Seznámení s tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna robert
  • Datum začátku Datum začátku
R

robert

Host
Dobrý deň, sledujem fórum už dlhšiu dobu, dnes som sa konečne prihlásil lebo mám jednu otázku na ktorú som ešte nenašiel odpoveď a to akým spôsom by sa dala vytvoriť aktivita "seznámení s tratí" ktorá je u všetkých základných tratiach a u niektorých zahraničných. Niekedy je celkom zaujímavé len sledovať krajinku a vláčik ktorý vlastne plní úkoly samostatne.

Jde to i takto. Vytvoř aktivitu z jednoho konce na druhý a nedávej tam žádný trafic. Taky je možné vynechat zastávky v JŘ.

.

jare napsal:
Jde to i takto. Vytvoř aktivitu z jednoho konce na druhý a nedávej tam žádný trafic. Taky je možné vynechat zastávky v JŘ.

Dělal jsem aktivitu "Poznávací jízda". Bylo to po prařské uzlu. A zároveň to mělo testovat funkci návěstidel. Pokud to bylo bez objektu tak to šlo, ale jen jsem nasadil stat. objekty tak to začlo šíleně padat. Mělo to být 2 kola po praze, v prvním jsi měl pokoukat kde co je a v druhém plnit úkoly. Zatím mi to leží v šupliku.

Robert

Tento úkol se nikde netvoří. Jediné co je pro něj zapotřebí je mít nadefinovanou u příslušné trati alespoň jednu trasu odněkud někam. Stačí i jen několik metrů. V seznamu výchozích míst se pak zobrazují začátky všech tras definovaných pro hráče. Takže pokud si uděláš několik takovýchto tras (např. v každé stanici jednu) tak si pak z nich vybereš a jezdíš dle libosti.

Ďakujem za odpovede, ja som asi špatne formuloval otázku. Mne ide o to, ako do trate napríklad "HRADEC-SOLNICE" urobiť aktivitu ako je v základných tratiach "itr_e1_s1_w1_t1.act" alebo v trati Full Bucket Line 3 aktivita "fb_intro.act". Do takejto aktivity môžem dať inú súpravu ako je pôvodná, môžem zmeniť trafic, čas... a keď spustím hru tak už súpravu neovládam ja ale počítač (ja iba čiastočne svetlá, zvukový signál). V tratiach ktoré som spomínal sú tieto aktivity ktoré sa dajú takto upravovať no a ja by som rád vedel či to ide spraviť aj v tratiach kde táto možnosť nie je.

robert napsal:
Ďakujem za odpovede, ja som asi špatne formuloval otázku. Mne ide o to, ako do trate napríklad "HRADEC-SOLNICE" urobiť aktivitu ako je v základných tratiach "itr_e1_s1_w1_t1.act" alebo v trati Full Bucket Line 3 aktivita "fb_intro.act". Do takejto aktivity môžem dať inú súpravu ako je pôvodná, môžem zmeniť trafic, čas... a keď spustím hru tak už súpravu neovládam ja ale počítač (ja iba čiastočne svetlá, zvukový signál). V tratiach ktoré som spomínal sú tieto aktivity ktoré sa dajú takto upravovať no a ja by som rád vedel či to ide spraviť aj v tratiach kde táto možnosť nie je.

Uděláš to velmi jednoduše. Vytvoříš aktivitu podle přání. Pak si soubor .act od příslušné aktivity otevřeš v notepadu a asi desátý řádek odshora je: Mode (2) a tam místo toho nastavíš Mode (0) a samozřejmě uložíš. Tím se Ti ukáže v Introductory train rides a počítač ji projede sám. Tož tak.

Sponka napsal:
robert napsal:

Uděláš to velmi jednoduše. Vytvoříš aktivitu podle přání. Pak si soubor .act od příslušné aktivity otevřeš v notepadu a asi desátý řádek odshora je: Mode (2) a tam místo toho nastavíš Mode (0) a samozřejmě uložíš. Tím se Ti ukáže v Introductory train rides a počítač ji projede sám. Tož tak.

Ano, tak to funguje, ale je tady jedno veliké ALE: nesmíš tam mít jakoukoliv jízdu proti stůj ( počítač neumí za tebe stisknout TAB), dále tam nesmí být jakékoliv vyjetí z paths (typicky otočný bod a připojit soupravu ) a ještě tam jsou nějaká omezení, ale ty jsem nezkoumal.
Čili velice rychle a ve zkratce: nadefinuj si aktivitu bez těchto omezení, dej ji Mode (0) jak bylo výše řečeno a mělo by to fungovat.

Ano je to ono. Jednoduché aktivity sa dajú prejsť ale nejaké pripojovanie nie je možné. Škoda, keby sa to dalo nejak urobiť... Ešte raz ďakujem všetkým ktorí sa mi snažili poradiť.

Back
Nahoře