ZSSK 350 - Cab

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
hluché miesta

Ešte by si anonyme mohol vysvetliť pojem hluché miesta.

Mohol by mi prosím niekto nafotiť digitron na gorile? Všetkých 56 stupňov + shunty? Robím animáciu zopínania stupňov ale kreslené to nie je ono.

Re: stupně

bob57_cz napsal:
To dem :
Nemusíš mít všech 56 st.
Stačí 0-9 a ty pak namapuješ vícekrát (3x - jednotky,desítky,šunty).
Já už jsem to udělal (a ve více barvách),a mám to ve fázi zkoušení.
56 fází obrázků ti asi MSTS nedovolí - mi to nevzal, tak to dělám tím popsaným způsobem.
To bob57_cz:
Proč by to nemělo jít? V čem byl problém?

To dem: Je potřeba si uvědomit, že pokud chceš krokovat digitron na jízdních stupních a měl by se chovat korektně, tak je potřeba mít odladěný eng a mít tam nadefinovaný patřičný počet jízdních stupňů....tzn. 2x56+1nulová poloha a další polohy pro EDB....tak, aby pohybem páky kontroleru zpět do středové polohy nenaskakovala další procenta výkonu....tzn. výkon by měl naskakovat nahoru jenom při pohybu páky směrem k oknu.....

Jinak ten digitron Ti můžu poslat upravený.....nafocení bzde vypadat bůhví jak, protože tu fotku stejně musíš srazit na rozlišení 640x480, takže Ti stejně nezbude nic jiného, než schovat vše do alfakanálu a nechat tam jenom ty rozsvícené segmenty digitronu....

Jo a nejsem si jistý....při zařazení shuntů by se měla posunout i páka reverzu z polohy vpřed do polohy shunt a pak by se zase mělo krokovat kontrolerem....

Pokud bys chtěl ten digitron už hotový, tak napiš....

Martens napsal:
Jo a nejsem si jistý....při zařazení shuntů by se měla posunout i páka reverzu z polohy vpřed do polohy shunt a pak by se zase mělo krokovat kontrolerem....
Páka reverzu može byť stále v polohe shunt, do polohy "P" sa dáva len na okamih na 27.stupni, ak nechcem shuntovať, ale pokračovať na sério-paralel. A pri EDB netreba zo stupňami robiť nič, tam je stále nula.

Miroslav Sárkány napsal:
Martens napsal:
Páka reverzu može byť stále v polohe shunt, do polohy "P" sa dáva len na okamih na 27.stupni, ak nechcem shuntovať, ale pokračovať na sério-paralel. A pri EDB netreba zo stupňami robiť nič, tam je stále nula.
Ahoj Miro,
ono to je stejně jedno, ale z hlediska animace cabu nebudeš schopen rozlišit a volit, zda shuntuješ nebo nebo jdeš přímo na serio-paralel...pro MSTS je to prostě jenom další procento výkonu.....buď se tam ty shunty dají a nebo prostě v engu nebudou....

IMHO asi bych shunty vůbec do animace dal až na serio-paralelním stupni, protože si představ, jak budeš sjíždět z výkonu......kdyby se animovaly i shunty před SP, tak budou naskakovat i při sjíždění z výkonu....což není logické...nebo je? Takhle by mohly být až na posledních 4. stupních.....

Jo a s tou pákou reverzu stejně bude muset hýbat klávesa A nebo D podle toho, na jakém stupni jsi.....ale nodes bude potřeba nadefinovat a změnit u všech eng souborů pro 350, které by novou kabinu používaly, protože se může stát a určitě se stane, že se netrefíš s nastaveným výkonem v cvf a eng souboru a prostě se přeskočí některé stupně a vůbec se nebudou na digitronu zobrazovat.....

BTW mi tam celkem vadí, že ten cvf nejde nastavit při použití nodes v engu na pořadí daného node, ale na procento výkonu....

takhle je lepší první odladit výkonovou charakteristiku krysy a pak teprve na to postavit ten nový cvf...jinak se to bude dělat stále dokolečka

Martens napsal:
Miroslav Sárkány napsal:
Martens napsal:
Ahoj Miro,
ono to je stejně jedno, ale z hlediska animace cabu nebudeš schopen rozlišit a volit, zda shuntuješ nebo nebo jdeš přímo na serio-paralel...pro MSTS je to prostě jenom další procento výkonu.....buď se tam ty shunty dají a nebo prostě v engu nebudou....

IMHO asi bych shunty vůbec do animace dal až na serio-paralelním stupni, protože si představ, jak budeš sjíždět z výkonu......kdyby se animovaly i shunty před SP, tak budou naskakovat i při sjíždění z výkonu....což není logické...nebo je? Takhle by mohly být až na posledních 4. stupních.....

Jo a s tou pákou reverzu stejně bude muset hýbat klávesa A nebo D podle toho, na jakém stupni jsi.....ale nodes bude potřeba nadefinovat a změnit u všech eng souborů pro 350, které by novou kabinu používaly, protože se může stát a určitě se stane, že se netrefíš s nastaveným výkonem v cvf a eng souboru a prostě se přeskočí některé stupně a vůbec se nebudou na digitronu zobrazovat.....

BTW mi tam celkem vadí, že ten cvf nejde nastavit při použití nodes v engu na pořadí daného node, ale na procento výkonu....

takhle je lepší první odladit výkonovou charakteristiku krysy a pak teprve na to postavit ten nový cvf...jinak se to bude dělat stále dokolečka
Toto všetko mi je jasné, ja len trochu reality :wink: A nešlo by naanimovať spolu s 27. stupňom aj smerovú páku v "P"? Niečo na sposob ako si spravil smer. páku na 240 pri EDB.

Miroslav Sárkány napsal:
Toto všetko mi je jasné, ja len trochu reality :wink: A nešlo by naanimovať spolu s 27. stupňom aj smerovú páku v "P"? Niečo na sposob ako si spravil smer. páku na 240 pri EDB.
Jasně že šlo, techniku lze opajcnout z té 240..... :lol: jenom je potřeba na to myslet, pokud to chce mít nějakou reálnost

Martens napsal:
Miroslav Sárkány napsal:
Jasně že šlo, techniku lze opajcnout z té 240..... :lol: jenom je potřeba na to myslet, pokud to chce mít nějakou reálnost
Možno by sme sa nato mali vrhnúť viacerí a spraviť normálny cab pre gorilu(krysu). :idea: :D

Miroslav Sárkány napsal:

Souhlas, mé zkušenosti s 350 na "Štúrovech" R230/R231 kdysi dávno: Na SP maximálně 1. shunt, pár vteřin, pak dolů, přechod na P a pak teprve přišlo to správné zrychlení. Prostě pravý opak Esa. V Ne/Po, když byl "Štúrovák" zesílen o dva vozy a mrholilo, tak si některý stroj hrábl i v osmdesátce. Většinou stačilo stupeň dolů a pak pro jistotu dva nahoru...... Zlaté to časy, kdy Gorily jezdily do Bohumína resp. Petrovic. :cry:

Bob napsal:
Miroslav Sárkány napsal:

Souhlas, mé zkušenosti s 350 na "Štúrovech" R230/R231 kdysi dávno: Na SP maximálně 1. shunt, pár vteřin, pak dolů, přechod na P a pak teprve přišlo to správné zrychlení. Prostě pravý opak Esa. V Ne/Po, když byl "Štúrovák" zesílen o dva vozy a mrholilo, tak si některý stroj hrábl i v osmdesátce. Většinou stačilo stupeň dolů a pak pro jistotu dva nahoru...... Zlaté to časy, kdy Gorily jezdily do Bohumína resp. Petrovic. :cry:
Mne raz hrabla pri 110 km/h, vtedy som sa chvílu cítil ako na vašich koridoroch, na rýchlomeri sa ukázalo 160. Našťastie som to stihol zhodiť a MIREL ma nezastavil. :lol:

Taky přispěju troškou do mlýna:
Já mám simulaci jízdních stupňů vyřešenu takovou prasárničkou v engu - max tažná a trvalá tažná síla jsou nastaveny na hodnotu 2000kN (s tím, že se vždy jede jen na malé % výkonu, takže na obvodu kol je zhruba tolik, kolik by mělo být v reálu), výkon na 3500kW (snížen proto, aby při vyšších rychlostech nebylo možno nastavit příliš velkou sílu), skluzovou ochranu (Antislip) vypnutou, nastaveno 56 jízdních stupňů (+ 0). Ampérmetry jsou seřízeny tak, aby vyhovovaly rozsahu.
Bohužel do rychlosti 40km/h nedovoluje simulátorem pevně nastavená trakční charakteristika snižování proudu v motorech vlivem rostoucí rychlosti, takže když třeba při 10km/h nastavím 10. st, tak patřičný proud se drží až do těch 40. Pak ale začne poslušně klesat s rychlostí a k udržení potřebného tahu je nutné přidávat stupně, až při cca 120 -130km/h už není co přidávat... To vypnutí protiskluzu je kvůli tomu, aby se na obvodu kol neobjevilo 2000kN (teda pokud se zapne pískování, tak se objevit může, ale soudný člověk by to snad tak nehrotil). Není to sice bůhvíjaké řešení, ale aspoň se tam v rámci možností objeví to řazení jízdních stupňů. Navíc animaci kontroléru a EDB zatím nijak ošetřenou nemám, místo digitronů tam jsou čísla z nějaké plzeňské ruské mašiny, takže je to opravdu jen velice provizorní řešení.

Jen tak mimochodem, kde se u 150/1 a 350 signalizuje skluz?

bob57_cz:
Ten problém s počtem digitronů má imho nějaký lokální charakter, já mám každý stupeň zvlášť a s přehledem to zvládá 70 animačních snímků (ne všechny jsou využity). A je to řekl bych přehlednější, než ty číslice skládat z 0 - 9, ale to je každého věc.
A ještě bych měl jednu otázku - když jste se Zbyňkem byli nedávno ve Vršovicích (?), pořídili jste i nějaké snímky kabiny 150, které by byly použitelné do msts? Já mám nafocenu kabinu 150.002 a mám v plánu do toho jít, ale musel bych to slepovat z více snímků a některé partie by byly trochu "ujeté" jako je to u cabu 362. Z jednoho snímku by to šlo mnohem jednoduššeji. Ta fotka 151 by snad šla taky použít, akorát je docela dost tmavá.
Samozřejmě pokud už kabinu 150 (nebo 151) někdo vyrábí, milerád mu tu práci přenechám.

Martens: možná by nebylo od věci tuto diskuzi přesunout do tématu o řadě 350 v sekci Modely pro msts, tady by to nikdo nehledal.

Mohl bych poprosit o ten *.eng na otestování. Taky jsem s tím trochu experimentoval ale nic moc .........

To Dejv: Signalizácia sklzu na 350 je msts pri terajšom cabe nemreálna pretože signalizácia sklzu je rušňovodičovi nad hlavou. Inak mám kompletne ofotené stanovište 350 možno by sa s toho niečo dalo urobiť. Keby niekto velmi chcel.
Prosim ta posli mi naskúšku ten upravený eng. Ďakujem.
Včera som spravil animáciu stupňov .Takže osadené to je na správnom mieste. Ďakujem Martensi za digitron.ace s tým alfa kanálom je to super.
Ibaže ako si spomínal ten výkon v engu mi nepasuje a nezobrazuje mi všetky stupne.( Alebo že by to bol Mirel a automaticky to počítač preskočí?) :?: :D

Re: 350

bob57_cz napsal:
To dem:
Samože chceme. Mailni to Dejvovi i mi.
Těžko se vybírá kvalitní fotka hodná editace pro cab.
Klidně to cpi pod tlakem, mám adsl a 1GB schránku.

Signalizace skluzu je vidět a na centrální signálce nalevo od Ametrů.

Máš v konfiguráku kabiny nadefinované úplně všechny stupně?
(Juknu se na to, pokud dovolíš a pošleš mi to i s engem).
Aspoň budu mít s čím srovnávat.
Mi to taky nechce pořádně makat.
Metoda pokus-omyl.
Tie fotky som popozeral a bohužial nevyhovujú. Ja som si to volakedy fotil lebo robím papierové modely 1:34.5 A chcel som detail. Ale na cab to nestačí. A tie eng a cvf a ace ti pošlem.
A ktomu sklzu je to síce pravda s tou centrálnou kontrolkou vedla ampérmetrov ale tá kontrolka rovnako signalizuje aj poruchu kompresorov a iné poruchy. Takže rušňovodičovi neostáva aj tak nič iné ako pozrieť nad hlavu kde už má každá porucha svoju kontrolku. :D

Re: 350

dem napsal:
bob57_cz napsal:
To dem:
Samože chceme. Mailni to Dejvovi i mi.
Těžko se vybírá kvalitní fotka hodná editace pro cab.
Klidně to cpi pod tlakem, mám adsl a 1GB schránku.

Signalizace skluzu je vidět a na centrální signálce nalevo od Ametrů.

Máš v konfiguráku kabiny nadefinované úplně všechny stupně?
(Juknu se na to, pokud dovolíš a pošleš mi to i s engem).
Aspoň budu mít s čím srovnávat.
Mi to taky nechce pořádně makat.
Metoda pokus-omyl.
Tie fotky som popozeral a bohužial nevyhovujú. Ja som si to volakedy fotil lebo robím papierové modely 1:34.5 A chcel som detail. Ale na cab to nestačí. A tie eng a cvf a ace ti pošlem.
A ktomu sklzu je to síce pravda s tou centrálnou kontrolkou vedla ampérmetrov ale tá kontrolka rovnako signalizuje aj poruchu kompresorov a iné poruchy. Takže rušňovodičovi neostáva aj tak nič iné ako pozrieť nad hlavu kde už má každá porucha svoju kontrolku. :D

Ten skluz mě zajímá z toho důvodu, aby o tom v msts byl aspoň nějaký signál. To, že se fíra musí podívat ještě jinam, už se nedá nic dělat. Holt zase jsme u kompromisů. Navíc v msts stejně jiné poruchy nejsou.

cab 350

Tak sa nám dneska s Mirom Šarkanom podarilo do 350-ky nahádzať 56 stupňov a ani jeden sa nevynechá. Ako už aj Miro písal dorobil ešte 1 prípravný stupeň a momentálne dolaďuje ampérmetre. Ešte potrebujem dorobiť ace súbor aby to vyzeralo trocha realnejšie a uvidíme. KeĎ to bude hotové dáme to asi von na web.

.

Dem: Když by se mi povedlo nafotit perfektně 372 a 180 - obě jsou trochu rozdílné, budeš mít zájem?

-----------------------------
Zdeněk Itterheim

Re: cab 350

dem napsal:
Tak sa nám dneska s Mirom Šarkanom podarilo do 350-ky nahádzať 56 stupňov a ani jeden sa nevynechá. Ako už aj Miro písal dorobil ešte 1 prípravný stupeň a momentálne dolaďuje ampérmetre. Ešte potrebujem dorobiť ace súbor aby to vyzeralo trocha realnejšie a uvidíme. KeĎ to bude hotové dáme to asi von na web.

Chlapi, ten eng máte blbě.....protože ve skutečnosti tam máte jenom 1 + 28 stupňů......kde jste to viděli, že by se výkon nahazoval, idkyž jedu kontrolerem zpět z polohy +1 do polohy 0....

aby to bylo v reále, tak by jste tam měli mít 1 stupeň přípravný a pak 2x56......

Re: cab 350

Martens napsal:
dem napsal:

Chlapi, ten eng máte blbě.....protože ve skutečnosti tam máte jenom 1 + 28 stupňů......kde jste to viděli, že by se výkon nahazoval, idkyž jedu kontrolerem zpět z polohy +1 do polohy 0....

aby to bylo v reále, tak by jste tam měli mít 1 stupeň přípravný a pak 2x56......
To je pravda. Bude to musieť ešte trocha počkať. Ďík za pomoc.

Re: .

Itterheim napsal:
Dem: Když by se mi povedlo nafotit perfektně 372 a 180 - obě jsou trochu rozdílné, budeš mít zájem?

-----------------------------
Zdeněk Itterheim
Záujem by bol ale aj tú 350-ku robíme traja. Sám by som to nedokázal. Takže keď mi pomôžu Martens a Miro prečo nie? Ale myslím že nikdy nemôže uškodiť keď sa niečo poriadne nafotí. Keď je podklad chytiť sa toho môže už hocikto.

Back
Nahoře