Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Hawk napsal:
Tohle měl nějak vyřešeno i Vlastík který dělal k trati reálný zkuš okruh.... taky psal že to MSTS nemá rád, ale že to nějak udělal funkčně...tak se ho zkuste zeptat

HaHa. Víš jak to vyřešil? Vyhodil jeden díl kolejnice a kruh přerušil. Možná jeho vlaky to pak přeskakovaly, když psal, že mu to funguje.

Okruhy

A jak je to, pokud se udělá trať, která se spojuje do okruhu na vzdálenosti několika desítek kilometrů? Pokud by se třeba časem dodělala trať přes Přerov a Břeclav, nedojde tam ke spojení do kruhu?

Re: Okruhy

Richie napsal:
A jak je to, pokud se udělá trať, která se spojuje do okruhu na vzdálenosti několika desítek kilometrů? Pokud by se třeba časem dodělala trať přes Přerov a Břeclav, nedojde tam ke spojení do kruhu?

Nedojde. V Břeclavi bude vždycky úvrať.

Jaromír Koucký napsal:
A co v případě Pardubice - Hradec Králové - Týniště - Choceň?

Stejně jak Břeclav - v Chocni je taky úvrať. Na větších okruzích by to mohlo fungovat stejně jak na Vysočině - nebude zároveň uzavřená smyčka. Napadá mě, že za vlakem by mohl eventuelně přejet servis a přehodit výhýbku do žádoucího směru.

Jaromír Koucký napsal:
A co v případě Pardubice - Hradec Králové - Týniště - Choceň?

Dle simulace na okruhu ve Velimi vše bude fungovat, dokud se např ve volné jízdě nenahází veksle tak, aby vlak jezdil dokola. Pokud kruh vznikne na obřím oválu, například Praha hlavní - Vršovice - Malešice - Libeň - hlavní, tak se MSTS zablokuje. Ale z hlediska provozu je malá pravděpodobnost, že se v aktivitách v běžném provozu kruh uzavře. Zatím je to teorie, ale praxe už může být brzy pravda.
Smyčka v České Třebové přes vjezdovou skupinu fungovala do té chvíle, než jsem na vjezdu do ČT od Dlouhé Třebové přehodil jakoukoli vyhýbku. Pak to zamrzlo. Ale jak jsem přehazoval vyhýbky ve vjezdové skupině, už to bylo OK. Proto jsem v této smyčce popřerušoval všechna propojení. Doufám, že toto opatření nebude nutné v případě okruhu i smyčky, které vzniknou kolem Prahy Malešice. Uvidíme.

Ani by se to stávat nemělo, protože koleje od malešic na vězdu do Vršovického seřadiště jdou sice obě TK do osobního náraží, ale dále pokračují buď na Vyšehrad, nebo na šturci před vinohradskými tunely.

Zbyněk Šemora napsal:
Doufám, že toto opatření nebude nutné v případě okruhu i smyčky, které vzniknou kolem Prahy Malešice. Uvidíme.

Pokud dodržíš položení kolejí a výhybek podle skutečnosti,tak v základní poloze výhybek by k zasmyčkování dojít nemělo.
( Libeň-Malešice-Vršovice-Wilson-Vítkov-Vysočany )
( Smíchov-Vyšehrad-Wilson-Hrabovka-Libeň-Běchovice )
( Vyšehrad-Vršovice-ONJvj.-ONJodj.-Vršovice-Wilson )

blabal

Cest.....
kdyz tu resite problemy tak se chci taky zapojit..........
nevite co mam delat kdyz treba doje du s vlakem ve slozeni 162 + 4krátB
kdyz odpojim vagony v poho....objedu vlak a zapojim na druhe strane vlak se zapoji ale po 3 sekundach to zmrzne !!!!!!!!!
Nevite cim to je?????

Já mam taky dotaz, na kdy se plánoje pokračovat na Vyšehrad a smíchov? A Vršovice atd. A hlavně kdy bude k světu Masaryčka :wink: , ale oni asi nejsou objekty co? :(

Hawk napsal:
Já mam taky dotaz, na kdy se plánoje pokračovat na Vyšehrad a smíchov? A Vršovice atd. A hlavně kdy bude k světu Masaryčka :wink: , ale oni asi nejsou objekty co? :(

Vyšehrad asi v březnu 2018, Smíchov 2019 a Masaryčka bude vypadat k světu tak do roku 2020, když každý bude jen nečinně sedět a ptát se, kdy už to bude.

Tak já si zatim udělám kafe a pak už to snad bude.........no já budu studovat grafiku a modelování (GMAX, 3Dmax atd.) tak snad pomůžu...nyní můžu jen fotit!

Už vážně. Roman mi posílá koridorové mosty, tak je osazuji všude možně a já se pustil do výměny pražců na nekoridorových tratích. Už mám hotovo Lukavice na Moravě - Česká Třebová a mohu potvrdit, je to jiné kafe. Nejtěžší je navazovat koridor/běžná trať. Někde je to i namixováno. Také opravuji novou metodou zarovnání terénu, takže náspy už nebudou tak hranaté. Rada od Stavitele 321. Stavím už několik let a také nevím vše.

Tak to mám vyměněno od Zábřehu až po odbočku Parník. Už zbývají jen Pardubice, Kolín a střed Prahy. A lokálky na Jižní Moravě.
Ale ta Česká Třebová, tam jsem se uklikal do úplného uklikání. To byl na koleje asi nejhorší čtverec.
Už nevidím, jdu spát dobrou noc.

Zbyňku
Zkus do toho okruhu dát také několik návěstidel v obou směrech. Mám takový pocit že totiž nesmí dojít k tomu aby tě trať zabíraná před tebou (2-3 úseky? - teď z hlavy nevím) nechytla ze zadu za pr.... Pak dojde k tomu přestavení vyhybek do základní polohy za koncem vlaku a tím pádem k přerušení toho začarovaného kruhu neobsazeným úsekem (i z pohledu návěstidel).

Tak som sa znova po dlhom čase prešiel po Prahe a znova skladám poklonu p.Šemorovi - je to perfektné,prajem veľa chuti do ďalšej stavby.
A keď už ku Vám hovorím tak sa rovno spýtam:neviete kde sa dá zohnať úzke koľajivo?Potreboval by som to pre električky v Bratislave a úzkorozchodku v Szobe.Ak to ide hoďte prosím link.Vopred vďaka.

Ppoollll, vidíš, ta návěstidla jsem nezkoušel. Možná v tomto je zakopaný pes. Vyhýbky tam máme 2,5 stupňové. Ale znak raději volno, ať nám to neomezuje 160km/h
Jestli někdo má čas, zkuste někdo zjistit, za jakých podmínek by byla funkční smyčka vjezdové skupiny v České Třebové. Stačí v editoru odstranit kopáče ve Vjezdové skupině a doplnit vytrhané 10m propojovací koleje. Z Parníku je to pak průjezdné a vlak se otočí. Ale běda jak přehodíte vyhýbku a chtěli by jste jet např. do Opatova. Dokonce to reaguje pokud popřerušuji propojení do osobního nádraží a pojedu smyčku úvratí přes Třebovice. A teď babo raď.

Stav prací

Opět finišuji, ať je do čtvrtka aktualizace a ať trochu popojedeme. Nevím jak to bude veliké, ale bude editována většina čtverců od Zábřehu po Prahu. Nové mosty, vyhlazování terénu, textury kolejiva. Ústí - Letohrad, tam jsem dal pod všechny přejezdy dřevěné asi 15, pražcová pole. Jen by to chtělo nějaké pěkné přejezdy, které by trochu zapadaly do krajiny i do kolejí. Verze silniční i dřevěné pro polní cesty, tyto přednostně.

okruh

Na otáčení výhybek za vlakem by se dal použít nějaký servis,který by vyrazil ze šturcu automaticky po projetí vlaku nějakým definovaným bodem, dojel za výhybku a zase se vrátil zpět a vyčkal nového průjezdu vlaku ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře