3ds max

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Kto mi môže poradiť ako mám exportovať z 3D MAX obiekt do Train Simulátora?

Na http://www.msts.cz je kompletní tutorial, kde je to popsaný. Myslím, že stačilo pohledat na tomto fóru, tohle se tady mockrát probíralo, a nezakládat nové téma.

Tak sem proboha hoď postup jak to děláš včetně jmen souborů, případně chybové hlášky od Conv3DS ať vidím co děláš blbě! Tohle je nanic, není se čeho chytit. Postup co je v tutorialu popsaný funguje, za to dám krk. A pokud možno se zaregistruj, ať máš možnost komunikace přes SZ. Momentálně jsem mimo dosah internetu (cca 14 dnů) tak to třeba vezme někdo za mne :D

:cry: Mám problém s posledním krokom, Nefunguje mi bat. subor. Naprogramoval som ho podla manualu a po jeho spustení mi to neurobilo nič. Tak neviem kde robym chybu. Budem to skúšať nadalej uvidím ako mi to pôjde. :cry:

Pošli niektorému z modelárov svoj zdroják, možno máš nejakú skrytú chybu, takto nie je možné určiť príčinu, prečo ti ten export neprebehne

Zdravim...
Urobil som v 3dmaxe model stanice Bratislava Podunajske Biskupice presne podla predlohy. Potreboval by som, aby mi ho nejaky skuseny modelar zrecenzoval...najde sa niekto?

vytvorim objekt, naeditujem texturu na jednu stranu a ked chcem spraviť dalšiu tak sa mi to všetko resetne, vysvetli mi nieketo ako uspešne ukončiť editovanie jednej strany objektu a pokračovať na dalšej

Používaš "Planar Map" ? Ak používaš len "Edit", mapovanie sa ti musí zákonite pos*ať !

Pod Modify Listerom by si mal mať taký zoznam, že ako si objekt upravoval, aké funkcie si použil ( prepáčte, neviem presne, ako sa tá časť presne volá :eek: )

Ja to robím takto:
1: Označím si Unwarp UVW a Editable Poly ( je to jedno, či máš editable mesh atď.... ) v tej oblasti pod modify listerom
2: Kliknem na tie dve označené časti pravím tlačítkom miši
3: Vyberiem Collapse All
4: Pri nasledujúcej tabulke kliknem YES
5 : Hotovo

Naposled editoval moderátor:
ha ...

Prepni sa do editácie polygónov (napravo taký štvorček) označ si polygóny, ktoré potrebuješ namapovať, potom pridaj modifier UVW map, tma z ponuky vyber planar, potom vyberaj osi až kým nanájdeš t´dobrú, následne si vyber UVW unwrap a namapuj si to ako treba.

Potom klikni pravým na to UVW unwrap a z ponuky vyber collapse all

potom zasa označ ďalšie polygóny, zopakuj, a tak ďalej až kým to nemáš celé ...

Tak robíš niečo zle, ale čo, to ti už ani pri najlepšej snahe nepoviem ... Keby neboli Topoľčany tak z ruky, tak by som sa za tebou zastavil, ale takto ...

Johnzi, pokud máte oba XP a chuť to zkusit, tak prubněte Vzdálenou pomoc (ty to umí nativně, jinak bys musel použí třeba VNC) ....akurát je potřeba si na firewalli u obou povolit port 3389...
Tax už byl u mne takhle několikrát z Blavy v Praze....

A co to umí? Sedíš doma v Topolčanoch za stolom a rypeš sa v kompe třebas kdekoliv....vidíš, co děláš, vidí to i ten dotyčný.....dají se tím stěhovat i soubory....

Já mu to poslal hotový včetně zdroje, tak se na tom snad poučí.... :lol: My jsme se o tom bavili na SZ a musely se tam taky předělat textury....

Je někde na internetu k sehnání návod k texturování vymodelovaných objektů v MAXu? Tutorial od p. Starého znám, ale potřeboval bych vědět, zda nejde texturovat ještě trochu jinak. Jde mi o "tohle se musí pojmenovat takhle" - aneb jaká jsou pravidla pro správné pojmenování textur a správný postup vlastního přiřazování a mapování textury. Za odpovědi díky.

Back
Nahoře