Rybák s přechodem jako freightanim

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Zkusil jsem provést úpravu vozů ČSD typu Rybák dle http://honza-u.webzdarma.cz/rybaky.html. Někde jsem ale uděla něco špatně neboť souprava složená z těchto vozů se chová velice divně. Za loko vidím pouze první vůz, potom nic a v dáli pak ten poslední. A to nejlepší teprve přijde: při výjezdu z nádraží, kdy souprava vyjede jen s prvním vozem (ten koncový v dáli zůstane stát) jsem se na volné trati srazil z vozů soupravy osamoceně tam stojícím. Čela loko a vozu se částečně prolnuly, vůz je chvíli tlačen před loko a po chvíli msts zahlásí vykolejení. Zvláštní podívaná, kdybych uměl děj v msts zaznamenat do videa.
Ale k věci. Podle návodu jsem odmazal staré přechody a upravil .sd a .wag soubory. Nejspíše tam bude něco shnilého, ale nemůžu přijít na to co. Setkal se už někdo s podobným chováním vagónů?

Nejsem sice autorem úpravy, ale ta vznikla tak trochu na můj popud a poskytl jsem ji webový prostor. I když jsem ji před zveřejněním odzkoušel, nedalo mi to, a po zveřejnění vašeho příspěvku jsem postupoval, jako bych ji předtím neměl. Vzal jsem tedy originální instalaci Rybáků a provedl úpravu krok za krokem podle svých webových stránek. Výsledek? Popisovaná vada se neprojevila. Souprava se chovala naprosto korektně.

Pro informaci: testy proběhly na trati Vysočina v.2.0, soupravy s loko 423 v řazeních:
1/ Ce bez přechodu+ 8x Ce přední přechod
2/ 8x Ce zadní přechod+ Ce bez přechodu
3/ F + Dsd + 10x Ce přední přechod

Jediné co mne napadá ... používáte nastavení spřáhel podle pana Frinty? Tedy r0 ( 80cm 150cm ) i default.wag.

To nastavení spřáhel bez úpravy default wag se nemůže projevit tak velkými rozestupy mezi vagony,spíše bych hádal na špatné nastavení rozměrů v ESD_Bouding_Box,takhle se mi chovala souprava (taky roztažená jako Lovosice),kde byly zadány chybné rozměry vozidel.
ad Honza: Vysočina verze 2.0 neexistuje,poslední verze má číslo 1.2 a její vývoj byl ukončen

Petr Novák napsal:
ad Honza: Vysočina verze 2.0 neexistuje,poslední verze má číslo 1.2 a její vývoj byl ukončen

:roll: I když to nepatří k tématu Rybáků, podívej se na homepage Vysočiny, končila verzí 2.0 :roll:

S panem Vogeltanzem jsme řešili jeho problém, viz příspěvek níže. Při tomto jsem došel k tomuto: Úprava zveřejněná na stránkách http://honza-u.webzdarma.cz/rybaky.html je OK, jen v položce Mass ( 25 t ) je mezera mezi hodnotou a jednotkou. Tato mezera způsobovala níže popsané problémy. Správný zápis je Mass ( 25t ). Kdo si hodnoty kopírujete přímo ze stránky, dejte si na to, do doby než toto bude opraveno, pozor!

No nic naplat,zdá se, že jsem trochu zaspal dobu.Ve svém trainsetu mám Rybáky akorát nějaké služební,ale žádný z nich není klasický osobní.Poradíte mi prosím :eek: kde ho stáhnout.Pořád tady čtu o té úpravě,ale nemůžu přijít na to, na kterém webu je ke stažení samotný model od J.Poláka.

Naposled editoval moderátor:
AlesB napsal:
No nic naplat,zdá se, že jsem trochu zaspal dobu.Ve svém trainsetu mám Rybáky akorát nějaké služební,ale žádný z nich není klasický osobní.Poradíte mi prosím :eek: kde ho stáhnout.Pořád tady čtu o té úpravě,ale nemůžu přijít na to, na kterém webu je ke stažení samotný model od J.Poláka.

http://www.trainsim.wz.cz/

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře