372 014 - 1

Zdeněk Itterheim

Provozní technik
Tak jsem se snažil něco nafotit a mám tak nějaké zvuky na kameře. Ale protože jsem ještě nikdy nefotil pro výrobu modelu a nikde se mi nedostalo k náhledu žádno foto, tak to podle toho vypadá. Snažil jsem zabrat pult tak jako to má stará známá 362 168. Ale Olympus E-10 mi nějak neposlouchal. Něco uveřejním a zbytek bude zabalený. A tedy bych chtěl požádat nějakýho šikulu o shlédnutí a jestli by vyrobil podle toho model. V příští zprávě pošlu odkaz.

Zdeněk Itterheim napsal:
Tak jsem se snažil něco nafotit a mám tak nějaké zvuky na kameře. Ale protože jsem ještě nikdy nefotil pro výrobu modelu a nikde se mi nedostalo k náhledu žádno foto, tak to podle toho vypadá. Snažil jsem zabrat pult tak jako to má stará známá 362 168. Ale Olympus E-10 mi nějak neposlouchal. Něco uveřejním a zbytek bude zabalený. A tedy bych chtěl požádat nějakýho šikulu o shlédnutí a jestli by vyrobil podle toho model. V příští zprávě pošlu odkaz.
Ono by to bolo fajn, ale musím Ťa sklamať. Model "bastarda" už v MSTS jazdí, zvuky tiež má, ale nemá stanovište.

Robo napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Ono by to bolo fajn, ale musím Ťa sklamať. Model "bastarda" už v MSTS jazdí, zvuky tiež má, ale nemá stanovište.

Jezdí jich víc, ale defakto je to jeden. A skoro všichni mají stejné chyby.

Zdeněk Itterheim napsal:

O jaké zvuky se konkrétně jedná?

Ty fotky ze stanoviště jsou moc tmavééééééé. Já osobně to fotím tak, že jednu oblast zaberu víckrát při různých dobách expozice (a tedy různých osvětleních). Některé části jsou na některých fotkách příliš světlé či tmavé, ale když je výběr z různých typu osvětlení, tak se to z toho dá poskládat. Ono je stejně lepší když si tu kabinu (a i model) nafotí ten, kdo ji chce dělat, protože kdo nikdy nic takového nedělal, tak neví jak to fotit, na co se zaměřit a většinou z toho nic moc není. Vnější foto loko na model/skin je nejlepší dělat když je zataženo, nebo aspoň z té strany, na kterou nesvítí slunce, protože tam nejsou stíny.

Jinak chtěl bych vidět, kdo si najde motivaci dělat model, který už v msts je (taky jsem si kdysi chtěl udělat podle svého jeden model, který v msts je - ale 372 to není, ikdyž by z toho šla udělat...). Možná, že model 371/2 má chyby, ale člověk, který tu mašinu nezná opravdu dobře, tyto chyby prostě nevidí. Takže pokud tam někdo ty chyby vidí, tak si ji nejspíš bude muset vymodelovat sám, protože k tomu těžko donutí někoho jiného.

A proč se vlastně nezeptáš autora modelu, zda by byl ochoten chyby opravit (eventuelně poskytl zdroják někomu, kdo by to svedl)? Pokud se slušně zeptáš, tak určitě nic nezkazíš, maximálně Ti napíše, že na to nemá čas.
OT: Osobně taky nemám rád skoro až drzé maily typu "zdar, mohl bys prosím vyrobit ten a ten model, protože já ho v msts chci mít", ze kterého je jasně vidět, že toho člověka absolutně nezajímá, jestli na to autor má chuť a vůbec nerespektuje autorův volný čas (nevím jak ostatní, ale např. já mám i jiné koníčky) a asi si myslí, že autor jen dychtivě čeká na to, až mu někdo napíše a pak se s největší radostí na model vrhne a okamžitě ho udělá. Ale pokud se někdo se vší slušností zeptá, tak je komunikace uplně o něčem jiném...

Re: foto

Zdeněk Itterheim napsal:
Jak jsem již řekl, je to první focení. Koukněte na vzorky.
No, tie fotky s prižmúrením oka leda tak na skin. Ale keď už chceš silou mocou mať 372 014 - 1, tak si preskinuj toto: 371.013 na http://zelpage.goo.cz/fhavel/trselcd5.html alebo aj http://zelpage.goo.cz/fhavel/trsdown1.html - stačia drobné úpravy a výmena radovej tabulky.
Na cabview takisto treba lepšie fotky. Tie máš tmavé, na skriňu zas moc presvetlené a deformované. A nechápem tej fotke spredu zošikma. Leda že by si ju myslel na loco.ace. Ak chceš fotiť na textúry, pozri sa na textúru niektorej novinnky Pikkulinta alebo Ondru Janiša a foť podľa toho, zameraj sa na to, čo modelár potrebuje ...

Dejv: Hovoríš mi z duše ... :wink:

PS: Zdeňku, neber to ako kritiku, ale ako radu :lol:

Naposled editoval moderátor:
Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:
Fajn chlapy vše beru. Jak jsem řekl, fotil jsem poprvé. Žádného autora jsem oficialně nepožádal. Chtěl jsem jen objektivní kritiku či zhodnocení. Za to dík. Prostě se musím příště víc snažit.

Ještě k těm zvukům:
1) to cvakání ve strojovně jsou stykače?
2) je dobré při nahrávání ventilátorů nechat běžet každý výkonový stupeň aspoň cca 3 - 5 vteřin (čím déle tím lépe), než se v rámci možností aspoň trochu ustálí otáčky a pak je zase postupně snižovat a zaznamenat i dobíhání (a pokud možno do toho vůbec nemluvit a pokyny dávat jen rukama nohama :wink: ). Je to sice asi trápení dané mašiny, ale čím lepší nahrávka, tím kvalitnější zvuky v msts. Ten náběh do výkonu na stanovišti je hodně krátký. Venku už je to lepší, akorát ten druhý stupeň mohl být kapánek delší a hlavně tam mohlo být zachycené i dobíhání (zvlášť když tam už o nic nejde, stačí jen stát a počkat až se to dotočí). Dobíhání sice jde uměle dotvořit, ale dá to trochu víc práce a originál je originál.
Toto se obecně týká všech nahrávaných zvuků - čím delší nahrávka daného zvuku, tím kvalitnější zvuková smyčka v msts.
Nechci, abys to bral jako nějakou buzeraci, snažím se jen nadhodit, co se dá vylepšit a čeho se při nahrávání vyvarovat.

To Dejv: jasný. Už večer po stažení foťáku i kamery. Jsem si říkal že to opravdu není ono. Já ty větráky jsem zapnul na letní provoz. Je to rozdíl v rozběhu a výkonu ( léto - zima ). Cvakání byl kontroler ve strojovně. To jak si myslíš že byl náběh větráku pro dobíjení tak nee. To je letní provoz, tak se to chová. V zimním provozu se rozbíhaji až po 2 st. a s menším výkonem. Kompresor a kontroler vezmu z 2 st. je to skoro za zády. Problém byl že na stanovišti bylo více lidí, tak to motání tam nebylo dobrý. Už jsem domluvenej že vyrazim znovu. Snad tam bude něco jako včera pod zdvojenou trolejí. Jsi to viděl ta mrcha na 2-st. bere 400 A.

.

To bob57_cz: ještě jsou koukal na elektroniku, a mimo jiné jsou tam taky karty určené pro chod větráku, ale co a jak to už si nepamatuju. Vim, že provoz zimní a letní je jiný. Příště nahraju oba.

To bob57_cz: Turbo si myslím slyšel jestli sis stáhl video.. To byl letní chod.

Jinak jsem odstranil odkazy na foto a video. Bere mi to prostor.

.

To: bob57_cz Teď jsi mě normálně donutil, že vytáhnu scripta od prototypu 80 E0 a serie 76 E1, neboť se to liší, a kouknu jak to je. Nojo, ale kde jsou .... . hm zitra.
Ale v praxi na zimni provoz se vetráky rozbihaji po 2 stupni a chod je poznatelně jiný. Výkon na 2 st. jako by padá a při st. 3 začínájí pěkně hučet. Docela neprofesionálně podáno. Letní provoz znatelně ubírá na výkonu. St. 1 - větráky naběhnou jako bys je pustil ručně, 2 st. jako st. 3 v zimě, 4 5 točky jsou znatelně znát od zimy - mnohem vyšší frekvence. No prostě, málokdy jsem vyděl jet 372 v létě na "léto". Dnes už 372 a 180 to tam má zbytečné, jezdí akorát náklady.

Back
Nahoře