Řada 350 ZSSK

Dobrý den, tak jsem si přečetl tuto diskuzi a všiml jsem si, že tu přispívají i strojvedoucí. Vždycky mě zajímalo, za jak dlouhou dobu dokáže loko 150/350 (zajímají mě i jiné řady) v praxi zrychlit na určitou rychlost (100,120,140..) - je mi jedno s jakou soupravou (EC,IC,R..). Dá se v tomto směru považovat chování modelu v simulátoru za reálné?

V MSTS je i jiný problém, dosažená rychlost neodpovídá reálu. Když jedu v MSTS 100 v reálu je to 120 (plus minus autobus) Takže je lepší nižší výkon, aby jsme nebyli všude s náskokem. Když jsem zapřáhl Košičan a jel do Kolína, dosáhnout 120 byl mnohdy problém, ale i tak jsem proti reálu krátil. Startoval jsem před tunelem na hlavní a v Kolíně jsem byl asi za 40 minut

Zbyněk Šemora napsal:
V MSTS je i jiný problém, dosažená rychlost neodpovídá reálu. Když jedu v MSTS 100 v reálu je to 120 (plus minus autobus) Takže je lepší nižší výkon, aby jsme nebyli všude s náskokem. Když jsem zapřáhl Košičan a jel do Kolína, dosáhnout 120 byl mnohdy problém, ale i tak jsem proti reálu krátil. Startoval jsem před tunelem na hlavní a v Kolíně jsem byl asi za 40 minut
Ja si myslim ze ma msts rychlosti v poradku. Proc si porad vsude z predstihem bych ti vysvetlil po kytce. Jestli ji mas.

KaMat napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ja si myslim ze ma msts rychlosti v poradku. Proc si porad vsude z predstihem bych ti vysvetlil po kytce. Jestli ji mas.
Tento jav krátenia sa dá dosť lahko odstraniť už pri tvorbe aktiviti. Stačí manualne upraviť jazdné doby medzi stanicami (najlepšie najprv pri volnej jazde odmerať čas jazdy v jednotlivých úsekoch) a je po krátení.

ahaale to je detail. Myslel jsem totak ze bych udelal skin 151 a hodil ho na model 350. Jestli by to nevadilo a bylo to realne.

Ve skutečnosti má 350 jinak rozmístěné izolátory na střeše právě proto, že je dvousystémová.
Teď nevím jak model v MSTS, ale 350 má ještě oproti 150/151 navíc mezi podvozky transformátor, který tam je dost vidět.

.

to: bob57_cz

Bobe, proto já taky znovu dokumentuju ř. 372, Pawlik vidí nedostatky na 350, já je vidim na 372. 163-jky jsou celkem vyladěné, pravda ještě jsem se na to pořádně nekouk, taky jsem jich pár montoval. Jestli se někomu bude chtít upravit 350-tky tak si myslim, že jedině dobře. Ohledně 372 jsem ti psal. Chci říct, neodrazuj, ale podpoř.

Re: skin

bob57_cz napsal:
A proč chceš dělat něco,co už je hotovo několikkrát.
Nepotřebujeme kompletní lokopark.
Zapotřebí je jen pár kousků s pokud možno co nejmenším objemem dat - polygonů a nejlépe ve vyvážení detailů, aby to nebylo přeplácané a PC necukal.
Protoze se mi proste chtelo a libi se mi vic mide 350ky a navic bych to nezverejnoval a mam comp dobrej takze nepotrebuju nic snizovat a omezova.

Re: 151z350

bob57_cz napsal:
Když už něco udělám,tak je zase škoda to nepustit do světa.
To je ale opravdu tvoje věc a z čeho si to slepíš taky.
Nic mi do toho.
No vis abych pravdu rekl tak jsem nad tim jen tak uvazoval. Stejne mam plno prace s trati ale chtel jsem si to nekdy zkusit.

To Zdeněk:
Právě jsem si v MSTS spustil 350ku i 151ku a jsou vymodelované tak, jak mají být - tedy 350 s transformátorem a "plnou střechou izolátorů", 151/150 bez toho.
Pro KaMat jsem jen psal v čem se liší 150 od 350. :P
Pro MSTS jsem zatím neudělal vůbec nic (i když modelování mi nedělá problém, specializuju se ale na úplně jiný software než je Gmax),
takže bych si ani nedovolil kritizovat cizí práci.

Naposled editoval moderátor:
Pawlík: Drátomodel môžeš urobiť skoro vo všetkom ... to sa potom technologickými postupmi dá dostať do 3DS alebo do Gmaxu, tam sa to natextúruje a vyexportuje do MsTS

Re: cab350

bob57_cz napsal:
Miroslav Sárkány napsal:
Martens napsal:
Miroslav Sárkány napsal:
Pri tvorbe cabu a jazdných vlastností nezabudnite na to, že prvý stupeň je prípravný a bez výkonu. Nikde som tu o tom reč nevidel. Ja sa s tým už babrem.
Tak tohle asi neuděláš.....bude se tam muset dát minimální výkon.....1%?
Co si vybere simulátor, když mu v cabu dáš pro 0% výkonu na výběr 2 obrázky?
A spravil som to :lol: na prvom stupni sa nehýbe nadefinoval som jej výkon 0.00001 a zvláda to. Pošlem Ti eng a cvf. Ešte sa musím pohrať s ampérmetrom, lebo ukazuje nezmysly, uvidíme.

Tak to někam odjelo dolů a zaniklo.
Je takto naladěná kabina někde ke stažení? Nikde jsem nenašel nabídku.
Rád bych to skouknul,pochválil,pohanil,...
Cab na 350 je vo vývoji. Bude sa kompletne prerábať. Nový front nové ace....atď. Stačí čakať a dočkáte sa toho. O 263 nevedel nikto a holt je na svete. Takže čakať a ..........ono to príde. :wink:

Naposled editoval moderátor:
Re: cab350

bob57_cz napsal:
To dem:
Mi šlo jen o to , jestli jsem to někde nepřehlídl. Přece jen je to už dost dlouho, co se to tu přetřásalo.
To je pravda ale spomalilo to dosť práve vývoj cabu na 263zssk čo si myslím že veľa ludí potešilo. Môžete si byť istý že keď sa to začne blížiť do zverejnenia hodnej podoby tak to bude dané na vedomie všetkým vo fóre. Okrem toho sa pripravujú ďalšie novinky ale nebudem predbiehať ,lebo to dopadne ako s cabom350. :D

Chtěl bych jen doplnit, že BOB57 není uživatel, který se nemůže dočkat, ale na těchto strojích ztrávil část života mezi Prahou a Bratislavou, tak si myslím, kdyby jste mu poslali betaverzi na otestování. Možná jeho eventuelní připomínky by mohly být velmi cenné. A tímto bych navrhl tohoto člověka jako betatestera nových vozidel. Pro tyto věci jsou nutní strojvedoucí a bývalí strojvedoucí. Jedině takto už nebudou nutné pozdější zásahy do vozidel, jako se tomu děje nyní.

Zbyněk Šemora napsal:
Chtěl bych jen doplnit, že BOB57 není uživatel, který se nemůže dočkat, ale na těchto strojích ztrávil část života mezi Prahou a Bratislavou, tak si myslím, kdyby jste mu poslali betaverzi na otestování. Možná jeho eventuelní připomínky by mohly být velmi cenné. A tímto bych navrhl tohoto člověka jako betatestera nových vozidel. Pro tyto věci jsou nutní strojvedoucí a bývalí strojvedoucí. Jedině takto už nebudou nutné pozdější zásahy do vozidel, jako se tomu děje nyní.
Zbyněk tvôj názor ja naozaj správný a BOBa 57 si ako majstra cením. Ale je to zbytočné lebo Miro Šarkany je rušnovodič ktorý na tom jazdí teraz a teda ako beta tester je momentálne on. Inak snažíme sa o čo najvernejšiu funkčnosť vrámci možností MSTS.

dem napsal:
Zbyněk tvôj názor ja naozaj správný a BOBa 57 si ako majstra cením. Ale je to zbytočné lebo Miro Šarkany je rušnovodič ktorý na tom jazdí teraz a teda ako beta tester je momentálne on. Inak snažíme sa o čo najvernejšiu funkčnosť vrámci možností MSTS.
Dve (viac) hlavy sú viac ako jedna....

Miroslav Sárkány napsal:
dem napsal:
Dve (viac) hlavy sú viac ako jedna....
Môže byť . Len som myslel na to že teraz tá 350-ka funguje uplne inak ako ako volakedy. Miro potom by bolo lepšie keby si to poslal ty lebo ja a môj dial up to je na dlhé noci :lol:

Back
Nahoře