Elektrodynamické brzdy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna charlies007
  • Datum začátku Datum začátku
C

charlies007

Host
zdravím všechny nadšence 8) ... simulace jízdy vlaku se téměř shoduje se skutečností, jenom při použití el.dynamické brzdy mě zaráží její účinky až do téměř nulové rychlosti...460,560, přitom z praxe vím, že při rychlosti nižší jak 40km/h je téměř neúčinná...dále se dobržďuje vzduchem. V simulátoru však jsou její účinky téměř 100% až do zastavení vlaku.Snažl jsem se v sekci "DynamicBrakes..." měnit parametry...ale bez výsledku :( .Je tam doost parametrů a hodnot, ale nevím, co která znamená a v jakých je jednotkách. Má někdo zkušenosti s tímto nastavením???....díky

charlies007 napsal:
zdravím všechny nadšence 8) ... simulace jízdy vlaku se téměř shoduje se skutečností, jenom při použití el.dynamické brzdy mě zaráží její účinky až do téměř nulové rychlosti...460,560, přitom z praxe vím, že při rychlosti nižší jak 40km/h je téměř neúčinná...dále se dobržďuje vzduchem. V simulátoru však jsou její účinky téměř 100% až do zastavení vlaku.Snažl jsem se v sekci "DynamicBrakes..." měnit parametry...ale bez výsledku :( .Je tam doost parametrů a hodnot, ale nevím, co která znamená a v jakých je jednotkách. Má někdo zkušenosti s tímto nastavením???....díky

dave01:
k nastavení EDB slouží v eng soubrou tento odstavec:

DynamicBrakesMinUsableSpeed( 50 )
DynamicBrakesMaximumEffectiveSpeed( 100 )
DynamicBrakesMaximumForce( 80000 )
DynamicBrakesResistorCurrentLimit ( 2000 )
DynamicBrakesCutInSpeed( 8 )
DynamicBrakesMaxAirBrakePressure ( 100 )
DynamicBrakesFadingSpeed( 70 )
DynamicBrakesDelayTimeBeforeEngaging ( 0 )
DynamicBrakesMaximumSpeedForFadeOut ( 160 )
DynamicBrakesEffectAtMaximumFadeOut( 0 )
DynamicBrakesHigherSpeedCurveExponent( 1 )
DynamicBrakesLowerSpeedCurveExponent( 1 )
DynamicBrakesNumberOfControllerNotches( 9 )

...brzdí to zhruba do těch +-25...

toto ale platí u řady 350, jestli to bude fungovat i na jednotkách nevim

Amazon napsal:
charlies007 napsal:

dave01:
k nastavení EDB slouží v eng soubrou tento odstavec:

DynamicBrakesMinUsableSpeed( 50 )
DynamicBrakesMaximumEffectiveSpeed( 100 )
DynamicBrakesMaximumForce( 80000 )
DynamicBrakesResistorCurrentLimit ( 2000 )
DynamicBrakesCutInSpeed( 8 )
DynamicBrakesMaxAirBrakePressure ( 100 )
DynamicBrakesFadingSpeed( 70 )
DynamicBrakesDelayTimeBeforeEngaging ( 0 )
DynamicBrakesMaximumSpeedForFadeOut ( 160 )
DynamicBrakesEffectAtMaximumFadeOut( 0 )
DynamicBrakesHigherSpeedCurveExponent( 1 )
DynamicBrakesLowerSpeedCurveExponent( 1 )
DynamicBrakesNumberOfControllerNotches( 9 )

...brzdí to zhruba do těch +-25...

toto ale platí u řady 350, jestli to bude fungovat i na jednotkách nevim

SUPER!! ...díky :idea: ...nevíte však někdo, co který parametr znamená a jaké jsou jeho jednotky???...rád bych se s tím"pohrál" a třeba sem umístil další nastavení pro jednotlivé lokomotivy a jednotky.Vím, že to nebude asi tak jednoduché, co si ještě matně pamatuji ze školy:?,tak výkon /brzda/ na jednotlivém stupni má jedinečný hyperbolický průběh a je závislý od buzení TM (U,I)/cize buzený generátoru/ a rychlosti. V době plynulé tyristorové regulace je tento průběh spojitý, čímž je tato problematika ještě složitější.Nechci však zacházet do detailů..a ani to není mým úmyslem...,ale rád bych přispěl svou"troškou do mlýna",čímž by se už tak téměř reálná simulace přiblížila skutečnosti...zatím díky a uvítám jakýkoliv náznak pomoci

charlies007 napsal:
SUPER!! ...díky :idea: ...nevíte však někdo, co který parametr znamená a jaké jsou jeho jednotky???...rád bych se s tím"pohrál" ............

Mrkni zde: http://dejv.msts.cz/ a u datumu 6.10.2003 je ke stažení .eng soubor s vysvětlením jednotlivých položek EDB.

Back
Nahoře