Repainty Honza.tomi

Nezlob se na mě ale tohle Honza ví už dávno a stejně to vyexportuje v dxt, jak jsem ti psal v SZ.

Honzo a taky nejen přes Ramzovou. Na východě Čech jsme ji nakrátko taky pěkně zaměstnali ;)
Bude se nám hodit do dvojčete se 145tkou. Býval bych sem dal fotky ale ten zasranej sklad obrázků nefunguje.

Ahoj, nádhera, ale chci se zeptat, tato lokomotiva jezdí/jezdila pod PJ Olomouc???
Dík za odpověď. Lukáš

Ahoj Lukáši,

v současnosti je lokomotiva odvodněna a stojí v Šumperku a je v majetku ČD Cargo a spadá pod SOKV Ostrava PJ Olomouc. Patří pod Olomouc již dlouhou dobu a to i za doby ČD. Převážně byla určena k nákladní dopravě a pro jesenicko je charakteristická díky svému modro-červenému zbarvení. Podobně na tom byly nebo jsou 751 041,052,119,144,338 a další už dávno zrušené.

Donedávna vozila náklady právě v okolí Ramzovského sedla, svého času zapůjčená i na manipuláky v okolí Kroměříže atd. atd.......

Ahoj Heme,

no já jsem ze Šumperka a zde vidím pouze lokomotivy 751.144 a 751.041 v tomto zbarvení, možná jsem si nikdy této lokomotivy nevšiml.
Ale chtěl bych se ještě zeptat, jestli někdo neví, kam budou lokomotivy 751.141 a 751.144 dislokované??? Vidím je, jak jsou od konce minulého roku odstavené, obě za sebou, jsou bez označení, pouze je na nich napsáno křídou jejich číslo a mají na dveřích nalepený nějaký bílý papír, ale nevím co tam je napsáno.
Děkuji za odpověď. Lukáš

Lukáši,

je na nich napsáno něco ve smyslu ODVODNĚNO, NESTARTOVAT!!! Mašiny jsou bez provozních kapalin odstavené (čísla jsou demontována pro případ zlodějů) a jelikož pro ně nejsou výkony a v zimním období by je museli protáčet (nechat klapat na volnoběh) - mašiny totiž nemají el.ohřev ze sítě, je lepší je odvodnit. Nikam předislokovány by zatím být neměly. Jsou to záložní stroje. Jejich pravidelné výkony do jesenických hor nahradila řada 753.7 :-(

A tak se do budoucna uvidí. Pokud nebudou potřeba, mohou být časem zrušeny pro nadbytečnost. Nákladní doprava je čím dál více slabší a slabší a tak se nevyplatí udržovat tyto spolehlivé stroje naživu. Třeba to tak nebude. Mohou být v budoucnu přesunuty pod SOKV Č.Budějovice. Uvidíme. Snad je ještě čeká nějaká vozba!

Ahoj,
no mě by toto nenapadlo, že budou někam dislokované, ale jeden strojvedoucí z Hanušovic co jezdí u Carga mi psal, že tyto lokomotivy budou dislokované. Taky mě to hodně překvapilo.
No to jsem rád, že ještě nějaký ten pátek na ně uvidím. :)
Díky za odpovědi. Lukáš

Zdravím,
od jistého vedoucího pracovníka se mi doneslo,že stroj 751 144 již potřebný nebude. Tedy,toto "přání" bylo nedávno vyřknuto na nejvyšších místech ČDC.
Co se týče tabulek,kvůli zlodějům je asi nedemontovali. I u nás v Ostravě teď zmizely dvě z odvodněného,ale jinak plně provozního stroje 751 101 a v žádném skladu o nich nevědí. Osobně si nedovedu představit tabulky z bočnic demontovat tak,že se jen odšroubují venkovní zrezivělé šrouby a vše hlavně v tichosti zvládne jeden člověk. Podle všeho tak máme nejen v ostravském,ale i šumperském revíru škodnou pocházející z vlastních řad. :(

David

Dislokované znamená, že někam patří - pod určitou správu. A tím je SOKV, PP, PJ nebo u ČD DKV. Jejich budoucí osud opravdu nezná nikdo. Možná jenom lidí tomu pověření z ČDC. Moc nespoléhej na to, že tam zůstanou dlouho. Klidně je můžou přetáhnout do domovské SOKV Ostrava, kde je další flotila Bert. toto opravdu nevím. Teď jsou vedené jako záloha pro Jeseníky.

Tak se měj :-)

Čouda napsal:
heme napsal:
... tyto spolehlivé stroje ..
To nemyslíš vážně, že ne?

To smrtelně. Toto netvrdím já, ale několik strojvedoucích, co na těchto mašinách jezdily velkou část své profesní kariéry. A to ať jde o chlapi z Jeseníků, nebo Jihlavy/Znojma či Prahy, kde tyto lokomotivy jezdily minimálně 35let.

Myslím si, že ani já a ani ty - jakožto dvě mladý ucha se o tom s nikým hádat nemůžeme. To, že ti to chvilku jezdilo pod okny a ty si to pamatuješ a podle toho chceš soudit spolehlivost těch mašin je směšný. Navíc si dohledej, kdy naposled byly ty mašiny na velkých opravách. Dneska by to zvládly Catry a podobné mašiny, které jsou v dílnách opravdu po "ujetých kilometrech"?

Čoudo, nechci se s tebou hádat..........................

Já jsem na těch sviních na rozdíl od tebe strávil mládí, takže vím o čem mluvím. Věčně něco v hajzlu, nepískuje, nechladí, děravý to je jak řešeto, všude chčije volej, netáhne to. 8. stupěň to je konečná a 7. už o strach jet. Na 151tce se z ničeho nic rozlít regulátor, věčně někde voda v oleji, na 101tce upadenej pastorek na trakčáku atd. Proč myslíš, že tady bylo 14 bert, když turnus byl na 6? Protože věčně některá byla v prdeli!

EDIT by LM: Kdoví, jestli to nebylo obsluhou. :D

Nebylo to třeba tím, že se to všechno naráz sešlo? Nebo byly všechny místní stroje v tak špatném stavu? Mi se například stalo na jedné noční na T239.1, že nějaký lajdák neodvodnil vzduchové potrubí nebo si myslel, že to už udělal někdo předtím. Samozřejmě kdesi se udělala bublina a prasklo. Mašina pořád utíkala. Na manometru si zřetelně viděl, jak to pořád leze dolů. Co tři minuty se spustil kompresor. Po několik hodinách ti už z toho hrabalo, jak se celá mašina třepala. Když si přestvail BSE do závěrné polohy, tak mašina začla brzdit, jako v brzdící poloze... Stál si před vraty haly a čekal na další výkon. Mašina zabržděna přímočinně na 4 bar. Po pár minutách se začal ozývat nervydroucí zvuk zdrží. A ejhle, utekl nám vzduch už na 1 bar a mašina se sama začla pozvolna rozjízdět. Venku nebylo zrovna teplo. Nemohl si jít ani za kolegy posunovači do budovy, protože by se ti rozjela mašina a provalila vrata. Rvát ji na zarážku se mi moc nechtělo. Cca 200m oblouk před vrata v klesání, co já vím 5-7 promile. Pak návěstidlo v rovině, jenže kdybys tam odstavil mašinu, tak bys blokoval trať a kolejové obvody. Celou šichtu si strávil na mašině. Propálil kdo ví kolik nafty na volnoběhu, neustálém tlačení vzduchu a vytápění kabiny. V půlce noční jsem ucítil strašný smrad. Vylezu ven. Nezaměnitelný pach nafty. Myslel jsem, že je jen politá stěna nádrže okolo víčka od zbrojení. Obejdu mašinu a smrdí to ještě víc. Problém bude asi někde jinde. Otevřu kapoty strojovny. Na stanovišti rozsvítím osvětlení strojovny. Nečekaně nesvítí ani jedno světlo. Posvítím baterkou a vidím, že odněkud uniká palivo. Rozprašuje se na aerosol po celé strojovně. Odhadem 1-2l za hodinu při volnoběhu. Pak si všimu, že praskl svár kolejna výfukového potrubí, které je hned vedle místa problému. Je to náhodou pořádná trubka, která má mininálně 10-15 čísel průměr. Tou dírou bys prostrčil 4 prsty... Kluci volají, máme výkon. Vezeme zátěž cca 200t. Mašina jede na tři válce, uniká z ní vzduch. Soupravu raději ani nedáváme na vzduch. Pak nám odejde jedna bílá pozička. Takže jedno čelo svítí jako obsazené HDV, druhé čelo nesvítí vůbec... Chceš si posvítit na trať, a ony nesvítí ani dálkáče... Vím, není to zrovna pádný argument. Jen chci říct, že někdy se může jak na sviňu všechno sejít dohromady. Přitom se jedná o velice spolehlivý stroj. Nebýt před těmi pár desítkami let bez Bardotek, kdo ví, kde bysme dnes byli... :D

Back
Nahoře