Porucha textur

Pajavlaky

Průvodčí
Mám v MSTS problém s texturami. Pokud jedu řadou 742, tak mi při křižování ( např. v aktivitě bob_cisternový vlak ve stanici Čejč ) problikávají a polétávají textury protijedoucího vlaku po celé obrazovce a aktivita se nedá dohrát. Zkoušel jsem nahrát nový ovladč pro grafickou kartu, ale to nepomáhá.
Neporadil by mi někdo, jak to vyřešit? Jinak se omlouvám, pokud jsem založil zbytečné téma, ale já odpověď nikde nenašel.

Díky Pavel

Tohle nemusí být vinou grafické karty a jejich ovladačů. Na vině může být cvf soubor - nadefinování kabiny. Konkrétně jde o to že pokud je definováno jen okno (nikoliv celá obrazovka) které MSTS zpracovává tak v cvf souboru najdeš níže uvedené řádky.
První parametr udává pozici levého okraje.
Druhý parametr udává pozici horního okraje.
Třetí parametr udává šířku od levého okraje okna - nikoliv pozici pravého okraje
Čtvrtý parametr udává výšku od horního okraje okna - nikoliv pozici dolního okraje
Takže pokud se budeme bavit o fotokabině podle Poláka tak by jsi tam měl najít vždy tři řádky z níže uvedeného seznamu:

CabViewWindow ( 0 0 300 295 )
CabViewWindow ( 0 0 320 398 )
CabViewWindow ( 0 0 325 400 )
CabViewWindow ( 0 0 350 480 )
CabViewWindow ( 0 0 355 480 )
CabViewWindow ( 0 0 500 260 )
CabViewWindow ( 28 0 612 385 )
CabViewWindow ( 310 0 330 370 )
CabViewWindow ( 350 0 290 480 )
CabViewWindow ( 380 0 260 400 )

Řádky s nulama na začátku budou asi v pořádku. Řádky s posunutým začátkem ale v pořádku už asi nebudou. Konkrétně půjde o opravu toho třetího parametru. Součet prvního a třetího parametru totiž nesmí být větší než 640. Součet druhého a čtvrtého parametru nesmí být větší než 480. Zde totiž došlo z mé strany kdysi k záměně významu toho 3 a 4 parametru a dostal jsem se tak vlastně mimo počítané okno pro zobrazení kabiny. Na staré grafice se mi to tehdy neprojevovalo a přišel jsem na to až s výměnou karty a jejích ovladačů. Jinak je projev této chyby také závislý i na nastaveném rozlišení v MSTS. Někdy je to OK a jindy :(

Vyřešení problému

Ppoollll napsal:
Tohle nemusí být vinou grafické karty a jejich ovladačů. Na vině může být cvf soubor - nadefinování kabiny. Konkrétně jde o to že pokud je definováno jen okno (nikoliv celá obrazovka) které MSTS zpracovává tak v cvf souboru najdeš níže uvedené řádky.
První parametr udává pozici levého okraje.
Druhý parametr udává pozici horního okraje.
Třetí parametr udává šířku od levého okraje okna - nikoliv pozici pravého okraje
Čtvrtý parametr udává výšku od horního okraje okna - nikoliv pozici dolního okraje
Takže pokud se budeme bavit o fotokabině podle Poláka tak by jsi tam měl najít vždy tři řádky z níže uvedeného seznamu:

CabViewWindow ( 0 0 300 295 )
CabViewWindow ( 0 0 320 398 )
CabViewWindow ( 0 0 325 400 )
CabViewWindow ( 0 0 350 480 )
CabViewWindow ( 0 0 355 480 )
CabViewWindow ( 0 0 500 260 )
CabViewWindow ( 28 0 612 385 )
CabViewWindow ( 310 0 330 370 )
CabViewWindow ( 350 0 290 480 )
CabViewWindow ( 380 0 260 400 )

Řádky s nulama na začátku budou asi v pořádku. Řádky s posunutým začátkem ale v pořádku už asi nebudou. Konkrétně půjde o opravu toho třetího parametru. Součet prvního a třetího parametru totiž nesmí být větší než 640. Součet druhého a čtvrtého parametru nesmí být větší než 480. Zde totiž došlo z mé strany kdysi k záměně významu toho 3 a 4 parametru a dostal jsem se tak vlastně mimo počítané okno pro zobrazení kabiny. Na staré grafice se mi to tehdy neprojevovalo a přišel jsem na to až s výměnou karty a jejích ovladačů. Jinak je projev této chyby také závislý i na nastaveném rozlišení v MSTS. Někdy je to OK a jindy :(

Problém jsem tímto vyřešil, byla to skutečně chyba v kabině. Děkuji Vám za dobrou radu :D

Problém s grafikou

Mám problémy se zobrazováním grafiky. Už v menu různě po obrazovce problikávají obdélníkové blasti snesmyslným obsahem a ve hře pak je v interním pohledu kabina zobrazena správně, ale textury krajiny některé nejsou vidět vůbec nebo při pohybu vnějšího pohledu občas probliknou a z vlaku je vidět prakticky jen kouř z komína.

Problémy nastaly po instalaci ovladačů pro chipovou sadu základní desky (Soltek S75KAV, s AMD Duron 900MHz a 256MB) - instaloval jsem 4in1 driver. Může to mít vliv na grafiku, popř. na grafickou kartu (Geforce2 MX/MX 400)? Zkoušel jsem instalovat nové ovladače ke GK (nVidia FoceWare), přeinstalovat simulátor, nastavit různá rozlišení, barevnou hloubku, nic nepomohlo.

Pokud jste se s tím už někdo mořil, poraďte ...

Díky Martin

Re: Problém s grafikou

Martins napsal:
Mám problémy se zobrazováním grafiky. Už v menu různě po obrazovce problikávají obdélníkové blasti snesmyslným obsahem a ve hře pak je v interním pohledu kabina zobrazena správně, ale textury krajiny některé nejsou vidět vůbec nebo při pohybu vnějšího pohledu občas probliknou a z vlaku je vidět prakticky jen kouř z komína.

Problémy nastaly po instalaci ovladačů pro chipovou sadu základní desky (Soltek S75KAV, s AMD Duron 900MHz a 256MB) - instaloval jsem 4in1 driver. Může to mít vliv na grafiku, popř. na grafickou kartu (Geforce2 MX/MX 400)? Zkoušel jsem instalovat nové ovladače ke GK (nVidia FoceWare), přeinstalovat simulátor, nastavit různá rozlišení, barevnou hloubku, nic nepomohlo.

Pokud jste se s tím už někdo mořil, poraďte ...

Díky Martin

Proč cpeš FW na MX 400 ?!?!?
GeForce2 MX to je co?

to bob57_cz: díky za informace, zkusím to.

to Boby: ForceWare cpu na GF2 protože ho nabízí přímo nVidia na svých stránkách jako ovladač k této kartě.

Martins napsal:
to bob57_cz: díky za informace, zkusím to.

to Boby: ForceWare cpu na GF2 protože ho nabízí přímo nVidia na svých stránkách jako ovladač k této kartě.

Obecně platí, že na všechny tyto apod. starší karty se zásadně používají Detonátory. Opravy jsou na novějčích verzích zahrnuty také. Stačí se trochu porozhlédnot, ale ne tady. Tohle forum je o něčem jiném.
Další zásadou je pokud chceš instalovat jiné ovladače, původní odinstalovat a ještě projít registry ( je na to i vynikající utilita ). Přes Detonátory bych určitě FW nedával.
Ale klidně si tam udělej chlívek, můj PC to není ..........

Chtěl bych poprosit o radu.
Co mám patrně špatně nastaveno, když se mi kromě výhybek a rovné koleje (např. A1tPnt3dBRgt.s a A1t15mstrt.s - aspoň co vím) nezobrazuje při bočním pohledu kolejnice?
Při pohledu z kabiny je vršek hlavy kolejnic vidět ale při pohledu na vlak z boku pod ním hlavy, stojina a patka kolejnice nejsou zobrazeny.
Dík za radu.

Zřejmě nemáš nastaveny detaily kolejí na maximum, to by snad mohlo být ono.

No, jo, dík za radu.
Stačilo posunout posuvníček "kvalita objektů v terénu" z 2 na 3 na záložce "detaily grafiky" a už se mi kolejnice zobrazují.
Ještě jednou díky.

Back
Nahoře