problému :wink:

aktivita

Když dělám aktivity v microsoft train simulator Editor and tools - Editor úkolů.
A u tohoto programu jde jen jeden Traffic Pattem nobo i víc...
Pokud jde víc tak mi to prosím napište a jak...
Protože mě jde jen jeden. :eek:

Každé aktivitě lze nastavit pouze jeden počítačový provoz (*.trf). Klikni na Nový, pojmenuj ho a pak do něj přidávej nadefinované servisy (*.srv), nebo vytvoř nové.

Zdravím všechny. Vím, že podobné problémy jako mám já se už tady řešily, ale nikde jsem nenašel jasnou odpověď. Pokouším se dělat aktivitu pro trať BP, kde jedu s Os 9407 z Mas. n. do Kutné Hory. V Libni potkávám R 612 a R 872, přičemž můj vlak přijíždí na sousední kolej hned vedle zmiňovaných rychlíků, které jedou hned za sebou a nedochází zde k žádnému křižování. Když si ovšem dám tuto aktivitu přehrát, tak dojde k tomu, že jak můj vlak tak R 612 mají stop na návěstidlech těsně u perónu, ačkoliv se nijak vzájemně neovlivňují. Když si aktivitu spustím v MSTS, tak můj vlak má va skutečnosti normálně volno ( takže vpořádku), ale ten rychlík má pořád stůj. Nevíte někdo jak na to, aby tomu rychlíku naskočilo volno? Podobné problémy mám i v jiných stanicích. Když dochází ke křižování, tak vím jak na to, ale v tomhle případě si nevím rady.
Za radu předem děkuji

Back
Nahoře