3ds max

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Nevíte někdo zdali existuje návod na modelování do MSTS jako byl na stránkách p. Starého? Případně jestli někdo nemáte tyto návody stažené.

Jde nějakým způsobem otevřít model z verze 6 ve verzi 5, nebo poradit mi někdo co dělám před vyexportováním špatně.

chcem sa spytat ako si v 3 ds maxe 7 otvorim nejaku lokomotivu pretoze to odomna chce koncovky *.max a *.chr,

dakujem za odpoved

Volba File->Open skutečně předpokládá tyto formáty. Jsou to nativní formáty 3dsMaxka.

Pokud máš model (třeba ukázku Dash9 z MSTS) ve formátu 3DS nebo v jiném 3d formátu, tak přes volbu File->Import.

Hotovou lokomotivu z *.s souboru si neotevřeš. Existuje sice plugin, který tyto soubory umí importovat, ale pouze do 3dsMax5. Po importu ale přijdeš o veškeré mapování textur, animace a navíc tam jsou rozházené pivoty objeků, takže se vyplatí model postavit od základu znovu.

Ahojte.

Chcem sa spýtať, či niekto nemáte v kompe uložený ten tutoriál do 3D Maxa, čo bol niekedy na stránkach p. Starého. Potreboval by som si tam niečo overiť.
Ďakujem

Zdravím. Ospravedlňujem sa, ak nie som presne v najvhodnejšom vlákne ale vraj niekedy existoval tutoriál pána Starého na stavbu modelov. Mohol by mi prosím niekto tento tutoriál poslať na mail ak ho ešte niekto má k dispozícií? Ďakujem

Ahoj,

Gmax se dá stáhnout z netu, ale musiš se registrovat, aby si dostal serail číslo.

3D studio max se dá jen koupit.

Zdravím. Keď mám nejakú textúru napríklad 3000x3000 pixelov a umiestnim ju na Plane rozmerov napríklad 2x2m tak je táto textúra na tom Plane nekvalitná. Dá sa nejak umiestniť takáto textúra na Plane aby sa nezhoršila až tak výrazne kvalita???

Nekvalitní je pouze v zobrazení v oknech 3DSMaxu, a to proto aby se nezatěžovalo vykreslování při tvorbě. Zkus si scému vyrenderovat a uvidíš co to udělá. Po exportu by to mělo být v pořádlu.

No áno, ja viem, ale rád by som to totiž použil ako akýsi Blueprint pre tvorbu modelu a nenapadá ma ako to inak vložiť do programu. Poradí niekto ako sa to vlastne správne robí? Ďakujem

Zdravím Vás. Dá sa nejak urobiť, aby som po použití Boolean - odčítanie 2. objektu od 1. nemusel použiť nasledovne funkciu Cap Holes na zaplátanie dier, ale aby mi pri funkcií Boolean zostali vykreslené steny druhého objektu (ktoré sa prekrývali) v tom prvom? Ďakujem

Ešte otázočka. Majú vlastne po použití funkcie Boolean vznikať na upravenom objekte diery, alebo mi blbne táto funkcia ???( som niekde čítal, že zvykne blbnúť)

Už jsem to psal ráno do starého fóra, ale protože admin pravděpodobně použil pro upgrade noční zálohu a poslední příspěvek chybí tak ještě jednou:

K prvnímu dotazu: v sekci Operation zvol metodu Cut s podvolbou Refine.
K druhému dotaz jen tolik: pokud je objekt A uzavřený ze všech stran, tak po odečtení objektu B vznikne dutina ve tvaru tohoto objektu (B), pokud je objekt A někde otevřený tak v něm vznikne díra ve tvaru průmětu objektu B.

Back
Nahoře