Jak začít stavbu nového modelu?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Prehladal som celí tutorial na msts.cz aby som si ho naštudoval, ale nikde som nenašiel návod ako začať nový model. Je tam popísané ako prerobyť model , sample s msts ale podla tohto nový model neurobým tak ako na to teraz. Sám som sa dostal potial že som si urobyl boulding box.Ale čo ďalej ? Vie niekto poradiť aby som sa dostal s mŕtveho bodu? A je jedno či to je G Max alebo 3DSMax mám oba. Ďakujem.

Na internetu jsem našel zajímavé videotutorialy (shlédnul jsem tedy většinu prvního), které se věnují modifikování objektů v módu Edit Poly.
Sice mají přes 100 MB (jeden), ale za stažení stojí, zvláště začínající si hodně odnesou....

http://www.3dstudio.cz/3dsmax/82

Mělo by to fungovat i v GMAXu.

Pre oboznámenie sa s programom 3DS max je dobrý návod na http://www.3dscena.cz/art/3dscena/zaciname-s-3ds-max.html , nemá to síce so železnicou nič spoločné,ale pre začiatočníka to môže byť užitočné. A je to v češtine.

Ahojte všetci, chcel by som sa touto cestou spýtať modelárov či je možné napr. k modelu lokomotívy pripojiť viac ako jeden segment so systémom "freightanim".Vďaka za odpoveď.

Není nic jednoduššího než si to vyzkoušet. Nadefinuj si ten řádek 2x a dej si tam dva různé doplňkové modely.

A teď už vážněji - toto bylo autory MSTS určeno jen k animaci klesání uhlí v tendru parních lokomotiv. A to stačilo jen 1x. A že si z toho lidi udělali pomocnou berličku je jaksi o něčem jiném.

duuso napsal:
Ahojte všetci, chcel by som sa touto cestou spýtať modelárov či je možné napr. k modelu lokomotívy pripojiť viac ako jeden segment so systémom "freightanim".Vďaka za odpoveď.
Skúsil som - bez úspechu. Vždy zobrazil len ten druhý freightanim. :cry:

Dráčik napsal:
duuso napsal:
Skúsil som - bez úspechu. Vždy zobrazil len ten druhý freightanim. :cry:

Já si myslím, že může být pouze jeden freightanim. Pokud je jich více zobrazí se ten poslední. Je to stejné jako při definici pohledu pasažéra příkazem Inside (.....). Tam se taky použije poslední definice tohoto příkazu , pokud jich je ve wag souboru víc.

Robo napsal:
A čo tak k tomu Dráčikovmu freightaminu domodelovať veci z prvého ?
Radšej by som mal zdroják toho pôvodného freightanimu a dorobil k nemu ten nápis. (Bavíme sa o kappa_770 od Duusa, kde sa nedá naskinovať nápis kappa na skrini).

Dráčik napsal:
Robo napsal:
A čo tak k tomu Dráčikovmu freightaminu domodelovať veci z prvého ?
Radšej by som mal zdroják toho pôvodného freightanimu a dorobil k nemu ten nápis. (Bavíme sa o kappa_770 od Duusa, kde sa nedá naskinovať nápis kappa na skrini).
Viem o tom, Duuso ma informoval. Autorom prvého freightaminu je J. Polák. Čo tak osloviť jeho ?

Nejspíš toje blbá otázka ale nikde jsem to nenašel(ani na trainz foru) a to jak velký vozidlo má bejt když bych chtěl nějaký do hry vymodelovat.? (neboli jak má být dlouhé vysoké široké- aby ve hře nebil přes dvoje koleje atd.)

A já dodám, že spousta typových výkresů k lokomotivám je na www.prototypy.cz , na osobní a nákladní vozy na www.parostroj.net/katalog .....

Ahoj, zajímalo by mě něco se vzdáleností zobrazování objektů. Nevíte, jestli se zadaná vzdálenost počítá od krajů modelu, nebo od jeho pivotu? Dík.

Adnedz napsal:
Ahoj, zajímalo by mě něco se vzdáleností zobrazování objektů. Nevíte, jestli se zadaná vzdálenost počítá od krajů modelu, nebo od jeho pivotu? Dík.

Ja myslim, ze od pivotu. To je dolezite, ak je napriklad jeden objekt v skupine. Ked som tvoril lampy, kde boli po troch a od seba 50m, pivot bol na strednej, tak LODy msts prepocitavalo podla tej prostrednej, nie ktora bola blizsie ku kamere.

Back
Nahoře