3ds max

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Skinování v 3DS Max.

Ono to je v 3ds max jiné než v Gmaxu. Potřebuji něco stáhnout navíc do 3dsmaxu? Na odkazu jsem již byl, ale je tam jiný spůsob skinování nebo aspoň jsou screeny jinde uložené.

Ono je to naprosto rovnaké. Okrem toho v 3ds max ani v gmax sa neskinuje, ale sa mapujú textúry. Stačí si prečítať návod na Miranových alebo Michalových stránkach. Ak to z toho nepochopíš, nepomôže ti už ani svätená voda. Potom už len zostáva jediné - dohodni sa s niekym, kto ti to cez team viewer alebo osobne ukáže. lepšie je 1x vidieť, než 3x počuť.

Jiný způsob vyhledávání vlastního skinu. Jen bych potřeboval vědět, kde přesně najít kolonku vložit vlastní texturu...
Jaksi se mi to povedlo, ale už na to nemůžu přijít.A jak obrázek roztáhnu?

Doporučuji ti prostudovat si odkazy, které jsem ti posílal v SZ. Základy mapování textur a přřazování mapovacích souřadnic najdeš i na mém webu.

zdravím,

nainstaloval jsem na druhý  pc 3dsmax 9 a při přiřazení materiálu do  material editoru,se mi textury neobjeví na objektu,taktéž i
u 3dmaxu 10...., v materiál editoru mám vše správně v renderu se to objeví.  Dělám vše stejně jak na jiným pc.

Nemá někdo stímto zkušenost (jestli tam třeba nechybí něco doinstalovat)...
Možná se jedná jen o obyčejnou blbost,ale já na ni stále nepřichízím. :?:

Díky

A co takhe použít v materiál editoru tlačítko "Show shaded material in Viewport"? Ono se to jmenuje pokaždé trochu jinak: v 3dsMax 10 je to "Show standard map in Viewport". Ale pořád je to taková malá šachovnicová kostička čtvrtá zprava nad názvem materiálu.

Tak nakonec byl problém odstraněn. Nejednalo se o chybu v 3dsMaxu,ale pc, který dlouho ležel ladem a poškodili se ovladače grafické karty.
Po přeinstalování ATI vše běží jak má.

Tak to je jen dobře že se to povedlo vyřešit. Na tohle jsem měl podezření po tvé předcházející odpovědi.

Zdravím,

Neví někdo jak v 3dsmaxu zavedu alfa kanál?  Vím jen ,že v Material editoru musí být název TransNorm1.

Díky

MSTS si ve hře objekty nasvicuje sám. V 3ds se nechá ovlivnit statické nasvícení objektu pomocí světel a jeho "zapečením" do textury. Tohle se nechá krásně použít a já to používám při tvorbě nočních textur. Může to pomoci i při tvorbě ambientních stínů třeba pod převisy střechy a podobně.

Zdravím,

Ptřeboval bych poradit jak v 3dmaxu vycentruju osu objektu. Jedná se o objekt složený z více částí a linkován. při natočení "Rotate" se objekt otáčí právě z jiné strany než bych potřeboval. Když dám Center Pivot, tak je již uprostřed. Pomocí Move to na druhou stranu dostanu,ale při ResetXform a Collapse selected se vše vráti zpět jak bylo původně, navíc se objekt posune.

Díky Lukáš

Pivot si manuálne posuň tam kde ho potrebuješ a hlavne nedávaj ResetXform.......Ďalšia možnosť je detachovať objekt u ktorého v strede by sa mal pivot nachádzať a všetky ostatné podobjekty atachnúť na neho.......Pivot ostane na svojom mieste......

Pokud je potřeba u linkované sestavy hýbat s pivotem hlavního objektu používám následující postup: Tedy rozpojit linkování mezi všemi objekty. Poté na hlavním objektu posunout pivot tam kam patří. Potom ResetXform a Collapse Selected na tomto objektu, případně jednotlivě u všech podřízených objektů a nakonec vše slinkovat dohromady. Pokud se toto neudělá hrozí možnost že bude překladač conv3ds hlásit chyby, zvláště ta nejstarší verze. Ty novější si nechají ledacos líbit, ale zase mají snahu zahazovat maličké polygony a model je potom děravý bez zjevné příčiny.

Jo to je pravda. Ja používam ten starý a zatiaľ som nemal problém. Akurát som prehliadol, že dotyčnému ide o linkovanie a nie atachovanie.........

Zdravím, mohl by mi někdo poradit s alfakanálem případně nasvícením?
Jedná se o upravené okna. Po úpravě a opětovným namapováním (TransNorm),jsou okna za použití stejného souboru .ace čistější než původně.
Jedná-li se o nasvícení, tak jak teda na to ?

Děkuji
okna.jpg

Back
Nahoře