Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Stav prací: Hodonín je kolejově téměř hotov včetně napojení lokálky na Mutěnice. Dnes začnu stavět Hodonín - Holíč - Kúty. Děkuji zúčastněným za plánky stanic Gbely, Kúty, Šaštín Stráže, Sekule a Velké Leváre a za jedno video Bratislava - Kúty. Trať do Bratislavy je geograficky celkem jednoduchá a vzhledem ke skutečnosti, že se věšinou jede lesem nebo hustou vegetací, tak nevidím problém. Současně jsem schopen položit koleje ke vjezdu do Malacek, což také udělám. Mám slíbený Holíč a bude dále potřeba Malacky, Zohor, Děvínské Jazero, Děvínská Nová Ves a Bratislavská nádraží. Pokud by byl někdo ochoten natočit video s pohledem od Kútů směrem na Bratislavu, pomůže to. Ale jiné video (s lepším rozlišením) s pohledem Bratislava - Kúty také uvítám. (na maximální kvalitu - DVD) Pak už se můžete jen těšin na šichty Praha - Bratislava. Takový Balt Orient z dob ČSD sice jezdil přes Tišnov, ale také pamatuji výluky a jelo se přes Českou Třebovou, kde nám dali na přípřež Sergeje, který soupravu přetáhl do Brna. Zkrátka trať přes HavlBrod, to bude náročná kapitola sama o sobě.
Ale dokud nebude aktualizace (64), stále se bavíme o trati Kúty - Praha.
PS i z Hodonína to protáhnu alespoň do Rohatce, když už se dělala kompletní přeložka tratě. (plánky a vlastní video mám)

AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Stav prací: Hodonín je kolejově téměř hotov včetně napojení lokálky na Mutěnice. Dnes začnu stavět Hodonín - Holíč - Kúty. Děkuji zúčastněným za plánky stanic Gbely, Kúty, Šaštín Stráže, Sekule a Velké Leváre a za jedno video Bratislava - Kúty. Trať do Bratislavy je geograficky celkem jednoduchá a vzhledem ke skutečnosti, že se věšinou jede lesem nebo hustou vegetací, tak nevidím problém. Současně jsem schopen položit koleje ke vjezdu do Malacek, což také udělám. Mám slíbený Holíč a bude dále potřeba Malacky, Zohor, Děvínské Jazero, Děvínská Nová Ves a Bratislavská nádraží. Pokud by byl někdo ochoten natočit video s pohledem od Kútů směrem na Bratislavu, pomůže to. Ale jiné video (s lepším rozlišením) s pohledem Bratislava - Kúty také uvítám. (na maximální kvalitu - DVD) Pak už se můžete jen těšin na šichty Praha - Bratislava. Takový Balt Orient z dob ČSD sice jezdil přes Tišnov, ale také pamatuji výluky a jelo se přes Českou Třebovou, kde nám dali na přípřež Sergeje, který soupravu přetáhl do Brna. Zkrátka trať přes HavlBrod, to bude náročná kapitola sama o sobě.
Ale dokud nebude aktualizace (64), stále se bavíme o trati Kúty - Praha.
PS i z Hodonína to protáhnu alespoň do Rohatce, když už se dělala kompletní přeložka tratě. (plánky a vlastní video mám)

Na tu trat Kuty - Bratislava se opravdu hodne tesim :-) Nase nejrychlejsi klasicka predlistopadova trat, navic jsem ji nikdy v realu nejel : A pokud se tyka dalsi vystavby, byl bych sice radsi za severni nez jizni variantu BP (tedy pres Prerov), ale nemuzu chtit vsechno

Naposled editoval moderátor:
Moment, ale Rohatec leží směrem na Přerov a ku Praze. A pokračovat mohu jen z Lukavic na Moravě a z Hodonína. Jiný výchozí bod neexistuje. Na druhou stranu jsem jenom člověk a nemohu postavit vše najednou. Když jsem totálně rozkopal a přestavěl jih, proto chci přidat i něco navíc. trať do Bratislavy a eventuelně Rohatec - Bzenec - Přívoz a Moravský Písek. Nelze stavět na přání, ale jak člověk chytí slinu a spolupracují ostatní. Ale z atraktivního hlediska je nejzajímavější, spojit hlavní města dvou republik, Bratislavy s Prahou. A zbývá tomu opravdu krůček.

Ja si tiež myslím, že trať na Přerov je tiež atraktívna, určite by tam šli tvoriť výborné aktivity.Ale súhlasím s názorom že spojiť obidve hl. mestá je teraz najatraktívnejšie, a hlavne veľmi reálne...Ja som už vypracoval mapu, kde je doplnená trať Kúty - Bratislava (už len počkať na 64 bptrat).Samozrejme že keby sa potom trať predĺžila do Přerova, prípadne Olomouca a ten sa spojil so Zábřehom bol by som len rád...To by potom mohli byť už iné šichty... :D

No Zbyňku , nevím jestli jsi jen člověk..... Před tím co dokážeš lze jen smeknout ( omlouvám se, smajlíka který by vyjadřoval úctu jsem nikde nenašel )

Tak máme tu večer a co jsem si předsevzal jsem splnil. Už si mohu zpívat "Išel Macek do Malacek" Ale Malacky komplet nepostavím, dokud nebudu mít plánek, abych proměřil, jak umístit vyhýbky. Vjezdové zhlaví jsem vydedukoval z videa a kilometrické polohy přejezdu z TTP.
Jinak už z Kútů to nebylo jednoduché, koleje se od sebe trochu oddalují kvůli několika mostům. Mezi Velké Leváre a Malacky je to samé, ale v oblouku. Rychlost až 140km/h, takže obloučky jsem musel vytvarovat z dynamických kolejí. Také je položeno i Hodonín - Rohatec. Vše je jen hrubá práce, ale jsou to základy na nichž nejvíce záleží.

HW a Kuty-Praha

Neustale mam jeden problem, ktery se poctem rozsirovani trati zhorsuje. Vlastnim P4 2,4GhZ HT, 1GB RAM, Radeon 9700 Pro, 2xWestern 140GB SerialATA bezici na Woknech XP SP2, drivery dle aktualni nabidky. Jenze v Praze na "Masarne" mi ta moje masina vyzdima 5fps a jsem rad. Zkousel jsem dle rad na foru zapinat Vertical-Sync, ale zadna zmena. Muze mi prosim nekdo poradit?

Re: HW a Kuty-Praha

blizzard napsal:
Neustale mam jeden problem, ktery se poctem rozsirovani trati zhorsuje. Vlastnim P4 2,4GhZ HT, 1GB RAM, Radeon 9700 Pro, 2xWestern 140GB SerialATA bezici na Woknech XP SP2, drivery dle aktualni nabidky. Jenze v Praze na "Masarne" mi ta moje masina vyzdima 5fps a jsem rad. Zkousel jsem dle rad na foru zapinat Vertical-Sync, ale zadna zmena. Muze mi prosim nekdo poradit?

Zkus vypnout zejména dynamické stíny, nebo stínování vůbec...
Mám zkušenost, že tohle nejvíce zatěžuje engine (CPU).
Co se týká AntiAliasingu, Anisotropního filtrování apod, v tom nevidím problém - to řeší grafika a tu máš na TrainSim dostatečnou!

Já mám teď A64 3700+ a jede mi to i třeba v Saxonii okolo 15fps, což je OK, ale na AXP 2000+ mi to padalo i pod 5fps.
A můj osobní názor je, že HT Ti na TrainSim moc nepomůže... spíš to chce větší hrubý výkon na jedno vlákno... :?

Roman napsal:
Tepich napsal:
Nějaké fotky staničních budov (Malacky, Zohor apod.) jsou na http://rail.sk/arp/slovakia/history/h110-3.htm a přilehlých stránkách webu.
Jestli pojedu příští víkend ke tchánovum autem, tak zkusim ten hraniční most nafotit, jestli se k němu dostanu za nějakýho slušnýho počasí.

Když by se Ti to podařilo, tak by to byla paráda . Držím palce....

Romane, bohužel to tentokrát nevyšlo, nejel jsem autem, ale vlakem. A po čtvrté hodině odpoledne už se toho moc nafotit nedá. Před vánocema asi ale tím autem pojedu, tak se u těch mostů (myslím i dálniční) stavím a něco blejsknu. Snad se už může na hranicích fotit.
Jediné, co se podařilo, je, že jsem vyfotil stanici Stupava, ale ta je na nefungující větvi tratě, tak ani nevím, jestli to pan Šemora zahrne do stavby nebo ne. Kdyby jo, tak nějaké foto je k dispozici. Nemám bohužel plánek stanice s kilometráží neb něco jako laserovej dálkoměr nevlastním.

No ale mám pocit, že k železničnímu mostu se autem jednoduše jet nedá. Jedině do Brodského, přes koleje vlevo kolem smetiště, rovně až k Moravě a pak vlevo. Ale je to polní cesta.

Tepich napsal:
Roman napsal:
Tepich napsal:
Nějaké fotky staničních budov (Malacky, Zohor apod.) jsou na http://rail.sk/arp/slovakia/history/h110-3.htm a přilehlých stránkách webu.
Jestli pojedu příští víkend ke tchánovum autem, tak zkusim ten hraniční most nafotit, jestli se k němu dostanu za nějakýho slušnýho počasí.

Když by se Ti to podařilo, tak by to byla paráda . Držím palce....

Romane, bohužel to tentokrát nevyšlo, nejel jsem autem, ale vlakem. A po čtvrté hodině odpoledne už se toho moc nafotit nedá. Před vánocema asi ale tím autem pojedu, tak se u těch mostů (myslím i dálniční) stavím a něco blejsknu. Snad se už může na hranicích fotit.
Jediné, co se podařilo, je, že jsem vyfotil stanici Stupava, ale ta je na nefungující větvi tratě, tak ani nevím, jestli to pan Šemora zahrne do stavby nebo ne. Kdyby jo, tak nějaké foto je k dispozici. Nemám bohužel plánek stanice s kilometráží neb něco jako laserovej dálkoměr nevlastním.

Nedá se nic dělat ,ale samozdřejmě jsou jakékoliv materiály vítány....

Já neměl auto ani do Brodského, s tím závěrečným úsekem pěšky jsem počítal. A jet tam v tý kose na kole ze Stupavy se mi opravdu nechtělo.

Zbyněk Šemora napsal:
Moment, ale Rohatec leží směrem na Přerov a ku Praze. A pokračovat mohu jen z Lukavic na Moravě a z Hodonína. Jiný výchozí bod neexistuje. Na druhou stranu jsem jenom člověk a nemohu postavit vše najednou. Když jsem totálně rozkopal a přestavěl jih, proto chci přidat i něco navíc. trať do Bratislavy a eventuelně Rohatec - Bzenec - Přívoz a Moravský Písek. Nelze stavět na přání, ale jak člověk chytí slinu a spolupracují ostatní. Ale z atraktivního hlediska je nejzajímavější, spojit hlavní města dvou republik, Bratislavy s Prahou. A zbývá tomu opravdu krůček.

Zbyňku, nemůžu se dočkat až jednou přijde ten okamžik a já si Šohajem projedu celou trasu z Břeclavi do Prahy. Moravský Písek je pro mě vzrušující, jsem ze Bzence, ale už nějakou dobu žiji v Praze. Pokud budou třeba nějaké fotky Mor. Písku, udělám a pošlu až budu u rodičů.

Možná koleje ještě do toho Písku protáhnu, ale už tak je to velké sousto. Video z celé trati mám, v Moravském Písku měl ten vlak pobyt, tak jsem i něco nafotil, spíše by pomohl modelář, který by vymodeloval nádraží, ke kterým má vztah. A je úplně jedno do jaké trati. Myslím to obecně. (Michal Řečany, Mates Kostěnice, Pav Letohrad, atd) Dále se bude potřeba trefit výškově i směrově do Lukavic na Moravě. A ještě musí odpovídat kilometry. Bude to celkem zajímavé.
Na mých stránkách je několik nových screenů. Kúty - Břeclav a od Michala budova nádraží v Lednici.
Já včera doplňoval sloupy TV a zametal překážející pozůstatky v Břeclavi. Celkem nezáživná práce. A samozřejmě tam kde to bylo potřeba, výměna pražců za nekoridorové. V další fázi upravím a srovnám terén, vybuduji silniční komunikace, návěstidla, perony, budovy, vegetace, ....ještě práce a práce.

Tak jsem tu uplně novej. Před týdnem jsem si objednal tuto skvělou trať a už se nemůžu dočkat až si pro ni půjdu na poštu. :D Přeju hodně úspěchů s tvořením tratě a těším se na další aktualizaci.

Burlak napsal:
Tak jsem tu uplně novej. Před týdnem jsem si objednal tuto skvělou trať a už se nemůžu dočkat až si pro ni půjdu na poštu. :D Přeju hodně úspěchů s tvořením tratě a těším se na další aktualizaci.
Sice nevím, kdo se skrývá za přezdívkou, ale dvě zásilky do Prahy právě odesílám, takže zítra by to mělo být doručeno. (BP63, na 64 si budete muset ještě počkat)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře