Zdeněk Itterheim napsal:
Tak jsem se snažil něco nafotit a mám tak nějaké zvuky na kameře. Ale protože jsem ještě nikdy nefotil pro výrobu modelu a nikde se mi nedostalo k náhledu žádno foto, tak to podle toho vypadá. Snažil jsem zabrat pult tak jako to má stará známá 362 168. Ale Olympus E-10 mi nějak neposlouchal. Něco uveřejním a zbytek bude zabalený. A tedy bych chtěl požádat nějakýho šikulu o shlédnutí a jestli by vyrobil podle toho model. V příští zprávě pošlu odkaz.
O jaké zvuky se konkrétně jedná?
Ty fotky ze stanoviště jsou moc tmavééééééé. Já osobně to fotím tak, že jednu oblast zaberu víckrát při různých dobách expozice (a tedy různých osvětleních). Některé části jsou na některých fotkách příliš světlé či tmavé, ale když je výběr z různých typu osvětlení, tak se to z toho dá poskládat. Ono je stejně lepší když si tu kabinu (a i model) nafotí ten, kdo ji chce dělat, protože kdo nikdy nic takového nedělal, tak neví jak to fotit, na co se zaměřit a většinou z toho nic moc není. Vnější foto loko na model/skin je nejlepší dělat když je zataženo, nebo aspoň z té strany, na kterou nesvítí slunce, protože tam nejsou stíny.
Jinak chtěl bych vidět, kdo si najde motivaci dělat model, který už v msts je (taky jsem si kdysi chtěl udělat podle svého jeden model, který v msts je - ale 372 to není, ikdyž by z toho šla udělat...). Možná, že model 371/2 má chyby, ale člověk, který tu mašinu nezná opravdu dobře, tyto chyby prostě nevidí. Takže pokud tam někdo ty chyby vidí, tak si ji nejspíš bude muset vymodelovat sám, protože k tomu těžko donutí někoho jiného.
A proč se vlastně nezeptáš autora modelu, zda by byl ochoten chyby opravit (eventuelně poskytl zdroják někomu, kdo by to svedl)? Pokud se slušně zeptáš, tak určitě nic nezkazíš, maximálně Ti napíše, že na to nemá čas.
OT: Osobně taky nemám rád skoro až drzé maily typu "zdar, mohl bys prosím vyrobit ten a ten model, protože já ho v msts chci mít", ze kterého je jasně vidět, že toho člověka absolutně nezajímá, jestli na to autor má chuť a vůbec nerespektuje autorův volný čas (nevím jak ostatní, ale např. já mám i jiné koníčky) a asi si myslí, že autor jen dychtivě čeká na to, až mu někdo napíše a pak se s největší radostí na model vrhne a okamžitě ho udělá. Ale pokud se někdo se vší slušností zeptá, tak je komunikace uplně o něčem jiném...