MSTS Activity Mover

Martens

Strojvedoucí
Správce
Nedávno tady Zbyněk vznesl požadavek na utilitku, která by dokázala přesouvat aktivity do a z archivu......

Zkuste tohle http://mlasevic.ic.cz/admin/detail.php?id=15

Bacha je to betaverze, takže zatím je to jenom pro "odvážné" testery, kteří ví, co je slovo záloha....BTW já nezálohoval a zatím žiju......ale stejně bych to potřeboval otestovat větším počtem lidiček.....

Přikládám i obsah readme, podotýkám, že za to nic nechci.....resp. něco jo....alespoň jednoho spokojeného uživatele :-)

Tady je to readme....

MSTS Activity Mover, verze 1.0

Máte k dispozici program MSTS Activity Mover, jehož úkolem v první verzi je přesouvat aktivity ve vybrané trati do/z archivu.

Při přesunu aktivit se zohlednňují případné sdílené services a paths, takže poslední servis nebo path se přesune až s polední aktivitou, která jej využívá.

Aplikace je uzpůsobená i na více instalací MSTS, bohužel jsem neměl šanci ji vyzkoušet.

Postup práce.
Po spuštění programu je potřeba v položce nastavení si do seznamu zadat všechny instalace MSTS ( defaultně se nabídne instalace v C:\PRogram Files\bla bla bla......

Poté se po zavření konfiguračního okna do seznamu tratí načttou všechny travě v adresáři Routes dané instalace....

Při změně tratě dojde k načtení všech aktivit v ostré trati a v archivu. Při načtení se rovněž provede analýza aktivit na services a paths...u většího počtu aktivit to může trvat poněkud déle, takže se dá v Nastavení vypnout v záložce Obecné, že při startu se nebude provádět analýza aktivit.

Vlastní přesun
Pro přesun se používají 2 okna ( Ostré a Archiv). Vybrané aktivity se mezerníkem nebo myší označí a pak se provede tlačítky mezi okny přesun buď do a nebo z Archivu.

Pokud je vypnuta analýza aktivit při startu, tak se provede těsně před přetažením vybraných aktivit.

Možností programu je i report vlastní aktivity s kompletním výpisem seznamu Paths a Services. Report se zobrazí a je uložený ve stejném adresáři jako příslušný *.act soubor.

Výhled dalších funkcí :
- archivace nepotřebných consists
- přesuny tratí včetně GLOBAL, SOUNDS
- cílem v některé z dalších verzí je něco jako český TrainStore

Upozornění
Protože jde o betaverzi, tak po dobu testů si raději adresáře s aktivitami zazálohujte.....já to nedělal a zatím je to OK.....:-)

Připomínky mi posílejte na mail ml_software@email.cz

Naposled editoval moderátor:
Martine, tak jsem to testnul a je to ono. Jednoduché uživatelské prostředí. Ale přece jen mi to něco nevzalo. Aktivity GVD_04_05_xxx, tak nějak se to jmenuje. Nepřesunuly se nějaké servisy a paths. Koukal jsem blíže a mohou být dvě příčiny.
dlouhý název servisu nebo spíše, autor používal "í á", tedy diakritiku. Tohle sice MSTS ještě sežere, ale dělá to problémy jinde.
Proto ani čárky raději nepoužívat (háčky už vůbec ne) Diakritika je možná pouze v popiskách pokud je text v uvozovkách.

Ještě by to chtělo přesouvat i consisty a budu spokojenej. Tohle je ideální způsob jak si udělat ve složkách pořádek, aby Vám tam nebrzdily start MSTS staré nepoužívané Paths.
Díky za všechny a přeji hodně zdaru do dalšího vývoje této pomůcky.

Zbyňku, prosím Tě, zkus mi, prosím, poslat tu aktivitu v apk a já to na tom prověřím.....jinak Marek tam našel ještě jednu věc, kterou musím odladit a to jsou závorky v názvu services a paths......

Já mám u sebe 2 aktivity GVD_04_05 a to EC71 a Os 4753 do Brna...ale ty mi to přenáší v pohodě.....

Takže please, zkus mi poslat to apk a prubnu to..
Díky....

Jinak jak jsem psal, přesuny consits budu řešit v další verzi.....ty tolik netlačí jako paths.....

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, tak jsem to testnul a je to ono. Jednoduché uživatelské prostředí. Ale přece jen mi to něco nevzalo. Aktivity GVD_04_05_xxx, tak nějak se to jmenuje. Nepřesunuly se nějaké servisy a paths. Koukal jsem blíže a mohou být dvě příčiny.
dlouhý název servisu nebo spíše, autor používal "í á", tedy diakritiku. Tohle sice MSTS ještě sežere, ale dělá to problémy jinde.
Proto ani čárky raději nepoužívat (háčky už vůbec ne) Diakritika je možná pouze v popiskách pokud je text v uvozovkách.

Ještě by to chtělo přesouvat i consisty a budu spokojenej. Tohle je ideální způsob jak si udělat ve složkách pořádek, aby Vám tam nebrzdily start MSTS staré nepoužívané Paths.
Díky za všechny a přeji hodně zdaru do dalšího vývoje této pomůcky.

Kebarko napsal:
Citace z mailu
Ahoj,
Stiahol som si aktivity mover a co ma zarazilo je skutocnost ze sa do archivu s aktivitou nepresune aj odpovedajuce consisty. Pokial mam vela aktivit a tym padom i vela consistov dostanem sa do bodu ze MSTS nezvladne tento velky pocet consistov zobrazit.
Podla mna by bolo vhodne spolu s aktivitou presunut do archivu aj consisty.

Kebarko
Přesuny consistů předpokládám v některé z dalších verzí....problém je v tom, že na to, abych věděl, které consisty přesunout, musím projet všechny aktivní aktivity ve všech tratích dané instalace, abych nepřesunul consist, který užívá jiná aktivita, což může trvat relativně dlouho.....dále tuto situaci celkem komplikuje fakt, že některé tratě, které nemají kompatibilní GLOBAL musí být přesunuty bokem a tyto musím taky kontrolovat.....nicméně, o tomto rozšíření velmi reálně s Markem uvažujeme

Spíš mne teď trápí jiná věc a to ta, že všechny soubory jsou zakódovány v UNICODE, což je celkem problém načíst.....ono by to možná i šlo jednoduše, ale v aplikaci, napsané pod .NET...čímž se toto stává automaticky nepoužitelné pro majitele Win98 ....a těch je zatím stále hodně....

Update MSTS Activity Mover

Takže po testech jsem dal ke stažení další beta verzi MSTS Activity Moveru, tentokrát s číslem 0.1.0.100.

Podařilo se mi vyřešit načítání souborů v UNICODE kódování, a dokonce se i narychlila analýza konkrétní aktivity....

Co se týče testů, tak jsem dlouho přemýšlel, proč mi to zanechávalo po přesunu všech aktivit zbytky servisů a paths, ale nakonec jsem zjistil, že to je můj bordel v těchto adresářích....

Umí to pracovat jak s češtinou v názvo souboru a taktéž mu nevadí mezery v názvu souboru.

Takže, kdo má chuť to proklepnout, tak stahujte zde a podněty a připomínky pište na adresu v mém profilu nebo tady.

Pokud by vše prošlo a bylo to použitelné, tak se v dalším kroku vrhneme na archivaci consistů + možná nějaké další reportovací funkce ....

Martensi neplánuješ nějaký update ?
Mne hrozně chybí kromě přesouvání aktivit/services/traffic/path do složky _archiv taktéž consist soubory. Někdo udělá aktivitu, k tomu con soubory a pak se to v té složce hromadí,že člověk přestává se v tom orientovat. Jestli by bylo možné kromě přesunu aktivity do složky _archiv udělat i consist.
Activities_archiv
Services_archiv
Traffic_archiv
Path_archiv
Consists_archiv

Určitě by to bylo jen dobře,aspoň by se urychlil ještě více start MSTS.

Jiří napsal:
Mne hrozně chybí kromě přesouvání aktivit/services/traffic/path do složky _archiv taktéž consist soubory. Někdo udělá aktivitu, k tomu con soubory a pak se to v té složce hromadí,že člověk přestává se v tom orientovat. Jestli by bylo možné kromě přesunu aktivity do složky _archiv udělat i consist.
Activities_archiv
Services_archiv
Traffic_archiv
Path_archiv
Consists_archiv

Obávám se že by to nebylo dobré, spousta consistů může být sdílených a společných pro různé aktivity, viz 451 a spol...

Ale stejně tak je tomu i nyní. Já když chci odhodit bokem aktivitu,tak některé services nemohu,jelikož jsou sdílené,stejně jako path. :roll:

Jiří - Ono je toho plánováno vícero než jen ty consisty.

Miran - Sdílené consisty nejsou problémem. Problémem je čas.

Pokud si to pamatuju dobře tak se z toho má stát prográmek pojmenovaný trochu jinak a měl by být schopný pouštět i dávkové soubory zajišťující mimo jiné některé uživatelské funkce. Konkrétně jde o správné zkopírování chování vozidel (rozlišení 30-80, základ-bin a podobně) podle toho jak to dají autoři k veřejnému šíření. Konkrétní příklad - na webu mám zatím jen u českých vozů už čtvero různé chování. Ve svém výsledku by byl pak jen jeden archiv obsahující všechny 4 varianty a po spuštění tohoto "startovacího" prográmku by se uživatelům nakopírovalo do cílového adresáře jen to správné chování - jak rozměrově tak podle verze MSTS(bin).

Věřím že mne Martens upřesní či doplní sám.

Ppoollll napsal:
Jiří - Ono je toho plánováno vícero než jen ty consisty.

Miran - Sdílené consisty nejsou problémem. Problémem je čas.

Pokud si to pamatuju dobře tak se z toho má stát prográmek pojmenovaný trochu jinak a měl by být schopný pouštět i dávkové soubory zajišťující mimo jiné některé uživatelské funkce. Konkrétně jde o správné zkopírování chování vozidel (rozlišení 30-80, základ-bin a podobně) podle toho jak to dají autoři k veřejnému šíření. Konkrétní příklad - na webu mám zatím jen u českých vozů už čtvero různé chování. Ve svém výsledku by byl pak jen jeden archiv obsahující všechny 4 varianty a po spuštění tohoto "startovacího" prográmku by se uživatelům nakopírovalo do cílového adresáře jen to správné chování - jak rozměrově tak podle verze MSTS(bin).

Věřím že mne Martens upřesní či doplní sám.

Archivaci consistů v Activity Moveru mám samozřejmě v plánu, protože :
1) já sám už mám asi tak 6400 consists a bez TrainStore se ani nehnu a TS mi tuto službu archivace consistů v podstatě dělá a nemám nejmenší problém.

2) Ta archivace consistů má navíc jeden háček......když si pak aktualizuješ aktivitu, dohrajou se Ti tam samozřejmě consisty, které už máš sice opravené, ale jsou zcela někde jinde a tak tsunpack zase bez řečí rozbalí původní neupravené consists. Navíc při archivaci consistů už musím taky počítat i s aktivitami ostatních tratí právě proto, že jeden consist může být sdílen ve vícero aktivitách a samozřejmě ve více tratích....což trošku komplikuje situaci.

3) Proto silně zvažuji i implementaci trochu inteligentnějšího tsunpacku, kde bych si předem navolil, které soubory chci přepsat a pak to jenom spustit, abych pak nemusel asi tak 30 sec mačkat odpověĎ na otázku...chceš přepsat....chceš přepsat chceš přepsat......atp....

4) Dále bych chtěl rozšířit Activity Mover o tu vlastnost, že si v rámci jedné tratě můžeš udělat více archivů ....třeba archiv s názvem Odpad, Ještě si je jednou sjedu, Nefunkční atp.....

5) Další funkce už popsal PPoollll, se kterým jsme trošku vymýšleli další vlastnosti.....

6) Poslední a to podstatná věc - nevím, jak vám AM funguje, ale při dalších úpravách trpce poznávám, že to bylo šito horkou jehlou a tak jej vlastně překopávám tak, aby to bylo průhledné a jednoduché.

Takže ideí a nápadů je hodně, ale jak správně píše PPoollll - je tady problém všech tvůrců a tím je čas.....nehledě na to, že když sedím denně za kompem 12 hodin a programuji ( a je jedno, jestli databáze nebo aplikace), tak rozhodně programování po pracovní době nevidím jako relax......to se teĎ spíše věnuji více kabinám a Mover dělám okrajově, když mne přestane bavit maskování :-)

Jiří napsal:
Ale stejně tak je tomu i nyní. Já když chci odhodit bokem aktivitu,tak některé services nemohu,jelikož jsou sdílené,stejně jako path. :roll:
Jiří, máte pravdu, jenomže u services je situace o to jednodušší, že se toto vše týká jenom jedné trati, zatímco consisty se týkají všech tratí, které v MSTS máte a se kterýma si případně šibujete dle libosti.

Jiří napsal:
Activities_archiv
Services_archiv
Traffic_archiv
Path_archiv
Consists_archiv

Pane Jiří, Vy nepoužíváte TrainStore? Já ano a dneska mi se 6400 consisty startuje pomocí TrainStore MSTS úplně v pohodě.....

Ahoj! mám dotaz. potřebuju smazat aktivitu a nechce se mi lozit do všech adresářů a mazat ot ručně. Nedá se pomocí tohoto prográmku smazat aktivita? děkuju

Čouda napsal:
Ahoj! mám dotaz. potřebuju smazat aktivitu a nechce se mi lozit do všech adresářů a mazat ot ručně. Nedá se pomocí tohoto prográmku smazat aktivita? děkuju

Bohužel nedá, jedině přesune do adresáře například Activities_archiv a ty jej pak musíš tyto adresáře manuelně odstranit. :idea:

S úspěchem používám několik let tento prográmek pro spravování počtu aktivit v adresářích trati. (odlehčení MSTS pro rychlejší načítání).

Jenomže nová komunita MSTS je stále méně chápající. Stále musím někomu něco extra vysvětlovat, i když to má popsáno v návodech, ale když jsem dnes ráno otevřel poštu, už opravdu nevím, co stálému dopisovateli odpovědět. Je sice pravda, že po zadání cesty k MSTS u této utilitky hned nenaběhne seznam tratí, ale vždy jsem ťuknul do oken prostředí myší a vše naběhlo. Jelikož se to dělá jen jednou při instalaci MSTS tak už nemám šanci si zapamatovat přesný postup pokus a omyl. Ale já to měl vždy vyřešeno hned, ale dotyčný se s tím asi trápil do půl třetí ráno, kdy poslal po sobě dva emaily viz citace:
2010/1/15

Dobry Den!
Nainstaloval som si Activity mover, zadal som tam cestu k instalacii launcher.exe jak to odomna chcelo vybral som
a nic !!!!
Vybrana trat potom v programe nemam nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co je to za sprosty program? Ved mne to nejde a robim co mozem, taketo co nejde je strasne na nervy!!!!
Poradte DAKUJEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
.....
Akoze nic vzlom ale jebem sa stym ako kokot a ne a ne a neeeeeeeeeeee aby to islo!!!!!!
Zadal som tam cestu a nic a nic to je ako mozne? strasne ma to wytocilo prepacte ale dopice mam nerwy a riadne
Prosim riadne o radu newiem si rady stym !!!!!!!!!!

Co na to odpovědět ? Opravdu už nevím. Podobné emaily mi chodí s dotazy snad na vše.

Předem se omlouvám za zbytečný příspěvek - postesknutí ...

Zbyňku, tohle (myslím porady) já řeším také. A nejen s MSTS. To je tím, že my jsme začínali s PC, a nejen s PC, dá se říci "od píky" a byli a jsme zvyklí se snažit si poradit. Dnešní omladina chce všechno na zlatém podnose a odmítá zapnout takovou tu kulatou věc, co má na krku asi jen na to, aby do něj nepršelo. A ještě navíc, když něco zkopou, ani nepřipustí chybu. Oni přece vše dělají dobře, to ten p-----ý počítač, že ... Najdou se kluci, které stačí nakopnou správným směrem a z další komunikace už vycítíš, že se snaží a rád je naviguješ. A pak třeba i poděkují (občas). Jiní mluví/píší jak dlaždiči, všechno by chtěli hned od tebe vyřešit, nejlépe za ně udělat, aby přišli k hotovému a nakonec ani nezabučí ... Ale lepší už to asi nebude.

Honza U.

To Zbyněk
tak takovéto maily bych já okamžitě mazal. Pokud někdo nemá na to napsat slušný mail, nezaslouží si nic než ignoraci. A pokud by tímto tónem otravoval dál, tak po upozornění bych tohoto uživatele bloknul v klientovi a basta.

Zdravím, mám problém s tímto prográmkem. Nainstaluju dle návodu z DéVéDé a..a nic. Otevře se prográmek, ale šecko je prázdný. Nemůžu mu ani říct, kde co jak kdy,aby začal hledat cestu. Nic. A to sem v záchvatu zoufalství nainstaloval do složky s Train Simulatorem...jen oddělil. Takže? Mě to už jednou fungovalo, ale za zlatýho čuníka si nevzpomenu..jak sem to ja stará a hloupá udělal...díky za pomoc...

Back
Nahoře