Křižování vlaků

zdrawim, jen by mě zajímalo jak se dělaj reverzní body a jak se docílí toho že jedu s vlakem proti stůj díky za rady

aaaa8 napsal:
zdrawim, jen by mě zajímalo jak se dělaj reverzní body a jak se docílí toho že jedu s vlakem proti stůj díky za rady
Reverzní bod se dělá ve stejném sloupečku nabídky jako počáteční a koncový bod. Má název "bod změny směru".
Pokud potřebuješ jet proti stůj použiješ tlačítko "TAB" a pokud máš dobře nastavené zvuky u tratě mělo by se ti ozvat buď "jízda proti stůj povolena" nebo "jízda není povolena". To už záleží na tom jestli je trasa nastavena správně.

Zdravim, nastal mi problem pri krizovani, vlak hrace v pohode prijede do stanice, kde se má vykrizovat a vycka do prijezdu protejsiho vlaku, který do stanice sice vjede ale uz neodjede - ma tam stuj, no vlak hrace mezitim v klidu odjede. Nevite tedy nekdo jak docilit toho aby protejsi vlak mohl v klidu projet a nezastavil tam . Doufam ze mi nekdo dokaze poradit.Predem dik za rady

aaaa8 napsal:
Zdravim, nastal mi problem pri krizovani, vlak hrace v pohode prijede do stanice, kde se má vykrizovat a vycka do prijezdu protejsiho vlaku, který do stanice sice vjede ale uz neodjede - ma tam stuj, no vlak hrace mezitim v klidu odjede. Nevite tedy nekdo jak docilit toho aby protejsi vlak mohl v klidu projet a nezastavil tam . Doufam ze mi nekdo dokaze poradit.Predem dik za rady
A kde končí trafik, většinou pomůže protáhnutí až do následujícího nádraží.

To takhle mam protahli vzdycky az do dalsiho nadrazi, zkousel jsem jeste i o jedno dal a taky to bylo bez vysledku

Mám stejný problém jako aaaa8 a také jsem zkoušel protáhnout trafic do další stanice a nepomohlo. Mohl byste mi někdo poradit?
Předem díky za odpověď.

Ahojte. Mohl by mi prosím někdo poradit? Nadefinoval jsem křižování v žst.Nedvědice, vezu Os14906 s přijezdem do Nedvědice 8:05, odj. 8:08, protijedoucí Os14907 v sobotu začíná v Nedvědici, odjezd má 8:09. Časy přj. a odj jsem nadefinoval, ale vlak 14907 přesto odjel již po mém příjezdu v 8:04. Servis2 ani nezustal stát na vyčkávacím bodě který jsme mu nadefinoval, dokázal by mi někdo poradit prosím. Děkuji, Honza

Máš krátký path pro servis2,prohlídni si jestli ti zastaví na WP v editoru,pokud ne,musíš posunout koncový bod dále,pokud to nejde,zkus nadefinovat path pomocí reverzních bodů tak,aby servis2 jezdil sem a tam i za cenu,že jej vypustíš několikráte za sebou.
Osobně bych to ale řešil jinak,pokud Os 14907 začíná v křižující stanici(při příjezdu hráče stojí u peronu,hráč odjíždí o minutu dřív než traffic) vytvoř pouze path trafficu,který podrž na wp u peronu a koncový bod dej před odjezdové návěstidlo,kde po svém odjezdu zmizí,tudíž nepotřebuješ žádný servis2.

To by se dalo, ale problém je v tom, že 14907 stál u odj.návěstidla již při mém přijezdu, nadefinované časy jako by jej vůbec nezajímaly

A měl v trase vyčkávací bod s dosti dlouhým úsekem k end bodu?Je pravda,že mě traffic v aktivitě na 240tce taky ignoroval wp,takže jsem pro jeho zastavení musel použít servis4 a peron.

end bod jsem měl až v Tišnově u peronu, takže trasa dostatečně dlouhá. Servis měl buhužel kvulimalému prosotru jen lrátkou trasu

Honza.tomi napsal:
end bod jsem měl až v Tišnově u peronu, takže trasa dostatečně dlouhá.
To je podle mě zbytečné,zkusil si to udělat jak jsem psal?Path jen ve stanici s WP?Pokud jej ignoruje,dej před soupravu potřebný počet servis4,aby stál např.ve středu peronu a dej ho normálně zastavit u peronu na kterým zvedni počet cestujících.Nebude kolidovat s vlakem hráče a vše bude OK.Nebo jej tam postav jako LC :D

Zdravím,prosím Vás mohl by mi někdo vysvětlit všechny Servisy co znamenají ? Např.: 1,2,3,4 ...... díky,akorát vím že servis2 se dává mezi vyhybku a návěstidlo díky

E 499.2 napsal:
Zdravím,prosím Vás mohl by mi někdo vysvětlit všechny Servisy co znamenají ? Např.: 1,2,3,4 ...... díky,akorát vím že servis2 se dává mezi vyhybku a návěstidlo díky
Ahoj.
To namyslíš vážně, žě ne. Proboha vždyť hned na této stránce je příspěvek:
Tvorba úkolů (aktivit) v MSTS - návod od PPoolllla Tam je vše do podrobna co se týká servisů popsáno. Mi už to fakt pripadá, že se nikomu nechce číst návody. Já když jsem začínal dělat aktivitu, tak jsem si celý návod vytisknul a seděl u editoru a dělal s návodem v ruce. Více už asi poradit nelze.
S pozdravem Dan.:cool:

E 499.2 napsal:
Váš Vojta B.
Vojto, nevím sice, jestli nejsi reklamní agent a toto není profesionální deformace, ale za sebe Tě mohu ujistit, že "můj" nejsi ani trochu. Dávám Ti svobodu a buď raději svůj.

JiříkTK napsal:
E 499.2 napsal:
Váš Vojta B.
Vojto, nevím sice, jestli nejsi reklamní agent a toto není profesionální deformace, ale za sebe Tě mohu ujistit, že "můj" nejsi ani trochu. Dávám Ti svobodu a buď raději svůj.
Dan J. napsal:
E 499.2 napsal:
Ahoj.
To namyslíš vážně, žě ne. Proboha vždyť hned na této stránce je příspěvek:
Tvorba úkolů (aktivit) v MSTS - návod od PPoolllla Tam je vše do podrobna co se týká servisů popsáno. Mi už to fakt pripadá, že se nikomu nechce číst návody. Já když jsem začínal dělat aktivitu, tak jsem si celý návod vytisknul a seděl u editoru a dělal s návodem v ruce. Více už asi poradit nelze.
S pozdravem Dan.:cool:
Zdravím díky za odpověď !! No asi si to špatně pochopil,já aktivity tvořím dobře tudíž nepotřebuji návod :D já jsem jenom myslel ty servisy,na které jsem však už přišel sám jako na všechno ostatní :D , mě se zdá že tady na fóru jsou 2 skupiny lidí : 1 skupina lidí ty jsou normální rádi přímo odpoví,bez zbytečných dlouhých rad co jsou takřka na dvě věci :D a pak 2. skupina lidí co hledají co ten druhý napsal aby rychle mohl napsat : Jééžiš dyť to máš támhle a támhle..... podle mě je to celkem zbytečné,kdyby raději napsal je to tohle a tamto apod....tak by to ušetřilo čas a byly by spokojené obě strany :-P od toho je přeci fóru a na to je to místo tady na fóru :oops: ne jenom na to aby si psali určité skupinky lidí na to majú SZ,které asi nevyužívají.Nechcci se tě nějak dotknout a ani to nebylo na tebe apod.....Myslím,že ty jsi dobrý člověk ! :-P

Naposled editoval moderátor:
Opět zdravím aktivisty-křižáky! :D
Prosím o radu: Nemůžu najít zmínku o křižování na jednokolejce- návod od pppooollla sem četl tam a zpět a aplikoval jsem všechny metody i pokusy, co znám, už mi došly nápady...
Za boha nemůžu vykřižovat vlaky ve Skovicích u tratě 236 od Marka Zvolského... pokud si pamatuju, tak většina aktivit tam měla křižování řešené, že řízený přijel jako druhý (protijedoucí vlak už ve stanici stál),ale v mé aktivitě já mam přijet jako první, když čekám dle rozkazů a SJŘ na protijedoucího, tak se mi stane, že vlak zastaví před vjezdem do stanice-moje vlaková cesta je prioritní a není přehozeno na druhou kolej... Zkoušel jsem servis těsně za moje odjezdové, ale to nic neřeší, vlak stále stojí-má obsazeno... Nevíte někdo prosím jak toto řešit? zda-li to jde... Nebo že by se muselo nějak zrušit to vjezdové návěstidlo... na jinou kolej jsem to nezkoušel, kvůli realitě....

Je potřeba naplánovat trafficu delší cestu, pak by to mělo jít. Druhá věc je odjezd trafficu ze stanice dřív než řízená souprava. Tam myslím musíš cuknout trošku dozadu, aby se trafficu postavila vlaková cesta. Ale nejsem si jist.

Zkus udělat to, že traffic vyjede z počátečního bodu dříve než hráč. Tj když aktivita začíná ve 13.00, dej trafficu odjezd třeba 12.59 a pozdrž jej podle potřeby vyčkávacím bodem. Možná to zabere.
A pokud nezabere nic, začni jeho trasu až za lichoběžníkovou tabulkou. Ovšem nebude-li vidět, jak se náhle na trati objeví.

Back
Nahoře