814-914

heh....díky:-)...to zahřeje....

Jen aby se držel tématu....tak začínám s G-Maxem....snad i 3D maxem tak třeba časem budou i ty dveře:-)

regina

Votviraci dvere by byly sice fajn, ale to bysme pak mohli chtit i vysunovaci plosinu pro vozickare , me bude stacit Regina klasicky

Naposled editoval moderátor:
Re: regina

Alorovec napsal:
Votviraci dvere by byly sice fajn, ale to bysme pak mohli chtit i vysunovaci plosinu pro vozickare , me bude stacit Regina klasicky
A v čem by byl problém ji dodělat? Plošina nebo dveře, je to už jedna animace.....

Martens napsal:
Alorovec napsal:
A v čem by byl problém ji dodělat? Plošina nebo dveře, je to už jedna animace.....
Problém je zrejme v tom, že MSTS je zatiaľ natoľko blbý, že nerozlišuje, či vlak prišiel k nástupišťu zľava alebo zprava, teda konkrétne model nevie, na ktorej strane má tie dvere otvoriť. Než ich má otvárať na oboch stranách, čo je absolútny nonsens, tak to radšej nechcem otváracie dvere.
Dvere sa "automaticky" a naraz otvárajú tuším len na panťákoch 45x, x60, x71 a na motorákoch 81x, 840 a 954 ... u ostatných vozidiel osobnej dopravy by to bola riadna blbosť. Takisto je blbosť aj otváranie dverí na oboch stranách vlaku súčasne nehladiac na to, na ktorej strane je nástupište. Tuším sa začíname vzďalovať od reality a simulácie samotnej a budeme pomaly jak v Trainze

Tax napsal:
Martens napsal:
Alorovec napsal:
Problém je zrejme v tom, že MSTS je zatiaľ natoľko blbý, že nerozlišuje, či vlak prišiel k nástupišťu zľava alebo zprava, teda konkrétne model nevie, na ktorej strane má tie dvere otvoriť. Než ich má otvárať na oboch stranách, čo je absolútny nonsens, tak to radšej nechcem otváracie dvere.
Dvere sa "automaticky" a naraz otvárajú tuším len na panťákoch 45x, x60, x71 a na motorákoch 81x, 840 a 954 ... u ostatných vozidiel osobnej dopravy by to bola riadna blbosť. Takisto je blbosť aj otváranie dverí na oboch stranách vlaku súčasne nehladiac na to, na ktorej strane je nástupište. Tuším sa začíname vzďalovať od reality a simulácie samotnej a budeme pomaly jak v Trainze

No nejsem si jistý, ale automaticky se otevřou jenom na 451/2. .....460, 560, 810 a na dalších je fíra jenom odblokuje pro otevření...jinak si je už otevírá cestující sám.....

No nic nemění na tom, že jako dveře může být animováno de facto cokoliv, stejně jako animované zrcátko může být třeba kladka u tramvaje.....Džordži díky za nakopnutí......;-)

No, jestli jsem správně četl readme, je možné pomocí MSTS bin otevírat dveře vždy na té které straně. Záleží jen na tom, jak je modelář pojmenuje a jak jsou nadefinované klávesy. Je to takové příjemné zpestření v MSTS, ale já osobně se obejdu bez něj. Navíc se to vlastně netýká ani moderních vozidel (i moderní vozidla to mají ve skutečnosti ošetřeno tak, že si vlastně cestující dveře otevře knoflíkem poté, co je strojvedoucí odblokuje, automaticky se snad otevíraly všechny dveře najednou jen u jednotky 451/452) a u starších souprav se to nevyužije vůbec.

Pikku napsal:
No, jestli jsem správně četl readme, je možné pomocí MSTS bin otevírat dveře vždy na té které straně. Záleží jen na tom, jak je modelář pojmenuje a jak jsou nadefinované klávesy. Je to takové příjemné zpestření v MSTS, ale já osobně se obejdu bez něj. Navíc se to vlastně netýká ani moderních vozidel (i moderní vozidla to mají ve skutečnosti ošetřeno tak, že si vlastně cestující dveře otevře knoflíkem poté, co je strojvedoucí odblokuje, automaticky se snad otevíraly všechny dveře najednou jen u jednotky 451/452) a u starších souprav se to nevyužije vůbec.
Každopádne ja to nebudem aplikovať ani na šípoch, ani na ganzoch, ani na ostatných modeloch z 30-tych a 50-tych rokov ... Možno pri prestavbe do nového simulátora, ak bude na toto uspôsobený. Ono popravde načo otvárať dvere, keď cez ne nikto nevstupuje ani nevystupuje ?

Vývoj

Dobrý den,

rád bych se zeptal, jak je to s vývojem tohoto modelu.
Jsou nějaké novinky?

Díky

Re: Vývoj

Tom Kladno napsal:
Dobrý den,

rád bych se zeptal, jak je to s vývojem tohoto modelu.
Jsou nějaké novinky?

Díky

Zatím ne, parní lokomotivy mi zabírají veškerý volný čas. Možná přivezu technologický demonstrátor 814/914 na předvedení na slezinu.

VáclavS napsal:
Dal by se Regiošuk vyskoušet na slezině na 120? Přivezu ji s sebou.

Určitě, pokud housenku přivezu, můžeme se klidně svézt. Ale datum sleziny se rychle blíží a já začínám z nedostatku času lehce panikařit.

Asi jsem tu už ,,s křížkem po funuse", ale přes to bych se rad zeptal, zda Pikku model s konečnou platností zavrhnul? Díky :D

housenka

teď jsem náhodou mluvil a nezvrhnul. Pouze drobné zpoždění. Ježíšek přijede Bobinou - viz příslušná sekce.

No já jsem se tam o Regionově nic nedočetl... asi jsem se prvně špatně vyjádřil :eek:

Pro housenku se zatím vytváří kabina (díky Dejvovi a Martensovi) ladí se soubory .eng a jsem domluvený s Miranem, že mojí betu dovede k dokonalosti :) Takže housenka určitě bude, ale nejprve jen jako technologický vzorek. Vydržte lidi, obavy nejsou namístě 8)

Teď jsem ji viděl i na Džordžových stránkach v sekci má tvorba, díky za odpověď, mějte se... :wink:

Back
Nahoře