Spuštění MSTS v XP pod W98 či W2000

tata22

Cestující
Zdravím všechny. Chci se jen optat na takovou drobnost. XP umožňují spouštět programy a hry pod starými operačními systémy. Je to dobrý pro řadu starších her, které jinak těžko šly spustit pod XP. Nefunguje to sice vždycky úplně perfektně ale u řady her to pomohlo. Chci se optat, zda-li někdo z Vás toto nezkoušel použít na MSTS, případně z jakým výsledkem ? Je to přeci jenom už taky vousatější hra a mohlo by to mít nějaký efekt ....

tata22 napsal:
Zdravím všechny. Chci se jen optat na takovou drobnost. XP umožňují spouštět programy a hry pod starými operačními systémy. Je to dobrý pro řadu starších her, které jinak těžko šly spustit pod XP. Nefunguje to sice vždycky úplně perfektně ale u řady her to pomohlo. Chci se optat, zda-li někdo z Vás toto nezkoušel použít na MSTS, případně z jakým výsledkem ? Je to přeci jenom už taky vousatější hra a mohlo by to mít nějaký efekt ....

Zkoušel jsem to, ale rozdíl jsem nepoznal žádný.

MSTS pod WinXP

Zdravim, po migraci na nový HW s Win XP jsem u MSTS narazil na jeden problém...pro správný chod je nutné, abych měl trvale práva administrátora, což není zrovna vhodné řešení.

Řešil už někdo z vás, jak spustit MSTS pod jiným účtem, než tím, který je ve skupině Administrators? Mne napadlo vytvořit skupinu MSTS, ale nevím, kam všude potřebuje MSTS zapisovat tak, abych mohl nastavit pro uživatelskou skupinu MSTS minimální možná práva pro spuštění MSTS...

.

Má zkušenost s instalací SW na win XP, 2000 je taková že prostě neni SW jako SW. Některý SW instalovaný pod userem v gr. power users chodil OK a některý ne. Řešení jsem měl následující, uživatele který na pc pracoval jsem na dobu instalace SW zavedl do gr. administrators a po reset jsem jej z gr. odebral. Dovolim si tvrdit že toto řešení bylo v 99,5 % úspěšné. A proč jsem SW instaloval pod uživatelem užívající právě toto PC? No protože i pan nejvyšší byl na některý softík krátkej, tedy v tom smyslu, že instalace proběhla korektně, ale uživatel který s SW měl dělat tak neudělal nic protože softik asi nějak identifikoval, že ho neinstaloval právě on. Toť vše.

Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:
Má zkušenost s instalací SW na win XP, 2000 je taková že prostě neni SW jako SW. Některý SW instalovaný pod userem v gr. power users chodil OK a některý ne. Řešení jsem měl následující, uživatele který na pc pracoval jsem na dobu instalace SW zavedl do gr. administrators a po reset jsem jej z gr. odebral. Dovolim si tvrdit že toto řešení bylo v 99,5 % úspěšné. A proč jsem SW instaloval pod uživatelem užívající právě toto PC? No protože i pan nejvyšší byl na některý softík krátkej, tedy v tom smyslu, že instalace proběhla korektně, ale uživatel který s SW měl dělat tak neudělal nic protože softik asi nějak identifikoval, že ho neinstaloval právě on. Toť vše.
Zdenku, ale o instalaci nejde, tu jsem zvládnoul v pohodě, ale pokus MSTS spustím pod userem nebo poweruser, tak při ukončení simulátoru mi vytuhne amusím ho odstřelit přes taskmanager.
Pokud si ale přidělím práva admina, tak je všechno OK....kdyby to šlo alespoň nějak ošulit pomocí Run As.....:-(

Zdravím,prosím o radu.Přeinstaloval jsem pc a nasledně instaloval msts v pořadí:MSTS základ-update-trat BP-aktualizace-čeština-poslední bin.Hra se spustí,vyberu trat(jakoukoliv) + loko,dám spustit,začne se načítat a než se objeví trat a loko,vypadne mi to bez jakékoliv hlášky do windovsu.Mam win xp profi,poslední ovladace i direct,garfika 256MB,pamět 768MB.Předtím mi to fungovalo bez problémů.Díky

martin novy napsal:
Zdravím,prosím o radu.Přeinstaloval jsem pc a nasledně instaloval msts v pořadí:MSTS základ-update-trat BP-aktualizace-čeština-poslední bin.Hra se spustí,vyberu trat(jakoukoliv) + loko,dám spustit,začne se načítat a než se objeví trat a loko,vypadne mi to bez jakékoliv hlášky do windovsu.Mam win xp profi,poslední ovladace i direct,garfika 256MB,pamět 768MB.Předtím mi to fungovalo bez problémů.Díky

Odporúčal by som postupne počas inštalácie testovať funkčnosť MSTS a tak sa dá niekedy zistiť kde a prečo to nakoniec nejde.

martin novy napsal:

Co třeba vypnout stíny ve hře. Já update instaluju těsně před BINem.

Naposled editoval moderátor:
Ten update z te stranky co pises mam naistalovany a ve hre pri hlasce NASTAVUJI UZIVATELSKE ROZHRANI spadne do windovsu.

martin novy napsal:
Ten update z te stranky co pises mam naistalovany a ve hre pri hlasce NASTAVUJI UZIVATELSKE ROZHRANI spadne do windovsu.
To bych viděl na nějakou chybu v Globalu,nejspíše chybějící textury či špatný tcection.dat

martin novy napsal:
Zkoušel jsem to přeinstalovavat 2x a stejne to nechodi.
O přeinstalování msts se toho na foru napsalo hodně,možná by se to dalo najít,Ale ve zkratce - msts po sobě korektně neodinstaluje všechny své zápisy v registru a ty tam zůstanou.A pak dělají v nové instalaci neplechu.Jediná pomoc je před další instalací msts spustit nějaký program na vyčistění registrů a dát odstranit nevyužívané klíče a klíče,ke kterým se neváže žádný nainstalovaný program.Osobně používám Jv16 Power Tools.Teprve pak je možné spustit další instalaci msts.

Po preinštalácii Win XP mám nasledujúci problém: Sformátoval som partíciu HDD kde sa nachádzal poškodený Win a nanovo som nainštaloval XP SP2 + aktualizácie zo stránok MS. MSTS zostal pôvodný a nachádzal na inej partícii a v podstate fungoval. Akurát nebol v registroch ( nefungovalo apk ), pri každom zapnutí MSTS som musel zmeniť nastavenia zavukov a grafiky ( pretože sa to neuložilo ), ale samotná hra išla normálne ( editor nešiel vôbec ).
Tak som dal tento MSTS "bokom" a nainštaloval MSTS nanovo. A začali problémy: Pri prvom spustení MSTS sa spustí MPprofiling, ale sa neukončí a stále beží bez odpovede aj po vypnutí MSTS. Samotný MSTS ide, ale zvuky sú občas poškodené, ako pri prehrávaní z platne. Najlepšie je ale vypnutie MSTS, kde sa po potvrdení hlášky či chcem naozaj vypnúť, zobrazí iba okno s nápisom MSTS a čierna obrazovka. Pomôže jedine svätá trojica ( pre neznalých CTRL+ALT+DEL :lol: ). Celú inštaláciu som niekoľkokrát zopakoval vrátane čistenia registrov, vypnutia antivirusu a pod. Nefunguje ani defaultné MSTS obsahujúce iba origoš vozidlá a trate. Napadajú ma iba dve možné príčiny: atualizácia WIN alebo najnovší ovládač GK. Nevie niekto poradiť kde môže byť chyba?

nebulus: U toho vypnutí MSTS je to že nemáš admin. práva. Myslim že se to tu probíralo, někde. Nevim ale zkusil bych přeinstalovat Dx. A nebo si pohrád s ovladači.

Draco napsal:
nebulus: U toho vypnutí MSTS je to že nemáš admin. práva. Myslim že se to tu probíralo, někde. Nevim ale zkusil bych přeinstalovat Dx. A nebo si pohrád s ovladači.
Přesně tak - a je to docela vopruz. Je to zřejmě tím, že se MSTS pokouší zapisovat něco asi do registrů, ale z důvodu malých práv pak vytuhne.

Ale je fakt, že W2k nevyžadovaly práva admina a upřímně - rád bych si je zase odebral a to až na práva Usera. A kdyby v nich MSTS netuhlo, bylo by to fajn. Možná by s tím dokázal Džordž pomoct.

A nebo zjistit, na co to vlastně tuhne a pak vytvořit local user group, dovoli jenom to nutné pro MSTS a přiřadit se tam - taky by to šlo.

Zaujímavé že doteraz som asi 4x inštaloval MSTS na XP a bez problému. Skúsim preveriť toho admina.

nebulus napsal:
Zaujímavé že doteraz som asi 4x inštaloval MSTS na XP a bez problému. Skúsim preveriť toho admina.
Nebulusi a v čem je problém? Pod jakými právy spouštíš v XP MSTS Ty?

Jsem ve skupine Administrators, netuhne to. Vyřadím se ze skupiny Administrators a jsem ve skupině Users nebo PowerUsers, při vypnutí MSTS černé okno a Ctrl+Alt+Del...WinXP SP2...

Back
Nahoře