Conbuilder

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
ja som si conbuilder inštaloval na win 7 64bit vždy tak že som najskôr zvolil vlastnosti zaškrtol "Spúšťať ako správca" a dal som kompatibilitu na "windows xp servis pack 3" a potom som až začal inštalovať..... skúšal si to tak ?

Ahoj Dane, po přechodu z XP na sedmy jsem měl s CB taky pár problémků. Co se týče zaškrtnutí Wordpadu nebo jiného textového prohlížeče, který spolupracuje s CB a je určen pro zobrazování chybových hlášení při odlaďování vozů a souprav, jsem zvolil verzi OTHER a zadal přístupovou cestu k jinému používanému textovému editoru - v mém případě PSPad, ale klidně může být NotePad (součást Win) nebo NotePad++. Jde o věc zvyku a nebudeme zde rozebírat, který z uvedených je lepší. Pokud se nepletu, PSPad a NotePad++ jsou volně dostupné.
Ty používáš CB verzi 2.3.2, já mám poslední vydanou 2.4.7 a pokud mě paměť neklame, jiná už vydána nebyla.
Počet vozidel použitelných v CB je opravdu limitován, ale zde asi nepomůže nic jiného než něco odmazat / přesunout. Možná někdo ví něco víc...
Ještě jsem měl při instalaci CB do prostředí Win7 problém se soubory typu OCX, zde je k tomu nějaké řešení:

CB pod Win7
-----------
Spuštění ConBulderu v prostředí Win7 je oproti používání pod WinXP komplikovanější. Problémem může být správné připojení k 3D prohlížeči S-view nebo funkčnost kontroly Loose Consists. Pokud se vyskytne problém, je nutno:
- po instalaci nastavit / zrušit v zástupci na ploše (Vlastnosti / Kompatibilita) režim
Spouštět v kompatibilitě Windows XP SP3
- zrušit zatržení u příkazu Spouštět jako správce
- je-li při spuštění náhledu hlášena chyba v souborech typu *.OCX, je nutné v řádku START -
Prohledat programy a složky (Hlavní panel a nabídka Start) zadat:
regsvr32.exe C:\Windows\SysWow64\*.OCX (je to místo, kde je soubor uložen, je třeba ho pomocí nějakého vyhledávače nalézt)
kde *.ocx je název problematického souboru, jak je ConBuilderem zobrazován.
Název souboru může být různý, zřejmě podle toho, která funkce CB dělá problémy.
- popsaná cesta platí pro 64bitový systém. U 32bitového systému bude zřejmě v adresáři System32.

Metodika platí obecně, pro všechny neregistrované, či chybné soubory typu OCX.

Blíže viz zde: http://forum.msts.cz/showthread.php?tid=1547&page=15

- po ukončení editace OCX restartovat počítač.
-----

Snad to někomu v něčem pomůže... ;)

Jediná volba je CB verze 2.2.9, ty všechny novější stojí za.... S touto verzí nejsou problémy ani v W7 ani v W10.

Ahoj, tak já mám velice dobrou zkušenost s tímto CB a konečně jsem jej nainstaloval:
CB 2403.jpg
Tento CB mi ani neřve u 8000 vozů, ten distribuovaný na DVD s BP už nenačítá nad těch 8000. :-) Rozchodil jsem je pod Win 7, 64 bit dle rady zde na fóru, spustit instalačku jako správce a zadat kompatibilitu s Win XP.
Dan

Mám CB 2.3.2.0.22 a fičím na win8 x64. Nemyslím si že problém bude v CB. Skôr stav OS. Inštaloval som ho klasicky a nemám zatrhnuté ani kompatibilitu s Winxp. A čuduj sa svete ide to.

Uz to je v nazvu: Kdyz nenastavím sourbor u conbuilder tak kam dou consist ?? Kdyz zkusim nastavit tak to napise tohle: Cannot find MSTS on specified directory You must enter the correct path for the program

Nevíte co stím ?

Za prvé:
Když někam přijdu poprvé, tak je slušnost alespoň pozdravit!
Za druhé:
Nastavená cesta musí být korektní a musí existovat!
A za třetí:
Neškodilo by ti hlubší studium češtiny místo hraní si s Conbuilderem!

Pěkný den,
okolo MSTS se pohybuji již řadu let, ale tuto chybu jsem dnes objevil poprvé.
Nahrál jsem si novou Bendikovu aktivitu do MSTS, jako vždy, přes TSUnpack. Poté jsem spustil CB, ale při kliknutí na aktivitu na mě vyskočí hláška: " The folder "SERVICES" does not exist or cannot be read from!
Zkoušel jsem tuto chybu pohledat na foru, našel jsem nějaký příspěvek, kde byla rada, abych přeinstaloval CB. Než jsem to udělal, zkusil jsem si vložit do MSTS nějakou moji aktivitu pro trať 321 a CB funguje správně, takže v tomto bych chybu neviděl.
V celé trati BP jsou pouze soubory pro tuto aktivitu. Čeho jsem si všiml, je to, že složka Services obsahuje 99 souborů, ale v CB jich mám pouze cca 50.
Věděl by někdo prosím, kde je chyba? proč se mi všechny servisy nepřesunou do CB? :)
Tímto způsobem jsem již opravoval mnoho aktivit, které obsahovaly daleko více souborů, a tento problém nenastal.
Děkuji moc za radu a odpověď :)

Zdravím,
pomocí programů "Route Riter" a "Shape_Viewer_15" se mi podařilo vytvořit náhledy loko a vozů při tvorbě a editaci souprav v programu "ConBuilder". Soubory jsou uloženy u jednotlivých loko a vozů v databázi. Při použití programu "Convoi 1.50" se náhledy zobrazí jen po použití pravého tlačítka myši. Podařilo se mi stáhnout (bohužel nevím, odkud) adresář "Thumbnails", který obsahuje obrázky jen některých loko a vozů (formát .bmp) a po jejich přidání do databáze se v programu "Convoi 1.50" zobrazí náhledy i ve vytvořené soupravě.
Protože používám hlavně "Convoi 1.50", má tyto dotazy :
1. Je někde ke stažení "Thumbnails", který obsahuje obrázky loko a vozů (formát .bmp), použitelné pro "Convoi 1.50" ?
2. Existuje nějaký program, který by tyto obrázky uměl vytvořit pro "Convoi 1.50" podobně, jako programy "Route Riter" a "Shape_Viewer_15" pro "ConBuilder" ?
Za radu předem děkuji.
Zdeněk

Za radu předem děkuji.
Adresář "Thumbnails" je nepovinný systémový adresář nejen ve Windows, ale tvoří jej třeba i mobily s Androidem a digifoťáky. Je to adresář, kam si programy ukládají náhledy obrázků, videí apod. Náhledy si vytváří dle nastavení vlastností nejen grafické editory a prohlížeče, ale také třeba správci souborů jako totalcommander i jiné.

... 1. Je někde ke stažení "Thumbnails", který obsahuje obrázky loko a vozů (formát .bmp), použitelné pro "Convoi 1.50" ? ...
Thumbnails byl ke stažení na stránkách s Convoi
...
2. Existuje nějaký program, který by tyto obrázky uměl vytvořit pro "Convoi 1.50" podobně, jako programy "Route Riter" a "Shape_Viewer_15" pro "ConBuilder" ? ...
Ano, pro Convoi existuje program Vignette

Zdravím,
Thumbnails jsem stáhnul a úspěšně vložil. Program Vignette (instalaci) jsem stáhnul rovněž, ale ten nejde nainstalovat :(
Jinak děkuji za radu.
Zdeněk

Ide nainštalovať. Ak ti to nepôjde, napíš mi SZ. Program funguje perfektne ale len zo základným modelom. FreightAnim neberie do úvahy. Ale aj s tým sa dá poradiť.

Zdravím, tak se konečně podařil stáhnout nepoškozený instalační soubor a vše funguje. Dík za tipy. Zdeněk

Zdravím,
k programu Vignette :
Protože vytvářím obrázky nově pro celý Trainset (hodně velký), tak se chci zeptat, jestli se opravdu musejí vytvořené obrázky ukládat po jednom, nebo jich lze vybrat více najednou ?

Zdravím chci se zeptat conbuilder mi něco hlásí v trainsetu mám slovensky vagóny aji lokomotivy ale v conbuilderu je nemam nevíte kde je chyba už sem conbuilder dvakrát preinstaloval a nic

Přílohy

• IMG_20210306_122751.jpg
    IMG_20210306_122751.jpg
    548.3 KB · Zobrazeno: 7
  • IMG_20210306_122740.jpg
    IMG_20210306_122740.jpg
    556.8 KB · Zobrazeno: 7
  • IMG_20210306_122702.jpg
    IMG_20210306_122702.jpg
    496.6 KB · Zobrazeno: 7
  • IMG_20210306_122629.jpg
    IMG_20210306_122629.jpg