Diskuse k trainsetu - přesunuto z aktivit

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Že Vás to baví. Princ z minulého století nepochopil smysl sdílení zvuků a kabin, možná u nich na hradě mají odjakživa dvouvrstvé DVD vypalovačky, .....ale nemíním se opakovat stále dokola, tato debata začala jen proto, aby se dodržovaly závěry lednové sleziny. A komu se to nelíbí, jeho věc, ale ať si zde nestěžuje, že mu nefungují aktivity.
Byly námitky, že já nemám vozidla vyladěná jako má jejich část vyladěno Ppoollll, ale také jsem stavěl a ještě budu tvořit aktivity. Také jsem kdysi poslouchal řeči, že mi to nebude fungovat, proto jsem vytvořil Náročnou službu, ....pustil ven...a ejhle, katastrovické řeči se nepotvrdily, zajezdili si téměř všichni. Jedinný problém byl ve FPS pomalejších počítačů, že se nestíhaly kontrolní body.
Jinak pokud je mi známo, TAX mi říkal, že aktivity nehraje a to je i vysvětlení proč nesouhlasí s jednotným značením, respektive je mu to jedno.

Kvůli Vám, že tady musím reagovat jsem v práci přes čas, končím a jdu domů.
PS. ještě dokončím Pardubice - Kolín a jdu do pořádné aktivity. Jednu vtipnou a jednu reálnou, obě přes celou trať. Snad to do vánoc vyjde. Musí.

Zbyněk Šemora napsal:
... ale nemíním se opakovat stále dokola, tato debata začala jen proto, aby se dodržovaly závěry lednové sleziny ... Jinak pokud je mi známo, TAX mi říkal, že aktivity nehraje a to je i vysvětlení proč nesouhlasí s jednotným značením, respektive je mu to jedno...
Zbyňku, spomínaš tu jednotné značenie - povedz mi, koľko modelárov a skinárov - teda tých prvotných autorov - bolo na slezine ? Jeden ostrielaný, ale inak tichý mladý chlapec a jeden starší, ale vtedy začínajúci. Ostatné plénum boli takmer len konzumenti ( mimo pár aktívnejších, ako Ppoollll, Martens a Ty ). To plénum odhlasovalo niečo, čomu možno ani moc nerozumelo. Poznáš Mníchov a rok 1938 ? Tomu sa hovorilo: o nás bez nás. Že som nebol na slezine, no budiž, bola v Prahe, čo by až tak nevadilo, ale bola v absolútne nevhodnú dobu, tak sa nediv, že som tam chýbal. A nasledujúca má mať podobný termín. Ale nechýbal som len ja. No budiž, dohodli ste sa, malo by sa to rešpektovať, avšak nerešpektuje to skoro nikto aj tak.
Keď už sme pri označovaní modelov, Ty sám vo svoje trati ich máš označované často náhodne, nelogicky. Napríklad doteraz neviem, či je v názve shape súboru budova stanice, alebo len tabula. Týmto Ťa nijako nechcem napádať, pretože si Tvoju prácu pre nás všetkých nadmieru vážim, to len tak na okraj.
No to je všetko, čo som chcel na túto tému povedať, pokračovať v nej pre mňa nemá zmysel a ten čas môžem podobne ako Zbyněk venovať čomusi inému.

standard

Je mi líto, ale stále jsem nepochopen. Přeci je to úplně jasné, pokud modelář udělá nějaký model, třeba p. Starý lokomotivu 749, tak si jí každý stáhne a pokud nechá eng jak je, musí aktivita s touhle loko fungovat všem! To samé se dotýká Taxe a jeho vagonu, přeci každý si ho stáhne v té podobě jaké byl nabídnut a v aktivitách opět musí fungovat všem. Tak v čem je problém ? Podle mne třeba v neukázněných skinařích, kteří vnesli chaos do modelů a tento chaos je dále prohlubován soukromými trainsety a pokusy o vylaďování brzd a spřáhel. Ale to se nezmění, není to reálné a proto je tato diskuse opravdu zbytečná, jak jsem poznamenal v předchozím příspěvku.

Já nevím, v čem je problém???

Lokomotivy se značí podle Zbyňka yy_xxx/xxxxxx.eng. A proč by se nemohly vozy značit podle Ppoolllla? Vždyť je to dle závěrů sleziny nebo ne??
cd_A/cd_A.wag
cd_AB/cd_AB.wag
cd_B/cd_B.wag
cd_Bdt/cd_Bdt 21-08 147-0
cd_Bdt/cd_Bdt 21-08 356-7 (Pokud je v jednom adresáři víc wagů)

Ale nesedí mi rozdíl např mezi:
cd_Bdt/cd_Bdt 21-08 147-0 a
cd_Bix/cd_Bix_020_285-3 nebo

cd_Ampz/cd_Ampz-int a
cd_AB/cd_ABint

Jsou to jenom drobnosti ale přesto...

Pavlík napsal:
Já nevím, v čem je problém???
Jsou to jenom drobnosti ale přesto...
O tomhle už ten problém není.....ukázal se tu zcela nový trend.....nemít pravidla značení žádná a nerypat do toho, jak si to každý autor pojmenuje podle sebe......viz Taxův názor.......

cd_Bdt/cd_Bdt 21-08 147-0 a
cd_Bix/cd_Bix_020_285-3 nebo

cd_Ampz/cd_Ampz-int a
cd_AB/cd_ABint
Tak tohle není dle závěrů sleziny a Ondra Janiš na slezině to dost jasně vysvětlil, proč je to zbytečně dlouhé a proč nedělat mezery v názvu.

Jinak Taxi, Jestli Trunda, Michal Tuček (autor mnoha pěkných objektů do trati) a mnozí další cituji: Jeden ostrielaný, ale inak tichý mladý chlapec a jeden starší, ale vtedy začínajúci. Ostatné plénum boli takmer len konzumenti ( mimo pár aktívnejších, ako Ppoollll, Martens a Ty ). To plénum odhlasovalo niečo, čomu možno ani moc nerozumelo. Tak to by jsi mne opravdu naštval.

Jelikož tato debata je jen ztráta času, tak vycházejte z toho jak nadnesl BOB57_CZ "Autor trati je Panbu...." Respektive nestavěl jsem tři roky něco, aby to pak ostatním nefungovalo. Tak v souvislosti s touto tratí používejte výhradně vozidla dodávané na DVD. Chybějící vozidla rád doplním a budou i ke stažení. Komu se to nelíbí, ať si...

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
... Jinak Taxi, Jestli Trunda, Michal Tuček (autor mnoha pěkných objektů do trati) a mnozí další
Zbyňku, na Trundu ako jedného z tých aktívnejších som si spomenul hneď, ako som odoslal príspevok, Trunda je síce tvorcom mnohých dobrých vecí do MSTS, ale vozidlá ( a o tom táto debata je ) nemodeluje, ani neskinuje, ani nerobí trainset, ani aktivity ... Trundo, promiň, že som na Teba zabudol. Michala Tučka bohužiaľ nepoznám, ani neviem, čím sa v MSTS zaoberá. Takže z cca 20 prítomných je to pol na pol, čo sa týka aktívnych členov, ale 1:10 čo sa týka modelárov vozidiel.
No a myslím si, že môj systém, ktorý som zčasti prevzal od Ondu Janiša a od Pikka, je krátky, pritom prehľadný a napovie, o čom ten model/skin je. Kto nevie, aké dávať vozidlá do aktivít, že 742-ka jednoducho nemohla v roku 1969 jazdiť, tak nech si predtým niečo naštuduje, takisto, ako aj my ostatní, ktorí niečo robíme. Bez prípravy, len tak hala bala by si takisto nevedel urobiť ani milimeter trate, tak a v takej kvalite, ako to robíš teraz. Preto aj tvorca aktivity by mal o tom čosi vedieť a niele hádzať vozidlá zbrucha. A keď niekomu nevyhovuje, že do názvu vozidla dávam príznak, aby človek vedel toto zaradiť do nejakého obdobia, no tak potom prepáčte všetci, nepoužívajte ich, ak vám to vadí. Ale nemyslím, že by sa premenovaním modelu z CSDvagBai-4_58 na CSD_Bai_4-4396 alebo CSDBai 4-4396 podľa iného modelu označovania niečo zmenilo, čo by mohlo ovplyvniť stavbu trainsetu a consistsov.
PS: Bai 4-4396 je inventáre číslo voza, na ktorom to tu demonštrujem ...

Re: standard

Prinz Eugen napsal:
třeba v neukázněných skinařích, kteří vnesli chaos do modelů a tento chaos je dále prohlubován soukromými trainsety a pokusy o vylaďování brzd a spřáhel. Ale to se nezmění, není to reálné a proto je tato diskuse opravdu zbytečná, jak jsem poznamenal v předchozím příspěvku.
A proto chaos, který tam vnesli autoři modelů není chaos, chybně fungující brzdy a spřáhla není v podstatě chyba, ale vlastnost modelu a proto ostatní do toho raději nešťourejte....a buďte rádi, že to vůbec funguje....no paráda....touto citací se zcela degradovala práce PPooollla, Jacka, Boba....no konečně mi to docvaklo :idea:

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Jinak Taxi, Jestli Trunda, Michal Tuček (autor mnoha pěkných objektů do trati) a mnozí další
Zbyňku, na Trundu ako jedného z tých aktívnejších som si spomenul hneď, ako som odoslal príspevok, Trunda je síce tvorcom mnohých dobrých vecí do MSTS, ale vozidlá ( a o tom táto debata je ) nemodeluje, ani neskinuje, ani nerobí trainset, ani aktivity ... Trundo, promiň, že som na Teba zabudol. Michala Tučka bohužiaľ nepoznám, ani neviem, čím sa v MSTS zaoberá. Takže z cca 20 prítomných je to pol na pol, čo sa týka aktívnych členov, ale 1:10 čo sa týka modelárov vozidiel.
No a myslím si, že môj systém, ktorý som zčasti prevzal od Ondu Janiša a od Pikka, je krátky, pritom prehľadný a napovie, o čom ten model/skin je. Kto nevie, aké dávať vozidlá do aktivít, že 742-ka jednoducho nemohla v roku 1969 jazdiť, tak nech si predtým niečo naštuduje, takisto, ako aj my ostatní, ktorí niečo robíme. Bez prípravy, len tak hala bala by si takisto nevedel urobiť ani milimeter trate, tak a v takej kvalite, ako to robíš teraz. Preto aj tvorca aktivity by mal o tom čosi vedieť a niele hádzať vozidlá zbrucha. A keď niekomu nevyhovuje, že do názvu vozidla dávam príznak, aby človek vedel toto zaradiť do nejakého obdobia, no tak potom prepáčte všetci, nepoužívajte ich, ak vám to vadí. Ale nemyslím, že by sa premenovaním modelu z CSDvagBai-4_58 na CSD_Bai_4-4396 alebo CSDBai 4-4396 podľa iného modelu označovania niečo zmenilo, čo by mohlo ovplyvniť stavbu trainsetu a consistsov.
PS: Bai 4-4396 je inventáre číslo voza, na ktorom to tu demonštrujem ...

Michal Tuček je autor mnoha skvělých objektů, bez kterých by BP nebyla tam, kde je . ( ECHVA, památník na Vítkově , depo Masarykovo ..... )

Taxi, dle systému by CSDvagBai-4_58 byl CSD_Bai-4_58. Vše.

Jinak myslím, zde je větší vzrůšo jak ve VyVolených.

Zbyněk Šemora napsal:

Psst, hlavně se to nesmí dozvědět, jinak některé pozvou do vily.....:-)

Zbyněk Šemora napsal:

To beriem, ale vysvetli mi, čím je toto "moje" riešenie konfliktné - ak to autor aktivity alebo niekto druhý dodrží, je jedno aj druhé v poriadku, ale jak to ignoruje, je lajtr jedno, či sa to volá tak alebo ináč - bordel bude aj tak, či sú tam pomlčky alebo podtržníky, či je to podla autorovho označenia, alebo trainsetu pana T. Je to o tom, že do čoho neni treba rýpať, tak nech sa do toho nerýpe. Naprávať chyby treba tam, kde sú ... napríklad netvrdím, že nazvať eng 114.501-ky jednoducho iba 114.eng je vhodné.

Tax napsal:
kde sú ... napríklad netvrdím, že nazvať eng 114.501-ky jenoducho 114.eng je dobré, ale to je už extrém

Emh, extrém Taxi? A díval jsi se na eng nedávno puštěné rosničky? CD710.eng......taky extrém?

Nee, opravdu tahle diskuse už nemá vůbec žádný význam a smysl......

V nemecku kazdy autor napise k aktivite co za vozidla tam ma, napise ich zoznam aj s trainsetovou strukturov, a pouzivatel nech si upravi bud trainset alebo aktivitu ... kto to nevie, holt smola ... ak sa aktivity dodavaju k trati je tam aj prislusny TRAINSEt v tvare v akom su aktivity ... inymi slovami milion instalacii a trainsetov kazdy prehadzuje co vie a kto nevie tak sa to bud nauci alebo hadze MsTS do kosa ...

JOHNZ napsal:
V nemecku kazdy autor napise k aktivite co za vozidla tam ma, napise ich zoznam aj s trainsetovou strukturov, a pouzivatel nech si upravi bud trainset alebo aktivitu ... kto to nevie, holt smola ... ak sa aktivity dodavaju k trati je tam aj prislusny TRAINSEt v tvare v akom su aktivity ... inymi slovami milion instalacii a trainsetov kazdy prehadzuje co vie a kto nevie tak sa to bud nauci alebo hadze MsTS do kosa ...
No zrejme sa Helmuti stanou naším vzorem......

Martens: Bodaj by nie ...

Ono pri standardizacii trainsetu nejde ani tak o trainset ako o standard samotny ... s takym standardizovanym trainsetom (ale na to by to chcelo asi tu bodku medzi radou a cislom) sa daju robit kadejake figle ... cele sa to da kadejako automatizovat, filtrovat, skriptovat a podobne ...

JOHNZ napsal:
Martens: Bodaj by nie ...

Ono pri standardizacii trainsetu nejde ani tak o trainset ako o standard samotny ... s takym standardizovanym trainsetom (ale na to by to chcelo asi tu bodku medzi radou a cislom) sa daju robit kadejake figle ... cele sa to da kadejako automatizovat, filtrovat, skriptovat a podobne ...

Hmm, mi o tom vykladej.....:-)

Martens napsal:
... Nee, opravdu tahle diskuse už nemá vůbec žádný význam a smysl......
Očuj, Martensi, čo tak namiesto zbytočného vypisovania venovať sa tvorbe ??? Potrebujem od teba jeden cabview do common.cab a ty dobre vieš ktorý ... celý národ na to čaká ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře