Start MSTS - parametry při spuštění

Martens

Strojvedoucí
Správce
Spuštění MSTS ve Win okně - train.exe -vm:w
Režim ladění zvuků - train.exe -vm:w -soundtest
Režim časové akcelerace - train.exe" /timeacceleration - ovládání klávesami ctrl + T = + a ctrl + shift + T = -
Ak je v kabíne mriežka - train.exe" /nofiltercab pozri tento a nasledujúce príspevky

Doplněno od Džordřže :
MSTS má nepublikovaný parametr -mem:velikost (MB), pro určení alokace paměti. Velikost může být v rozsahu 30 ÷ 512MB (navýším na 1024), takže pro větší paměť spouštět MSTS např:
train.exe -mem:512
v okně:
train.exe -vm:w -mem:512
editory:
train.exe -toolset -mem:512

Naposled editoval moderátor:
Doplnil bych Martense
Režim ladění zvuků - train.exe -vm:w -soundtest
První parametr způsobí spuštění simulátoru v okením režimu což je nutné pro možnost zobrazení dalších dvou oken se zvuky. Vyvolání/zavření těchto oken je pak možné pomocí kláves Shift + T.
Takže pokud chcete jen jezdit se simulátorem v okně tak stačí jen ten první parametr.

Ešte tu sú 2 prepínače, ktoré majú čo do činenia s vyhladzovaním:

/anisotropic - anisotropic filtering - vylepsi vzhlad MsTS, majitelia novsych GK by nemali pocitovat ziadny rozdiel vo fps. (v urcitych pripadoch ho moze dokonca zvysit.

/fsaa - full screen anti-aliasing - celoobrazovkove vyhladzovanie. Ukrajuje z fps, idealne ak (napr kvoli monitoru a pod.) mate nastavene nizsie rozlisenie nez by ste mat mohli, pri nizsich rozliseniach to vyrazne zlepsuje kvalitu zobrazovania

Ako sa prepínače používajú?

Kliknete na odkaz na MsTS ktory mate na pracovnej ploche pravym tlacitkom mysi a vyberete si vlastnosti. Tam je políčko target, kde by ste čisto teoreticky mali mať

"cestakmsts\launcher.exe" -rungame

Tu zmenite na
"cestakmsts\train.exe" (prepinace)

napriklad:
"cestakmsts\train.exe" /anisotropic /timecceleration
alebo
"cestakmsts\train.exe"-wm:w - soundtest /timecceleration

Další parametry pro spuštění - převzato od Džordže

train.exe - perflog
Spustíte-li MSTS s tímto parametrem, jsou během aktivity protokolovány zajímavé údaje o FPS, počtu načítaných objektů a polygonů, polohy vlaku atd. Vytvořený soubor "perflog.csv" najdete v rootu MSTS. Lze jej načíst třeba do MS excelu a přehledně zobrazit v grafech.

train.exe -brick
Na koleje do startovací pozice aktivity, je místo soupravy umístěna drezína! Její ovládání je 5-ti klávesami v pravém dolním rohu klávesnice takto:
"," a "." přesouvá drezínu mezi jednotlivými kolejemi doleva a doprava
"-" přepíná směr jízdy dopředu nebo dozadu
"ů" a "§" řídí rychlost jízdy.
Pozor! V tomto režimu je definována jen jedna kamera! Pokus o přepnutí na jiný pohled vede k pádu MSTS.

Zdravím.
Snažím se něco udělat s nastavením svítání, stmívání, východu a západu slunce na reálné časy a měl bych dotaz. Dá se pomocí nějakého parametru nastavit čas startu volné jízdy přesně na minutu? Vím, že ten start je tam po hodinách, ale já bych třeba potřeboval čas 20:54 a než se k němu i přes timeacceleration dostanu zabere to dost času. Zkoušel jsem s tím časem hejbat v nějaké primitivní aktivitě, ale to se zase musí zrušit celej MSTS, vlézt do editoru, změnit čas, zavřít editor a znova načíst MSTS a to taky není to pravý ořechový.
Dík za odpověď.

Prieskunú jazdu inokedy než v celú neodštartuješ. Ak chceš ísť podľa CP, môžeš si urobiť aktivitku, do ktorej si ho nadefinuješ aj s trasou a môže ťa MsTS aj kontrolovať.

JOHNZ napsal:
Prieskunú jazdu inokedy než v celú neodštartuješ. Ak chceš ísť podľa CP, môžeš si urobiť aktivitku, do ktorej si ho nadefinuješ aj s trasou a môže ťa MsTS aj kontrolovať.

Hm myslel jsem si to - dík.

Zdrawím, měl bych dotaz, a sice: jak nastavím velikost okna, když v něm mám simulátor spuštěný a jak a kdy lze použít timeacceleration?
Děkuji za odpovědi....

fíííííra napsal:
Zdrawím, měl bych dotaz, a sice: jak nastavím velikost okna, když v něm mám simulátor spuštěný a jak a kdy lze použít timeacceleration?
Děkuji za odpovědi....

Velikost okna- nastavíš přímo v MSTS v nastavení zobrazení

Timeacceleration lze použít třeba v případdě, kdy začínáš hrát aktivitu podle reálu a aktivita začíná přesně podle reálu 20 minutovým čekáním a pozorováním trafficu :wink: .....můžeš si tak zrychlit čas a těch 20 minut Ti uteče rychleji. Pro vlastní jízdu si pak nastavíš normální rychlost hodin

fíííííra napsal:
A da se ta akcelerace spojit se spustenim MSTS v okne?
A přes Train Store to asi takhle pustit nepujde, nebo jo?

Ano dá se to spustit - parametry -vm:w a /timeacceleration lze kombinovat a lze je dát i do Trainstore - volba Nástroje-Možnosti-Spoštěcí nastavení MSTS

Mohl bys mě ještě prozradit, jak mám napsat tyto parametry do Zástupce Train.exe? :?: Protože at to napisu 100x jinak dopadne to takhle

fíííííra napsal:
Mohl bys mě ještě prozradit, jak mám napsat tyto parametry do Zástupce Train.exe? :?: Protože at to napisu 100x jinak dopadne to takhle

A zkoušel jsi třeba toto?
"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -vm:w /timeacceleration

Cestu si samozřejmě upravíš podle své aktuální instalace ....

Už to mám, a já si furt říkal, k čemu asi slouží ty Parametry v TS

Martensi díky moc

Já teda nevím, jak Vám, ale mě to toho zástupce nejde přidat cesta jak popisuje Martens nebo Johnz. Vždycky mi to napíše že takový cíl neexistuje. Pora´dte prosím co s tím

Ano, přesně takto jsem to tam chtěl vložit. V řádku target - cíl jsem měl to samé co ty, ale okno mi už nešlo potvrdit tlačítkem OK a tak se také nic nezměnilo. jak se tak zdá potvrzuje to moji doměnku s tím, že mám špatně nastavený windows. Nevěděl bys co s tím? Hlavně bychtam chtěl vložit parametr mem 512 a zkusit projet Tomův Stańkov znovu

Čouda napsal:
Ano, přesně takto jsem to tam chtěl vložit. V řádku target - cíl jsem měl to samé co ty, ale okno mi už nešlo potvrdit tlačítkem OK a tak se také nic nezměnilo. jak se tak zdá potvrzuje to moji doměnku s tím, že mám špatně nastavený windows. Nevěděl bys co s tím? Hlavně bychtam chtěl vložit parametr mem 512 a zkusit projet Tomův Stańkov znovu
Musíš ,až to napíšeš ,to posunout o jedno klepnutí na mezerník a pak už by to mělo jít.

Back
Nahoře