Předjíždění vlaků

Štemba

Začátečník
Jistě se to tu už psalo, ale i přesto bych potřeboval poradit na konkrétním příkladu.
Vytvářím aktivitu s vlakem Ex 128 z Olomouce do Prahy. V České Třebové stojím u 1. nástupiště a
po levé koleji mě má předjíždět pendolino. Bohužel nevím, jak toto předjíždění udělat.
Moc díky za případnou radu.

Před Ex 128 dej mezi návěstidlo a výhybku servis2 tak,aby blokoval hráče dokud neodjede pendolíno.Pro podržení servisu2 použij vyčkávací bod.Servis musí jet dříve než si Ex 128 zabere trať.Nejlépe už před začátkem aktivity samotné.Jinak je to zde zodpovězeno snad 10000x a snadno to poznáš v jakékoli aktivitě.

Tak jsem právě zjistil, že nemám v počítači servis2. Nevím jak je to možné,
ale je to tak. Nemohl by mi ho někdo poslat třeba e-mailem pokud by to šlo?
Moc díky.

To máš jednoduché.Když napíšeš http://www.msts.sinus.cz a ono to nejde a když potom napíšeš totéž bez www a jde to,tak to pochopí skoro každý.Stan(K napsanému www se samo připsalo http a nejde to opravit,stále se to tam znovu píše)

Naposled editoval moderátor:
Stan napsal:
To máš jednoduché.Když napíšeš http://www.msts.sinus.cz a ono to nejde a když potom napíšeš totéž bez www a jde to,tak to pochopí skoro každý.Stan(K napsanému www se samo připsalo http a nejde to opravit,stále se to tam znovu píše)
Jo já jsem si až teď všiml ,že je to opravovaný. Protože jak je to tam napsaný nyní ,tak je to dobře.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím jsem začátečník v tvorbách aktivit. Chtěl jsem si udělat podle mne lehkou aktivitu Os 5024. V Pardubicích na hlavním mě má předjet EC 170 Hungaria.
Přijedu tam a zacvíli na průjezdovou kolej směr Praha to EC. Ošem oba máme postaveno na stůj.
Nevím zda je chyba v servisu nebo co jsem vlastně udělal špatně.
Vím, že takovýchto dotazů tu bude asi plno ale prosím objasněte mi tuto situaci.
Díky;)

harpagon napsal:
Zdravím jsem začátečník v tvorbách aktivit. Chtěl jsem si udělat podle mne lehkou aktivitu Os 5024. V Pardubicích na hlavním mě má předjet EC 170 Hungaria.
Přijedu tam a zacvíli na průjezdovou kolej směr Praha to EC. Ošem oba máme postaveno na stůj.
Nevím zda je chyba v servisu nebo co jsem vlastně udělal špatně.
Vím, že takovýchto dotazů tu bude asi plno ale prosím objasněte mi tuto situaci.Díky;)
Na stůj se nestaví, na stůj to padá.:)
Servis blokuje tebe i trafik na společné výhybce, předpokládám, že stojíte oba u téhož peronu dle normálu.
( Klimiho cukání je nesmysl zneužívající chybu, ale bez reálného podkladu.)
Vlak hráče přetrasuj na 2.peron a "servisuj" jej na hradeckém zhlaví místo kolínského. Trafik nemusíš servisovat vůbec, tomu postačí vyčkávací bod.

Harpagon:
Použij servis2 a blokuj trasu hráče mezi odjezdovým návěstidlem a výhybkou na odjezdu z Pardubic.Start servisu2 dej ještě před startem aktivity samotné,do trasy servisu vlož vyčkávací bod tak dlouho než to EC odjede přes výměny z Pardubic.Pak to musí bezproblémů vyjít.

poison:
Zdravím, zkoušel jsem to ale nevím proč tak když servis dojede k vyčkávajícímu bodu tak najednou zmizí. Je tohle normální??:)

harpagon: Zkus trochu prodloužit trasu toho servisu. Mně to u krátkých tras také někdy zlobilo...

Pročetl jsem si tuto diskuzi a zkusil jsem udělat vše co je zde napsané. V Olomouci potřebuju aby mě předjel Ec a tak jsem dal mezi moje odjezdové návěstidlo a výhybku servis 2 s vyčkávacím bodem. Díval jsem se aji jak je to dělané v jiných aktivitách a mám to přesně podle nich. Jenomže dojedu do Olomouce a na návěstidle místo stůj svítí 40 a volno. Zkoušel jsem i protáhnout trasu servisu, ale nepomohlo. Protáhl jsem to na maximum, protože kdybych to ptotáhl víc, tak už mi to zasahuje do jinší trasy a nic. Prosím o pomoc stímto problémem. Jsem začátečník, takže mě případně omluvte. Klidně mi napiště SZ ať neplníme diskuzi (zbytečnostmi).
Díky za pomoc Folcek

Folcek_ napsal:
Pročetl jsem si tuto diskuzi a zkusil jsem udělat vše co je zde napsané. V Olomouci potřebuju aby mě předjel Ec a tak jsem dal mezi moje odjezdové návěstidlo a výhybku servis 2 s vyčkávacím bodem. Díval jsem se aji jak je to dělané v jiných aktivitách a mám to přesně podle nich. Jenomže dojedu do Olomouce a na návěstidle místo stůj svítí 40 a volno. Zkoušel jsem i protáhnout trasu servisu, ale nepomohlo. Protáhl jsem to na maximum, protože kdybych to ptotáhl víc, tak už mi to zasahuje do jinší trasy a nic. Prosím o pomoc stímto problémem. Jsem začátečník, takže mě případně omluvte. Klidně mi napiště SZ ať neplníme diskuzi (zbytečnostmi).
Díky za pomoc Folcek
Možná máš start servisu moc pozdě, Tvůj vlak už zabral cestu. Zkus dát start servisu třeba o hodinu dříve (čekací bod taky prodluž o 1 hodinu - nevadí, že startuje před začátkem samotné aktivity).

Osobně dávám servisu2 vyčkávací bod,na kterém stojí již před začátkem aktivity samotné až do doby,kdy chci,aby zmizel.Někdy je málo místa na trasu s vyčkávacím bodem,tak udělám trasu až za výhybku na koleji,po které mě má předjet traffic(takže vlastně blokuje i ten traffic).Těsně po startu předjíždějícího traffic vlaku ukončím tento servis a ještě při jeho působení naskočí servis mezi návěstidlem a výhybkou.Během té chvíle si zabere trasu traffic a po ukončení jízdy servisu za návěstidlem vlastně blokuje trasu hráče oný traffic.
Neříkám,že to platí ve všech případech,ale mě to fungovalo skoro vždy.Problém vznikl(viz. problém v Šakvicích),ale nebyl to problém servisu,ale trafficu,který se nakonec povedlo až neuvěřitelně jednoduše vyřešit.

Tomes napsal:
Folcek_ napsal:
Díky za pomoc Folcek
Možná máš start servisu moc pozdě, Tvůj vlak už zabral cestu. Zkus dát start servisu třeba o hodinu dříve (čekací bod taky prodluž o 1 hodinu - nevadí, že startuje před začátkem samotné aktivity).
Já myslím že by tam měl stejně pořád mít stuj, protože ho blokuje ten servis,ta zabraná trasa by se projevila až po zmizení servisu, napadá mě jestli náhodou ten servis nemá vyčkávací bod moc blízko konce trasy, to by se pak ten vyčkávací bod nemusel aktivovat a ten servis by jel dál a pak zmizel, zkusil bych posunout ten vyčkávací bod blíž začátku trasy.

Back
Nahoře