Conbuilder

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
To: JiříkTK
ďakujem, pozriem sa aj na to.

Inak predtým som mal XPčko, a s Conbuilderom som nemal nikdy problém. Povymieňal som vozy a aktivita išla vždy bez problémov. Ale teraz keď mi chýba napr. 5 vozov, všetky ich vymením v Conbuilderi, ale keď spustím MSTS, vyskočí mi 5 chybových hlášok ( presne tie vozy, ktoré som menil v CB ). Ako keby Conbuilder ani nespolupracoval s MSTS. No budem sa na to musieť ešte pozrieť večer. Ale ak má ešte niekto nejaký nápad, radu, budem rád :)

A tak to bude asi jasné. Vypadá to že Conbuilder nemá práva k zápisu do adresáře s MSTS. Instalovat a spouštět v režimu správce! Nebo upravit práva přístupu do adresáře MSTS.

Miran napsal:
A tak to bude asi jasné. Vypadá to že Conbuilder nemá práva k zápisu do adresáře s MSTS. Instalovat a spouštět v režimu správce! Nebo upravit práva přístupu do adresáře MSTS.

Mal si pravdu Miran, problém bol presne v tom, čo si mi písal. Ešte raz ďakujem za pomoc

petert napsal:
Miran napsal:

Mal si pravdu Miran, problém bol presne v tom, čo si mi písal. Ešte raz ďakujem za pomoc

Pre Win 7 a Win 8 platí nasledujúce: MSTS ani iné programy, v ktorých sa často menia súbory a obsah pomocou externých programov ( ako napr. Conbuilder, Trainstore a pod. ) neinštalovať do C:\Program Files\... To je chránený adresár, lepšie urobíte, ak si MSTS nainštalujete napr. do D:\MS Games\Train Simulator alebo kto nemá delený disk tak aj C:\MS Games\Train Simulator. Do rýpania a upravovania súborov v adresári/zložke inej než Program Files a Windows v takomto prípade operačný systém nezasahuje.

Ja to mám vo W7 pre istotu nastavené tak, aby sa všetko spúšťalo ako správca a nemám žiadne problémy s prístupmi.

A to je ten problém na tohle nezapomenout. Instalací mimo C:\Program Files\...., případně C:\program Files(86)... u 64bit systémů jak píše Tax se tento problém obejde vzhledem k tomu že příslušný adresář je vytvořen v kontextu uživatele se všemi právy a není nutno nic spouštět jako správce. Při defaultní instalaci se většinou na to zapomene a pak je tady spousta dotazů. A přitom stačilo použít to kulaté na krku. No nic, pokud tohle někoho trápí není nic jednoduššího než instalaci přestěhovat (přesunout) do nového umístění, jen je nutno zeditovat taky příslušné zástupce a klíče v registru. Nic co by zabralo mnoho času, a je v podstatě navždy pokoj.

Zdravím
Měl bych takový menší problém a nevím si s ním rady,prosím o radu a pomoc.Nainstlaval jsem ConBuilder dle rad zde na fóru,vše jde spustit,i Sview funguje.Složím si svou soupravu,uložím si ji,vše v pořádku souprava funguje.ALE když otevřu složku Microsoft Games/Train simulator/TRAINS/Consist tak ta souprava v té složce není,tudíž nevím jak ji smazat.
Je ovšem zajímavé,že když otevřu ConBuilder,dám LOAD tak všechny soupravy vidím,ale nevím jak je smazat.
Děkuji za radu

Pokud používáš Trainstore tak je to jasný ;-) Nevrátil jsi vše zpět do MSTS.A .con je v ukládacím adresáři TS.Pokud ne tak nevím.

Ještě mně napadlo jestli máš v CB správně zapsanou cestu k MSTS?

Ano ve složce CONSIST ju nemám,ale v simulátoru funguje a i se mi zobrazí v ConBuildru.Trainstore nepoužívám vůbec.

Tak to je nějaká blbost. Ta souprava, ten consist, když funguje v simulátoru, tak MUSÍ být ve složce Consists. Nemáš náhodou dvě instalace MSTS?

Právě vůbec netuším kam se ta souprava uloží,když ju složím.Nikde jsem ju nenašel a po spuštění simulátoru se ukáže a i v ConBuildru se zobrazí,ale prostě ve složce Consist ne.
Dvě instalace určitě ne si myslím.

Dvě instalace určitě ano, si zase myslím já. Nebo se podívej kam ti ukazuje cesta v Conbuilderu.

Psal jsem to výše. Ono občas stačí použít to kulaté na krku k tomu na co je určené, Ale co by se kdo namáhal.....:D

V Pc přes program ,,hledat" už jsem to taky zkoušel právě,to bylo první co mě napadlo,ale nic to nenašlo.Kdybych nevyzkoušel více možností,tak se zde neptám,ale už si nevím rady kde ty ,,consisty" hledat proto se zde ptám jestli někdo neví.

To Kořa: pokud na jednu stranu tvrdíš, že Ti consists v CB i MSTS normálně funguje, a druhým dechem nám tu tvrdíš, že v PC volba "Hledat" Ti nenajde žádný soubor s příponou con, tak jsou z toho pro mne dva možné závěry:
1) buď nás houpeš a volbu "Hledat" jsi vůbec nepoužil;
2) volbu "Hledat" jsi použil, ale ptal jsi se compu na úplnou pitomost (omezil jsi mu hledání jen na části disku nebo špatném disku, špatně jsi zadal část názvu souboru, ...), proto nic nenašel.
V každém případě pro Tebe je bez urážky asi jediná rada: nauč se používat svůj počítač.

Kořa napsal:
V Pc přes program ,,hledat" už jsem to taky zkoušel právě,to bylo první co mě napadlo,ale nic to nenašlo.Kdybych nevyzkoušel více možností,tak se zde neptám,ale už si nevím rady kde ty ,,consisty" hledat proto se zde ptám jestli někdo neví.

A copak jsi asi zadal jako řetězec který to má vyhledávat, co?

Back
Nahoře