3ds max

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Někteří britští, italští nebo němečtí modeláři používají tyto materiály při tvorbě addonů, hlavně parních lokomotiv ale výsledek je přinejmenším zoufalý - hlavně u složitějších modelů se plně projeví hrany mapování a nevypadá to pěkně. Koukni třeba na www.ildeposito.net na italskou malou UNRRu, jak to vypadá. (Jiné modely mě teď narychlo z hlavy nenapadají)

Vdaka za reakciu, ale mna skor zaujimalo, co som pisal vyssie, preco mi ten materiel nefunguje a k comu sluzi GlossMap, kedze v manualoch to nie je obsiahlejsie popisane. Viem, ze aj sucasny model pendolina ma lesk, taktiez starsia verzia modelu sergeja.

Zdravím, potřeboval bych poradit.

Zkouším vyrábět hangár s animovanými dveřmi,který by měl fungovat s přijíždějícím vlakem jako závory.

V Shape Vieweru animace funguje ale po vložení do tratě a nastavení stejných parametrů jako u závor se v MSTS nic s projíždějícím vlakem neděje.

Díky Lukáš

Díky všem,ale už jsem na to došel, jedná se o nastavení framesů v animacích

Mám prosbu na modeláře. Je tu někdo, kdo provozuje 3DS Max na Win7 32bit? Kontaktujte mě prosím přes SZ. Předem díky.

Zdravím,

nevím jestli se tady taková věc probírala,nikde jsem na to nenarazil.

Jedná se o to jestli jde hotový objekt v 3dmaxu změnit na požadované rozměry funkcí Scale.
Pokud tohle udělám tak při převodu do .s to vypisuje fatální chyby.

Díky S pozdravem Lukáš

Nevím jak v 3dmaxu, ale v gmaxu fungovalo korektně jen uniform scale, tedy zvětšení/zmenšení ve všech třech osách zároveň. Pokud jsem chtěl objekt roztáhnout jen podél jedné osy, tak to nešlo vyexportovat.

Samozřejmě to jde. Pouze se musí vždy před exportem provést s oním objektem dvě notoricky známé funkce a to ResetXform a Collapse Selected. Jinak překladač Conv3ds vypíše známopu hlášku:
"Node 'xxxxx' has a scale or reflection in it, these are non supported."

Ahoj, mám takový problém, do 3ds maxu převedu model z jiného software, ale má pochopitelně neuvěřitelné množství polygonů.
Neexistuje v maxu nějaký příkaz, který by počet polygonů snížil nějakou aproximací? Díky.

Existuje, modifikátor se jmenuje MultiRes. Podívej se do helpu jak se s ním pracuje.

Takže pánové modeláři, jaký je podle vás kritický počet polygonů na materiálovou kouli (slot), po jehož překročení se sice model v Shape Vieweru zobrazí ale MSTS ho nezkousne a se známou hláškou "nelze přidat model xxxxxxxxxx (uid:yyyyyyyyy) do světa" případně bez ní se na něj vy.......? Ono to je podle složitosti a ostatních vlastností modelu různé a tak bych se chtěl dobrat nějaké průměrné max. hodnoty na kterou mám nastavit hranici upozornění na tuto situaci. Hovoři se o cca 3000 - 3500 polys/slot.

Ja mám odskúšanú hranicu 3332 polys. Pokiaľ ju neprekročím tak model v MSTS je v poriadku.

Čo som poskúšal si už nepamätám, ale na zverejnených modeloch nemám viac než 3190 poly na objekt.

Zdravím,

Mám dotaz ohledně vertexů v 3ds maxu.

Jakým způsobem se dají vertexy několika polygonů,jež mají vždy jeden vertex stejně umístěn spojit, aby se již jednal jen o jeden vertex a při změně "Select and Move" se měnila poloha všech polygonů.

Díky Lukáš

Tak dnes mi riadne odlahlo. Onehdy som si updatol ATI driver na verziu 13.1. Narástol výkon, ale čoskoro som zistil, že je zle. Prestal mi chodiť 3ds max. Času na skúmanie príčín nebolo nazvyš. Keďže MSTS a OR chodili na výbornú, nechával som si čas, že preinštalujem 3ds max. Dnes som sa k tomu dokopal a skoro ma trafil šlak, ani po dôkladnom výplachu registrov, dôslednom odinštalovaní všetkého, čo s maxom súvisí a opätovnom nainštalovaní maxu chyba pretrvávala. Na ostatných PC s grafikami Nvidia alebo Intel problém nebol. Tak som odinštaloval ovládač ATI aj Catalyst, stiahol staršie verzie z minulého roka a po nainštalovaní ovládačov Max začal zázračne chodiť. Takže 3ds max 8 nemá rád nové ovládače ATI Saphire verzie 13.xxx.
Rád by som vedel, kto z vás používa Max 8 a grafiky ATI HD 5xxx a 6xxx a ako vám to chodí
Teraz si brúsim zuby na ATI HD 7750 Ultimate ale obávam sa, že mi zas max nepôjde

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Takže pánové modeláři, jaký je podle vás kritický počet polygonů na materiálovou kouli.................... 3000 - 3500 polys/slot.

Pri novom Ypsilone som sa dostal na hodnotu 3700 polis na jednom materiáli, nejakým čudným spojením materiálov. Čo je ešte čudnejšie, že v MSTS to ide bez problémov. Teraz sa už bojím do toho hrabnúť, aby som si to celé nerozhasil. Inokedy už pri 3300 MSTS vyhadzuje.......Absolutne nerozumiem od čoho to vlastne záleží, ale nebolo by od veci to zistiť.

DEM:mohu pouze potvrdit,nevím přesnou hodnotu,ale poslední dobou jsem se párkrát dostal nad hranici 3000 polys,některý model s vyším číslem v MSTS fungoval,s nižším to shazoval.Miran mi v Make Model upravil tu hlášku asi na vyšší číslo,protože teď mi to hlásí že počet není stanoven a nebo se objeví jako teď jedině s vysokým číslem,momentálně 8529,protože jsem to nechal na jedný kouli,ale to už je o něčem jiným.Co to ale ovlivňuje mě také nenapadá,ani jak to vyzkoušet.

Existuje teória, že 3200 na jednu guľu je maximum. A evidentne to takasi celkom nebude pravda. Len nikdy sa mi nepodarilo vedome dostať na jednu guľu viac ako tých 3200. A naraz vplivom niečoho 3700 na jednej guli.....Nerozumiem.

Dobrý den, potřeboval bych poradit jak roztáhnout screen na mém modelu. Když screen vložím na model, vlepí se to na každou stranu. Jak screen roztáhnu po modelu aby byly růžky mé nafocené budovy stejné jako na modelu? Jak screen roztáhnout?

Back
Nahoře