zmizení vnějšího zvuku v aktivitě

tata22

Cestující
Zdravím. Problémek. Najednou jsem přestal u některých aktivit v trati p.Šemory slyšet zvuky , když jsem mimo lokomotivu. Uvnitř loko vše burácí jak má. Zvuky mám na maximum, lokomotivy už jsem vyzkoušel asi 4 a pořád stejné. Při Prozkoumávání trati žáden problém, s lokomotivami v režimu prozkoumávání taky žádný problém. Tak nevím. A předtím ty aktivity normálně fungovaly a bylo vše slyšet jak má. Dělá mi to např. Mirec Echva ale i jiné. Poraďte co s tím ?

Já věděl, že už jsem to někde četl. Díky za rady ale moc se mi to nezdá. Je zajímavé, že to dělá i někomu jinému ale nějak nechápu souvislost. Napadají mi ještě dvě věci. První je jestli to není nějak způsobeno tím, když se aktivita hraje víckrát, protože mně to ze začátku u té Echvy fungovalo normálně. Pak jsem vyměnil loko (dal jsem tam 2 spřažené 742) a fungovalo to taky O.K. Pak když jsem zjistil, že je problém s brzdami u vagonů (viz diskuse) , tak jsem vagony opravil a vrátil tam 742 solo a už není zvuk slyšet. A u té druhé aktivity co takhle taky blbne, jsem taky měnil lokomotivy v ConBuilderu. Takže mně napadá jestli nemůže být v problém buďto ve výměnách lokomotiv anebo v častějším zkoušení aktivity. Co kdo na to ?

A ktoré vonkajšie zvuky nie je počuť? Zvuky lokomotívy alebo zvuky vagónov alebo zvuky trate?
S početnosťou prehrávania aktivity to nebude mať nič spoločné. Niektoré aktivity som hral aj dvadsať ráz (napr. pri ladení) a vždy je to v poriadku - zvuk sa vôbec nemení.

Kebarko napsal:
A ktoré vonkajšie zvuky nie je počuť? Zvuky lokomotívy alebo zvuky vagónov alebo zvuky trate?
S početnosťou prehrávania aktivity to nebude mať nič spoločné. Niektoré aktivity som hral aj dvadsať ráz (napr. pri ladení) a vždy je to v poriadku - zvuk sa vôbec nemení.

Nejsou slyšet vůbec žádné zvuky, jen takové podivné tiché hučení. Zkusil jsem nastavit defaultní zvuky a stalo se něco zvláštního. Byly slyšet venkovní zvuky a nebylo slyšet nic v kabině lokomotivy.. Pak jsem to vrátil a zase jen v kabině O.K., venku šumění. Zkusil jsem znovu default a už zůstaly jen zvuky v kabině a venku šumy. Tak jsem chvíli zkoušel posouvat posuvníky ve zvukových nastaveních. Ubírat a přidávat a tak ale už se nic nezměnilo. V kabině O.K., venku šumy. Tak jsem z toho totálně jelen. Tuhle aktivitu už má kluk zahranou, tak mi to nevadí, jen se bojím aby se to nešiřilo protože kluk mi hlásil, že už mu to dělá další aktivita. Většina jich ale je v pohodě. Ještě jsem zapomněl uvést, že to všechno pouštím přes Trainstore, jestli to může mít souvislost...

Nechci tady moc kecat,tenhle stav už se nedá napravit,já už raději Trainstore vůbec neužívám,vždy jsem po jeho použití měl později problémy,zřejmě nepřesouvá jen soubory,upravuje je podle svého a tam by mohla být příčina potíží.Asi ti nezbude nic jiného,než totální přeinstalace celého MSTS a do budoucna raději Trainstrore raději neužívat.Někdo může mít jinou zkušenost,ale mě se Trainstore neosvědčil,zůstávám u ConBuilderu,víc nepotřebuji,delší načítání mi nevadí,udělám si zatím kafčo. :lol:

No, já nevím Petře ale já jsem celkem s TrainStore spokojený, protože trať p.Šemory se mi už načítala cca 20 minut a to už je silný kafe. Jinak jsem zatím žádné jiné problémy nezaznamenal. I když připouštím, že tahle chyba by mohla s TrainStore souviset. Vzhledem k tomu, že zatím se problém se zvuky objevil jen asi ve 2 aktivitách, tak do přeinstalace MSTS se mi zatím nechce. Pokud se to začne projevovat ve více případech, asi ni jiného nezbyde. Jen mi nejde do hlavy, že je to jen v aktivitách a jen v některých. Kdyby bylo něco špatně v MSTS jako celku tak by to přeci muselo dělat všude a vždy !

Moje zkušenost je taková,že se ta chyba objevuje bez nějaké souvislosti s něčím.Jest-li budeš někdy přeinstalovávat wokna,zkus nepoužívat Trainstore,jest-li se ta chyba zase někde objeví.Ale 20min na trať BK se mi zdá nějak příliš moc,u mě tak 5 min,ale nemám tam všechny aktivity kvůli nekompatibilitě s mým trainsetem,znáš to,ConBuilder vždy najde spoustu věcí,které jsou pro aktivitu potřebné a zrovny ty nejsou k mání.Chtěl bych dát návrh ohledně aktivit,ale sem se to nehodí,napíšu to do příslušného vlákna,za chvíli se v tom nikdo nevyzná. 8)

No, já mám zase zkušenost, že vždycky něco souvisí se vším. Problém je spíš v tom, že na to nemůžeme přijít a nevíme odkud vítr fouká. Wokna už mám cca 2 roky a tak už toho mají dost, i když se snažím celkem čistit jak se dá. V instalaci s tratí p.Šemory mám ještě asi 3 další tratě, dost aktivit, consistů, dost velký trainset. Taky mi těch 20 minut připadá hodně. Nemám sice PC už nejnovější ale P4 2Ghz, Radeon 9600Pro, 640 MB paměti (jen 333 khz) ale když to stačí v pohodě na HL 2 nebo na Dooma 3 na vysoké rozlišení. Do přeinstalace Woken se mi zatím moc nechce, ánžto mám teďka plně aktualizovanou verzi a když si vezmu, že bych tam musel nacpat všechny další záplaty od SP2 (mám doma jen modem) tak bych nad tím strávil asi hezkou část života. Všechno v práci stáhnout, donést domů a hlavně po každé záplatě restartovat PC. To je na hodiny...

Prima,použijeme francouzské přísloví "za vším hledej ženu" a máme vystaráno.Ale vážně.Mám podobnou sestavu,jen rychlejší paměti,těch 20min se mi nechce věřit,ale když to píšeš,tak to asi bude.Mě se taky do přeinstalace woken moc nechtělo,těch záplat,hrůza.Zkus tedy menší zlo,kompletně přeinstalovat MSTS a pak věřím,že ty zvuky poběží.Nejsem žádný velký odborník na PC,na MSTS si vylámali zuby větší machři než jsem já,konkrétně nespustili Šnekovu 180 a to dělali ramena...Možná je na vině zastaralý engine MSTS,který neumí správně běžet na novém hardwaru a pak blbne.XP jsou taky pěkný neřád,některé staré hry dělají psí kusy a to běží v režimu kompatibility s W98 a nic s tím neudělám,hru smažu,co bych se rozčiloval... :x

O.K. Musím ale počkat až mne děti pustí na PC. Vrátili se z prázdnin a je teď "velký zájem" . A dělat něco večer ve spěchu je tak akorát na přidělání dalších problémů. S tím už mám své negativní zkušenosti. Vždycky kluk chce honem, honem mi to tam dej ať už můžu hrát a já pak něco přehlídnu nebo opomenu a katastrofa je na světě... Ale zatím jsem na všechno přišel, i když některý věci mi trvaly i měsíce ale pak najednou , takhle ve 4 ráno sem se probudil a ono mi to seplo... Jen takovou perličku - když má člověk modem a zároveň si aktivuje na pevné lince záznamník a zrovna mu někdo v nepřítomnosti nahraje na záznamník u Telecomu nějakou zprávu (o čemž samozřejmě uživatel neví), pak se na Internet nepřipojí i kdyby se rozkrájel... Stačí zprávu vybrat (byl to omyl) a ejhle - Internet frčí...

P.S. Omlouvám se Martensovi a všem, že jsme z toho udělali soukromou korespondenci. Už mlčím...

Zvuky

Ten problém náhlého vypnutí zvuků už se tu někde řešil, prý je zapotřebí, aby v žádném sms. souboru nebyla nastavena hlasitost na víc než 1.0. A je fakt, že u nějaké elektriky jsem si nastavil hlasitost houkačky na 1.9 a jak jsem ji v misi potkal, byly slyšet jen zvuky kolejnic (tratě) jak se "ztratila" z kolejí, bylo zas všechno v pořádku. Víc jsem ovšem v tomto nezkoušel.

Re: Zvuky

Jacek napsal:
Ten problém náhlého vypnutí zvuků už se tu někde řešil, prý je zapotřebí, aby v žádném sms. souboru nebyla nastavena hlasitost na víc než 1.0. A je fakt, že u nějaké elektriky jsem si nastavil hlasitost houkačky na 1.9 a jak jsem ji v misi potkal, byly slyšet jen zvuky kolejnic (tratě) jak se "ztratila" z kolejí, bylo zas všechno v pořádku. Víc jsem ovšem v tomto nezkoušel.

Díky za snahu. Teďka ti ale moc nerozumím. Už jsem vyzkoušel hodně lokomotiv a situace je pořád stejná. Zajímavé je, že když jsem si teď opravil a přesměroval zvuky všech vagonů, tak jakmile zapojím vagony, tak jsou vagony krásně slyšet ale ta lokomotiva jen uvnitř, venku ne.
Jaké "sms" soubory máš na mysli ?

Re: Zvuky

tata22 napsal:
Díky za snahu. Teďka ti ale moc nerozumím. Už jsem vyzkoušel hodně lokomotiv a situace je pořád stejná. Zajímavé je, že když jsem si teď opravil a přesměroval zvuky všech vagonů, tak jakmile zapojím vagony, tak jsou vagony krásně slyšet ale ta lokomotiva jen uvnitř, venku ne.
Jaké "sms" soubory máš na mysli ?

No konkrétně:
V balíku zvuků pro elektrické lokomotivy od Dejva jsem otevřel "131cab.sms" a "131eng.sms". Je tam stream houkačky a u toho řádek Volume. Když jsem tam dal 1.9 místo 1.0 došlo k tomuto jevu.
Jen musím dodat, že jsem si všechny xxxeng.sms upravil tak, že počítačem řízené vozidlo zahouká, když se rozjede. V misi to vypadalo tak, že mašina se objevila na kolejích, bylo slyšet její (velmi hlasité) zahoukání a pak už bylo všechno potichu dokud zase nezmizela. Po snížení hodnoty na 1.0 se to už nestalo.

Včera jsem ale zjistil, že se mi to často stává u jiné mašiny a jen při vnějším pohledu, tak snad na to příjdu.

O.K. Tomu rozumím ale já jsem žádné úpravy těchto souborů neprováděl. Já tak maximálně přesměruji zvuky a cabiny do commonů a změním jména abych to měl v ConBuilderu hezky za sebou a mohl měnit. Divný je, že mi to dělají všechny mašiny. V téhle souvislosti mi ale napadlo, že v téhle aktivitě ještě popojíždí nějaká jiná lokomotiva, tuším, že cd 141 nebo 121. Zkusím jí taky vyměnit a uvidíme, třeba bude pes zakopán tam. Mám po tvém upozornění dost velké podezření, že problém přeci jen bude v nějakém modelu (většinou jako obvykle), který nějakým způsobem tohle způsobuje a holt to asi nebude lokomotiva hráče ale možná nějaká jiná. Večer se podívám na všechny stroje co v aktivitě jsou a zkusím je povyměňovat jestli to náhodou nepomůže.... V každém případě díky za stopu !

Nechci pořád otravovat ale výměna mašiny nepomáhá. Dokonce jsem zjistil, že mi vnější zvuk začíná mizet i v jiných aktivitách a dokonce i v Prozkoumání trati. Logiku a souvislosti nemůžu objevit. Jsem z toho jelen. Asi teda rezignuju a přeinstaluju MSTS jak radil Petr. Snad to pomůže.

Petr Novák napsal:
Nechci rýpat,ale asi ti nic jiného nakonec nezbyde... :cry:

No jo ale já mám 4 instalace. Je problém v registrech a stačí přeinstalovat tu poslední anebo naopak je problém v souobrech v té instalaci, která blbne a mám to máznout na ní ?

Zkus nejprve přemáznout tu instalaci,kde to blbne.Pokud to nepomůže,tak je chyba nejpravděpodobněji v registrech a pak by jsi musel přeinstalovat komplet instalaci,kde máš problémy se zvukem.Jo a ještě jena věc -ne vždy se podaří bezchybně nahrát trati ze zálohy,já to řeším tak,že si zálohuji pouze aktivity,path a sevis,jinak instaluji komplet novou trať a přepíšu zálohou pouze ty tři adresáře,často se stane,že ve Worldu něco chybí a pak hledat co,to je úmorná práce,mě stačily ty trampoty se 180,na to hodně dlouho nezapomenu.

Jenže mně to blbne u Šemory a mám CD někdy z hodně dávno. To bych tam musel narvat znova všechny aktualizace (a kromě toho si je znova stáhnout). To by bylo dost hustý. Ještě to promyslím.
Musím taky vyzpovídat kluka jestli to neblbne i u těch ostatních tratí abych věděl jestli je to specifický problém jen tady nebo i jinde. Napadlo mně ještě u těch registrů, nemohl by si se podívat jaké hodnoty máš u zvuků v registrech nastavený ? Já se včera díval ale nic z toho nepoznám, pokud nemám srovnání. Je to myslím asi 5 nebo tak nějak zápisů u různých položek s názvem SOUND v registrech. Osobně si ale myslím, že v registrech ten problém nebude.

Back
Nahoře