Vnější zvuky vlaku v MSTS

Šnek

Vlakvedoucí
Ahoj chtěl bych poradit.Předělal jsem si počítač tudíž jsem znovu nainstaloval MSTS dokopíroval jsem tam zálohovaný Trainsety Sound a další soubory,které jsem měl zazálohované.
Zvuky v kabině fungují naprosto normálně,ale zvuky zvenčí jsou někdy v pořádku,ale někdy mnohem tišší.Jak přepínám kabinu a venek tak se to zase na chvíli upraví,ale potom zase se ztiší.Nevíte co to může ovlivňovat?
Díky Šnek.

Můžete mi poradit, jak přesně tento problém řešit, pakliže se děje pouze na určité ploše ( stanice Mladá Vožice v mé trati), a pouze v aktivitách a u všech vozidel? Zvuky uvnitř jsou dobře slyšet, ale venku skoro nic.
Děkuji za radu.

Tak vidím, že Václavovi nikdo neodpovídá a určitě není sám. V jedné mé aktivitě, kterou bych chtěl v dohledné době uvolnit začínáme v Břeclavi. Jedu v 742. Přijede EC s 350-kou v čele. Zvuky všecky v poho. Dojedete do Bořího lesa kde stojí 851. Při rozjezdu nevydá ani hlásku. Předpokládám, že v nastavení MSTS by měl stačit vytažen jen jezdec kvalita a množství zvuku. Nebo jak se to jmenuje. Zbytek je doufám pouze hlasitost. Řešil jste toto někdo?.

Šnek napsal:
Ahoj chtěl bych poradit.Předělal jsem si počítač tudíž jsem znovu nainstaloval MSTS dokopíroval jsem tam zálohovaný Trainsety Sound a další soubory,které jsem měl zazálohované.
Zvuky v kabině fungují naprosto normálně,ale zvuky zvenčí jsou někdy v pořádku,ale někdy mnohem tišší.Jak přepínám kabinu a venek tak se to zase na chvíli upraví,ale potom zase se ztiší.Nevíte co to může ovlivňovat?
Díky Šnek.
Mám podobný problém(akorát to začalo z ničeho nic) a také nevím co dál.
Mě to dělá v Pražském uzlu trate BP a to na dieslu 771 ale testoval jsem i el.loko jinde a je to to samé.Cestu v *.eng souboru do comon.snd mám nastavenou dobře a zvuky jsem natáhl raději nové a pořád nic.
Připojil bych se tedy také s prosbou o radu.
Předem dík Pinďa

Na kvalitu a množstvo zvukov v MSTS má vplyv konfiguračný súbor soundcfg.bat. Nachádza sa v adresári GLOBAL. Pozri sa na stránku http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/tutorials/fix_sound.html. Tu dobopučujú zvýšiť množstvo súčasne prehrávaných zvukov až na 200 a taktiež zvýšiť množstvo vyhradenej pamäte pre zvuky. Porovnaj si svoje nastavenie s týmto doporučeným nastavením. Možno to pomôže.

Kebarko napsal:
Na kvalitu a množstvo zvukov v MSTS má vplyv konfiguračný súbor soundcfg.bat. Nachádza sa v adresári GLOBAL. Pozri sa na stránku http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/tutorials/fix_sound.html. Tu dobopučujú zvýšiť množstvo súčasne prehrávaných zvukov až na 200 a taktiež zvýšiť množstvo vyhradenej pamäte pre zvuky. Porovnaj si svoje nastavenie s týmto doporučeným nastavením. Možno to pomôže.

No díky, ale mohl by mi to někdo přeložit nebo dát stručný návod jak si to mám upravit sám???

Zdravím přátelé.
Po dlouhé odmlce a sezení u AE jsem se opět dostal až k jízdě v simulátoru samotném a hned se dostavil problém.
Po odinstalování produktu BP jsem nainstaloval z DVD trať ve verzi bp71,taktéž jsem smazal komplet TRAINSET a nainstaloval aktuální z DVD i s MSTS Bin.V tuto chvíly pokud spustím jak aktivitu tak volnou jízdu s jakoukoli loko jsem jak v domě neslyšících,prostě simulátor nehlesne.To samé jsem udělal na notebooku a ten samý problém mám i tam.Setkal se někdo s něčím podobným?Nějak se mi nechce do komplet reinstalu MSTS.Ď :roll:

Skontroluj si nastavenia zvuku vMsTS i Windows, skús tam dať druhú trať, potom skus nainštalovať najlepšie nejakú druhú PC hru, či tam zvuk ide a napokon pozháňaj najnovšie ovládače od zvukovky (ono sa s kľudom môže stať, že v noťasovi aj v PC máš rovnaké zvukovky ...)

JOHNZ:
Update ovladače zvukovky a stále ticho.Úvodní znělky fungují normálně,ale jak sednu za knypl tak ani hláska.Provedu reinstal MSTS a uvidím.Pokud to nepomůže končím s MSTS. :lol:

poison napsal:
JOHNZ:
Update ovladače zvukovky a stále ticho.Úvodní znělky fungují normálně,ale jak sednu za knypl tak ani hláska.Provedu reinstal MSTS a uvidím.Pokud to nepomůže končím s MSTS. :lol:
Skús reinstall ... Mne sa stalo presne to isté.Proste z ničohonič odišli zvuky v MSTS.Znelky MSTS, aj zvuky (hudba, film a pod.) vo Windows v pohode.Po reinstalle trati je zas všetko OK. :wink:

Kompletní reinstal MSTS to vyřešil.Zvuky fungují a to znamená,že s MSTS nekončím.
Takže pokud to dobře půjde v pátek bude ke stažení krátká aktivita z mé dílny. Screeny přinesu již dříve jen co nějaké pořídím.

Naposled editoval moderátor:
Asi se budu ptat do aleluja. Ale co už. Některé traffic motorové i dieselové vlaky mi nevydávají žádné zvuky. A mám pocit, že je nějak divně nastavený eng. Jede kolem mně například projede nákladní vlak tažený 742kou, tak se z "komína" se kouří jako by stál a zvuky nic. Nemám páru kde co změnit. Dělá mi to třeba 850ka ale 830ka je v pohodě. Nevím co s tím. Když tyto stroje řídím sám, tak není problém.

Pelikán napsal:
Asi se budu ptat do aleluja. Ale co už. Některé traffic motorové i dieselové vlaky mi nevydávají žádné zvuky. A mám pocit, že je nějak divně nastavený eng. Jede kolem mně například projede nákladní vlak tažený 742kou, tak se z "komína" se kouří jako by stál a zvuky nic. Nemám páru kde co změnit. Dělá mi to třeba 850ka ale 830ka je v pohodě. Nevím co s tím. Když tyto stroje řídím sám, tak není problém.
No z komína se jí určitě nekouří :D , to boužel u traffic nefunguje kromě parních lokomotiv.
K ozvučení traffic: má to na svědomí odstavec ScalabilityGroup0 v souboru xxxeng.sms. Pokud tam tato část není, je traffic bez zvuku. Dopourčuju stáhnouti si *.sms soubory z mých stránek. Konkrétně u 850 jsem to dodělal.

Tak to díky moc. Už se tady ptám bůhví pokolikáté a až teď někdo natáhnul pomocnou ruku. Eště jednou díky. Akorát nechápu, jestli to ostatním jede, že nikomu jinému to nevadí?

Pelikán napsal:
Tak to díky moc. Už se tady ptám bůhví pokolikáté a až teď někdo natáhnul pomocnou ruku. Eště jednou díky. Akorát nechápu, jestli to ostatním jede, že nikomu jinému to nevadí?
Abych řekl pravdu, tak nevadí, protože aktivitu jsem jel naposledy tak skoro před půl rokem, bo furt něco vymýšlím, takže spíše popojíždím....
spíš jsem si toho nevšim, protože pro ladění cabů nepotřebuji zvuky....

Martens napsal:
Abych řekl pravdu, tak nevadí, protože aktivitu jsem jel naposledy tak skoro před půl rokem, bo ....
Toš to nevíš o co přicházíš, hlavně když tam potkáváš ozvučené parní lokomotivy 8)

Jacek napsal:
Martens napsal:
Abych řekl pravdu, tak nevadí, protože aktivitu jsem jel naposledy tak skoro před půl rokem, bo ....
Toš to nevíš o co přicházíš, hlavně když tam potkáváš ozvučené parní lokomotivy 8)
Jo tak to vím, o co přicházím, ale radši něco tvořím a navíc dlouhé 2 hodiny trvající aktivity nejsou můj šálek čaje...na relax to chce tak něco do 30 minut......

Back
Nahoře