Křižování vlaků

Pajavlaky

Průvodčí
Vím, že se tady to téma již několikrát konzultovalu, ale ačkoliv jsem všechno prostudoval a přečet se mi stále nedaří vykřižovat vlaky na jednokolejné trati. Jedu s prvním vlake a zajíždím do odbočky. Odjezdové návěstidlo mám pomocí CD servisu na stůj. za chvíli vidím vlak jak stojí u odjezdového návěstidla a nic se neděje. Nemohl by mi někdy poradit jak se přesně musí křižovaní dělat. Já sice dokola čtu návod od Ppoolla a dva dni už zkoušim vše možné, ale opravdu se nedaří. Díky za odpověd

Já teda aspoň na své trati (Luhačovice) pro křižování CD servis nepoužívám a s křižováním vlaků problémy nemám. Rozhodně ani se starou verzí Polákových návěstidel (na trati Olomouc - Opava) nebyl problém. Jiná situace je ovšem v posledních stanicích na trati, kde to dále nepustí ten vlak, který má vyjet ze stanice směrem ke konci trati. Příčinou je toho ta návěst, která ruší omezení rychlosti. Za určitých okolností se toto může stát i u stanice, která není na trati jako poslední. Proto je účelné začínat a končit servisy ve stanicích. Co se týká nalinkování návěstí, tak pro bezproblémové křížení - aspoň já to tak dělám - je dobré dát je na koleje, na kterých by se měly vlaky křížit. To znamená: Link volno - rovně, link1 40 doprava a link2 40 doleva, protáhnout až přímo na tu danou kolej. Pokud má stanice více kolejí, tak na ty vzdálenější natáhnout link pouze před následující vyhybku. Tzn. jeden 40cítkový link třeba na 5 méně používaných kolejí.

Ahoj, na jednokolejku servis nedávám, ale když zastavíš ve stanici, tak cukni na zpátek, a vlak proti tobě by se měl rozjet na druhou kolej, pokuď ti ukazuje návěstidlo stůj.
Teď dělám aktivitu na 310, kde mám křižování na všech stanicích, a zatím bez servisu.

Je to jako ve frontě na pivo.První si trasu zabere cd_servis,pak protijedoucí vlak a pak až vlak hráče.Pokud je to jinak tak to nefachá.Tzn.cd_servis musí jet dříve než protijedoucí vlak a dříve než vlak hráče zabere trať,a protijedoucí vlak musí vyrazit dříve než cd_servis skončí svou misi.Aspoň tak to vidím já.Zkus to a uvidíš,že je to

Naposled editoval moderátor:
Jo jenže to jde použít pouze při startu aktivity... v půlce aktivity po 2hodinách hry asi těžko pustíš servis aby vyjel dřív než hráčův vlak...

Miloslav Vlček napsal:
Hawk napsal:
Jo jenže to jde použít pouze při startu aktivity... v půlce aktivity po 2hodinách hry asi těžko pustíš servis aby vyjel dřív než hráčův vlak...

Proč?

milo

No když hrac zacne v 11:00 a já potřebuju aby ve 12:00 měl přednost jiný vlak tak tomu nepomůže ani servis na jednokolejce, leda by musel celou dobu vlak někde čekat a pak teprve jet.

Já to v Posštorný v mé aktivitě řeším bez servisů, ale puuoze ze začátku aktivity.

Nebo to jde snad jinak?

Ty musis ten servis poslat na kolaje pred tym nez sa hracov vlak dostane na 4 navestidla od navesitdla, ktore dany servis ma blokovat ...

Jo a poraďte: když stojim před výhybkou a odbočuju z ní doprava a rovně mi to blokuje servis a servis zmizí tak jak zařídít aby výhybka se po zmizení servisu přehodila na odbočení... přehodí se až když se rozjedu! Dík

Přesně tak jak říká JOHNZ.Špatně si to pochopil Hawk.Aktivita může začít kdy chce,ale vlak hráče si zabírá trať několik návěstí před sebou,ne celou trať pro sebe.To by byl jak Klaus. :lol:
JOHNZ napsal:
Ty musis ten servis poslat na kolaje pred tym nez sa hracov vlak dostane na 4 navestidla od navesitdla, ktore dany servis ma blokovat ...

poison napsal:
Přesně tak jak říká JOHNZ.Špatně si to pochopil Hawk.Aktivita může začít kdy chce,ale vlak hráče si zabírá trať několik návěstí před sebou,ne celou trať pro sebe.To by byl jak Klaus. :lol:
JOHNZ napsal:

Aha... no ale to je podstatné..... ale já to stejně myslel trošku jinak...mluvil jsem o křižování na začátku mise pro křižování bez servisů....no ale pak jsem tam plácnul tu blbost.... a kolik teda návěstidel? 4?

Hawk

Sleduj v AE konkrétní návěstidlo o které ti jde. A v okamžiku kdy se přestaví na volno od vlaku řízeného hráčem si odečti čas. To je "ideální" čas za ideálního ovládání soupravy. Od toho si odečti nějakou rezervu (1-2 minuty, někdy i víc - záleží to na tom jaké tolerance v projíždění úkolu máš) a máš čas kdy má smysl vypustit blokovací servis. A po servisu nasadíš protijedoucí soupravu.
Je to už jasné?

No nevim jestli myslíš to s tim přehozenim vyhybky nebo použití servisu... každopádně tomu moc nerozumim ani v jedny souvislosti

Osobne nabiram vic a vic dojmu, ze AE je pekne na nic ohledne hlidani si vlaku. Prijde mi, ze rozdily v nastaveni vyzadovane presnosti jizdy hrace jsou minimalni. Kdyz jsem se ja o neco pokousel, tak v AE byl rizeny vlak nekde v Ceskym Brode, a ja v simulatoru v ten samej cas nekde v Peckach...

Tam sa jedna o to ze to pomocou toho timetable adherence (posledny stlpec pri GVD) musis ponastavovat tak (neboj sa cisel vacsich 100) aby ked dat automatike prepocitat GVD tak sa tie casy lisili len o par sekund a az tie potom pozaokruhlujes rucne. Tym docielis toho, ze v AE budes vidiet riadeny vlak zhruba tam (s presnostou do 1 min) kde asi bude, pokial fira nic nedokasle ...

AE je dopbrej... já třeba ještě do předpředpředpředevčíra nevěděl vůbec že tam jde sledovat ty návěstidla a průjezdy vlaků a trafficů. Takže jsem jak lama udělal úpravu, uložil a spustil hru a zkusil..vypnul upravil zkusil a takhle dokola a taky to šlo. :D Je to pro mě znovuoběvení ameriky, ale trochu se za to stydim :)

Je jen škoda že vlak nedodržuje tebou stanovený čas jízdního ř´ádu... já to nedávám k přepočítání poče, ale rád si vždy trasu s úpravami do aktivity projedu, napíšu a pak ručně nadefinuju do GVD aktivity!

Pánové - jak je to s křižováním na jednokolejce? Jak donutím protijedoucí vlak (traffic), aby ve stanici s křižováním nezastavoval, ale jel plynule dál? Chodí mi to tak, že sice traffic v pořádku vjede do stanice (kde již mnou řízený vlak čeká) ale zastaví vždycky na Stůj, i když má teoreticky volnou trať a cestu nadefinovanou dále. Podle "přehrávacího" okna AE se rozjede až po nějaké době, co řízený vlak opustí stanici.
A prosím ještě jednu věc - jak je tomu s předjížděním na jednokolejce? Např. dojedu do stanice a vyčkám, až mě předjede traffic (např. rychlík), který jede za mnou. Chová se to tím způsobem, že vlak mě sice dojede, ale zůstane stát na Stůj.
Tyto situace jsou na jednokolejkách v reálném provozu běžné, takže věřím, že se tím již někdo zabýval.
Jelikož jsem laik a začátečník, uvítal bych podrobnější návod a menší používání super odborných výrazů - pokud to jde.

Díky, Venny

Back
Nahoře