Křižování vlaků

neprojela, pořád tam je červená. Ani když oddělám ty tři vagóny na jinou kolej tak to nepomůže.

Ten otočný bod máš špatně, mezi výhybku a otočák se ti musí vejít celá souprava, která bude sunout pro tři vozy. Vlož si na kolej soupravu hráče jako loose consist ať vidíš jak je dlouhý a podle toho posuň reverzní bod a pak ten loose zase smaž

Až teď jsem to viděl na videu, Proč má hráč při příjezdu otočný bod? Odpojí a jede vpřed stejným směrem jako přijel, smazat, vyjede na kolej s loose consistem, ten stojí opačně, ale asi to nebude problém, připojí se a jede přes celou stanici, kde se má opět otočit na RB a jet k soupravě, tam máš ten otočák málo od výhybky (viz. můj předchozí příspěvek) hráč má v tu chvíli loko a tři vozy, to celé se musí vejít mezi výhybku a otočný bod, posuň jej, pak to musí i za pomoci TAB fungovat, pokud ne, zkus otočit vozy tak, aby byl ten s kroužkem směrem k hráči.

Ten otočný bod tam má proto že po odvěšení vozů na konci vlaku se vrací s loko zpět do čela vlaku,jestli jsem to dobře pochopil.Myslím že to má špatně natrasované a že je někde špatně přehozená výhybka,chce to důkladně projet v editoru zvýraznit si každý projížděný úsek toho posunu.

Zkus si to v editoru tak,že pošleš jako hráčovu soupravu samotnou loko aby ti projela všechny otočný body,s vagonama to neudělá.
Jo máš pravdu, to jsem opomenul, pak bych asi při obratu zpět sólo na soupravu nepoužil stejnou kolej, ale jel bych "po nákladní koleji doleva" tam vlevo výhybka, za další výměnou reverz a opět doleva skrz výhybku na soupravu, plus otočení těch loose co napojuji, ty loose stojící jakoby ve stanici s 350kou ignoruju (stará škola :-) )
Mmch, po odpojení od soupravy nelze použít TAB? Zkus to video udělat s těmito úpravami a zapnutým zobrazení návěstidel.

jo máš pravdu poison, zkusil jsem to po té nákladní a už je to vpoho, teda až na ten otočný bod jak se tam otáčím s vozy> ten je moc blízko u výhybky :(
Děkuju moc

a ty dvě 150ky jsem tam dal jen z důvodu, že byste se z Přerova skoro ani nerozjeli... jen přece patnáct vozů plus loko..

Patnáct s loko no problem, ta žehle by to dokázala zasunout sama, ale proč ne, aspoň se hráč nenudí. Hodně síly do tvorby.

Děkuju za sílu :D
btw ono jde udělat aby počítač zapřáhl nějaké vozy na jinou soupravu?

S vlakem hráče musíš zastavit na nějakém bodě přesně, třeba na praporek, žehličku s vozy necháš efektně odjet a pak ji vypustíš tak, aby jela na koleji hráče pomalu až se k němu připojí, stačí si s tím vyhrát, můžeš použít i vyšší rychlost té soupravy s vozy a ošéfovat si zpomalení před připojením vyčkávacím bodem. End bod trasy připojujícího traffic bude někde pod posledním či předposledním vozem hráče. Pak už jen odvěsíš žehličku a pokračuješ.

tak to mě po*er a já už jsem to chtěl začít vymýšlet sakra a ono už je to vymyšlený :( Každopádně děkuju za rady, hned v Žilině to vyzkouším :D

Troufnu si říct, že za svoji práci s editorem aktivit už jsem viděl leccos a MSTS se mnohdy chová ve srovnatelných situacích úplně jinak, ale to, co se děje teď, jsem ještě neviděl. Tvořím osobák z Vyškova do Přerova (a zpátky) a nedaří se mi vysvětlit MSTS, jak si představuju křižování. Protijedoucí náklad přijíždí proti mně do Nezamyslic a trasu má nadefinovanou přibližně od půlky mezistaničního úseku Němčice - Nezamyslice na 5. staniční kolej (poslední s nástupištěm), kde má vyčkávací bod a následně před odjezdovým návěstidlem konec trasy. Pokud se náklad objeví několik minut před příjezdem hráče do Nezamyslic, hráč už si stihne odjezdové zhlaví a náklad zůstane stát na vjezdu. Pokud nechám náklad objevit před začátkem aktivity a stát v mezistaničním úseku, chová se sice jak má, ale MSTS zato nepustí hráče už na odjezdu z Ivanovic! Různé pokusy o blokování tras servisem nemají na nic vliv, MSTS se chová stále stejně (náklad stojící na vjezdu nebo stůj pro hráče v Ivanovicích). Úplně stejná situace je potom s křižováním v Němčicích s protijedoucím osobákem, kdy MSTS opět nepustí hráče už z Ivanovic. Uměl by mi s tím někdo poradit?

Pokud už se něco podobného někde řešilo, laskavě mě prosím někdo nasměrujte, pokusil jsem se prohledat fórum a řešení svého problému jsem nikde nenašel. Díky :)

Ahoj, já to řeším tak, že pustím servis do stanice, kde se křižujem, pokud to jde, tak i přes moji kolej, aby mě blokoval, pokud to nejde, tak normálně po hlavní, ten servis stojí na širé trati, než se hne, pustím za ním co potřebuji, jak zmizne servis z koleje, vpustí trafik do stanice, někde za ten trafik dám ještě servis, aby mě chvilku podržel na stůj, pod první servis nejde natrasovat, aby mě blokoval. Jinam mám na webu osobák s Kvatrem, tak se jukni.

Já dávám servis z širé trati do stanice, čekačka na širé trati, než se hne, pustím za ním vlak. Jak zmizne vpustí msts vlak do stanice, kde já už stojím.
To si vem, že tohle v OR není třeba řešit, tam dokud nezastavíš, máš stůj na odjezdu, tedy dokud se ti nepřehodí, dáš tam trafik a on vjede.
Mám s Kvatrem aktivitu, tak si ji ztáhni a jukni, jak to mám ja.

Naposled editoval moderátor:
Já tomu nerozumím. Jednoduše tomu nerozumím. Křižování v Němčicích mám udělané úplně stejně jako ty a protijedoucí osobák mi zůstane stát na vjezdu. Dokonce jsem zkusil všechno smazat a trasy naklikat znovu. Nepomohlo...

Problém bude v tom, že to tvoříš tam i zpátky, což je na jednokolejkách řehole. Rozděl to na dvě části a máš klid.

Back
Nahoře