Křižování vlaků

Když už jsou ty problémy s křižováním, nechcete to někdo vysvětlit na příkladech? Já se pokouším zprovoznit různý kombinace křižování a předjetí na ŽSR150 a zatím mám jen jednu možnost z asi 4 v pohodě. Kdyby byl příklad, přece jenom by to bylo jednodušší......

Křižování

Davidus napsal:
Když už jsou ty problémy s křižováním, nechcete to někdo vysvětlit na příkladech? Já se pokouším zprovoznit různý kombinace křižování a předjetí na ŽSR150 a zatím mám jen jednu možnost z asi 4 v pohodě. Kdyby byl příklad, přece jenom by to bylo jednodušší......

Pokud bys měl zájem, dvě z možností křižování vlaků na jednokolejce jsou použity v moji aktivitě Žehlička. Je ke stažení v části: J.Švec, aktivity.
Třeba by Ti to pomohlo.

Předjíždění

Objevil se mi následující problém se kterým si nevím rady...
Jedu vlakem z Kolína do Prahy. V Libni se nechám předjet-zde funguje vše korektně. Dojedu do Kolína, odvěsím soupravu, vydám se na trojúhelník otočit loko, pak zpět na velimské zhlaví, revers bod, najet na soupravu (i kdyz nejedu za klacek, ale jen za posl. vyhybku tak se mi nechce přehodit vyhybku na kolej se soupravou, mam urcita podezreni, ale to neni zatim to hlavni..) a chci jet zpět na Prahu. Ve Velimi se chci nechat předjet ecčkem. JENŽE! Na kolej u staniční budovy, která má i cestové návěstidlo dám dlouho dopředu servis2. Dám ho mezi cestové a odjezdové návěstidlo, čímž by měla mít mnou řízená souprava zajišten volný vjezd do stanice na výstrahu. Tam by se zastavila, pak by se před Velim plácnul traffic s ecčkem (mezitím servis2 pořád blokuje můj odjezd), ec by v klidu odjelo, zmizel by servis a ja bych pokracoval. ALE ONO TO NEJDE. Přesně takto jsem to udělal v Libni kde je vše bez problémů, ale tady loko zůstane stát na stůj u vjezdovejch semaforů do Velimi.... Pak jsem zkusil udělat čistě aktivitu s tím samým předjetím ve Velimi - FUNGOVALO. Je tedy nějaký problém v tom že je to na zpáteční cestě a před tím se v Kolíně často měnil směr?

Problém je v tom že jsi někde nedodržel trasu. Proto doporučuju ke všem reverz bodům dávat ty hlášky simulující vysílačku. Orientace podle šipky v traťovém monitoru toto neřeší. Občas je totiž zobrazena ze sousedních kolejí. Jakmile totiž z té trasy někde uhneš - nedodržíš ji přesně třeba i jen tím že přejedeš o vyhybku dál než změníš směr - tak máš zaděláno na zde popisovaný problém.

Předjíždění

No jo, ale problém je v tom, že takhle to dopadne v AE, když si v něm spustím aktivitu. A jelikož loko v něm řídí počítač, tak by měl jet přesně podle zadané trasy. V samotné hře jsem to ještě nezkoušel, neboť nemám moc času...

Předjíždění

Ještě něco k tomu: na červenou tam zůstanou stát všechny vlaky - tedy i traffic. Přitom servis jim do jízdní cesty absolutně nezasahuje... a je mi divný to, že když sem udělal čistě předjíždecí aktivitu ve Velimi, úplně stejným způsobem, tak bylo vše ok...

Předjíždění

Tak i když jsem změnil směr jízdy servisu, tak vlaky pořád stojí. Fakt by mě zajímalo, čím to je....

No ja som asi z Turboškoly.Absolutne mi to predbiehanie nejde nastavit.Ani neviem jako.Vsetko som precital ale nic nepochopil
Nema niekto vysvetlenie pre Laika ?
Tu je moja aktivita: Osobny vlak Zilina - Nove Mesto n/Vahom
V PUCHOVE cakam na oproti iduci vlak ale ten stale stoji daleko odomna na cervenej (neviem preco)Po mojej trase prejde 50m a potom ide na vyhybku a potom je na uplne inej kolaji ako ja.ALE STALE NEJDE.
Potom: TRENCIANSKA TEPLA:Cakam na R 608 Spisan ktory ma ma predbehnut ale stale nejde.Som na inej kolaji ako rychlik ale stale nejde
Pridem 16:22 do 16:39 a rychlik ma prist 16:30.ALE STALE NEJDE pritom trat je volna
Potom: TRENCIN : cakam na IC 404 Tatran,ktory ma ma predbehnut,ale stale nejde.Som na inej kolaji ako on a NEJDE.Trat ma volnu
Pridem 16:45 do 17:03 a ona ma prist 16:57 ale STALE NEJDE
Co mam v Activity Editore vlastne zakliknut?Semafory maju asi stale CERVENU kedze vlaky,ktore chcem aby ma obehli nejdu.Absolutne si stym neviem poradit Diky.MAjte sa

Naposled editoval moderátor:
Fender napsal:
No ja som asi z Turboškoly.Absolutne mi to predbiehanie nejde nastavit.Ani neviem jako.Vsetko som precital ale nic nepochopil
Nema niekto vysvetlenie pre Laika ?
Tu je moja aktivita: Osobny vlak Zilina - Nove Mesto n/Vahom
Otázka....co to máš za štreku? Ono je něco takového venku?

Martens napsal:
Fender napsal:
Ja mam Northeast Corridor alias Slovensko
Dorobil som stanice a tak
Takže fikce....

Martin, tu podľa mňa nejde ani tak oto že či je to fikcia ( možno je to urobené dobre, myslím esteticky a tak ), ale otázka znie či je trať dobre urobená ( či skôr prerobená ).Možno je v nej niečo na figu a potom sa aktivitár môže s tým predbehnutím snažiť a snažiť a furt dostane po ...

Ako si spustim ten cd servis2 a dam ho do traffic pattern alebo kam?
Pozeral som si spustenie aktivity V Activity Editore a tie rychliky cakaju za mnou cize mi staci uvolnit tie semafory.Nebude problem aj v cestovnom poriadku?Kedze mam cakat napriklad 20 minut ale v cestaku mi odpocita napr.minutu statia (loading time) a potom mozem ist.Nevadi aj toto?

Ako spravim krizovanie,ked ide oproti mne iduci vlak?
Mam to trosku blbo vyriesene lebo mam malu vzdialenost medzi semaforom a vyhybkou takze preto sa mi mozno CDservis2 na trati dlho neohreje.Dal som ho kazdu sekundu ale na semafore je stale zelena a oproti iduci vlak caka.

Tento oproti iduci vlak prichadza z odbocky,prejde vyhybkou na moju trasu v protismere asi 20m (vzdialenot od odbockovej vyhybky a vyhybky na mojej trase a odtial na druhu kolaj).Bohuzial tento oproti iduci vlak stale caka dokial neprejdem a neuvolnim mu cestu,lebo CDservis2 mi nechce dat cervenu a tym ten protiiduci nemoze asi prejst...alebo nie?

Naschval som odstranil semafor na tej odbocke ale ten oproti iduci vlak cakal pred vyhybkou...a jak som sa tesil ze prejde hergott nemopohlo:-)

Neviete mi prosim vas s tym poradit?

Fender: Všechny Tvoje otázky jsou zodpovězené na tomto foru. Možná k tomu křižování - zkus vytvořit pro ten servis trasu s několika reverzními body, uvidíš, že se tam ohřeje hned o něco déle.

Já také jsem si pro radost postavil krátkou trať a měl jsem tytéž potíže. Nefungovalo křižování, já jsem stál před odjezdovým návěstidlem a protijedoucí traffic před vjezdem, nebo před prvni vyhybkou do stanice.
Musel jsem se svým vlakem cuknout nazpátek, aby se to rozjelo.
A to nehovořím o zatuhávání editoru aktivit a padání editoru tratí.

Pak jsem si přečetl příspěvek na tomto foru ohledně XTracks zde:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1356

Microsoft nedoporucuje, ba přímo zapovídá zásahy do adresáře global a tection.dat a tím i například XTracks.

Tak jsem si rekl "všechno vylejt" a zkusím to znovu. Odinstaloval jsem simulator, vymazal všechny doplňky a pro jitotu ještě ručně odstranil všechny entries v registrech.
Celý simulátor jsem pak naistaloval znovu bez jakýchkoliv dalších doplňků (tedy kromě českých vozidel). Svých "35km tratě pro radost" jsem rovněž vytvořil celou znovu.
A ejhle! Zatuhávání a padáni editorů zmizelo, vlaky se křižují velice snadno, žádné cukaní nazpátek, ani používání servisů2 není třeba.

Nemyslím si, že XTracks je špatný. Problém podle mne není v Xtracks jako takovém, jako spíše v obrovském množství objektů, které obsahuje. Vemete si, že původní tsection.dat má 110kB a ten od XTracks měl tuším 3.5MB. To je sakra rozdíl.

Back
Nahoře