814-914

ProfiAmater napsal:
JOHNZ napsal:
Keďže regionohy sa robia, podobne ako to čudo čo máme mať my, z prívesov tak asi tie 810 ešte niečo vydržia ...

Hmmm.... Viděl jsem i Regionovu jako řídící vůz s přípojnými 010 :? .
Nebyla to spíš 812+010+912 esmeralda??Nebo že by už třídílná regionova? :eek:

Naposled editoval moderátor:
To spíš, a ještě spíš ten vložák byl 011. S 010 by řidičák byl jen obyčejný přívěs (nemá příslušný kabel na propojení řízení). Ostatně, kdy a kde to bylo?
3 dílná Regionova zatím není, ani nejsou všechny 2 dílné (2 jednotky pro každý kraj) v Praze se očekávají brzy - měly by jezdit ML Libeň - Roztoky.

Syrda napsal:
To spíš, a ještě spíš ten vložák byl 011. S 010 by řidičák byl jen obyčejný přívěs (nemá příslušný kabel na propojení řízení). Ostatně, kdy a kde to bylo?
3 dílná Regionova zatím není, ani nejsou všechny 2 dílné (2 jednotky pro každý kraj) v Praze se očekávají brzy - měly by jezdit ML Libeň - Roztoky.
Esmeralda 812 taky jezdila v sestavě 812+021+912 vypadalo to jako had s plným břichem

ČD snad mají v plánu všechny 810 a 010 nepřerekonstruovat na 814+914

Syrda napsal:
Viděl jsem to na Želpage

ProfiAmater napsal:
Syrda napsal:
Viděl jsem to na Želpage
Já jsem myslel,že jsi to viděl někde ve skutečnosti.Ty vždy něco napíšeš a pak to nakonec vyjde uplně jinak.Než něco napíšeš tak si to napřed rozmysli.

Já viděl 914+814+010+010+810 na trati Otrokovice - Vizovice.

Ještě že z Děčína nám sem jezdí taky 814+914 jinak by to tu byla sama 810

Protože se začíná objevovat "trio" souprava CD 814.2xx, připravuji doplnění setu o vozy CD 014.
69797c5908dba4585a45ae2784971e72.jpg
Soubory budou upraveny podle standardního značení pro trainset BP.

Tak to bude bomba, skvělá práce

Juraj napsal:
Tak to bude bomba, skvělá práce
Juraj alias ^George: čo keby si trocha prestal s tými oslavnými príspevkami ? Autora síce poteší, ak sa jeho práca niekomu páči, ale lepšie by bolo písať niečo k veci než zbytočné chválospevy. Ja viem, na trainzfóre sa to nosí, ale tu to nie je až tak v móde. Píš radšej k veci.

Tak něco k věci :lol:

Chtěl bych se zeptat, zda se v tomto modelu objeví připravované novinky v novém BINu, jako je signalizace dvěří a například traťová rychlost.
Bude možné v kabině zobrazit aktuální traťovou rychlost tak, jak se to v reále zobrazuje? (Tuším červenými LED kolem rychloměru)

Díky

814 a 814 nepoužívají rychloměry Mirel ale elektronický rychloměr řady RE1xx. U něj jde podle TTD nastavit maximální jízdní rychlost na zobrazovači a ta se pak vysvítí červenými LED diodami. Ale během jízdy se nemění podle traťové rychlosti. (Nicméně na této kabině nové prvky testuji). Signalizaci dveří už mám implementovánu. Zkoušel jsem i otestovat zobrazení projektované rychlosti jako alternativu k AAR. Elektronický rychloměr řady RE1xx signalizuje předvolenou rychlost žlutými LED, ale u mechanických převodovek, díky odpojování výkonu dochází k výrazným výkyvům hodnot projektované rychlosti a zobrazovač poskakuje jako zblázněný dokud se výkon neblíží jízdnímu odporu.
Hodlám něco podniknout s převodovkami, aby se rychlost ustálila v rovnováze výkonu a jízdního odporu a ne odpojováním motoru, ale to je jiná kapitola.

Začalo se to řešit v msts bin.
814+914 má horší jízdní vlastnosti.Hrozně řve ten motor,hodně často je v otáčkách.Já si myslím , že je to zaspůsobeno špatným odhlučněním a taky,že se jede s vozem(914),což i 810+010 není tak hlučný.V obloucích to škube , trhá.Až pojedete z Hradce na Jaroměř ,tak za nadjezdem je odboučjící trať v pravo na Jičín.A už v tom oblouku to nezkutečně trhalo.
Sám vlakvedoucí říkal,že je to hlučnější a hodí se to leda tak na koridor.

Já jsem jel 814 z meziměstí do broumova a zpět a potom šumperk zábřeh a řekl bych, že má daleko klidnější pojezd než řadová 810, pač jsou určitě nové tlumiče atd. Dále motor určitě není hlučnější a navíc oproti 810 odpadli takové ty nepříjemné vibrace.

David Kodet napsal:
V obloucích to škube , trhá.
Myslím, že jakékoliv dvounápravové vozidlo s podobným rozvorem tam bude "škubat" taky. Zvlášť pokud styky kolejí nejsou svařované...

Jelikož jsem na jiné trati s 814 než 041 a 047 nejel,tak nevím jak se bude chovat na 026.
Tak to je dáno tratí.A motor v době září na jednotce 814 006+914 006 nebyl řádně odhlučěn a řvalo to dosti hodně.Možná , že teď už je více odhlučněnej.Mluvilo se o tom.

David Kodet napsal:
Jelikož jsem na jiné trati s 814 než 041 a 047 nejel,tak nevím jak se bude chovat na 026.
Tak to je dáno tratí.A motor v době září na jednotce 814 006+914 006 nebyl řádně odhlučěn a řvalo to dosti hodně.Možná , že teď už je více odhlučněnej.Mluvilo se o tom.
Nejspis v parsu nalepili plata od vajec

Zajel jsem si testovací aktivitku od Zbyňka - testLysá a trochu mě zarazilo chování soupravy 814+914. Na 814 přeskočím v Velelibech ze Sergeje a jedu s ním do Nymburka - města, kde vykonán úvrať. Přelezu na 914 a začnou se dít divy. Odbrzdím, klepnu do kombinovaného ovladače a souprava začně nabírat rychlost jak závodní auto. Další zajímavou situací se stalo najíždění na odstavenou loko 163:
094c481f15a72835826f71fc2c0c8e4a.jpg
Pokud ale přelezu na 814 a nacouvám na 163, tak se soupravy spojí normálně:
8a3270e1179738b405207cea16b46a3b.jpg
Všechny uvedené nedostatky chování zmizí poté, co hru uložím a opět načtu před najetím na 163 z řidičáku 914. Má někdo podobné zkušenosti?
Regionova je ze 3. update TS a Bin mám nejnovější.

Problém mám úplně stejný a to nejen v act ale i ve volné jízdě,jednak se prolnu komplet soupravou ale při přeskoku na Esmeraldně na druhé stanoviště naberu přímo tryskovou rychlost a to mám taky vše kompletně updatované na nejnovější.

Back
Nahoře