OPRAVA .tdb

pitt

Cestující
Mam velky ale velky problem. Padla mi hra pocas tvorby trate a narobila mi sarapatu v *.tdb . Mal som aj zalohu,ale na niektorych kolajach mi nejde na ne kliknut a ukazuje mi chybu. Takisto mam niektore vektory posunute. Existuje nejaky program na odstranenie chyb z *.tdb. Tiez mi vykazuje hlasenie "remove_end_end one_vector_non_vector. Zachrante ma niekto... :( :( :( :( :( :(
Dakujem

pitt napsal:
Mam velky ale velky problem. Padla mi hra pocas tvorby trate a narobila mi sarapatu v *.tdb . Mal som aj zalohu,ale na niektorych kolajach mi nejde na ne kliknut a ukazuje mi chybu. Takisto mam niektore vektory posunute. Existuje nejaky program na odstranenie chyb z *.tdb. Tiez mi vykazuje hlasenie "remove_end_end one_vector_non_vector. Zachrante ma niekto... :( :( :( :( :( :(
Dakujem
To znám, to hlášení někdy vypadne při obnově databáze. A tam se obnova zasekne. Je důležité si opsat souřadnice, opustit obnovu a jít do editoru do těchto míst (v záloze před obnovou databáze). Toto místo bývá na hranici dvou modrých čtverců a je tam položena kolejnice nebo silnice a špatně je to uloženo. Pak je nutné kolejnici jdoucí přes tyto dva čtverce odebrat, uložit, kolejnici znovu osadit a SAVE. Vše zálohovat a provést znovu obnovu databáze. Po té už je toto místo vpořádku. Takto jednou za čas svou trať kontroluji. Ale kvůli návěstidlům se obnova jako taková provádět nelze.

Proto je nutné při stavbě trati si hlídat modré čtverce a před jejím opuštěním zavčas SAVE. Také nepokládat dlouhé kolejnice přes dva tyto čtverce, raději tam koleje rozdělovat na dvě kratší.

tdb

ibaze ja uz nemozem tu kolaj oznacit, vyhadzuje mi, ze navazujici cast neni ulozena, nelze ju nacist

Re: tdb

pitt napsal:
ibaze ja uz nemozem tu kolaj oznacit, vyhadzuje mi, ze navazujici cast neni ulozena, nelze ju nacist

Tak to je špatné. Ale určitě nemáš postavené 570km jako já. Takže smaž pokud možno všechna návěstidla, SAVE, editor tratě - vybrat - podrobnosti - zatrhnou obnovu databáze, spustit a po dokončení se tohle opraví. Pokud se to zasekne kvůli vektorům, tak jak jsem napsal níže, jít do editoru smazat co smazat půjde kolem kritického místa, (koleje, silnice) save a znova obnova databáze. Musí to vyjít. Tím se tohle opraví, doplnit a nadefinovat návěstidla a pokračovat ve stavbě. Pak zálohovat a dávat si bacha na tyto věci.
Tohle je východisko s nejmenším zlem.

tdb

moja vlastná, ak necháš e-mail, pošlem Ti jej mapu (ak ju však seriozne nerozchodim, zostane mi na pamiatku iba mapa)

tdb

Mozno ju zverejnim - pokial vsak nebude na obrazovke ALL TILES VISITED, zrejme by kazdemu padla. Mam este asi 40 Km trate dorobit krajinu. Inak je to prebudovana Insbruck-S.Anton. Povodna trat je cela zdvojkolajnena, zhruba v strede je uzol Kabzany, kde sa napaja dalsia 70 km dlha dvojkolajna trat. O 4 Km dalej je odbocka na 40 Km jednokolajnu trat a vlastne, ak mi posles mail, mozem Ti poslat nejake napky, alebo cestovny poriadok v .xls (zatial hotovy od 4.00 do 13-14.00

Back
Nahoře