Křižování vlaků

Ahoj!Tvořím svojí první aktivitu a vyskytl se mi problém!Vím že je to tu několikrát popsané,ale pořád to nák nechápu,nebo spíš nevim jak to nastavit! Problém je takový: Zastavím s hráčem řízeným vlakem ve stanici a vyčkávám na protijedoucí náklad!Na návěstidle je správně červená,ale když ten náklad mine výhybku hned se návěst přestaví na volno!Já bych potřeboval aby Návěst stůj byla ještě 1 minutu po odjezdu nákladu!Poradil by mi někdo jak to mám udělat,přesněji kde u čd_servisu 2 mam nastavit aby tam držel červenou až do toho mého určitého času!Prosím poradíte???děkuji

Folcek_ napsal:
Dej tomu servisu do trasy vyčkávací bod na tak dlouhou dobu jak potřebuješ aby bylo na návěstidle stůj.;)
Oukej!to už sem taky zkoušel,akorát nevim jakej čas mam nastavit!mam nastavit čas vyčkávacího bodu ve vteřinách?tzn.???od jakého času se to počítá?od čeho mam odpočítat ty vteřiny?já právě nevim kolik vteřin tam mam nastavit aby se ta návěst přestavila na Volno až v ten můj požadovaný čas?
Můj případ je: Hráčem řízený vlak přijede do Stanice cca kolem 16:15 , náklad přijdede v 16:16:30 , a kolik vteřin mám nastavit do toho vyčkávacího bodu aby se návěst přestavila na volno třeba v 16:17???děkuji moc za odpoved

No jo, ale trať Č-T je dirigovaná trať. Ve Skovicích jsou jen skrytá návěstidla, která jsou potřebná pro provoz trafficu, ale těmi se hráč nemůže řídit. Já bych jeho odjezd neošetřoval unreálným skrytým návěstidlem (které kromě TM není nikde vidět), ale pokynem dirigujícího dispečera v Čáslavi v potřebném čase.

Musíš nastavit čas od té doby kdy vyjede servis, takže pokud třeba servis vyjede v 16.00, tak musíš nastavit 1020 vteřin do vyčkávacího bodu, aby se ti přibližně 16.17 rozsvítilo na návěstidle volno. Chce si stím pohrát.

Folcek_ napsal:
Musíš nastavit čas od té doby kdy vyjede servis, takže pokud třeba servis vyjede v 16.00, tak musíš nastavit 1020 vteřin do vyčkávacího bodu, aby se ti přibližně 16.17 rozsvítilo na návěstidle volno. Chce si stím pohrát.
OK!díky Ti moc!

No, křižování zatím budu pilovat... Právě jsem dokončil svou první aktivitu, zatím bez problémového křížení (snad). Ale každopádně děkuju za rady!!!
P.S.: http://www.slimex.wz.cz/msts.htm
To je ona :) tak sem zvědavej,jesli se aspon trochu dá...

Naskytl se mi jeden problém při tovrbě aktivity pro Dvoukolejku. Přijedu s vlakem do stanice Kasnice, kde mám pomocí servisu2 (umístěň mezi moje odjezdové návěstidlo a krajní výhybku) postavené návěstidlo na stůj a z vlečky pískoven má dojet traffic na vedlejší kolej. Jenže trafic zastaví u vjezdového návěstidla, které je na stůj, mezitím zmizí servis2 a postaví moje odjezdové návěstidlo na volno čímž odjedu ze stanice a trafic vjede do stanice až mile já opustím stanici.:cry: Trafic u servis vyjíždí o hodně dřív než já zaberu trať. Dále jsem zkoušel dát servis2 na společný kousek trati, ale já zůstanu stát u vjezdového návěstidla a po zmizení servisu se postaví vlaková cesta traficu z vlečky a ten dojede v pohodě do stanice, ale já jsem zatuhl u vjezdového, které mě dál nepustí. Poraďte mi prosim vás někdo jak to udělat aby vše proběhlo jak má. Předem díky za odpověď.:)
Folcek

Pokud Ti náhodou úspěšně neporadí někdo fundovanější, tak zkus ve druhém případě, kdy "zatuhneš" u vjezdového, dát tomu trafficu na konec trasy bod obratu.
Pokud to nepomůže tak drobátko pozměň scénář aktivity. Ty jedeš po hlavní trati a je docela na místě, že bys měl mít přednost před vlakem, který přijíždí z vlečky. Problém ovšem nastane, pokud jedeš na vlečku i Ty. Což ovšem z Tvého příspěvku není jasné.

Běžné problémy které MSTS v podobných případech dělá. Zkus dát na svoji trasu za odjezdové návěstidlo 2 otočné body těsně za sebou. Někdy to pomůže. Další pokus je po zastavení škubnout svým vlakem kousek dozadu aby se otočila šipka v traťovém monitoru. Potom už jenom vymysli jak to zdůvodnit hráčům :D

Tommy66 napsal:
Další pokus je po zastavení škubnout svým vlakem kousek dozadu aby se otočila šipka v traťovém monitoru. Potom už jenom vymysli jak to zdůvodnit hráčům :D
Krásný nápad na MU: "Právě ti do kolejiště těsně před tvoji soupravu spadla bába s nůší. K tomu aby ji bylo možno vyprostit, je třeba kousek couvnout....." :D:D:D

Miran napsal:
Tommy66 napsal:
Další pokus je po zastavení škubnout svým vlakem kousek dozadu aby se otočila šipka v traťovém monitoru. Potom už jenom vymysli jak to zdůvodnit hráčům :D
Krásný nápad na MU: "Právě ti do kolejiště těsně před tvoji soupravu spadla bába s nůší. K tomu aby ji bylo možno vyprostit, je třeba kousek couvnout....." :D:D:D
Ideální pro trať jakou je Dvoukolejka.

Naposled editoval moderátor:
JiříkTK napsal:
A kdybychom měli servisní vozidlo "baba z nůší", tak to nemá chybu.
"Bába s nůší" prípadne "děda s hůlkou" by sa mohli zaradiť aj medzi objekty typu "Hazard" - neviem, ako to funguje v aktivitách, ale v niektorých tratiach sa používajú pomerne hojne.

Rozdíl je hlavně v tom, že Hazard dává do tratě její autor, servisní vozidlo podle situace aktivitář.

JiříkTK napsal:
Rozdíl je hlavně v tom, že Hazard dává do tratě její autor, servisní vozidlo podle situace aktivitář.
Bába s nůší zvyčajne križuje trať niekde na priecestí alebo v miestach, kade ludia prechádzajú trať nadivoko, to by tiež musel zapracovať staviteľ trate, aby sa to "servisné babidlo" pohybovalo v správnom smere. Vyšlapaných chodníkov je po tratiach pomerne dosť, aj tu v BA si ludia skracujú cestu ako vedia, napr. z obchodného komplexu Avion a do Ružinova cez trať, presnejšie cez dve trate - z Nového Mesta do Petržalky je elektrifikovaná dvojkolajka a súbežne s ňou je v tých miestach jednokolajná trať 131 do Podunajských Biskupíc ... Veselo si tade chodia, vyskočia na trať spomedzi húštin, nič ich ne Dokonca mezi podjazdom a precestím pri Trnávke, takmer naproti Martinského cintorína sú tie tetičky aj dedkovia schopní vyštverať sa po násype a potom zliezť dole, len aby nemuseli obchádzať celých niekoľko sto metrov cez podjazd :)

Naposled editoval moderátor:
Pánové zdravím, takto už jsem s Jiříkem probral spostu skrytých kolejí na DVK, či JZD, které protínají trať. Jinak bába a tak podobně by měla být jako servis, tím má aktivitář jak spestřit scénář. Bohužel se takto moc neděje a to máme servisy posunovačů, výpravčích, pochůzkáře který se může ve stanici pohybovat vedle po koleji, atd atd... Zajimavé téme na pokec na slezině.;)
Dan

Dan J. napsal:
Pánové zdravím, takto už jsem s Jiříkem probral spostu skrytých kolejí na DVK, či JZD, které protínají trať. Jinak bába a tak podobně by měla být jako servis, tím má aktivitář jak spestřit scénář. Bohužel se takto moc neděje a to máme servisy posunovačů, výpravčích, pochůzkáře který se může ve stanici pohybovat vedle po koleji, atd atd... Zajimavé téme na pokec na slezině.;)
Dan
Myslíš udělat aktivitu ve stylu "dokážeš zastavit rozjetý vlak když ti před něj vleze baba s nůší?":twisted:

Dan i já jsme už takové pokusy udělali. Dan na JZD a já na Dvoukolejce, jen jsou to skoro dva roky (kolize Tatra 141 a M262) a tak to vyšumnělo do ztracena.

Back
Nahoře