Zvlášní skiny a tipy na skinování

Příští víkend je v Brně MSV.

vystaveny budou:
380 - snad bude přístupná pro nafocení kabina (zvenku asi moc fotitelná nebude)
230 - bude nějak zmodernizovaná - stojí za zkouknutí
471
814
Škoda 15T - nová tramvaj pro prahu
v jiné expozici bude:
ARmpee - nový bistrovůz ČD

Sice nemám zvláštní,ale běžné,doplnil jsem sbírku co jsem potkal a jsou k nahlédnutí zde: http://matespavel.rajce.idnes.cz/
Plné rozlišení je u mě a budu teď tři týdny nedostupný,relaxovat mimo republiku :)

Kdo se nudí může modelovat.
1311bddf28c501838ca43dc92a11b2a6.jpg
Foto Leoš Tomančák

Už je i k tomu 043 a pracuje se na 954.
e690712d0ab45b7bf332134e0c6dbbcb.jpg
Foto vlaky.net

Naposled editoval moderátor:
tak to je docela hrůza....stejně by mě zajímala jedna věc ? ČD stále tvrdí, jak jsou v hrozných ztrátách, ale na takovýhle pí...ny prachy mají. Kdyby nechali nátěry jak jsou a radši renovovali, nebo obměňovali vozový park, to by bylo užitečnější.

AlesB napsal:
tak to je docela hrůza....stejně by mě zajímala jedna věc ? ČD stále tvrdí, jak jsou v hrozných ztrátách, ale na takovýhle pí...ny prachy mají. Kdyby nechali nátěry jak jsou a radši renovovali, nebo obměňovali vozový park, to by bylo užitečnější.
Takto se lakují jen lokomotivy a vozy které by stejně dostaly v rámci opravy nový lak (LAK I a LAK II). Takže jediné co stálo nějaké peníze navíc bylo zřejmě jen zpracování grafického návrhu.

Alespoň budou více vidět v noci. Případné další příspěvky ohledně vhodnosti/nevhodnosti laku pišme spíše do HydeParku. Je tam sekce Nový design ČD.

mikulda napsal:
Také vám všechny Najbrtí motoráky připadají jako by byly otočené vzhůru nohama?
Kdysi jsme se ve výtvarce učili, že když chceme, aby předmět vypadal stabilně, tak máme použít dole tmavé barvy a nahoře světlé. Tak to bylo kdysi u motoráků ČSD, dole červená, nad ní mezi oknama béžová. No a tento nátěr působí přesně opačně. Třeba jde o to, aby cestující dostali podvědomý strach, že se ta potvora s tak vysokým těžištěm musí v zatáčce převrátit a nelezli do ní.

Zdravím,
dnes jsem měl tu čest skouknout exterier i interier polonizovaného stroje ČDC 130 018-5. Podle všeho tak bude zasahovat /či už možná i zasahuje/ do vozby nákladních vlaků na polském území a odpadnou tak časově náročnější přepřahy v pohraničních stanicích.
Dobrý dojem na mě udělalo stanoviště strojvedoucícho,kde především pult doznal úprav v podobě výměny ovládacích prvků za modernější typy /tlačítka "Harmony" apod./. Na stroj byly dodány také nové rychloměry firmy Unicontrols a samozřejmostí je také polská radiostanice a ovládací prvky polského VZ /tlačítko "czuvak" apod./.
Jak je vidět na níže uvedeném snímku,lokomotiva nese klasický nátěr ČD Cargo a případný skin by byl zajímavý především kvůli snímače polského VZ umístěném vedle skříní s bateriemi. O jeho vymodelování by jste už ale museli poprosit Pikka.;)
Bude-li opět příležitost,stanoviště bych pro tvorbu cabu zkusil nafotit /noční verzi rychloměru již zdokumentovanou mám ;)/. Ostatní "MSTS-šotouši" tedy mohou klidně pořídit fotografie uvedeného stroje na textury.:p

David

Nazdar Davide. Já mám doma fotky 130 022 taky v cargo nátěru, slíbil sem to jednomu kamarádovi naskinovat, tak se budu činit. Možná by se ty textury nechali použít i na tenhle stroj, protože je to v podstatě stejný. Snímač teho polskýho bazmeku by šel dodělat jako freightanim, takže taky práce jednoduchá, kdy to máš nafocený. Tu 130 022 budu vytvářet, musím poprosit Pikkua o zaslání texur s alfou, abych ji nemusel pracně znova vytvářet - teda jestli s tím bude souhlasit.

Horší to bude s tím cabem. To moc lidí nedělám a já mám taky vůči tobě resty. Budu se tomu muset teďka naplno věnovat. Jinak jaká je situace s těma ostatníma -> odpověď prosím do SZ ;-) Díky

Jak tak pozerám umiestnenie toho snímača tak v zime asi zopárkrát bude potrebovať narovnať...

Akože prvá reklamná gorila... ZSSK 350.006-3

183a1681a54d6dc17a86290a554a091c.jpg
(Zdroj : www.railtrains.sk)

Naposled editoval moderátor:
Nevím proč, ale příjde mi to jako nedodělané, přitom podle těch reklamních nápisů už to vypadá na final - bočnice nové, čela staré.....takový poloprodukt....

Back
Nahoře