semafory

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Nazdárek pánové help me,potřebuju poradit,skouším si postavit svou vlastní fiktivní trať a mám malej problém.Semafory do traťě vložit umím ale nevím jak kde co nastavit,a už vůbec nevím kterým semaforem začít.Když sem začal stavět používal jsem stará návěstidla a tam to fungovalo i bez vazeb poradíte prosím jak na vazby a nakomfigurování všech návěstidel?Předem díky Tomáš

tomáš napsal:
Nazdárek pánové help me,potřebuju poradit,skouším si postavit svou vlastní fiktivní trať a mám malej problém.Semafory do traťě vložit umím ale nevím jak kde co nastavit,a už vůbec nevím kterým semaforem začít.Když sem začal stavět používal jsem stará návěstidla a tam to fungovalo i bez vazeb poradíte prosím jak na vazby a nakomfigurování všech návěstidel?Předem díky Tomáš
Ďalší, čo kašle na pravidlá a doporučenia.
Preštuduj si toto: http://www.mirojust.cz/msts/signals/index.html , ak ti to nepomôže, tak už potom nič ...
PS: Semafóry nájdeš leda tak na ceste, ale na železnici nie ... :wink:

Naposled editoval moderátor:
tomáš napsal:

Doporučuji si stáhnout od Jirky Poláka balík návěstidel, jehož součástí je RBNOM ( Rozsáhlý Barevný Názorný Obrázkový Manuál). Jo a stránky jsou http://trainsim.wz.cz

tomáš napsal:

A také doporučuji alespoň základní znalost návěstního předpisu ČD D1, pěkně i s obrázky ho najdeš zde: http://www.volny.cz/mikulda/d1/

Zdravím lidi,mám dotaz,v editoru tratí v msts potřebuji vytvořit funkční návěstidlo a nevým jak,Tak mi prosím poraď te.Díky

KimiR napsal:
Zdravím lidi,mám dotaz,v editoru tratí v msts potřebuji vytvořit funkční návěstidlo a nevým jak,Tak mi prosím poraď te.Díky

Záleží na tom, jakou sadu návěstidel tvoje trať zrovna obsahuje. Nabídka návěstidel se objeví v:

okno "placement" - button "more" - položka "track objects"

tam se objeví i návěstidla ve tvé trati.

Defaultně tam je tuším jediné třísvětelné japonské návěstidlo, kde se nenastavuje nic. Prostě se jen položí na koleje.

Pokud si chceš do tratě dát nějaká jiná, česká návěstidla, tak udělej tohle:

-na tvé stávající trati NESMÍ být položeno žádné návěstidlo
-z této stránky http://trainsim.wz.cz/ si stáhni sadu českých návěstidel

Balík obsahuje veškeré druhy návěstidel používaných na českých a slovenských tratích a podrobné návody, jak k instalaci, tak i k použití. Postupuj pak podle nich.

Křupan

Caute

Daju sa tie Semafory od Mira Justa pouzit aj na Northeast Corridor???

Niekde som nasiel aj nastupistia len tie mi vobec do North.Corridoru nechceli ist,Daju sa tam nejako dat???

Diky.Majte sa

Stretol sa už niekto zo staviteľov s tým,že hocijaké návestidlo šlo nalinkovať len k desiatej výhybke v poradí a je jedno či je po hrote alebo proti hrotu?Prvýkrát som sa stretol s týmto problémom pri stavbe N.Zámkov a popri tom v 130-tke tento problém nie je.

Jene napsal:
Stretol sa už niekto zo staviteľov s tým,že hocijaké návestidlo šlo nalinkovať len k desiatej výhybke v poradí a je jedno či je po hrote alebo proti hrotu?Prvýkrát som sa stretol s týmto problémom pri stavbe N.Zámkov a popri tom v 130-tke tento problém nie je.
Ano, je to tak, už jsem si na to zvykl. Někdy je to problém, ale většinou to tolik nevadí když se linkování zkrátí. Stejně jak to s počtem linků přeženeš, MSTS než to přepočítá, tak na návěstidle nevidíš nic víc než výstrahu.

Tie ostatné problémy poznám ale s týmto som sa stretol prvýkrát...urobíme nejaký kompromis.Zatiaľ dík a všetko najsamlepšejšie k sviatku.

Znovu som sa stretol z dalším problémom....po kompletnej výmene návestnej sústavy na sústavu z BP sa na Trackmonitore nezobrazí obmedzenie rýchlosti po prejdení okolo ktoréhokoľvek návestidla so zníženou rýchlosťou,stále mi svieti max. traťová rýchlosť a po prekročení rýchlosti udávanej návestidlom mi neúčinkuje ani rýchlobrzda.Všetky návestidlá sú nalinkované a trať ide zatiaľ bez problémov.Neviete niekto kde môže byť pes zakopaný pod ktorým návestidlom?

Tak si odpoviem sám....cesty MSTS sú fakt nevyspytateľné...po asi 4 hodinovom kopírovaní a obnov zo záloh stačilo prekopírovať databázové a worldové súbory do dočasného adresára a potom ich skopírovať späť a všetko funguje...

Nebudem zakladať nové vlákno,napíšem to sem...

Keď umiestňujem do trate návestidlo, ktoré je nefunkčné treba ho aj nalinkovať ? Lebo v ponuke sa dá a teraz neviem čo s tým aby mi to náhodou nerobilo potom v aktivite šarapatu. Ja som skôr počítal s tým,že ked je to návestidlo nefunkčné,že bude len ako statický objekt. Vie niekto čo s tým ?

Pre prípad keby niečo je to nefunkčné návestidlo AŽD Posun

Travale nefunkční návěstidlo bych udělal jako statický objekt. A ten pak nemá s návěstní soustavou tratě nic společného. Akrát si musíš to příslušné návěstidlo přidat do souboru .REF

Teraz neviem čím to je ale ako som uložil trať bez nalinkovaných návestidiel tak mi aboslútne nejde nakopnúť Activity Editor. Nenačíta sa vôbec trať. Route Editor ide...Konečne som našiel tie statické nefunkčné návestidla tak uvidím čo to spraví...Hádam to potom pôjde
A je to! Activity Editor už ide...A bolo to práve tým linkovaním. Zas som o niečo múdrejší. Jirko vďaka za pomoc,dal som to na statické a je to v pohode

Toto isté ma stretlo keď som zabudol nalinkovať šajby v Dusle Šaľa, táto chyba nastane keď zle nalinkuješ návestidlo /napr.3-znak na link 40..., alebo ho zabudneš celkovo nalinkovať/, takže obnova zo zálohy a ideš ďalej, mimochodom docela by ma zaujímalo na čom vlastne pracuješ.:razz:

Nebolo nalinkované vôbec ale kedže sa volalo nefunkčné tak som sa domnieval,že je to vybavené...Ale tak aspoň viem.
Len tak si tu rypkám do 321tky,nazvime to "malé zreálnovanie" :lol: .A také úpravy kvôli FPS.
Žiadna hláška nepadla. Akurát nešla načítať trať v AE a nešla spustiť trať v hre...

Když se nenalinkuje návěstidlo, měl by editor při ukládání na to upozornit tabulkou, které návěstidlo je špatně nebo vůbec nalinkované. Když se na určené souřadnice ťukne, editor se přemístí přímo nad návěstidlo špatně nalinkované. Ale pozor, někdy celý editor spadnul bez uložení všeho ostatního.

mikulda napsal:
Pokud nenalinkuju návěstidlo, tak by měl editor při ukládání zařvat s hláškou, ne?
Podle mne zařve, jen když je návěstidlo nově vložené, když se později z nějakého důvodu link "zmrví", už neřve.

Back
Nahoře