Student Agency nebo České Dráhy???

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku

Myslíte že se SA povede "přetáhounout" cestující od ČD

• Ano

Hlasů: 25 47.2%
  • Ne

Hlasů: 22 41.5%
  • Nevím

Hlasů: 6 11.3%

• Hlasovalo členů
    53
Jendak si zřejmě našel Ameriku ... Ale ony vlaky SA se mají jmenovat Hight Jet ... Už to prošlo i přes www média želpage.cz a Jančura měl k tomu tiskovku, kde poronesl, že bude kupovat od Siemensa něco na způsob ICE .... Tož jsem zvědav, ale regionální vlaky chce taky a já mám už k tomu i podle jeho návrhu jeden model v MSTS ..
Edie napsal:
Na internetu jsem našel zajímavý článek o tom, že by Student Agency chtěla konkurovat ČD v osobní dopravě. Zde máte o tom zrávu.

phptt napsal:
... kde poronesl, že bude kupovat od Siemensa něco na způsob ICE ...
Kupovat může, ale kde s tím bude jezdit ? Na zahradní železnici ? Zřejmě ještě nepoznal naše zákony a prováděcí předpisy k problematice železniční dopravy a musí být zadobře s šimlem na DÚ.
Stačí si připomenout "odstřel" projektu RTE.
( A ten Taurus, co jezdí do Brna, také nesplňuje naše normy a jezdí na "dočasnou výjimku" při splnění dodatkových podmínek.)

Ono to má jeden háček, když bychom nepovolily Taurus OBB, tak zruší povolení pro Pendlo do Vídně (dočasné povolení do konce 2008), jako jiné oplátky vůči ČD a DÚ co bylo dříve ve smlouvě ..
Takže hold musíme začít plnit, vždyť mají jezdit Taurusy do Prahy po dostatečném zaškolení pracovníků ČD dep Praha,MuN,Brno,Břeclav .. Jinak máme problém .. Splnit bychom toto měli do konce roku dle smluv, jinak je pokuta co uzavřeny ČD v roce 2005 ! Tak proč by něco podobného nedokázal Jančura ?
bob57_cz napsal:
phptt napsal:
... kde poronesl, že bude kupovat od Siemensa něco na způsob ICE ...
Kupovat může, ale kde s tím bude jezdit ? Na zahradní železnici ? Zřejmě ještě nepoznal naše zákony a prováděcí předpisy k problematice železniční dopravy a musí být zadobře s šimlem na DÚ.
Stačí si připomenout "odstřel" projektu RTE.
( A ten Taurus, co jezdí do Brna, také nesplňuje naše normy a jezdí na "dočasnou výjimku" při splnění dodatkových podmínek.)

Co vím, tak piňda to má v Rakousku nahnuté a podle agentury JPP by od nového GVD už do Vídně neměl jezdit. Rakoušti fírové si s nim moc netykají, prý je to brak. A když přestane jezdit piňda via Wien tak přestanou jezdit Taurusy via Brno a ČB. Jak jednoduché jak prosté. :D

Z mé exkurze na OBB 1216 vyplynul závěr, že jsou trendy, aby Taurusy jezdily z Vídně až do Berlína. Lokomotivy mají nahraný český software, takže počítače píší a mluví česky, Je tam zabudován Mirel. Také se povídá, že vývoj naší nové lokomotivy 380 je zatím v patu. Celá výzbroj se nevejde do karoserie. (agentura JPP) Jakmile Taurusy ovládnou naše koleje, tak to otevře dvířka soukromým dopravcům.
Já osobně jsem zíral na vybavení těchto lokomotiv. Stanoviště se dá přirovnat velikostí k tanečnímu sálu, klid na stanovišti, polohovací sedačky a pro odpočinek je k dispozici i lehátko.
Tato lokomotiva umí i automatickou zkoušku brzdy. Fíra navolí program a zakóduje ovládání lokomotivy, aby mu tam za jeho nepřítomnosti někdo nemanipuloval. Lokomotiva zabrzdí a fíra jde po vlaku. Až příjde na konec, fíra odpustí vzduch z potrubí a to je signál pro počítač. Lokomotiva odbrzdí a odhouká povolte brzdy úplně. Pak fíra jde zpět po vlaku k lokomotivě. Odkóduje ovládání a může jet. Co je tam nešťastné je vybavení LVZ i na podlaze pod bočními okny. Stačí si tam položit tašku a mašina nejede. Na druhou stranu, alarm živáku nebo neustálé hlasové upozornění například pod stahovačkou musí být při delší jízdě pěkně na zblbnutí. Automatika držení rychlosti je tam metoda pokus - omyl. Rakušáci si pochvalují automatiky na našich lokomotivách, v tomhle jsme lepší. (alespoň něco nám závidí :D )
Je tam zásuvka na 220 voltů. Tedy moje Hifi technika by nebyl problém, ani kontaktní gril na párečky k snídani a masíčko na oběd. (tenkrát na 451 to vždy navonělo celý motorový vůz a jen jsme čekali, že se nám pod okénkem kabiny udělá fronta hladových cestujících :lol: )

Zbyněk Šemora napsal:
Také se povídá, že vývoj naší nové lokomotivy 380 je zatím v patu. Celá výzbroj se nevejde do karoserie. (agentura JPP)
Vejde. Nevyšly dynamické parametry podvozků.(agentura JPP)
Zbyněk Šemora napsal:
... (tenkrát na 451 to vždy navonělo celý motorový vůz a jen jsme čekali, že se nám pod okénkem kabiny udělá fronta hladových cestujících :lol: )
A ty sis v Pardubicích při obratu neotevíral kiosek ? Tak na co tam ti lidi tenkrát tedy u okénka čekali a rozesmátí odcházeli ? :lol:

Ano, vozidla ČD normy spňují. Ale že to dalo kurňa práci? :lol: Trošku ty normy dle potřeby ohnout, vyhodit ředitele jednoho ústavu a hned to jde líp. Sice smrádek, ale teploučko. :D

Naposled editoval moderátor:
Bedlisch napsal:
Ano, vozidla ČD normy spňují. Ale že to dalo kurňa práci? :lol: Trošku ty normy dle potřeby ohnout, vyhodit ředitele jednoho ústavu a hned to jde líp. Sice smrádek, ale teploučko. :D
Tohle narážíš na Pendolino, což je nevyhovující cizina.
Stroje vyrobené u nás byly stavěné na naše normy, takže naše opravdu splňují.
Naše ČSN byly téměř všude tvrdší než světové. Stačí se kouknout na rozdíly starých a nových ( odlehčených ) převzatých norem v elektrotechnice.

Ja tomu nejak nerozumim, co se tyce norem. Ale reknu asi takto
"Kua, nenazral uz nahodou cas na to, aby na kolejich byla poradna konkurence nez aby nas prepravoval nenazrany moloch jako jsou CD ? Vzdyt uz konecne vyhodte toho Duska z bruska, at ma uz konecne vlada pravicova vlada moznost CD zprivatizovat a vytvorit prostor pro konkurenci. Jako 18 let po prevratu a stale tady mame monopolisticke chovani CEZ, CeskaPosta, CeskeDrahy. Ja bych se primlouval, za konkurenci.
Ale nejprve vyhazet ty neschopne drstky z vedeni CD a hlavne nejvetsiho potizistu jakym je pan Dusek a jeho soudruzska sebranka. :mad: :mad:

Omlouvam se za drsna slova :eek:

Čuřil napsal:
"Kua, nenazral uz nahodou cas na to, aby na kolejich byla poradna konkurence nez aby nas prepravoval nenazrany moloch jako jsou CD ? Vzdyt uz konecne vyhodte toho Duska z bruska, at ma uz konecne vlada pravicova vlada moznost CD zprivatizovat a vytvorit prostor pro konkurenci. Jako 18 let po prevratu a stale tady mame monopolisticke chovani CEZ, CeskaPosta, CeskeDrahy. Ja bych se primlouval, za konkurenci.
Ale nejprve vyhazet ty neschopne drstky z vedeni CD a hlavne nejvetsiho potizistu jakym je pan Dusek a jeho soudruzska sebranka. :mad: :mad:

Čuřile, mám takovej dojem, že Dušek tak už asi tak půl roku není :salut: :salut: :study:, ale možná se taky pletu.

Edie napsal:
Čuřile, mám takovej dojem, že Dušek tak už asi tak půl roku není :salut: :salut: :study:, ale možná se taky pletu.
Nepleteš. Jen pár slov k tomu co píše Čuřil ,mám pro tebe jeden návrh ,až něco v životě uděláš pak můžeš psát ty svoje názory ,ale takhle...?

Čuřil napsal:

Čuřile,
Již několikrát jsem si říkal, že budu, reagovat na tvoje příspěvky nikdy jsem to neudělal. Ale to co jsi napsal, nyní se nedá nereagovat. Dělal jsi někdy nebo alespoň zajímal o dění v dnešní době jak to vůbec na ČD funguje? Podle toho co jsi napsal tak asi ne. Nebo ještě se zeptám, máš vůbec zaměstnání asi ano, jak koukám, bydliště máš v Olomouci? Protože pokud bys bydlel například jako já v Ústeckém kraji, a dělal na dráze tak takou hloupost v životě nenapíšeš. Milý chlapče, u nás to chodí tak, že se postupně zavírají, tratě nahrazují jak ty, říkáš konkurencí. A nemysli si ty lidi, co tam sloužili
Jsou dnes bez práce nikdo, neměl zájem je vzít k té tvé konkurenci proč protože, to jsou lidi pomalu před důchodem. Já bych si to s tebou, alespoň na měsíc vyměnil ,aby si nevěděl za měsíc nebo 2měsíce přijdeš o práci protože buď zavřou trať nebo se bude snižovat stav lidí v turnuse.Mohu ti říci nový grafikon začal začátkem prosince již máme po 4změnu turnusu jen proto jak ty píšeš ať je nějaká konkurence.Tak víš co buď raději ticho než něco takového napíšeš si pořádně ověř jak to je.

Ten Čuřil dělá Olomoucu jen ostudu.Snad ale z Olomouce není.(To se utěšuji,protože má v sobě něco z Maxy.Ten ale nebyl tolik agresivní,jen otravný.)A pokud je,ať vystaví fotku,abych ho poznal,když ho potkám.Měl by i potom tolik odvahy?Stan

Tak jako jsem fandil projektu RT Expresu, tak bych rád viděl že se někdo jiný snaží těm našim ČD řádně vlézt do zelí. Ale stále tu je státní nevole.

Back
Nahoře