3ds max

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,

Mám technický dotaz.

Přepsal jsem v modelu animaci pantografů na klávesu Ctrl +Num9 (dveře).
Animace funguje stylem:

Pantograf se zvedá,jenomže po zvednutí se do jeho výšky zvedne také i tyč která ho drží.

Neexistuje někde přehled příkazů pro animace?

Díky Lukáš

Moje zkušenost s přiřazením materiálu na kouli,když jich použiji více jak deset (submateriály).V Edit UVWs se zobrazuje prvních deset,další nejsou vidět (určitě v MAX7).Takže když chci mapovat a potřebuji v UVWs vidět již přiřazenou texturu,která tam není zobrazena v seznamu rolovacího tlačítka,tak si tam vyberu poslední možnost:Pick Texture (snad jsem to přečetl správně,mám tu nějaký divný font písma),vyběhne již známá tabulka,kde si vyberu Bitmap a postupuji známými kroky,kdy dohledám potřebnou texturu uloženou u sebe na disku.Vyberu a zobrazí se mi v okně Edit UVWs a já můžu pracovat.Nevýhoda že při každém přístupu k těmto texturám nad desítkou,tento krok musím pokaždé dělat,ale na druhou stranu,kolik objektů potřebuje více jak deset textur.Momentálně je to u mě Olomouc :)

Zdravím všechny,

Mám problém s chybovou hláškou,kterou už řeším delší dobu a stále nevím co s tím.Vždycky jsem to zkonvertoval do *.s bez problému a najednou to začalo stávkovat

Jako pokus jsem udělal obyčejný box a použil ResetXform a Collapse.

Tohle je reakce konvertoru:

Loading ´UddLoader.dll´...
Successfully loaded & initialized <hVDD = 0x02>.

While reading level of detail 1 from ´pokus2000.3ds´
Untextured shapes are not supported.
Failed to open source file ´pokus.s´
txt2uni FAILED

Díky Lukáš

To Autobusák
přesně tak jak píše Adnedz. Na ten box nemáš aplikován smysluplný materiál a ani nemáš přiřazenou texturu. Tohle překladač nezkousne.

ahojte

co presne znamena tato veta?
Make sure all sharing vertices are welded
prelozit to zvladam, ale neviem to "aplikovat do praxe" :P

Vedeli by ste niekto ako presne pozit nazvy dvery aby to fungovalo pod binom ako prave a lave?

Ja mam nasledovne poemnovanie.
. door_a
. door01
. door02
. door_b
. door03

Ale takto to funguje naraz na ctrl+num9. Takze to nebude spravne....

Části modelu door_a, door_b a door_c jsou matiční díly pro dveře na jedné straně, door_d, door_e a door_f matiční díly pro dveře na straně druhé :)

Doplním Pikka v tom, že tyto díly door_a....... nejsou součástí dveří, jsou to pouze libovolné objekty v modelu které jsou nalinkovány na objekt Main a teprve na tyto objekty jsou nalinkovány příslušné pohyblivé části dveří.

Áno Miran to už som vedel. Tak to aj mám, len mi ani za nič na svete nešlo rozdeliť pravé a ľavé. A už teraz viem prečo nie :)
JA to mám takto:
main
*
*..........door_a (link na main)
*.....................door01 (link na door_a)
*.....................door02 (link na door_a)
*..........door_d (link na main)
*.....................door03 (link na door_a)

Teraz to šlape ako má.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj!

Zkoušel jste někdo instalovat maxko 8 na win 7? Mě to píše chybu, ale verze 7 nikoliv. Zkoušel jsem vícero instalací a vždy to skončilo stejně. Nebo existuje nějaký způsob jak z verze 8 otevřít model ve verzi 7? děkuju

Co ti to píše za chybu? Osmičku jsem sice na Win7 neinstaloval, ale 2010 v XP po mě chtěla nainstalovat pár ovladačů od Mrkvosoftu. Bohužel ti teď neřeknu co to bylo a ani neznám tvoji chybovou hlášku, ale kdyžtak ji zkus prohnat gůglem.

napsalo to fatal error a v angličtině něco o tom, že se vyskytla chyba a instalace musela být zrušena. Na výběr jenom OK a potom se to vyplo...

dem napsal:
Áno Miran to už som vedel. Tak to aj mám, len mi ani za nič na svete nešlo rozdeliť pravé a ľavé. A už teraz viem prečo nie :)
JA to mám takto:
main
*
*..........door_a (link na main)
*.....................door01 (link na door_a)
*.....................door02 (link na door_a)
*..........door_d (link na main)
*.....................door03 (link na door_d)

Teraz to šlape ako má.

To dem
jo takhle je to správně, ani jsem si toho překlepu v příspěvku #307 nevšiml, hlavně že to funguje....

Back
Nahoře